Kokostoscakaka

KOKOSTOSCAKAKA

Borde finnas ett enklare namn, men men...jag måste bara dela med mig av detta äckligt goda recept som jag fått från Sandra. Bottnen är som kladdkaka och ovanpå det ett kokoskolatäcke. Enormt god!

Du behöver:

Kaka:

  • 200 g smör
  • 4 st ägg
  • 5 dl strösocker 
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 2 krm salt
  • 1 dl kakao
  • 3 dl vetemjöl 

Glasyr:

  • 1 frp (à 200 g) kokosflingor
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl grädde
  • 75 g smör

Gör så här:

Sätt på ugnen på 200°C.

Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.

Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter.

Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.

Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.

När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.

När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.

Ät och njut!



Varsågod och skriv så fingrarna blöder!
Linda

Men jäklar va gott det ser ut!! Läre ja prova göra snart:D Förresten.. Kycklingen i vitlökssås du skrev om förut, hur gjorde du den??

2009-09-29 16:02:37
URL: http://lindanordquist.blogg.se/

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0