Helgen...

På fredagen var vi till Ante på partaj. Jag drack lite vin sen åkte vi till Manis (en sportbar), jag var den enda som drack vatten och servitrisen frågade MIG efter leg. Hmm ok, såg jag för ung ut för att dricka vatten? Skumt.
Sen begav vi oss mot bockarna, så jävla tråkigt. Kände inte en jävel så jag drog efter en halvtimme. Åkte på donken och köpte happy meal med Sandra&Bakon. Sen hem, käkade och sussa.

På lördagförmiddagen så åkte jag och Isabelle till buspalatset med Jennie, Johan, Lucas och Wilma.
Det var en jäkla tur man inte var bakis. Det var iaf hur kul som helst där. Både för vuxna och barn. Jag och Jennie åkte läskiga ruschbanor och sånt. Fikade lite emellanåt, och barn mellan 0-3 år hade en egen hörna med massa roligt och allt var mjukt så dom inte kunde slå sig. Isabelle kröp upp för en trappa och åkte ner för en kana alldeles själv. Haha var nog inte meningen att hon skulle åka men skratta gjorde hon.

Idag har vi mest vart i söderrå, fått god mat, osv..

Och imorrn är det dags för DAGIS..eller förskolan om man hellre vill det.
Ska dit till kl. 10. Ska bli både ledsamt, roligt och spännande!

Nä nu måste jag sluta knappa.
Lite pics dock...

Jag & Bellis efter ett åk i ruschkanan


HAHA



Ser inte såå roade ut men gulliga ändå :)


Bvc

Igår tog vi oss en shoppingtur. Det blev galonisar, mössa, vantar till Isabelle, och mascara & ögonskugga till mig.

Idag var vi på bvc. 1 årskontroll, fast mer 13 månaders :)
Längd: 76,5
Vikt: 9,780
Huvudomfång: 46,5

Jag trodde hon passerat 10 kg nu men icke! Om hon fortsatte käka dåligt så fick vi komma och kolla vikten om 3 månader igen, annars dröjer det ett halvår.
Tog spruta idag med. 2 sekundersgnäll sen var det bra.

Sen kom Amanda hem till oss, jag bjöd på lasagne, sen gjorde vi inte så värst mycket.
I morrn verkar det bli partheey ändå. Bellis ska vara med farmor&farfar. Hon har aldrig sovit där själv förut så jag hoppas verkligen det går bra och att hon inte skrämmer skiten ur dom så dom aldrig mer vill vara barnvakt.

Nä nu blire lugna pucks så min stackars sambo får sova. Det var ju 2 dygn sen typ...och upp vid tre igen. Fybubblan.

Nattinatt!

Räkningar

Nu har vi suttit och betalat räkningar på 15000. KUL. Men det gör inget. För ovanlighetens skull så har vi fått in en fin summa den här månaden eftersom båda har jobbat, + föräldrapenning, +a-kassa, osv... :P
Så nu har vi betalat av bilstolen och ljudsystemet. Gut! Lägger undan en slant så vi kan betala servicen nästa månad också.
Känns bra att för en gångs skull veta att man kommer klara nästa månad.

Såg en till trea var ledig i dom röda husen bredvid våra. Intresseanmälan skickad. Såå jäkla synd att det inte var markplan dock.

Annars har vi vart på finess idag och käkat pastasallad med Elin. Mjukglass på brollans.
Ätit pankis hos mamma. Hem till Sandra & Bakon och fikat god kladdis o kaffe. Harreguuud vilket ätande!

Och Bellis somnade utan tjafs i kväll. Igårkväll panikskrek hon ett bra tag stackars liten.
Nä nu pallar jag inge mer. Nattipatti!

Tårta

Då var man i Ljusdal igen.
Har firat min morbror idag som fyllde 50 år i helgen. Tårta och sånt sitter aldrig fel. Fast det hamnar på fel ställen dock.

Annars har vi inte gjort mycket idag.
Närmast blir det en dusch och lipstick jungle.

Hujj!

Äckelkatter

Idag kom mor & syster på besök. Jag bjöd på middag och sen var mamma barnvakt medan jag åkte med Amanda till sin skola/elevhemmet för att packa in lite grejer och fixa datorn som i slutändan inte funkade för efter ett tag erkände hon att hon tappat den i backen...så går det då :P

Var ute och lekte lite sandlådan också. Jävla äckelkatter som skiter där. Fyfan...
Kom en 5 åring och skulle leka med Isabelle också men hon är ju så hårdhänt och jobbig den där ungen så det gick inte att vara kvar så länge (inte Bellis, utan den andra).

Nu blire väl film och myz.

Sovmorgon

Idag tog vi sovmorgon till kl 11. Inte konstigt när stumpan kom upp en till gång igårkväll, precis som i kväll.
Nu är hon uppe, pigg och glad. Bra att vända på dygnen tills det är dags för dagis.

Blev ingen borgarpark idag pga. det satans regnet. Men Elin kom iaf så vi tog en runda på stan med henne, sen söderrå och donken. Nu har vi vart hemma och kikat film. Men nu har hon åkt.

Nu ska jag och Bellis kika på den gröna milen.
Skepp och hojj!

Dryg dag

Långtråkig dag idag. Regnet gör ju sitt. Blaj.
Har skjutsat syster och vart och handlat. That´s it.
Gjorde god mat. Fläskfile i vitlökssås med tagliatelle. Bellis liked it to =)

Och så ska vi klaga lite på sömnen i vanlig ordning...
Fröken prupp har ju såna sömnproblem. La na vid sju i kväll, vaknade åtta så jag måsta ta över henne till våran säng och ligga bredvid tills hon somnade om. GIck ju fort. Sen försökte jag smyyyga ut, hon upp och kikar och jag slänger mig ner på golvet, tittar upp ovanför sängkanten och hon sitter och stirrar på mig och fnissar till lite. Tror jag det...kommer ett stort huvud upp helt plötsligt. Hmm men nu sover hon. Fast känns ostabilt för hon kan ju lätt rulla ner. Men jag har bullat upp och ska försöka lägga över henne sen. Vi som hade en så bra sömnperiod för ett tag sen, men den varade inte alls länge.
Känns som hon sätter sig upp och gnäller var 5:e minut om nätterna. Usch och fy...

Vart bjuden på ett Mary Kay-partaj i kväll men jag tackade nej. Nä det är ju såå mycket roligare att sitta hemma i sin ensamhet och tröstäta tills man mår illa.

Riktigt dryg dag.
Men i morrn hoppas jag det blir fint så man kan bege sig till borgarparken på lite roligheter.
Trevlig helg!



Promenad med handväskan :)


Länkar

Förresten har jag lagt till alla länkar till dom jag följer på bloglovin.
Måste höra om det är nån jag borde lägga till? :D
Kom igen då! Är ju så jäkla snålt med comments...

Filmkväll

I kväll har jag och Amanda vart på bio.
Sommaren med Göran. Så jäkla rolig! Var mest medelålders kvinnor där som satt och flabbade. Och en som inte hade alla hemma satt och kommenterade högt ang. saker i filmen. "Åh där står hon å"...Daaah det ser ju inte resten av publiken liksom...
Hur som helst; riktigt rolig, bra film!





När jag kom hem blev det lite allvarligare film. Män som hatar kvinnor.
Fruktansvärt brutal, hemsk film men samtidigt MYCKET bra!
Ser fram emot uppföljaren.



Har haft en riktigt bra filmkväll!
Men nu är det kväller.

Piss-toa

Igår flyttade systeryster till stan. Jag och Bellis åkte ut till hammering och hjälpte dom att flytta in. Jag bar in en verktygslåda. Alltid nåt. Isabelle knatade omkring i korridorerna och hejade på alla. Charmknuttan nr 1!
Sen åkte vi på dollar och vidare till skutan för lite fika/mat.

Idag är det tvätt-torsdag. Var först i söderrå, men lämnade dom efter lite kaffe för att åka hem och dona. Kör bara två maskiner idag, har dammsugit och städat toaletten. Blir så less att vårat badrum är så vidrigt jämt. Det verkligen stinker piss där jämt och ständigt. Är det nån som inte kan pricka rätt eller vad är det? Men nu har jag städat överallt runt toalettstolen och bytt ut toaborsten.

Har hittat en trea här på kristineberg som vi lämnat intresseansökan på också. Tyvärr är den jäkligt dyr (6106 kr) men 91 kvadrat och den ligger i dom låga gula husen mitt emot. Åh jag vill ha!! Men nu vet man ju inte om Tommie får fortsätta jobba heller. Blir så less att man aldrig får veta. Kommer bli skitsvårt att bestämma dagistider sen när båda ska jobba.

Welliwell... i kväll blir det nog bio.
Ha en bra dag!

Panis

Oj vad seg man blir att uppdatera när man är ute och slarvar.

I Lördags var det ferre hos Madde, blev massa Morgan, cider och MINTTU. Roligt till en början. Men man blev sen påmind att min lilla lever inte är lika tuff nu förtiden efter visst långt alkoholuppehåll...
Sen drog vi till Torön för Engmans spelade i vanlig ordning. Hann inte sitta där länge innan man började må kasst.
Så mellan 23-00 så höll jag mig på avstånd..sen hittade tjejerna mig som tur var och jag begav mig ut igen och var med på sluttampen. Åkte hemåt och bråkade lite med mina syskon, käkade en panis och la mig.
Upp vid 5, tog en klunk zingo, och upp kom panisen illa kvickt. Sen sussa och mådde som jag förtjänade hela söndagen.

Igår var vi och hälsade på lite överallt och idag har vi vart i Valbo. Köpt skor till Isabelle äntligen. Lite för stora tror jag men hellre det...
Och stumpan har blivit så duktig på att gå. Hon knallade omkring på IKEA själv men helst vill hon hålla handen.
I lekhörnan i restaurangen så klättrade hon upp på en pall och trillade ner och slog i läppen. Stackars bebis (jo hon är en bebis för mig). Men efter lite glass blev det bra igen.

I morrn flyttar syrran till Hudik. Skoj :D Då har man barnpassning...höhö. Tjänster och gentjänster. Fast moster är ju inte Bellans favorit direkt...men men :P

Nu ska jag dra mig mot soffan för lite tisdagsmys!
Hujj!

P.s. Ser nu att ordet "panis" lätt kan förväxlas med ordet "penis". Men det gör väl inget? D.s.
P.s 2. Panis=panpizza.

Afro

Sitter här i söderrå med en kopp kaffe nu. Var just ut och gick med stumpan som somnade illa kvickt.
Jag tar nog bussen vid 14.20 till Ljusdal, sen blir till att göra sig redo för kvällen.
Håret är typ klart redan. Sov med flätor (som vanligt när jag ska till torön) hehe..precis som när man var en liten flicka.
Hur som helst vet man ju aldrig hur det kommer se ut dan efter, men nog blev det en stor, lockig kalufs alltid. Fast det hinner väl lägga sig tills i kväll tyvärr. Me like afro :D

Fick sova ganska bra i natt. Det tackar jag för. Men jag är ju inte lika mycket på topp som förr i tiden har jag märkt. Dom gångerna jag vart ut har jag blivit såå trött alldeles för tidigt. Hoppas det blir bättre i kväll. Och i kväll blir det då inga mentholcigg för moi. Vill inte må dåligt. Men min vän Elin hittade captain Morgan i Ljusdal och så glad jag blir. Gött att lyxa till det ibland och inte bara dricka massa survin.

Nä nu måste jag gå och lupassa på min sötnöt där ute.
Ses i kväll :)

Misshandlarn

Inget valbo blev det idag av diverse orsaker...men men kanske nästa vecka.

Så vi har haft ganska trökigt idag med. Tog oss en sväng på stan. Köpte diadem och örhängen inför morgondagen.
Sen åkte vi till Tessa och blev kvar där ett tag.
Coop och handla. Hem och laga mat och käka. Sen kom Tommie.
Nu har Bellis lagt sig och vi hoppas på en bättre natt. Hon har börjat vakna flera ggr och sover så oroligt. Skitjobbigt!
Och tar man över na till oss blir det värre. Hon misshandlar oss i sömnen och vill helst ligga på ens ansikte.

Nå väl i morrn blir parteeey i Ljusdal och jag ska få sova ut på söndag för stumpan stannar hemma med pappsen.
Ska bli nice!

Trevlig helg!

Morgaaan...vart är du?

Idag har världens bästa mami vart här på besök.
Medan hon och Isabelle har vart ute och lekt och gått så har jag passat på att städa och tvätta.
Så underbart att få lite hjälp då och då! Bjöd på lite middag och fika sen så jag hoppas hon blev nöjd med det :)

Var i väg på bolaget också och letade igenom hyllorna efter min vän Morgan, men det var bara Morgan -den mörke som fanns tyvärr, så i morrn åker jag till Valbo och letar vidare. Hoppas det finns en glasbank där nu då...
Men det är väl knappast bara därför jag åker dit, nä min kära lillasyster är ju så kär i en byrå som kommer in på IKEA i morrn så jag ställer väl upp och åker dit med henne då. Ska passa på att leta galonisar och skor till Bellis med. Hon kan ju inte komma till dagis som en lodis utan skor. Welliwell. Ser fram emot morgondagen och allra helst dagen efter den.

God kväll (som min vän Katarina skulle sagt).

Uppfostran?

Den här dagen har vart såå lång och såå tråkig.

Vi gick på öb och kvantum, var ute och lekte en kvart sen började det regna, annars har vi suttit inne, ätit, lekt, osv...
Tommie kom inte hem förrns efter åtta i kväll. Men fick iaf lite besök av Sandra & Bikon tidigare i kväll.

Och vad ska man göra åt detta eviga stänga av tv:n-fasonerna? Jag blir ju tokig. Undra hur många gånger per dag jag säger AJ-AJ och lyfter bort en flinande unge därifrån. Och drar ut nätverkskablarna från modemet i hallen som inte alls ligger bra till, det är en daglig aktivitet vi har här hemma.
Hur uppfostrar man barn på bästa vis egentligen? Kan nån berätta det för mig? Snälla skicka en handbok i såfall!

Nä det är bara roligt när mamma blir arg och man hamnar på alla möjliga ställen....


Smoothie-shake

Jag tycker det är så svårt att hitta på nya mellanmål till Isabelle, blir jämt det vanliga; välling, gröt, frukter och sånt...
Men idag så slog jag ihop allt till en ny mellisrätt :)

En smoothie-shake-aktig grej :)

*Välling
*En liten bananbit
*Lite melon
*Vaniljyoghurt
Mixa och voilá !


Det slank i fort så det smaka nog göttans.
Men vanlig mat är hon mer petig med. Hon har börjat rata burkmaten verkar det som.
Men hon ska ju kunna äta det vi äter nu så...men jag vill fortfarande vara lite försiktig med saltet.

Jaja...smaklig måltid alla bäsar som läser detta!
Tjo!

MUMS!



Bibblan

Idag begav sig jag och Bellis till biblioteket här i Hudik. Har aldrig vart där förr så det var ju på tiden. Var egentligen Madde som skickade dit oss för att låna nå skolböcker och snäll som vi är så gjorde vi det. En snäll bibliotekarie hjälpte oss hitta böckerna och fixa ett lånekort, men självklart fick Isabelle tag i en sida i boken och rev av en bit. Ooops...men det var bara nån sån där stämpelsida så det är lugnt :P
Det fanns ett speciellt rum för barn också där vi satt ett tag och målade och kollade i böcker innan vi gick hemåt.

Gjorde hemgjord pirre tills T kom hem från jobbet, sen drog vi till söderrå där Isabelle var mer vild än tam.
Om vi satt i vardagsrummet kröp hon till köket, och om vi satt ute skulle hon in och ner till vardagsrummet. Känns som jag jagat henne hela dagen. Helt slut...

Har nu färgat håret. Blonderat utväxten. Men det blir aldrig som jag vill. Orkar inte ha i det tillräckligt länge eftersom det svider och bränns så då blire fel färg. Längtar tills jag ska bli brunett igen. Men måsta använda upp det jag hade :)

Vad ska man göra fram till helgen då? Så trökigt om dagarna när T jobbar.
Ska väl kika vidare på stolthet och fördom nu. Blä. Längtar till hösten då alla bra serier kommer tillbaks så man slipper se sånt här bös.

God natt!

Min gladskit :D


Tant Elin

Har haft en trevlig dag med våran tant Elin.
Gått på stan, tagit en fika...
Hem och käkat, jordgubbar till efterrätt.
Ja, det har vart riktigt nice!

Min arga dotter vägrar somna. Blir tokig.
Vad gör man?
Nu ligger hon och småmuttrar i spjälsängen och det får hon nog fortsätta med ett tag...
Själv tänker jag kolla på lipstick jungle.


Lintjärn

Denna dag har vart alldeles ypperlig. En perfekt, typiskt svensk sommardag.
Åkte till Lintjärn och badade med Bellis fastrar och kusiner, mfl.
Jag och Tommie badade till och med. Tommie betedde sig som ett mongo i vanlig ordning och skrek att han skulle kissa i vattnet, osv..
Det hörs ju ganska väl in till stranden men inte bryr han sig.
Jäkligt synd att kameran inte var med.

Isabelle kände litegrann på vattnet men det var nog för kallt för henne så hon höll sig på beachen.
Och när jag skulle sätta på henne en ny blöja (hon hade vart nakenfis en stund) så vad tror ni mitt öga skådar?
Jo en liten kaffekopp som satt fast i rumpan hennes. HAHA. En sån där till en dockservis som kusinen Erika hade med sig. Vilken syn...

Sen åkte vi och handlade och åkte till söderrå för att grilla.
Och så fort vi tänt på så började det regna. Såklart.
Men det blev mat ändå tillslut som smakade göttans.

I morrn ska Tommie jobba hela dagen. Hoppas vi får finbesök då...
Annars ser jag fram emot nästa helg för då är det säsongsavslutning på Torön med Engmans i vanlig ordning.

Namnkalas

Idag har vi vart på namnkalas (eller hur man nu säger)  för Gabrielle...i stället för dop liksom :)
Fick god kycklingsallad och sen tårta och fika...yummie.
Riktigt trevligt. Vi blev kvar i söderrå hela eftermiddagen. Isabelle har vart ute mycket och lekt med kussarna.

Sen var vi till kvantum och handlade för 819 kr. Aotch vad sånt svider. Jag skyller på Tommie, för han är precis som barn kan vara, går och plockar ner saker i vagnen som inte jag ser och som är lite väl onödiga. Vi har inte råd med onödiga saker som t.ex. dajmkaffe. Men men...sånt är livet.

Väl hemma gjorde jag mat och Bellis fick smaska på en melon.
Hon var väldans trött så jag la henne vid sju, men efter lämnat rummet 1 minut började hon skrika. Vägrade välling, provade ALLT, men hon blev inte nöjd. Till slut gav jag upp, tog med henne ut till vardagsrummet till Tommie, sen stack jag illa kvickt in i duschen och när jag är färdig och kommer ut så ligger hon och sover såå sött på pappsen. Så i kväll dög man icke!


Pet i näsan

Idag har vi vart ute och ränt hela dagen fast ändå inte fått så mycket gjort.
Isabelle har hållt sig någorlunda lugn. Hon är ju så arg och skrikig annars...
Det är då en fruktansvärd 1 årstrots...eller nåt... men så länge jag ligger i soffan och hon har koll på mig så leker hon med sitt. Bilen hon fick är en stor favorit :D

Och hon har ju lärt sig vart näsan är, då stoppar hon in hela fingret långt upp i näsan när hon ska visa.
Men idag har allt vart näsan enligt henne. Vart är mamma? -Pet i näsan. Vart är lampan? -Pet i näsan...osv..

Idag började jag sjunga för stumpan, men det verkade inte vara så uppskattat eftersom hon började hålla för öronen..hm...

Fredagmys nu då...och solokvisten som vanligt.
Bellis var vaken länge i kväll så jag har ju haft sällskap på sätt och vis..men ibland skulle man vilja ha lite vuxnare sällskap.

Jag vill flytta till nåt större nu... nån som vet nån trea?

Schulman

Alex Schulman brukar inte få mig skratta i vanliga fall men den här krönikan håller jag helt och hållet med om allt han skriver. Så fult.

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article5590496.ab

Ollon

Jahapp...nu blir man ännu fattigare. 5500 gick bilfixandet på. Jävla ollon va dyrt.
Blev ju nästan gråtfärdig när han sa priset. Tur man fick ta avbetalning. Men vi har så jävla många avbetalningar nu så det blir väl lyxfällan nästa.  Nä man ska inte ha bil.

Har kirrat en begagnad barnvagn nu av en som mamma kände och den får då duga ett tag framöver, för som det ser ut nu blir det inga större ekonomiska utsvävningar.... Så nu har vi tre barnvagnar här hemma. Har skrivit en än gång om att få ett nytt däck..får se om man får nå svar...vill ju gärna sälja våran!

Isabelle sov 20 minuter idag så det blev en ytterst tidig afton för fröken. Redan halvsju somnade hon.
Undra hur tidigt hon vill upp i morrn då...
Och Tommie åkte och jobba redan i kväll och kommer hem i morrn eftermiddag.
Vad ska vi göra hela dagen då?

Och jag är så sugen..på nåt..lät ju snuskigt men jag känner mest för choklad.
Vräker i mig kakor i stället...trökigt.


SIK

Började dagen med att städa ur våran lortiga bil. Ska lämna in den på service imorrn så då kan den ju inte se allt för gräslig ut. Jag har ont i magen för hur dyrt det kommer bli. Alla våra pengar är borta. Puts väck.

Till middag lagade jag till SIK...jaa fisken you know! Fick två sikar som pappa fiskat. Hade dom i ugn med grädde och potatis till. Blev skitgott.

Sen fick vi finfrämmande från gbg. Jim och Emma. Mycket trevligt. Fikade, spelade guitar hero och vi funderar på att anställa Jim som lekfarbror. Han och Isabelle kom bra överens.

Bellis la sig tidigt i kväll, men vi försöker ju få na att bara ta en lur/dag och det är lite slitigt för stackarn.
Men imorrnbitti ska vi upp och lämna bilen kl 8 så då blir det ändå ingen sovmorgon.

Och vi har haft planer på att åka till furuvik hela veckan men det blir ju aldrig av. Och nu ska Tommie jobba på fredag...
Kanske söndag då... jag vill ju komma ut och göra nåt den här sommarn.

Welliwell...hujj.


Hon har redan börjat låna mammas kläder :)




Cutiepie





Löppis

I fredags åkte vi till Ljusdal. Hade ett till 1årsfirande för lilla Bellis som fick fler leksaker, kläder, smyckesskrin och halsband.

På kvällen stack jag och Elin till Maria på lite partaj, sen vidare till järnvägs. Där sjöngs det karaoke för fulla muggar och jösses så uselt det lät. Gammal som man är blev jag helt slut framåt ett och begav mig hemåt. La mig på soffan för att inte väcka stumpan, men vid tre vaknade hon så jag fick gå in och lägga mig med henne i våran pyttelilla bäddsoffa och fröken är ju så våldsam i sömnen. Hon sparkas och boxas och slänger sig hit och dit, och så höll det på resten av natten.

På lördagen var man lagomt seg men man måsta masa sig upp för att hjälpa till på loppisen där jag fick några saker sålda. Tjänade väl ca. 130 spänn. Tjoho...erhm..
Sen var det ganska segt resten av dagen. Djungelgeorge och godis på kvällen med systeryster.

Söndagen blev det låka och pizza med girlsen, sen hemåt.

Idag ringde dom och ville att jag skulle jobba i kväll och det gick ju alldeles utmärkt. Hoppas dom ringer mera.

Nä nu är det kväller. Gonatt!