Officiellt uttalande

För den som har missat det så går jag nu ut officiellt med att jag och Tommie ska bo på olika håll. Vi blir särbos...eller nåt. Vi är inte ovänner eller nåt, utan det får bli så här nu ett tag. Kanske flyttar ihop nån gång framöver igen.

Många tänker säkert att det är dumt och onödigt men för oss är det verkligen nödvändigt.

Hur som helst måste vi ju ha dubbelt upp av nästan allt, vilket är jobbigt och dyrt.
Så jag tänkte bara kolla om nån har nåt till övers att sälja eller skänka.

T.ex. säng, tv, dator, bord, stolar...nåt?
Man kan ju alltid kolla =)

Vi har fortfarande gemensam vårdnad över Isabelle och vi är med henne så mycket vi kan. När jag jobbar är hon med T och tvärtom. Jag och Tommie kommer nog vara med och hos varann väldigt ofta ändå.

Tommie flyttar alltså till en tvåa på jakobsberg och det är väl lite onödigt att jag ska flytta själv med Isabelle till den där trean, men det är försent att tänka på det nu. Jag hoppas allt kommer funka bra framöver och att saker och ting förändras till det bättre. 

Tror andra är mer oroliga än vad vi är. Till er vill jag bara säga: Det ordnar sig alltid! :)

Vaccinering avklarad

I morse kom mamma för att hjälpa mig tvätta fönster. Så medan hon gjorde det så packade jag ner massa grejer i lådor. Har packat som ett as idag men är ändå mycket kvar.
Sen tog jag mig en sväng till högliden och fick den omtalade sprutan mot the schwein-flu. Så nu har man ganska ont i armen. En irriterande, brännande, molande smärta. Hoppas man inte får feber bara...eller börjar gå baklänges.
Och man måsta sitta kvar en kvart efter sprutan och då blev det lätt att jag kände efter lite för mycket, jag tyckte halsen började täppas igen, illamående, ont i magen, sen skyndade jag mig därifrån och då blev det bättre :)

Gjorde fläsk i lökssås med potatis för första gången i mitt liv idag. Ganska misslyckat. Hade skiitmycket lök i så det blev för starkt. Personligen gillar jag inte fläsk men fick ju från farmor så...

Och vad gör man i morrn då? Måste ut och göra nåt med stumpan annars blir hon väl galen.
En ny specialtet hon har är att slänga saker i soporna om jag ber henne. Förhoppningsvis slänger hon inte viktiga saker. Men hon öppnar upp luckan, slänger, stänger och apploderar för hon gjort sånt bra jobb :D Gullunge!

Ordförrådet är ungefär: Mamma, pappa, appa (lampa), Biii (Bil + mobiltelefon), Bäh (Isabelle), ä dääh (vad/vem är det eller jag vill ha det), tittiii (tittut). Annars är det mest babblabala, lähläh och pruttljud. Många saker låter lika fast enligt henne är det olika saker. Svårt att veta... :) Vissa djur kan hon också låta som (om hon har lust).

Nä nu ska jag ta mig och skriva en recension :)

Här har vi en som har en lite udda, egen stil.

Dagens outfit: Söta foppa-inspirerande tofflor, långfjölingar,
blå t-shirt med badsvampar på, och som gräddet på moset; en stickad, varm mössa
Och inte att förglömma den nya, heta accessoaren: En gammal trasig sony ericsson

Kanske nåt man själv skulle prova på?



www.ciao.se

På förmiddan kom mamma & syster förbi. Och efter att ha lämnat stumpan på dagis hann jag följa med dom + brorsan att käka lunch. Tacobuffe...godare hemma imo.
Sen har man jobbat bara.
Hemma nu, halvkollar på scrubs, snart greys.

Har förresten skaffat ett extraknäck. www.ciao.se :P
Man skriver recensioner och kan få ihop nån slant om man skriver många och får bra omdömen. Min kära syster är ju en utmärkt skribent så hon har ju tjänat flera tusen. Tyvärr känns det inte som jag kommer komma upp i den nivån, men har man inget bättre för sig så...

Har samlat ihop tillräckligt med poäng på liberos klubbsida också så nu kan man få en gratis pyamas hemskickad. Så det lönar sig att klippa bort dom små blöjmärkena. Fast nu är det mer high-tech med koder, osv...
Men men gratis är gott!

I morrn kommer min älskade mor och hjälper mig med fönstertvättning vilket jag själv är helt hopplös på.  Det blir inte rent!!

Skulle ju vaccinerats i tisdags kom jag på igår, men ska nog göra det i morrn i stället. Efter mycket velande...
Hopphopp... nu får det vara bra. Och vi avslutar med en bild i vanlig ordning.


Min bilddagbok

Lång dag på jobbet. Hem, där T hade fullt upp med att göra lasagne... nu har väl helvetet frusit till is. Att han för en gångs skull kommer ihåg att lyda mina order.
Lekt med Bellis, badat med Bellis, läst och sjungt med Bellis. My precious Bellsibubb!

På bilddagboken påminner jag om min blogg så jag kan lika gärna påminna om min bilddagbok som jag är ganska kass på att uppdatera men nu ligger det lite nyare bilder där.
Men såklart vet jag inte riktigt hur man länkar...hmm.. men det står ju "min bilddagbok" på startsidan...
Åh vad jag suger på sånt här..haha...

Nå väl check it out!



Helgen

Genomgång av helgen.

På fredagen åkte jag och Bellis till Ljusdal. Först till pappa, sen gick vi upp till farmor. Men där var det ingen hemma. Men vi gick in och väntade ändå. Och helt plötsligt ringer deras hemtelefon och då ser jag att det är farfars mobnr så jag svarar; och efter många hallåande svarar farfar -nä men nu har jag väl ringt fel. Jag skulle ju ringa hem. Då fick jag förklara att jag var där och han skulle bara prova om det gick att ringa över huvudtaget. Haha, han blev nog en gnutta förvånad... Hur som helst var dom långt borta så vi drog ner till pappa och käka korv i stället.

Sen ner till mamma. Fredagsmys med familjen. Reza åkte ur idol och jag kan inte säga att jag sörjer.

Lördagen började vi med en fika på finess med farmor. Fick även med oss lite älgkött. Kollade på skor, sen ringde Madde som var sugen på att leka. Så vi åkte till jonsparken och lekte av oss.


Hem till mor igen, ut och käkade på Brollans med Amanda och Markus. Sen åkte vi hemåt. Vi ville inte vara kvar när allt folk till Stefans 50 årskalas skulle komma.

Väl hemma blev det filmtittande och lugna pucks.
Söndagen blev det tvätt och påhälsande lite här och där... plus en mycket god älgstek!

Och idag har man jobbat. Och i morrn, och dagen efter det, och lördagen. Sen tar jag mig en veckas ledighet :P
Har skänkt bort några dagar i samband med flytten så man har tid för det i stället.

Och nu har man precis suttit i telefonkö en evighet för jag måste göra en flyttanmälan på bredbandet. Och när en dude äntligen svarar så tar dom bara hand om flyttärenden mellan 8-17. Jävla gringos!

Nä nu ska jag chilla innan läggdags. Hejsvejs!

Min gulliga lilla tant :)


Årets tomte

Efter tre dagars ickejobbande, utan i stället mina första vab-dagar (Vård av sjukt barn) fick jag äntligen jobba åtminstone EN dag den här veckan. Att vara ensam med Isabelle nu förtiden är oerhört påfrestande. Hon har blivit så jäkla vild, gnällig, grinig, skrikig, kastar saker, kastar maten, vatten, och är väldigt upprörd helt enkelt. Har hört att det kan bli så efter ett tag på dagis. Hon lär sig väl av dom andra ungarna också.

Igår tog jag på regnstället och gick ut för att rasta fröken prupp på gården :P Gick bra till en början, men hade inga bra vantar så dom blev så blöt och då ville hon såklart inte ha dom, gick in efter nya, åkte rutchkana, gick omkring och kollade läget, sen fick hon för sig att gå ner för backen, ingen bra idé tyckte jag och då blev det livat och glatt när jag kommer och säger emot. Ner på marken gallskrikande. Sen var det kört. Bara att gå in igen. Ingenting duger! Så är det! Men i morrn ska vi till Ljusdal, där får hon MASSVIS med uppmärksamhet så då kommer hon nog trivas som fisken i vattnet.

Och igår försökte jag knäppa julbilder på Isabelle. Såna som man kan skicka till släkten i juletider.
Förra året gick det alldeles utmärkt. Då låg hon där hon låg så fint så. Men i år! Tror ni man måste vara just nå snabb då? Och min kassa kamera hinner ju inte med. Nä, det blev inte så värst bra men dom får duga ändå. Har inte valt ut nåt än men kan ju ge nåt smakprov på hur det kan se ut vid en fotografering av en 16-månadersbäs! :)

Förra årets tomte:




Årets tomte:





Hon är ju självklart hur söt som helst, men det blir nog inte den här bilden jag skickar =) Nä vi får se vad det blir.
Nu är det family guy, sen film!



Huvudvärk

Huvudvärk hela dagen. Såå irriterande.
Kan vara vädret, eller att vi inte orkat pallra oss ut på nästan hela dagen p.g.a detta trökväder.
Jag och Isabelle har suttit inne och ugglat bara. Får sån ångest sånna dagar för jag veet ju att hon vill ut men jag är en trött, tråkig mamma som bara ligger och slöar framför tv:n. Jag sov till och med middag med stumpan för jag var så trött. Då är det illa. Och det ser ut som ett bombnedslag här och jag har inga planer på att göra nåt åt det.

Vi kom iaf ut en sväng till Sandra & CO. Spelade TP...neverending story...så svåra frågor ju.

Nu har man kollat på dh. Ska väl duscha och sova antar jag.

Hoppashoppashoppas på roligare väder i morrn (Ja, jag är nästan gjord av socker).
Kanske gå och leta 50-årspresent till Stefan som fyller år i morrn. Åker till Ljusdal mellan fredag-lördag och får gratta karln då!

Nattipatti!

Stenkaka

Jag hatar att misslyckas. Men nu har jag gjort det igen. En kladdkaka åt helvete! Skulle göra en microkladdis som så många gånger förr. Kör alltid i 10 min så brukar det bli perfa. Men jag tänkte inte på att vi bytt micro. Och tydligen är den här aningen bättre och snabbare på nåt vis. Så jag har en väääldigt knaprig, hård stenkaka i stället för kladdkaka. Men är man sugen så är man. Hackade våldsamt så tillslut fick jag av en bit som jag nu knaprat i mig.

Fick micron av min morbror Kurt! Och ännu en dålig sak med micron förutom att den är för bra för mig så LUKTAR den som min morbror. Yeah, you heard me! Hur trevligt är det då? Och kan tilläggas att min morbror luktar inte nyponros direkt. Näe, så det känns lite obehagligt att använda micron nu förtiden. Kanske borde satsa på en helt ny.

Var till hudiksvalls bostäder idag och lämnade in tapetbeställningen. Frågade även om dom kunde höra av sig när kärringa lämnat in nyckeln, men neee...allt sånt fick jag ta med henne. Jag vill inte ringa till den där otrevliga tanten nå mer. Jaja..Efter det gick jag och mamma och käkade en myyycket god thaibuffe på bangkok-kajen. Sen skyndade jag mig till jobbet. Jag hann vara där 1½ timme, sen ringer dagis och säger att Isabelle var väldans grumlig i ögat och barn med ögoninflammation fick inte vara på dagis p.g.a den höga smittrisken. Hon hade ingen feber i morse så jag trodde det var ok att lämna, jag nämnde även hennes ögonproblem, men då sa dom inget. Hur som helst fick jag hämta henne och blir nog hemma resten av veckan. Sånt försvinner ju inte i första taget.

Var ner på stan för att leta nån salva eller droppar, men kollade först in skor/kläder en snabbis. Men inne på kapp ahl fick Isabelle världens utbrott, skrek och grinade och sket på sig. Ingen skötväska hade jag med dum som jag är så vi fick åka hem utan nåt apoteksbesök. Tar det i morrn i stället. Men jag fattar inte hur man kan vara så liten och ha ett sånt temperament! Bara för hon inte fick gå omkring hur som helst så blev hon galen och kastade  mössan, vägrade nappen, skulle inte sitta vagnen... Så här har hon vart ända sen hon föddes. Min lilla galenpanna.

Men nu sover far och dotter. Skönt med lite lugn och ro på kvällen.
Vad ska man göra i morrn då tro? Det är inte lika kul som man kan tro att vara hemma och vabba.

Förresten. Är det nån som sett min väska kan ni ju höra av er. Jag är helt yr nu förtiden och tappar bort ALLT!

Satkärring

Jag är sååå arg!
Jag ringde till kärringen, vars lägenhet vi ska flytta in i 1 december. Jag ringde och frågade snällt om det fanns möjlighet att ställa in lite grejer i nåt rum några dagar innan. -Nej, bara om ni städar. Då menar kärringen att om vi ska ställa in några grejer så måste vi städa hela lägenheten. Jävligt schysst! Ska prata med bostäder i morrn och fråga hur man ska göra. För HUR hinner man flytta ut alla möbler och städa ur allt innan 12 på förmiddagen den 1 december? Jag fattar inte. Visst kommer man städa vissa utrymmen tidigare, men så länge det är massa grejer i vägen är det svårt. Och vem ska hjälpa oss? Tommie jobbar, men måste verkligen försöka ta ledigt. Det har jag gjort. Sen jobbar ju dom flesta på vardagarna.
Jag har så ont i magen över denna flytt. Skulle lika gärna stannat kvar här ett bra tag till. Varför kan inte folk vara en gnutta medmänskliga och sluta vara så förbannat giriga och egotrippade. Jävla skitkärring!

Förutom det, så var vi och hälsade på Tessa med familj idag. Isabelle hade så roligt genom att bli dragen runt i huset på en filt :) Efter lite kaffedrickande åkte vi för att handla. Tommie hade som vanligt inte plånboken med och jag var väldigt osäker på hur mycket (lite) pengar jag hade. Men jag tog några få varor som skulle behövas till min planerade tortillagratäng. Det blev 88 kr och det medgavs EJ. SÅ PINSAMT! Fick gå och ställa tillbaka varorna, köpte ett 6pack ägg som jag betalade kontant med en tia och skyndade mig fort där i från. Var ju som tur var på ica håsta. Ganska skabbigt där så det gör inte så mycket. Lagade i stället till en kycklingrätt när vi kom hem.

Isabelle sov i bilen 20 minuter idag. Inte kul när det blir så. Tog en temp på varma tösen i kväll, 38,8. Det lutar mot att man ska vabba för första gången i morrn. Får se hur hon mår.

I morrn på förmiddagen kommer min mamiiii. Yippie =)

Drag me to hell

Glömmer ju bort att berätta om alla filmer vi ser. Nu har vi precis sett skräckfilmen Drag me to hell.

Handlar om en tjej som gör en äcklig kärring sur så tantalura kastar en förbannelse på henne, och inom 3 dagar kommer hon bli dragen ner i helvetet, på ren svenska.

Jag personligen tycker det är en skräck-komedi. Det är många hastiga filmklipp så man hoppar till, tjejen det handlar om får väldigt många saker i sin mun, jag skrattade ganska många gånger under filmens gång. Vet inte om det var meningen att det skulle vara roligt men...

Ska försöka beskriva en scen. Tjejen börjar spy blod, rätt på chefen i riktig exorsicm-anda, och chefen står kvar och säger nooo, stop it!! Vem står kvar och säger nåt sånt. Neeej, sluta spy blod på mig liksom...som om hon gjorde det med flit. Låter ju självklart inte roligt när jag säger det men jag och Tommie garvade som fan.

Så om man är sugen på lite skräck med en gnutta humor så är det bara att kolla på den här!


This is the evil bitch


Hundjävel

I morse klev Tommie upp före oss. Sällan det händer, allra helst på helgerna. Men det var trevligt att umgås lite extra mycket idag. Åt frukost tillsammans, sen åkte vi till söderrå. Jag tjötar ju jämt om att vi är där och det är alltså där Tommies föräldrar bor (för den som missat det). Där hade man turen att bli bjuden på god middag. Lilla kusinen Gabrielle som är 5 månader yngre än Isabelle var där också, och småbrudarna lekte faktiskt bra tillsammans. Annars har dom mest hållt sig på varsna håll men nu skulle dom kramas, krypa efter varann, bjuda på varandras nappar, osv. Så jäkla gulliga! :)

Begav oss hemåt på eftermiddan, svängde förbi ÖoB. Jag säger ÖB, men på reklamen säger dom Ö och B.
Trodde det stod för "överskottsbolaget". Vad är o:et för undrar jag. Nån som vet?
Hur som helst, köpte lite spolarvätska, godis och kritor. Så Isabelle fick måla med lite mer färg i kväll. Fast hon var inte så sugen på det tror jag. Tror hon har ögoninflammation nu. Alldeles geggig i ögonen. Stackars bäs.

Innan läggdags bestämde sig stumpan för att bada. Jo, hon gick till badkaret och pekade så då var det ju klart att hon måsta få ta sig ett dopp =)

Och det är en hundjävel som skällt konstant i 2 timmar nu. Låter som en sån där liten ättrig skit. Sitter förmodligen ensam i nån lägenhet här. Blir så less på sånna ägare! Dom borde väl veta om deras hundar inte klarar av att vara själv!

Nä nu ska jag göra kväller!

Fredagen den 13:e

Idag har man vart ledig men haft ganska fullt upp hela dagen. Och inga olyckor som tur är.

Började med att åka ner till hudiksvalls bostäder. Parkerade utanför kioskpiraten där man inte får stå om man inte ska handla där. Men jag skyndade mig där ifrån fast jag såg en turk i ögonvrån..
Gick upp på kontoret och fick ta med mig tapetprover hem.
Skyndade tillbaks till parkeringen och ser en vit lapp på vindrutan. Jag hann tänka många ilskna tankar innan jag kom fram till bilen. Trodde jag fått böter på självaste fredagen den 13:e, men näe, det var bara Sharif som informerade att jag tog upp plats för hans kunder...baah ingen handlar där ändå. Tur man slapp betala iaf...

Åkte sen på maxi och handlade. Lite småjobbigt är det allt att gå där. Om man kommer på att man glömt nåt och så finns det på andra sidan butiken, så orkar man inte gå tillbaks ju...förutom mat fick vi även hem en fleecedress för 79 kr! Man tackar! Sen åkte vi hem och värmde på lite färdiggräddade plättar som jag och Bellis mumsade i oss. Fast Isabelle gjorde allt möjligt annat som man verkligen inte ska göra med plättar. T.ex. mosa dom så hårt det bara går med lilla handen.

Sen kom Sandra, magen, Bakon och Rocky. Fikade lite. Sen blev det tvätt-tid, sova middag, kollade in vilka tapeter man ska ha. Tror jag bestämt mig. Men tyvärr räcker inte fonden till. Så jag funderar på att behålla det gräsliga golvet i Isabelles lekrum och köpa en stor lekmatta i stället. Orka betala över 2000 till ett hem som inte är ens eget. Äh det återstår att se.

Jaja, lagomt tills T kom hem så hade jag lagat till en god måltid; hemmagjorda klyftpotatisar med schnitzel och gräddsås. Yummie!
Sen drog me and Bellis till håsta och spelade lite m.i.g... sen godisgruvan och hem.
Gjorde kväller med stumpan på en gång, tror hon har feber. IGEN. Hon har vart krasslig länge nu :( Skitdagisbaciller! Tommie hade stupat innan vi kom hem vid sju och han ligger fortfarande. Inte konstigt när han haft en sån hemsk arbetsvecka. Så i morrnbitti kanske han är utvilad nog för att låta mig ta sovmorgon :)

Så jag har fått fredagsmyst för mig själv. Tända ljus, idol och godis, ganska soft ändå!
I kväll vill jag ha ut Eddie. Nu får det vara nog. Reza var inte heller nån höjdare så som hon sluddrar med uttalet.
Såg att broarna i madison county var på ettan i kväll. Den är ju bra fin =)

I morrn vet jag icke vad som händer. Anar att det blir en sväng till sörrå.
Trevlig helg!


Tönt-Sverige

7 år för mord. Så är det i Sverige. Jävla töntland som aldrig vågar ta i! Inte undra på att våldet eskalerar... ingen får ju nåt vettigt straff.
Dom som förskingrar pengar får större straff. Pengar är alltså mer värt än människoliv? Ok.

Läs mer på: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6117254.ab

Davinci

I kväll har vi målat och målat och målat. Måste skaffa riktiga kritor. Har bara kört med blyerts nu. Lite småtrist!
Stumpan älskar att måla iaf. Men hon älskar även att sticka mig med dom vassa blyertsuddarna. Det gör faktiskt skitont! Gav henne ett stort kuvert att rita på som jag hittade under soffan. Och i det brevet hittade hon reg.beviset till saaben som vi letat efter. Hon kan hon. Hon är som Lotta på bråkmakargatan!



En ny Davinci?


Isabelle tycker även mycket om att läsa böcker. Hon har en som man drar upp luckor liksom och bakom varje lucka står det tittut och det har hon allt snappat upp. Alltid: TITTUUUUT när hon öppnar. Så jäkla gulligt!


Men den absoluta favoriten just nu är den här ljusstaken. Hon går och plockar i och ur ljusen, hit och dit.



Jahapp det var några av hennes intressen det...och om hon tycker det är kul tycker jag det är kul :)
Jag är nöjd så länge hon är nöjd. Osv...men jag borde verkligen hitta ett eget intresse nån gång...
Usch nu hörde jag henne hosta inne i sovrummet så hon tappade andan. Hjärtat i halsgropen. Kan inte den där hemska hostan bara ge upp nu. Måsta ju självklart gå in och kolla läget, och Tommie andas skithögt och hon hörs knappt. Blir så nervös på sånt.

Och så var det ju det här med vaccinationen av den där jefla svinflunsan. Jag har tänkt från början att skita i den. Men nu har jag ändrat mig. Och nu har DOM ändrat sig ang. vaccinering av barn under 3 år. Ja, nu ska barn från 6 månader få sprutan också. Känns så osäkert när dom för några veckor sen inte visste hur barnen kunde reagera på det osv...men nu verkar dom tagit reda på det. Ok. Ja om dom rekomenderar det så får man lita på det. Måste höra med bvc vad dom säger. Man ska ju tydligen fixa allt själv.

Öhm jag som tänkte skriva nån rad och lägga upp EN bild... det gick fel nånstans...
Nä nu får jag önska eder alla en riktigt god natt!

Oväsentligt

Prova skriva oväsentligt fort. Skitjobbigt! Vet knappt om jag stavat rätt.

Kolsvart ute. Och JA jag tänker klaga på detta mörker varje dag. Jag hatar det!

Lämnade en ledsen Bellis på dagis idag. Sånt känns aldrig bra. Och det blir farmor som får hämta eftersom T blir försenad. Jag slutar kl. 19. Sen har man äntligen helg!

I morrn ska jag tvätta och träffa bebismage. Kanske inte tvätta en bebismage, två skilda saker, hoppas det inte blev några missförstånd.

Vilka planer va..och handla!! Lämpligt nog ska vi få pengar för datorn vi sålde just nu i dagarna när dom behövs som allra mest! Så perfekt! Då ska jag ta min andra shoppingtur på maxi. Har bara vart dit en gång minsann.
Funderar även på att köpa ett sånt där prinsesstält till Isabelle i julklapp. Dags att tänka på sånt också...

Idag har det inte blivit nån riktig mat alls för mig. Åt gröt innan jobbet och nu kokade jag lite nudlar. Det är fan inte mat! Fattidgom och elände! Skulle sitta fint med en chokladbit nu kan jag lova..

Och så saknar jag min mami. Den muppen har ju vart sjuk hela veckan och i helgen ska hon bort. När får man träffa tanten? Eller näe, min mami är ingen tant. Hon är en kvinna i sina bästa år...
Usch vad jag babblar på om oväsentliga saker. Och många gånger måste jag gå bak i texten och ändra då jag ibland inte vet om det ska vara särskrivning eller inte. Min vän Elin skulle hata mig för evigt då. Förresten saknar jag henne också.

Nä, nu ska jag surfa vidare ;) Hujj! /The nerd

Mårten Gås?!

Ännu en dag på jobbet. Är så fint väder ute. Soligt, vitt och vackert! Jaa, jag har börjat accepterat att vintern är här nu. Men det här är lagomt. Lite snö på backen, solen skiner och nån enstaka minusgrad.
Ska nog bege mig ut och få en nypa frisk luft snart.

Efter jobbet måste jag verkligen åka och handla. Det ekar i kylskåpet hemma. Men jag har 90 kr och några kassar med burkar som ska pantas. Får se hur mycket man får för det. Och hela 2 veckor kvar tills löning. Och barnbidrag nästa fredag. Hur ska man klara sig så länge då? Nä det vart knapert även denna månad. Som tur är får vi båda riktig lön som vi kan handla julklappar för i slutet av månaden. fast man vill ju även köpa ny inredning till när man flyttat. Fast det får nog vänta tills tapeter och golv är färdigt. Jag både längtar och gruvar mig. Jag känner mig inte helt nöjd med den där trean jobbigt nog. Den är dyr, är en trappa upp, inget tak på balkongen. Tänker bara på dom dåliga sakerna, men det går säkert att bo där ett tag. Skulle såklart hellre hittat ett litet hus, men det får vänta.

Såg att det var Mårtenafton/dagen nu (?)...Vad är det egentligen? Nåt spec man firar? Ska man äta gås eller vadå?

Dagisfoto

Att knäppa kort på kort är inte så supersnyggt men måste ju visa Isabelles första dagisfoto =)



Tack

Tack för era fina kommentarer på det senaste inlägget. Dom värmer fint :)

Sitter på jobbet nu. 40 min kvar tills man får åka hemåt. Hoppas Bellis håller sig vaken tills jag kommer hem. Hon är lite extra mysig om kvällarna =) Det gick jättebra att lämna henne på dagis idag. Inget gnäll alls.
Hon håller alltid på och leker och pysslar med nåt när man ska hämta. Känns bra att hon verkar trivas. Vi hade ju ett inskolningssamtal där jag fick prata med en fröken om hur det gick. Tror inte jag berättat det. Hur som helst sa hon att Isabelle verkade väldigt framåt och nöjd där så länge en vuxen är i närheten så är allt bra, även om nån annans barns förälder kom så ville hon umgås lite med dom också :P Hon grinade knappt nånting, även fast hon ramlar hit och dit, äter bra själv, dom äldre barnen tycker jättebra om henne och vill leka och så...

Fick förresten dagiskorten på stumpan igår. Hon ser lite förbryllad ut med öppen mun men självklart sötast för det :) Ska försöka slänga in ett sånt här sen.

I kväll blire desperate. I Morrnbitti ska man hit igen. Men far och dotter är hemma tillsammans i morrn. Kanske dom överaskar och går på promenad igen?

Nä nu ska jag stänga ner här. Bye!

Min pappa

En blogg ska väl vara som en slags dagbok för allmänheten. Men det är svårt att sätta en gräns för vad som är för personligt. Jag har skrivit en text nu som jag läst igenom om och om igen och har bestämt mig för att publicera den nu. Har tänkt skriva om detta länge nu men har inte vågat. Jag vet ju heller inte vem som läser det här, men det spelar ingen roll känner jag nu.  För idag började allt om igen och jag har haft en väldigt jobbig kväll. Så nu gör jag det här, lämpligt nog på farsdag.

Min pappa är alkoholist så som många andras pappor är.
Det har alltid vart skambelagt att prata om på nåt vis.  Jag har vart hos honom varannan helg under hela min barndom. Dom flesta helgerna drack han. Han blev aldrig elak eller gjorde nåt dumt men han blev bara en helt annan människa. Inte min pappa.

Vissa fredagar satt jag hemma i mitt rum och tittade ut genom fönstret och väntade på att han skulle komma. Det hände att han inte dök upp ibland. Jag kunde sitta där till kvällen utan att han kom. Så jävla jobbigt. Sen kunde han komma som ingenting dagen efter.

Känner för att skriva av mig lite eftersom han ringde tidigare i kväll. Kunde inte svara först, men förstod att han var full eller att nåt allvarligt hänt. Annars skulle han aldrig ringa.

Han åkte dit för rattfylla för några år sen. Fotboja en månad, sen kom dom och tog prover vid oanmälda besök och kollade så han höll sig nykter, han fick även gå på AA-möten. Eller som han kallade det; kurs.  Han var nykter under den tiden. Allt kändes så bra. Så mycket roligare att träffa honom. Sen bestämde väl myndigheterna att han var frisk eller nåt för nu dricker han mer än nånsin har jag hört av säkra källor.
Men det försöker han hålla för sig själv. Han vill inte att jag ska veta. Därför har han inte ringt på fyllan...förrns idag. Jag blev så chockad. Allt bara kom tillbaka. Jag har inte hört honom så på flera år.  Det där dryga sluddrandet och snack om ingenting. Jag blir så förbannad, arg, ledsen och rädd. Om han fortsätter så här så kommer han supa ihjäl sig. Då är man utan pappa och utan morfar.

Jag vet inte vad jag ska göra för att hjälpa honom. Jag vet inte vad det beror på. Nånstans långt där inne så känns det ändå som det är mitt fel. Jag vet att man inte ska tänka så men jag kan inte låta bli. Och ändå är det bara han som kan hjälpa sig själv. Det är han som måste ta steget.

Han är så underbar när han är nykter. Varför kan han inte bara ta tag i sitt liv? Skaffa ett jobb, nya intressen, nya vänner. Han har hängt med samma gäng i hela sitt liv. Ett fyllegäng. Idioter som utnyttjar honom.
Nä, han sitter ensam i sin lilla stuga ute i skogen och "eldar". När han sitter hemma och eldar så sitter han hemma och dricker. Och dricker, och dricker.

När jag var liten tog jag hem broschyrer till honom som handlade om alkoholmissbruk, jag gjorde även ett skolarbete som jag tog med och visade honom. Men aldrig har jag vågat prata högt med honom om det.

Jag vill inte ha några sympatiklappar på axeln, för jag vet att det finns så många som har det värre. Men ändå känns det som en lättnad att andra får veta hur det egentligen är. Det är tungt att bära på allt man vart med om. Och det är svårt att prata om även idag.
Vissa vet om det här. Vissa vet inte alls.
Men nu är det så. Så är min pappa.

Farsdag

Igår var vi till Ljusdal. Träffade mamma på finess och fikade en stund, sen åkte jag och Isabelle till Låka.
Först till Helen dit pappa var på väg, sen till farmor och fick lite mat.
Firade farsdag för pappsen igår eftersom han skulle bort idag. Och igårkväll åkte vi hem och kollade på film med Tessa, Bäckis och Emma-Lee :) kollade på the proposal. Ganska så rolig rulle!

Men idag firar vi Bellis far. Han fick lite extragod frukost i morse (frukost över huvudtaget i detta hem är extragott), och den här superfina muggen :D Min pappa fick likadan!


Är den inte fin så säg? =)





Idag blir det en sväng till söderrå. Sen får man se..
Så grattis till alla farsgubbar ute i landet! Ha en bra dag!

Brakare

Min sköna böna ligger i soffan och dricker välling, kollar på tv och släpper brakare så det ekar här i vardagsrummet.
Och när det brakar till tittar hon på mig, flinar och klappar sig på rumpan! Haha hon är för go!

Idag har vi softat här hemma. Blev ingen besiktning eftersom Tommie tagit BÅDA nycklarna till sthlm. Märkte det 10 minuter innan det var dags.
Jennie kom och hälsade på, fikade, åkte och handlade lite, lagade mat. Och i kväll är det idol som vanligt.

Imorrn ska vi nog till ljusdal, fast bara över dagen nu då när familjen verkar ha svinisflunsan där hemma.
Får ta och träffa pappa iaf och ge han sin fina farsdagspresent =) Tommie får likadan. Lägger kanske upp bild på söndag.

Nä nu ska vi mysa vidare.
Trevlig helg!

Brakbruden


Snö

Idag har det vart mest lugnt. Tog en liten promenad i den där jäkla snön.
Tänk vad jag älskade snön när jag var liten. Kommer ihåg när jag bodde på gärdeåsen och såg att det började snöa, skyndade mig till hallen, på med alla kläder, ner för trapporna och ut på gården där det slutat snöa. Vilken enorm besvikelse. Nu är den mest jobbig. Oftast blir det bara slask ändå, jobbigt att gå med barnvagn och jag avskyr att köra bil på vintern! På julafton kan det vara vitt sen är jag nöjd.

Har även vart på 7-årskalas idag. Erika som blev stora tjejen.
Blev en snabbvisit eftersom T ville hem och sussa.

I morrn blir det besiktning. Inte förrns 15.30. Drygt. Tror vi blir hemma i morrnkväll. Lite idolmys.
På lördag tar vi en sväng till Ljusdal. Ge pappa farsdagspresent i förskott.

Hojjhojj!

Ullaredbögen

Men såg ni ULLARED-programmet? Såg ni den s.k ullaredbögen? Haha vilken jävla stjärna.
Han har även gjort en mysig musikvideo. JAG DÖÖÖÖR!!!!!!



Micro

Overall 199 kr, varma handskar 79 kr och en mobbe 179 kr. Hittade det vi skulle ha. Billigt och förhoppningsvis någorlunda bra :)
Mamma och Stefan var här och fikade lite. Dom hade med sig min morbrors gamla micro också. Så nu kan man värma nappflaskor utan att behöva hälla över i en kopp först.

Hörde ryktas om att min farmor kommer till stan i morrn. Får se om man hör av damen nåt...
Annars vettetusan vad vi ska hitta på.
Om det inte blåser så svinigt kallt kanske man kan ta en promenad.

Nu ska jag kika vidare på greys..


Maxi

Idag har kvantum blivit maxi. I morse när jag åkte förbi, en halvtimme innan dom öppnade så var det världens kö. Jag ska dit efter jobbet och jag gruvar mig sååå! Men det fanns massa bra, billiga erbjudanden så jag läre dit och kika och hoppas det finns saker kvar.

Sen kommer mammsen också. Skojskoj!

Det gick relativt bra att lämna Isabelle på dagis i morse, även fast hon vart ledig en vecka.
Men hon är då en morgonmänniska alltid. Så roligt att JAG får väcka henne för ovanlighetens skull. Men hon blir såå glad när hon vaknar och vill kliva upp med kaninen på en gång :)

Annars rullar dagarna på som vanligt. Jobbar till fyra, sen ledig resten av veckan. Soft!
Undra vad man ska göra då rå? Besiktning av v70:n på fredag iaf.
Har jag nämnt att vi gav upp saab-saten och köpt oss en till volvo? En röd, skattad, besiktad 850 för 4 papp. Lämpligt. Hoppas den inte brakar ihop. Den går då bra nu iaf =)

Nä ska man skriva en liten inköpslista kanske?! Slår vad om att det jag vill ha är slut!

Tröttnat...


Har hon tröttnat på sina leksaker mån tro? Dags att skaffa nya kanske...










Attjo

Då var det färdigt. Min tur att bli förkyld. Killas i näsan, täppt, snorig, nyser, hostig... ingen baconsnuva väl? Neee!!
Men jag är ändå på jobbet. Kanske dumt mot dom som är här? Det är svårt att säga var gränsen går.
Jag stannar inte hemma i första taget.
Jag har ingen feber och är inte orkeslös så då borde man kunna jobba?! Jag spritar händerna utav bara den dessutom. Snuvig kan man ju vara i flera veckor. Det skulle bli för dyrt att vara borta på det viset.

Jag håller på och svettas ihjäl nu. Måste ut och få lite luft!