Kvantumstammis

Efter att ha lämnat stumpan på dagis kl 9 gick jag till shell och hämtade bilen. Höll på att blåsa bort på vägen dit.
Åkte till kvantum idag också (som typ varje dag). Handlade lite götta tills födelsedagskalaset i morrn.
Har nu bakat kokostoscakakan (se recept nedan :P). Den börjar väl bli sval nu så jag ska ta och dela upp den och ta en smakbit, och så får vi hoppas att det blir kvar lite tills i morgon också :)

Kl 14 ska jag hämta Bellis, sen kanske vi åker till söderrå med lite grejer, sen blir det väl matlagning och hämta Tommie.
Borde verkligen städa här hemma. Jaa så får det bli. Litegrann åtminstone :)

Imorrn är vi lediga hela familjen. Mys! Have a good one!

Kokostoscakaka

KOKOSTOSCAKAKA

Borde finnas ett enklare namn, men men...jag måste bara dela med mig av detta äckligt goda recept som jag fått från Sandra. Bottnen är som kladdkaka och ovanpå det ett kokoskolatäcke. Enormt god!

Du behöver:

Kaka:

  • 200 g smör
  • 4 st ägg
  • 5 dl strösocker 
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 2 krm salt
  • 1 dl kakao
  • 3 dl vetemjöl 

Glasyr:

  • 1 frp (à 200 g) kokosflingor
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl grädde
  • 75 g smör

Gör så här:

Sätt på ugnen på 200°C.

Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.

Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter.

Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.

Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.

När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.

När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.

Ät och njut!



Grace

Kollade på filmen Grace igårkväll.
Den var rätt så..kass. Ovanligt va?
En bebis som är törstig på blod. Ganska snuskigt faktiskt.
Och vad händer när den lilla får tänder? Mmm, precis!
Men har man inget annat för sig kan man ju glo på sånt.




The saab

Måndag än en gång.
Helgen var väldans lugn. Vi hade ju en liten middagsbjudning i lördags. Tessa och Bäckis kom över och käkade.
Jag hade gjort fläskfile i vitlökssås med tagliatelle. Godaste maten ever! :P Efterrätten orkade jag dock inte engagera mig i så det blev vienetta-glass och kaffe.
Sen kollade vi på film; crank 2. Lika ball och hetsig som förra gången. Till det svullade vi godis och ostkrokar, så våra gäster rullade härifrån senare på kvällen.

Nu är stumpan på dagis. 2 sekundersgrin som vanligt. Hjärtskärande, men jag stannade för att kolla hennes låda och hörde att hon tystnade på en gång när dom gick in i lekhallen.
Bestämde med fröknarna nu att dom gånger jag jobbar kväll så får hon komma redan till 11.15 så får hon lunch och vila middag där. Blir så konstigt annars om vi ska komma och direkt gå och lägga henne. Blir nog bäst så.

På onsdag fyller Tommie år och jag har köpt den bästa presenten nånsin :D Brukar vara så svårt att hitta på nåt till honom men nu så! Om han inte blir glad då jävlar!

Idag ska jag tvätta kläder och köpa ett bilbatteri till saaben, sen blir det till att skatta, försäkra, beställa besiktningstid och be till gudarna att den går igenom. Måste ju ha två bilar till nästa vecka. Tveksamt om man hinner fixa allt tills dess. Om det är nåt jag och Tommie är duktiga på så är det att skjuta upp saker och tappa bort saker. Jag går omkring i denna lägenhet och letar hela dagarna efter saker som försvunnit. Igår var det ALLA räkningar som var borta. Hittade en i soporna...resten hittade jag idag. Så nu är det betalt och klart.

Nä va jag babblar. Ha en härlig vecka!

Trökboll

Dom senaste dagarna har vart oerhört tråkiga. Brukar bli så när Tommie jobbar.
Vi har inte gjort nåt vettigt alls.
Och varför skriver man om nåt man inte gjort? Dunno.
Fast Isabelle hade iaf fullt upp igår...med att göra illa sig. Hon snubblade ett antal gånger på mattkanter och annat som kom i hennes väg, fingrarna klämdes i lådor och dörrar samtidigt som hon trycker på med andra handen såklart, nä det blev mycket grin igår. Och hostan börjar komma sakta men säkert, jag har bara gått och väntat på den.

Men imorrn ska vi ha en liten middagsbjudning här hemma. Tessa & Bäckis kommer hit och ska få sig lite mat, sen kanske det blir lite film och sånt. Ska bli trevlans!
Annars har vi inga andra planer för helgen...får se vad man hittar på.

Nä, jag känner mig så tråkig. Vi tar nån bild i stället.

Här är Isabelle som gör en klockren imitation över hur mammsen brukar ligga och slöa på soffan.
(Lägg märke till vårt senaste inköp; supersnygga jeansleggings!)








Meckade lite med bilen här om dan också. Funkar finfint efter lite bankande med hammaren.




Från oss alla, till er alla, en riktigt trevlig helg!

Jobb!

Då sitter man på jobbet igen. I´m back. Fast inte på riktigt förrns den 5/10.
Har suttit och gjort i ordning Isabelles dagisschema och hon kommer inte gå mer än 2-3 dagar i veckan eftersom jag och Tommie jobbar om varann ganska ofta. Det är ju både bra och dåligt. Jobbigt när det blir längre uppehåll... Men annars får hon umgås mycket med oss båda framöver.

Idag är första dagen som hon går länge på dagis. 7.30-16.30. Hoppas hon orkar med det nu då.
Det var så svårt att få henne somna igår så jag höll på och bli tokig. Det är inte så att hon grinar och är jobbig på det viset, nä jag brukar ligga bredvid henne i våran säng så somnar hon efter lite babbel och sjungande. Men igårkväll blev det för mycket. Hon pratade, sjöng och skrattade, rullade och studsade fram och tillbaks i sängen.
Hon ställer sig och morrar som en hund också...kanske fick lite inspiration från Gin som vi hälsade på tidigare på kvällen. Det är ju såå spännande att vara i närheten av den storlufsen. Men pussarna hon fick var väl sådär.
Bara för att vi skulle upp tidigt för en gångs skull så blev det inget sova förrns vid nio. Så i morse var hon trött och ledsen. Lilla pluppen...

Här på jobbet är det som vanligt iaf. Fick mumsig mat och jag ser faktiskt fram emot att börja jobba på riktigt.

Om en vecka fyller Tommie år. Vad ska jag köpa? HJÄLP MÄ!

Antichrist

Igår kollade vi på en film; antichrist. Jag har sett många sjuka filmer genom åren, och många gånger beskriver man filmer som "sjuka". Den här filmen tar ordet "sjuk" till en helt ny nivå.
Den är gjord av den galne dansken Von Trier.
Den börjar ganska bra med otroligt vackert filmade svartvita scener. Men sen går det utför...

Här är några rader från en recension som beskriver den ganska bra:
Sadistisk tortyrporr som får Saw-filmerna att blekna. Vi pratar avklippta blodiga könsorgan i närbild, en blodig ejakulation och krossade skrev.
Ni hör själva. TITTA INTE PÅ DEN FILMEN! Jag har bilder kvar i mitt huvud som aldrig kommer försvinna.


Feber

Min lilla skrutta är sjuk. Hon har vart snuvig länge men idag när vi hämtade på dagis så blev hon sämre och fick feber. Hade 39,5 tidigare i kväll och såg ut på ögonen som hon druckit t-röd.
Försökte lägga mig och sova med henne för ett tag sen men det är inte det lättaste att somna när man hör rallybilar som säger WROOOM från vardagsrummet och två omogna karlar skriker WOOHO, WOW, SHIIIT, DET VAR NÄRA, JAG TROR NÅN KROCKADE DIG... Usch och fy för dom.


Kyrkis

Igår började vi dagen med en promenad ner på stan, mötte upp med Elin & Gabrielle och begav oss till "kyrkis".
Jag vet, hemskt namn. Hur som helst var det skiiitmånga barn där med sina föräldrar. Vi började med att sjunga och det var ju roligt, mycket klappa händer och stampa fötter och sånt, Isabelle klappade mycket och länge.
Men sen fick hon syn på gitarren! Och när hon inte får som hon vill blir det illvrål, så hon startade ett litet upplopp där eftersom det oftast sprider sig när nån väl börjat skrika. Men vi sjöng en halvtimme sen fick man fika och leka fritt.
Ljudnivån blev högre och högre, huvudvärken började eskalera, men helt plötsligt ringde mamma och sa att hon började närma sig stan, så då gick vi till bangkokkajen och käkade lunch med henne.
Bellis var lagomt trött och sur så hon åt inge vidare. Men det var ju trevligt att komma ut och träffa lite andra barn :)

Nu är Isabelle på dagis och jag är hemma solo och borde verkligen göra nåt radikalt. Men vad?
Igår medan stumpan satt i badet rensade jag ur badrummet. Blev en full kasse med bråte. Kanske ska kolla i genom resten av lägenheten.

Bellan käkade hallon och blåbär igår. Det bara rann ner för benen på henne och även fast hon badade sen fick jag inte bort en fläck på låret så det ser ut som ett stort blåmärke där. Hoppas inte dagis ringer soc eller nåt :P

Förresten ska vi få en ny spis, lagomt till man ska flytta =) hehe såklart!

Nä nu ska jag göra..nåt...



Röj i Gävle

På lördagen begav jag mig mot Gävle. Träffade flickorna på nian och käkade lite, sen hem till Linda för att korka upp.
Kom massa roligt folk och det röjdes för fulla muggar. Sen gick vi på heartbreak. Där var det lite sådär, blev ju så trött i vanlig ordning, men nog hann man skaka lite rumpa innan jag och Elin gav upp och gick till donken, köpte varsin cheeseburgare på ca. 7 sekunder, sen hem till Linda. Där satt vi två, radarparet med varsin burgare, massa garv och tokerier, glas i tån, sen slocknade vi en kort stund tills telefonen ringde och man måsta upp och slänga ut nyckeln till dom andra. Usch och fy vilken pärs! Efter massa elakt babbel från födelsedagsbarnet så somnade vi 5 trötta brudar. 

Vaknade på söndagmorgonen av dom satans kyrkklockorna som ALDRIG slutade ringa.
Åkte hem vid tolv efter fått i mig ett antal chokladbollar. Good bless Ingalill.

Så var det med den helgen =) Och lite pics på de då...Kommer fler på bdb:n.

Paketöppning



Kalas



Sorry Hella ;)



Jag och min glada burgare! R.i.p...





Laptop

Sitter vid Amandas laptop nu och den är såå nice. Jag vill också ha! Men i stället vill Tommie köpa en ny vanlig dator för en massa pengar.

Är alltså i Ljusdal. Igårkväll blev det idol och yatzy.
Idag blir det nog en sväng på köpingen och kanske lek i folkparken.

Igår när jag hämtat Isabelle på dagis åkte vi till borgarparken och lekte. Där fanns det massor med roliga saker.

Har rensat massa kläder efter mig nu. Usch så fula grejer man haft på sig. Inte mycket som duger till bellis.

Och i morrn blir det Gefle och kalas hos Linda :)

Bullbak

Uppe med tuppen i morse. Förstår inte varför Isabelle ska envisas med att gnälla redan kl. 6 på morgonen? Why?
Då hinner hon bli dödstrött framtill lunchen. Nå väl, gick till dagis med henne vid åtta, sen gick jag till shell och hämtade bilen, vidare till coop och handlade bullingredienser, så nu har jag stått och bakat bullar hela förmiddagen.
Skönt att ha det avklarat.

Nu tänkte jag bege mig ut på stan och hitta en festblåsa inför helgen, sen öb, hämta Bellis kl två, hem en sväng, hämta Amanda 15.15, sen drar vi till Ljusdal.

Hejsvejs!


Förresten var Isabelles kusse Gabrielle här igår! Visst är dom två riktiga godingar?! :)




Lägenhet!

Idag har jag och Tommie vart hemma själva. Lämnade en ledsen Bellis på dagis i morse.
Vi var till forsa och hälsade på Tessa i nya huset, var på banken, handlat, tänkte äta lunch ute men åt tacos hemma i stället :)

Och hudiksvalls bostäder ringde! Vi har fått lägenheten och nu helt plötsligt behöva vi inte bry oss om uppsägningstiden eftersom den var så pass mycket dyrare. Förra gången sa dom att det skulle vara 1000 kr dyrare hyra men nu är det ju "bara" 600...dom gör lite som dom vill verkar det som. Men tur man slapp dubbla hyror iaf.
Så den 1 december flyttar vi. Skönt att vi inte behöver åka mer än typ 30 meter med grejerna :P
Dags att börja rensa ur lite redan nu känner jag. Har så jävla mycket skit här hemma så.

Idol igår, idol idag. Så roligt att kolla på alla kassa människor.

I morrn är det sista dan på Isabelles inskolning, då ska jag passa på att baka bullar sen åker vi till Ljusdal.
Idag hade det gått bra på dagis iaf. Hon hade sovit bra men det var hon som bestämde när alla barnen skulle vakna. Hon hade tydligen krupit över alla och flinat så glatt så dom fick ett annorlunda uppvaknande, men dom var glada ändå :)

Nu ska jag ta mig ett äpple!
Tja!

Grinigt

Bellis vaknade halvsju i morse. Glad och babblig som vanligt, men vi låg kvar ett bra tag innan vi klev upp.
Hon började inte dagis förrns åtta och då skulle hon äta frukost där så hon fick bara smaka lite äpple med mig när vi var hemma, så då fick inte hon sin morgonvälling, det är som andras morgonkaffe, man funkar inte utan den!
Så hon var lagomt grinig när vi kom till dagis, ville inte till fröken och när jag sa hejdå blev det grin. Hualigen så hemskt det kändes att gå. Men jag skyndade mig, ville inte dra ut på det hela. Men hon blev säkert glad när hon fick lite gröt i kistan.

Var och kollade på lägenhet igår också. En trea i röda, låga huset bredvid. Såg helt okej ut. Fanns ganska mycket pengar på fonden också. Vi har tackat ja så vi får väl se om dom hör av sig. Isåfall blir det till att byta tapeter och golv i Isabelles framtida rum som för tillfället var knallblått med grönt golv.
Och vardagsrummet ska få nya tapeter också. Planerar redan fast vi inte vet hur det blir :)
Köket såg bra ut, nya bänkskivor och golv, men samma fula kakel! Ska leta reda på såna där klisterlappar man kan ha över i såfall. Sovrummen var ganska små men ändå tillräckliga.
Stor balkong med eftermiddags/kvällssol. Där vi bor nu får vi aldrig nånsin sol.
Fanns även en klädkammare! Me like! Och fönster i badrummet! Är en liten trappa upp och barnvagnen får inte plats i trappuppgången men såg ett förråd mittemot där man kan ha vagnar och cyklar.
Det hade vart 2 innan oss och kollat så nu är det bara att vänta på svar.

Oj vad jag babblar på. Ska plocka undan lite här nu.
Have a nice one!

Lämnat på dagis

I morse lämnade jag Isabelle på dagis och gick hem för första gången.
Var dit en sväng nyss i samband med läggningen. Tror inte hon såg mig när dom bar förbi henne. Hon såg så trött och ledsen ut min lilla älskling. Satte mig i personalrummet och efter ett tag kom en fröken som vart med och lagt henne och sa att hon somnat, fast nog hade hon protesterat och vart en aning hysterisk, stått på alla fyra och blängt jätteargt på fröken, men sen slocknade hon. Kikade in där innan jag gick hem igen och där låg hon längst in på sin madrass med sin kudde, filt och kaninen hårt kramandes. Sötnöten! Hoppas hon sover gott där nu då och att inte det kommer nån elaking och hoppar på henne när hon sover. Man vet aldrig med sånna små skruttar.

Har en liten klump i halsen. Känns så tomt här hemma. Vad ska man göra nu då?
Om ca. 1 timme får jag komma och hämta stumpan iaf sen får vi se vad som händer.
I morrn ska vi dit redan kl. 8 så får hon vara med på frullen också. 8-14 tisd, onsd, torsd.

Jag måste till jobbet och prata om när jag egentligen ska börja. Måste ringa chefen. Måste även skaffa en till bil. Måste få ihop ett dagisschema. Många måsten.

Kl fem ska vi kika på en lägenhet. Spännande! Hoppas den är superfin och har supermycket pengar kvar på fonden :) Och isåfall kan man hoppas på att vi får den.
Men är så sugen på hus. Jag kollar runt på hemnet och ser massor av fina hus fast dom är så satans dyra om man vill bo i närheten av stan. Även forsa och Iggesund har lite väl höga priser tycker jag. Men tänk vad härligt med en fetingträdgård och en lekstuga och massa annat roligt. Vill inte ha ett bautahus. Några rum och en egen tvättstuga så är jag nöjd =)

Nä nu ska jag ta mig en kopp kaffe.
Tjingeling!

Fläcktips

Har haft tråkiga dagar nu när T har vart borta så mycket och vädret vart kass.
Men igår efter suttit inne i flera timmar så fick Isabelle nog. Hon gick ut i hallen hämtade skorna, gnällde, pekade på vagnen, gick vidare till ytterdörren och pekade. Haha så då kunde jag inte ignorera stackarn, så vi gick ner på marknaden i fulvädret. Fast det regnade knappt nåt som tur var. Kikade runt men köpte inget, ska ner i morrn och då blir det väl kanske nåt litet.

Stumpan upptäckte en vattenpöl idag också. Det första plaskandet :D Skojigt. Fast hon får plaska mera när galonisar och stövlar är på.

Efter vart på dagis hela veckan har hon såklart gått och blivit sjuk också. Snorig och gnällig. Kanske har ont nånstans? Så jobbigt att inte veta. Men det är då inte helt hundra för hon är så ledsen hela tiden.
Men imorrn kommer momme då blir hon nog glad.

Äter bra gör hon iaf. Fast bara när hon får äta själv så då får hon väl göra det då...

Bildbevis på det :)



Och blåbär och hallon



Efter det passar det bra att dona i baljan :) Se den fokuserade blicken!




Förresten så hamnade det blåbär över hela Isabelles pyamas. Såklart. Trodde aldrig jag skulle få bort dom, men efter googlat lite fick jag tips om att gnussa in filmjölk på fläckarna, sen tvätta och det funkade alldeles ypperligt.
Bra tips va? =) Slipper man köpa vanish eller annan dyr skit.

Nu ska jag kika vidare på en skräckis i min ensamhet.

Fläskpannkaka

Sitter i personalrummet på dagis nu. Har suttit här hela förmiddagen sen kl. 9. Har det lugnt och skönt.
Har klippt och klistrat lite, satt in bilder till en bok som Isabelle ska ha här på dagis som hon kan kika i när hon saknar mammsen :) Kanske inte bara därför men....måste knäppa kort på mormor, morfar, farmor och farfar så dom också finns med :D

Nu fick jag reda på att stumpan skötte sig så bra så hon skulle få äta lunch själv med dom andra, så jag får sitta kvar här och käka min fläskpannkaka.
Åh jag skulle vilja sätta upp en filmkamera så jag såg vad hon hade för sig när inte jag är i närheten.

Nä nu ska jag käka.
Have a nice day!

Provanställning

Idag var vi inne och lekte och hade samling och sånt. Men Bellis hade en aning svårt att sitta still där i ringen, men hon lär sig nog snart.
Sen gick hon ut och lekte med fröknar och barn medan jag stannade i personalrummet och drack kaffe.
Dom lekte där ute en timme själva och det hade gått jättebra!
I morrn ska vi käka lunch där.

Det verkar som alla barnen har nån grej med sig när dom ska sova. Napp, snuttefilt, nallar och sånt. Men Isabelle har aldrig fastnat för nåt sånt. Lite dumt så här i efterhand. Det är ju bra att ha nåt med sig som dom känner sig trygg med. Så nu tänkte jag att hon och en kanin som hon alltid haft i sängen ska bli bästisar och som hon nu mera ska ha när hon sover och sen ta med till dagis och ha där. Får se vad hon tycker om det då...
Hon somnade då gott nu efter lunchen tillsammans med mig och kaninen.

Förresten har Tommie fått riktigt jobb! Eller det är provanställning 6 månader först. Känns ju superbra. Och snart börjar jag jobba och med dubbel inkomst som vi aldrig haft förr kommer vi känna oss väldigt rika!
Men med Tommies jobb känns det ändå lite ostabilt. Det går så upp och ner i den branchen...hoppas han får bli kvar länge.

Nä nu ska jag ta igen mig lite innan stumpan vaknar.
Ha en bra dag!

Och grattis till Madde än en gång som fyller 24 idag :D




Dagis

Igår började Isabelles inskolning på dagis. Vi var där en timme igår och en timme idag.
Hon gick omkring med fröknarna och lekte i sandlådan medan jag satt och höll mig lite på avstånd.
Fast lite då och då kom hon och kollade läget så jag var kvar.
Det verkar vara jättebra personal. Fast väldans mycket barn. 17 st på våran avdelning. Tycker det lät mycket, fast det kanske är normalt? Vad vet jag...

Hon är inte yngst heller. Det var en liten tjej som var ganska precis 1 år nu. Kanske en framtida polare :)
I morrn ska vi vara där mellan 9-11. Och på torsdag ska vi ev äta lunch där.
Nästa vecka blir det väl att prova på att vila där. Dom flesta barnen sover på madrasser bredvid varann i ett rum, vissa minstingar kan sova i vagnen. Kommer bli intressant att se hur det kommer funka för våran envisa dam.

Fröknarna tyckte iaf att hon inte verkade vara nå blyg och dom tyckte hon var duktig som försökte prata så mycket. Haha babbelfia. Dom sa också att det var en bra ålder att börja dagis, fast det är klart det kommer bli nåt bakslag också... Usch den dagen då man måste skynda till jobbet och lämna sin lilla skrutta grinandes med armarna sträckta efter en, den dagen längtar jag inte efter. Även fast man vet att dom förmodligen slutar gråta ganska fort så kommer jag nog gråta själv hela vägen till Iggesund.

Kom en liten tjej fram till mig idag också.

-Mamma!
-Nej nej, inte jag inte.
-Mamma!
-Isabelles mamma!
-Idas mamma!
-Isabelles mamma!
-Hejdå mamma!

Haha dom är för roliga. Kom tre, fyra st och omringade mig och började babbla bebisspråk som jag inte förstod ett jota av...

Nå väl, hoppas på en god fortsättning.