Klippning

Vi åkte till Ljusdal ganska tidigt idag. Var ju och rensade ur mitt feta barr idag. Jag tycker nästan synd om dom stackarna som måste ta itu med mitt hår. Brukar oftast bli övertid för dom. Men nu har jag ett tunnt, platt och mjukt hår. Låter som mångas mardröm att ha tunnt och platt hår, men jag tycker det är skönt för omväxlings skull.

Sen var vi till farmor och fick god mat. Innan maten var vi ute en massa. Isabelle gungade, plockade tussilago och jag och pappa skjutsade omkring henne i skottkärran vilket var mycket uppskattat.

Nu är man hemma hos mamma. Typ ingen hemma. Kuuuul.

I morrn är det kalas för Emilie som gäller :D

Nu ska jag rensa igenom en massa, gamla barnkläder. Får se om man hittar nåt snyggt =)

Damm

Började dagen med att leka lite på Jakobsberg. Fanns mycket roligt där. Tråkigt väder dock.
Sen åkte vi ner på stan, gick runt lillfjärn, sen hem. Målarna var fortfarande här men blev klar ganska fort.
Jag är jättenöjd. Fattas bara en ny soffa så är hemmet komplett. Men jäklar vad med damm som spridit sig över hela lägenheten. Helt sanslöst. Så det har blivit en massa dammsugande och skurande här idag. Och så 4 maskiner tvätt på det. Och att vika tvätt är väl en av dom tråkigaste sysslorna man kan göra. Usch...allra helst när det är så mycket också. Sovrummet ser riktigt mysigt ut nu. Förutom att dom glömde sätta tillbaka gardinfästena så jag har inga gardiner där. Annars är allting typ vitt. Me like.

Men resten av lägenheten ser ut som en röra och jag orkar verkligen inte mer idag. Isabelle sov en tidig lur idag och har sen vart ganska gnällig. Otroligt påfrestande för humöret att höra gnäll gnäll gnäll, samtidigt som man måste göra en massa. Men hon somnade nyss, och jag ska nog bara ta det lugnt nu. Kanske packa lite inför helgen.
Vi åker ju till Ljusdal i morrn.

Kl. 12 i morrn ska jag klippa mig. ÄNTLIGEN! Men hur? Det är frågan. Jag tror jag inte vågar göra några större utsvävningar tyvärr. Men har nån nåt tips så är det bara att säga till.

Nä nu är det time to chill. Ser fram emot att krypa ner till mina färska sängkläder i mitt färska sovrum :) Just ja...måste verkligen skaffa en sänggavel. Orka fett-fläckar.

Äh..God kväll :)

Snart klar...

Idag gick det bättre med dagishämtningen. Skönt. Åkte hemåt och käkade lite. Inspekterade tapeterna. Sovrummet färdigt och enbart fondväggen kvar i vardagsrummet. Är nöjd än så länge :) Dammit och jäkligt var det, ända ut till hallen. Storstädning när det är klart.

Nu är vi i Tommies lya. Orka käka frulle med en målare i morrn liksom. Men T är inte hemma. Kommer väl i natt nån gång. Det känns som om jag är utomlands eller i storstan. Massa höghus utanför bah.
Kunde inte låta bli att fixa till lite i köket här också. Nu ser det ganska bra ut, förutom bordet och stolarna. Satte upp nya gardiner och en lampa. Lite grönt och trevligt, det som jag hade i sovrummet som ändå skulle bort. Perfa här!
Hoppas herrn i huset också blir nöjd.

Bellis sover, jag kollar family guy och snart Greys.
Sen ska jag sova i den otroligt sköna sängen som följer kroppen vart man än breder ut sig. Härlans!

I morrn tar vi nog en promenix på stan, sen tvätta och käka tacos.

Sjunde himlen

Jag har precis vart med om ett av dom skämmigaste ögonblicken i mitt liv.
Jag sitter i godan ro och kollar på Sjunde himlen. Jaa, jag vet, bara det är ju pinsamt i sig med den perfekta familjen, deras problem som jämt måste lösas genom familjemöten, osv, alla lyckliga i slutet av varje avsnitt.
Hur som helst så börjar Lucy (den töntigaste av dom alla) "sjunga" (mima) till en ofattbart mesig ballad.
VARFÖR gör man nåt dylikt? Nu tycker väl ni att det inte låter så farligt. Men helt från ingenstans så händer det. Helt jävla oförberedd är man.
Kolla här:





 



VIDRIGT är vad det är.
Jag kan inte för mitt liv förstå vem som bestämmer att nåt sånt ska ingå i en såpa på det där viset?
Sen stod det iofs In memoriam of Aaron Spelling.
Hur som helst, är det ju tillräckligt pinsamt som det är.

Nä jag är fortfarande röd i ansiktet. Jag klarar verkligen inte av sån där skit.


Skrikarn

I morse ringde dom och sa att dom skulle komma och tapetsera i morrn :D Det trodde jag då inte...
Så i kväll har jag haft fullt upp med att flytta möbler och skruvat bort gardinhakar och sånt. Som tur var fick jag hit Bakon & Sandra som hjälpte mig med tunga hyllan.
Ser verkligen fram emot att få det fint här. Förhoppningsvis blir det fint iaf. Det kan ju inte bli värre.

När jag hämtade Isabelle på dagis idag så kom jag och störde mitt i hennes lek i trappan så hon blev skitförbannad och grina och skrek i en evighet. Hon hade tydligen fått ett utbrott tidigare på dagen också då en mamma kom och hämtade sin son, då ville hon följa med dom, det fick hon ju inte och då blev hon arg. Fröken misstänkte att trotsåldern hade satt in. Mjo...kul sörru.

Tar en gammal bild från Amanda igen då.

Pannkaksmästarn. Lägg märke till den otroligt fokuserade blicken :P


Sömntuta

Ny vecka, nya möjligheter.
Det känns som det kommer bli en bra vecka. Jag jobbar 3 dagar, sen är jag ledig i 5.
Till helgen blir det middagsbjudningar och kalasande och det ser jag fram emot väldans mycket.
+ Att jag ska få rensa mitt kråkbo jag har i håret. Det var år och dar sen jag klippte mig. På tiden då...
Första gången på länge som jag enbart ska klippa. Färgen sköter jag själv nu förtiden. Men en ny färgklick blir det nog närmare födelsedagen.

Igår efter jobbet åkte jag till söderrå. Bellis farmor fyllde år så då fick man massa tårta. Gött!
Men åkte hem ganska fort för fröken var så trött.
Hon fick hoppa i badet på en gång. Sen fick hon sitta på pottan och läsa en bok medan jag tog en dusch.
Kollade ut efter ett tag och då sitter hon och blundar och vinglar med huvudet. Haha, den lilla sömntutan! Så jäkla gullig, men jag fick ju ropa på henne så hon vakna till igen. Sen var det bara att hoppa i säng och hon somnade på 2 röda. Det har vart en slitig helg för stumpan, med sena kvällar och tidiga mornar. Hon vaknar vid samma tid varje morgon. Spelar ingen roll om hon lägger sig sent. Hädanefter ska vi försöka hålla oss till sju-åtta max.



Have a nice week folks.

Flås

Kom på en sak som jag stör mig på idag. Ännu en sak. Fast det är inte jämt, men ibland lägger man märke till något och man håller på och blir galen. Kanske ska berätta vad.

Jo, när folk ger av sig ljud när dom äter. Det kan innehålla smaskningar, klunkningar men allra helst sådana som blir andfådda av att äta. Är man just nå fet då eller? Då man sitter och flåsar mellan tuggorna?!

Jag smaskade när jag var liten. Men efter en avhyvling av Lena L så slutade jag. "Snälla Marlene, sluuuta smaska!!" Oj, så jag skämdes. Det var inget jag hade lagt märke till själv men... Om man ska få någon att sluta smaska är det bäst att säga till. Vissa tar åt sig, andra inte.

Men hur ska man på ett fint sätt säga "sluta flåsa när du äter"?
Äh...jag blir hur som helst nästan tokig av sånt nu förtiden. Jag får hjärtklappning och vill slå personen i fråga.

Yepp, det är mitt i-landsproblem för dagen.

Göra slut-metoder

Haha, vilka sjuka människor det finns. Hittade några "göra slut-metoder" på aftonbladet.se, som folk har använt sig av.


Giraffsättet

För Janet kom hennes pojkväns beslut om att göra slut som en blixt från en klar himmel. Och tyvärr gav inte brevet någon förklaring till pojkvännens beslut.

"Kära Janet,

Jag tycker att vi ska göra slut. Jag vill berätta varför, men just nu går jag igenom en tuff period där jag inte kan beskriva mina känslor. Så jag ritade en bild på mig själv där jag rider på en giraff i stället."



Skyll på den andra



Stackars Keenen ansträngde sig så mycket. Men det gick inte.

"Kära Keenen
Jag är ledsen att vi måste göra slut. Du försökte alltid få mig att skratta, men det enda du lyckades med var att skämma ut dig själv. Vårt förhållande är över, för alltid".

 

  Låt hunden stå till svars

Brenda kom hem och mötte den här lappen på dörren:

"Brenda,
Det här är inte fel, du vet det. Jag vet det. Jag har flyttat ut.

Hej då, Mark.
PS. Jag tog med mig hunden, han hatar dig".

  Mobiltricket

Den här mannen glömde att stänga av sin mobiltelefon innan han gick in i duschen.

"Om du ska ha nakenbilder på ditt ex i din telefon, så kanske du inte ska göra dem till bakgrundsbilder och lämna telefonen på när du duschar. Jag tar en promenad, när jag kommer hem ska du vara försvunnen.
Du är en jävla skitstövel, och hon är fet. Vad fan?"

 

  Kontaktannonsen

Kevin Maxey och hans flickvän hade problem att kommunicera med varandra. Så hon la in en annons i tidningen.

"Kevin Maxey.
Spelet är över från 9 dec. Jag har flyttat och jag föreslår att du gör det samma. Knacka inte på min dörr eller ring till min telefon igen. Hej då".






Trött

Jag är sååå trött. Jag måste fan skaffa persinner/rullgardin, vad som helst. Det är ljust så tiiidiiigt och Isabelle vaknar när solen går upp och vägrar somna om. Hon somnade i stället om i soffan när hon kollade på Kalle och jag lagade mat. Såg ju så gulligt ut, men när hon vaknade efter en halvtimme och jag inte kunde få henne att somna om så var det skrik och grin och huvudvärken smög sig på ganska fort.
Både hon och jag är väldigt trötta nu, men inte läggdags riktigt än.

Redan klockan nio i morse så var vi på maxi och handlade. Snacka om pensionärsvarning. Ganska skönt att handla när det är lite folk. Fast såå lite var det ändå inte. Handlade en jävla massa. Kånk och stånk. In med allt i hemmet, parkera bilen, in med Bellis, in med varorna i kylen, på med galonisar och ut i sandlådan. Lekte en stund, sen gick vi in och lagade mat / somna.
Jag gjorde i ordning fläskfilé med hemmagjorda klyftpotatisar och bea. Satt fint de!

Sen åkte vi till Tommie och drack kaffe. Sen tog vi en snabbpromenad på stan. Snabb och snabb...hade ingen vagn så det gick ganska segt. Men hon skötte sig någorlunda på kapp ahl. På H&M mindre bra där hennes mål var att springa så snabbt och så långt bort från mig som möjligt. Det gäller att ha ögon i nacken. Mardröm om man skulle tappa bort ungen. Vi letade vantar men hittade inte en vante.

Nu är vi hemma igen. Pingu på tv:n så stumpan sitter som förstenad.
Nu blir det fredagsmys på tumanhand.
I morrn: Jobb.

Bekväm

Nu har jag helg. I en dag åtminstone. Sen kör vi 5 dagars igen...haha jag är så lat. Andra jobbar 5 dagar jämt och har sen helg, men jag jobbar ju bara 75% och det är sällan det blir 5 dagars så man är lite bekväm av sig.

Idag när jag hämtade Bellis ville en annan liten tjej följa med och blev jätteledsen när vi gick utan henne. Stackarn...
Och ingen av stumpans fröknar var kvar idag. Då vet dom andra ingenting om hur det vart idag, sånt är tråkigt.

Åkte hem och lagade till fiskpinnar med mos. Ännu en gång är man bekväm av sig.
Isabelle har badat och jag duschat.
Mamma kom hit med lite grejer också. + glass. En magnum hasselnöt. Så jävla god. Det var som schweizernöt-choklad ovanpå vaniljglassen. Underbart! Bellis fick slurpa i sig en piggelin så hon har vart lagomt nöjd i kväll.

Nu sitter dom och leker och jag sitter och lufttorkar. Någorlunda iaf.
Undra vad man ska hitta på i morrn då... handla. Och förhoppningsvis nåt mer.


Mackor

Bara massa jobbande nu förtiden. Har inte så mycket intressant att komma med. Ovanligt va?

Isabelle har struttat omkring på dagis dom senaste dagarna. Blir långa dagar för henne också. Men hon verkar trivas och har börjat ta mer plats säger fröken. Visar mer och mer sin envisa vilja :)
Men hon hade fått en omgång med klös i ansiktet och sånt gillar vi INTE. Två rejäla rivmärken på varsin kind :( Men det tillhör ju den tuffa dagistiden. Hon blir väl härdad och jag hoppas hon ger igen om det blir för mycket.


Har blivit erbjuden lite jobb i Ljusdal i början av sommarn. På mammas jobb, där jag vart förut. Det vore perfa då jag kanske blir "arbetslös" några veckor då min brukare ska resa bort. Vi får se. Måste höra med bossen först.

Satte upp gamla kort på fejjan igår, men vet inte om det var så uppskattat då jag måsta ta bort några stycken.
Är det nån mer som inte vill vara med är det ju bara att säga till...

Jag är hungrig. Käkade i Tönnebro med jobbet på lunchen sen har det inte blitt nå mer så nu blir det mackor och te. Jag har börjar göra nyttiga och goda mackor för ovanlighetens skull. I vanliga fall brukar jag köra vitt bröd med smör och ost. That´s it. Men nu har jag redigan fiberbrön med frön och grejer, ost, skinka och tomat. Och det är så jävla gött!

Japp, nu ska jag gå och firra lite sånt.


Bokat

Jobbsi idag bah.
Hämtade stumpan på dagis. Där hade dom vart ute hela eftermiddagen så nu var hon jätte-torr och röd om kinder och haka. Ser inge skönt ut :( Och trots att hon vart ute lääänge och till och med käkat mellis ute så ville hon inte gå in. Måsta ta några åk i rutchkanan utanför också.

Sen kom mamma, Stefan, Amanda och Fredrik på besök. Dom hade med sig pizza. Man tackar man tackar.
Så då blev det väldigt livat och mycket lek med Bellis så hon var ju helt uppe i varv när hon skulle sova så det tog nästan en timme innan hon somnade. -Mammaaaa Mammaaaaaaaaaaaa!!!!!!! TÄCKEEEE!!
Vet inte hur många gånger jag slängde över täcket på bråksäcken. Sen kom hon på att hon var snorig.
-Mammaaaaaaaa DOOORIII! Torkade näsan. -Mamma PUUUUUUSS....Puss! :)

Men nu sover hon och jag har passat på och ringa Texas. Bäst att vara ute i tid. Jag ska ju ha 25 årskalas den 14 maj. Jag bokade bord för 14 pers nu. Kommer bli skoj =) Men alla måste kolla upp vad dom vill äta så jag kan ge en beställning till restaurangen några dagar innan. Menyn finns på: www.texassaloon.se
Det finns ju såå mycket goda saker där! Vi ska käka mellan 18-20. Sen vet jag inte vart vi ska vara. Hemma hos mig eller kanske Tommie. Han bor ju lite närmre. Måste leta några chaufförer också. Men nånstans vill jag åka och pimpla innan man går ut på krogen. Blir så jäklarns dyrt annars. Ingen frivillig som kan köra nån vända den kvällen? ;) Men det är ju över 3 veckor kvar så det hinns ju med... Jag kanske har glömt att fråga nån om att hänga på? Bjud in er själv i såfall.

Ringde även till hudiksvalls jävla bostäder idag också. Jag lämnade in min beställning i November. Kärringen på bostäder lämnade vidare den i Januari. På lappen jag fick stod det att tapetseringen skulle bli gjord nån gång mellan februari-april. Nu fick jag höra att dom är en månad försenade så det blir nog i maj. Jag blir ju tokig. Man får ju aldrig nån ordning här! Vardagrum och sovrum är ju så jävla okompletta som dom kan bli. Inga tavlor eller nåt...bara massa fula väggar! Jag som ville få fint här till min födelsedag men känner jag dom där rätt så kommer det väl inte bli klart förrns till hösten.

Och så är det hockey på tv:n. Värdelöst!
Nä nu är jag arg.


Ploppla

Söndag. Fast det känns som måndag eftersom jag jobbar.

Helgen har vart lugn och skön. Har tagit vara på det fina vädret och spenderat extramycket tid med min lilla älskling eftersom det blir mycket jobb och dagis till veckan.

Igår var vi ute hela förmiddagen. eller först åkte vi på maxi och handlade. Isabelle åkte bilvagnen för jag inte hade några mynt, men det gick bra den här gången.

Efter att ha stoppat in maten i kylen så tog vi på galonisar och stövlar och gick ut. Jag skulle också behöva galonisar. Vilken syn. Jag med röda fina galonisar med hängslen :P
Hur som helst så åkte stumpan ruschkana om och om igen. Hämtade hink och spade så fick dom också åka lite. Jag gjorde sandkakor. Isabelle krossade dom. That´s life.

Gick till en annan lekplats och gungade. Nu tyckte hon verkligen om det. I somras var det inte alls nån höjdare. Satt där och softa. Var skönt i solen, men kallt i skuggan.

Vi red även på en sån där häst som gungar fram och tillbaks. -PLOPPLA (med norrland-L såklart), säger Bellis. Haha det låter så jäkla roligt. Det sa hon när hon red käpphäst (innebandyklubba med hästhuvud) hos faster Tessa också. Så underbart att höra hennes nya ord som ploppar upp varje dag.

Ploppla, pläpple, pippa, tut-tut kacka! =Tut tut AKTA, säger hon jämt när hon åker rutchkana. Kan det vara nåt barnen på dagis säger mån tro? =)

Well. tillslut fick jag in henne med mycket gnat och tjat. Käkade blodpudding sen la jag ner henne i sängen och hon orkade inte ens protestera innan hon somnat. Friskluft är den bästa sömnmedicinen :)

Sen var vi iväg till Håsta och fikade lite, sen hemåt och gjorde tacopaj, sen söderrå och fikade. Bara massa ätandes och besökandes...

Undrar om min lilla Linda sitter i Turkiet fortfarande... vet inte om det är bra eller dåligt att vara fast i solen.
Hmm...nä nu ska jag göra...nåt...


Besök

Idag kom först pappa och Helen på besök. Dom hade med sig fika och presenter till Isabelle. Hon fick en liten docka och en väska. Hon har tur hon! Sen kom min mamma. Vi gick ut och lekte lite. Åkte rutchkanan. Nu har ju äntligen snön smält bort. Har även hållt på och tvättat en massa.

Sen åkte jag, mor och Bellis ner och käka lunch på 49:an. Fläskfilé Black and White. Skitgött!! Första gången jag var dit och käka, tycker det var mycket bra där.
Sen blev det till att vika tvätt när man kom hem. Och så bytte jag ställe på Isabelles kläder så dom hamnade i en annan garderob med mer plats.
När mamma åkte hem kom Tommie. Gjorde en pirre. Fan va jag ätit idag. Nu sitter jag dessutom med en godisskål bredvid mig. Vi har även vart till söderrå och fått lite kaffe. Isabelle dansade och sjöng med kusinen Gabrielle. Så himla söta dom är!

Stumpan somnade fort som fanken. Hon la hela täcket över sig och kaninen, även över huvudet så jag fick bråka med henne och dra ner det lite.

Jag kikar talang men nu är det slut och jag ska kolla på det nya programmet Modern Family. Tror det kommer vara bra.

Vad ska man göra i möra då månne?

Well. Trevlig helg!

Semester?

Idag gick vi till dagis igen. Vi struntade helt i vagnen. Tog väl ca. en halvtimme att gå den lilla biten.
Men tänk vad mycket man kan titta på och plocka upp från marken när man är knappt 2 år gammal. Man har ju inte sett mycket då inte. Så en nertrampad ölburk måste studeras in i minsta detalj. Varje sten ska vändas på. Alla pippiar som man hör och ser måste nämnas. Jaa, det finns mycket att studera. Men jag blir så irriterad på hur mycket skräp egentligen folk slänger omkring sig. Det finns ju papperskorgar här och där. Varför inte använda dom? Det syns ju extra mycket nu när snön försvunnit.

Efter stumpan väl kommit in på dagis gick jag hemåt och gjorde lite lunch, sen åkte jag på OK, köpte kaffe och glass, åkte till T, och mötte sen upp jobbet.

Nu regnar det ute. Ganska trist. Hörde att det skulle snöa i morrn? Kan det stämma...då går inte jag ut iaf.
I morrn får vi besök! Både mor och far och Helen skulle komma. Trevligt! Kanske ska städa undan lite...
Det är även tvättdag i morrn. Vi har en överfull tvättkorg. Måste vart 2 veckor sen sist...huga..

Dom ringde och fråga om jag kunde jobba på avd. 6 i natt också. Kul att dom ringer men tyvärr kunde jag ju inte det. Och dom har fortfarande inte lagt ut några sommarvik. på ams. Vet inte alls hur det kommer bli i sommar. Jag har ju inga semesterpengar undanstoppade så... Hur som helst måsta dom få in sommartider på dagis så jag fyllde i 4 veckors ledigt för Bellis. Det blir hela Juli. Förhoppningsvis ordnar det sig med barnvakt ändå utifall man jobbar. Men nog kommer man få till lite ledighet ändå...Jag vill ju åka till skansen och furuvik!

1 timme kvar, sen åker jag hemåt.

Plastkulor

Isabelle har aldrig vart en unge som stoppat saker i munnen. Förutom när hon var mini-liten då. Sen har det vart bra liksom. Men nu är det slut med det verkar det som.
Här om dagen när vi var ute plockade hon upp en cigarettfimp och den hann ända upp till läpparna innan jag flög på henne och förklarade att man absolut INTE äter sånt som finns på marken. Det blev ju genast roligt att få extra uppmärksamhet från mig så då fortsatte hon och jäklas.


Igårkväll såg jag något som blänkte i munnen hennes. Då var det ett hårspänne.


Och idag var hon ute i hallen och donade.
Kommer tillbaka och ställer sig bredvid mig i soffan. Så ser jag något blänkande IGEN. Och jag ber henne spotta ut vad det nu är och ut kommer 6-7 stycken små plastkulor som suttit på en ljusmanchett som råkat hamnat i hallen. Då har hon alltså stått och ryckt loss dom och stoppat i munnen. Gaaah livsfarligt! Hoppas hon inte svalde någon. Men i såfall borde väl det komma ut den naturliga vägen?!


Tänk om hon skulle sätta i halsen….usch hemska tanke. Nu måste jag gå och ta en titt i lägenheten så inget farligt finns i räckhåll. Men det kommer bli omöjligt så som hon klättrar.


Idag gick hon nästan hela vägen till dagis. Vi gick runt på gångvägen i det vackra vädret. Jag känner mig så mycket gladare när det är sol ute. Frid och fröjd! Och Isabelle såg så ball ut med jeans, vit luvtröja, mössa, halsduk och solbrillor :D Har fortfarande ingen kamerasladd. Jag blir så trött på mig själv. Det är ju mycket roligare att läsa bloggar med bilder i.


Hur som helst. Efter dagis hann jag handla och ta en lunch på Frasses. Sen har man bara jobbat.

Hittade en bild på min bilddagbok som jag satte in för precis ett år sen. Vi tar en sån i stället då :)


Tandläkaren

Igårkväll somnade Isabelle i sin säng som hon har hos sin papi. Var lite gnällig men gav upp ganska fort. Det går ju inte ens att hålla handen genom den då det är en resesäng med nät på sidorna. Men det gick ändå.
Jag och T kollade på BrÛno (kan inte göra u med prickar). Men seriöst. Den filmen var så vidrigt sjuk. Den snurrande snoppen har etsat sig fast på min arma näthinna.

Idag vaknade jag upp innan väckarklockan. Bara för att jag FÅR sova ut. Gjorde mig i ordning och åkte sen till tandläkaren. Värsta hightech där nu förtiden. Jag satte mig ner precis bredvid en konstig apparat. Då kommer det en kille in och börjar knappa på den där konstiga apparaten, och så en till. Hopp, måsta ju ta en titt och då skulle man anmäla sig där. Skriva in personnr så fick man en lapp som man skulle ta med till sin tandläkare. Coolt. Märks att man inte är där så ofta. Hur som helst skulle jag laga ett hål. En trevlig tandhygienist gav mig den hemska bedövningssprutan (som jag själv ville ha). Den är ju enorm och smärtan hemsk! Men jag låg bara och tänkte "Jag har fött barn, andas, jag har fött barn..." När det var klart och vi väntat ett tag på att den skulle verka så kom den tyske tandläkaren in. Och hon satte i gång. Ljudet av en borr och ilandet ända in i benmärgen är ju så jävla obehagligt. -Lite tiiill....liiiiite till...så sa hon väldigt många gånger. När allt var klart fick jag en mycket glad överraskning när jag skulle betala. Jag hade förväntat mig minst 1500 spänn. men nej. 675 kr och så fick jag dra av 300 kr från fk, så enbart 375 kr. Man tackar, man tackar! Skönt att ha det här avklarat.
Men bedövningen tog det ju ca. 5 timmar av dreggel och sluddrande från min sida, innan den var borta.

Jag har märkt att vissa (jag nämner inte några namn) har hittat diverse konstiga ord i min blogg på sistone. 2 ggr men det kommer säkert mera. Jag orkar iaf inte läsa igenom skiten jag skriver och jag är glad att någon nämner mina mystiska ord. Men jag tror det beror på min laptop. Jag råkar snudda vid musplattan (?) så hamnar det jag ska skriva i slutet i mitten. Usch så snurrigt det blev. Jag har iaf börjat kommenterat kommentarer i dom inlägg som blivit kommenterade. Fattaru?

Fortsätter med min dag.
Efter Isabelle lämnats på dagis köpte jag en router och en scartkontakt. Jag fick 149 kr rabatt eftersom jag hade Timmey med mig. Sånt gillar jag. Rabatter menar jag. Så nu slipper jag byta scarten mellan dvd och boxer. Isabelle har ju börjat kika på dvd-filmer. Igår blev hon jättesur när hon vaknade efter middagsluren och som en skänk från ovan så kom posten med en Pingu-film. Jag har gått på ett erbjudande att få MAMA hem i brevlådan + Pingufilm och en barnbok. Den kunde inte kommit lägligare. Hon satte sig nöjd och glad i soffan och tittade medan jag lagade mat. Men skorna vägrade hon ta av sig. Hon är helt besatt i sina älskade blink-skor.

Där kom jag på ännu ett sidospår.
Vi hann hur som helst hälsa på Håstafolket innan jag fick skjuts till jobbet. Däcken skulle bytas på min bil. I utbyte ska jag hjälpa Tommie att möblera om och få det lite mer hemtrevligt. Jag har gett han tipset att slänga ut köksmöblerna så skulle det genast bli lite bättre.

Så nu sitter jag på jobbet. Har käkat en ost-skinksallad och den satt som en smäck.
2 kvällar till och ev. en dag i helgen jobbar jag.

Nä nu räcker det.

Härliga dagar...

Jag sätter mig i soffan, lutar mig tillbaka i soffan för att skriva mina onödigheter här. Och oj så jag fick gräva undan saker som placerats i min röv. 2 små foppatofflor, 1 lammtoffla, en minikastrull och en mini-spagetti-slev. Men nu har jag röjt undan det så jag kan fortsätta mala på om vad som hänt på sistone.

Igår åkte vi till Sundsvall. Jag, Isabelle och Tommie i en bil. Sen åkte mamma, Stefan, Kurt och Amanda en annan. Sen kan tilläggas att Madde och Daniel åkte i en också.

När vi kom dit hade mamma&co redan gått på IKEA så då tog dom med sig Isabelle till "klädbyggnaden". Där skulle bananer i pyamas uppträda så hon fick roligt där och vi fick lugn och ro på IKEA. Alla nöjda.
Så vad hittade man då? En helkroppsspegel. Så nu kan man ihästante missa nederdelen av kroppen hur mycket man än skulle vilja. Det blev också en bordslampa till sovrummet, kuddar, en boll, halkmatta, batterier, glassformar, muggar (3 kr/st), badrumspall till Bellis, en exklusiv filt (menar med det att den inte kostade 30 kr utan hela 99 kr) skitsnygg och skön. Var säkert nåt mer men ork. Ville ju köpa köksstolar också men hittade inga som föll mig i smaken.

Käkade sen där på IKEA. Jag tycker det är riktigt gött. Och Isabelle åt pasta m. köttfärssås -ekologiskt för 19 kr + att en glass ingick. Perfa!

Idag har det vart underbart väder så som det vart hela helgen. Jag och Isabelle gick ner på stan på förmiddagen. Bytte lite kläder hon fått som inte passade (+ att det var massa hästar på en tröja). Vi köpte i stället en Tingeling-tunika, strumpbyxor, hårband, solbrillor. Hon ser så ball ut i dom! :D Det var ju så ljust ute idag så det var passande.
Sen gick vi till fyren och tog en fika. Kollade Kapp Ahl. Sen gick vi runt Lillfjärn. Eller halva, dit bilen stod. Orka backarna. Åkte på dollar store och köpte lite skrot. Stumpan somnade på vägen hem och ligger nu på balkongen i chillar. Men såklart kommer det en jävla traktor och ska bråka alldeles utanför så snart vaknar hon väl.

Sen ska vi laga till kyckling. Tjejvarianten med fetaost och soltorkade tomater! Mumma!
Och måste verkligen tvätta bilen också.

Nä ni får ha en trevlig dag!

Plåster

Igår åkte vi till Ljusdal. Checkade läget hos pappa & co först. Sen till mammsen. Där blev det fredagsmys med Talang och sista avsnittet av Solsidan. Åh jag saknar det redan.

Idag har vi inte gjort mycket alls. Åkte hemåt. Handlade på coop. Isabelle ramlade på gruset och skrapade upp handen. Då fick hon ett plåster. Det gillade hon. Precis som i Max-boken.
Håstafolket kom på besök. Orkar inte säga allas namn så det får bli Håstafolket.
Käkat god mat.
Bellis somnade precis. I sin säng. Igen. Gut.

Igår kom jag på henne ståendes på soptunnan i badrummet. Livsfarligt!! Och idag stod hon rätt upp och ner och knappade på min telefon uppe på sitt BORD. Gaah...dumheter! Ska leta reda på en pall hon kan stå på inne i badrummet. Lättare att tvätta händer och sånt då.

Film o godis sen.

I morrn: Sundsvall! Ska bli kul att komma ut lite och kanske man får stilla sitt shoppingbehov en aning :)

Radjos

Idag kom min moder på besök. Hon tog med sig Isabelle i vagnen ner på stan medan jag gjorde klappgröt hemma. Den som inte vet vad det är kan gärna få komma och smaka för vi kommer inte hinna äta upp innan den blir för gammal... :P Det är iaf som en fluffig lingon-mannagryns-gröt-aktig grej. Skitgött och jag lyckades!!!

När jag var färdig åkte jag ner och mötte upp mamma och min farmor och Bellis utanför Radjos, sen gick vi in och käkade. Det blev fetaost och oliverfyllda köttfärsbiffar med stekt potatis och tzatziki. Mumma! Isabelle vräkte i sig massa pannkaka, sylt och grädde :)

Sen gick vi på Knapps och där blev stumpan bjussad på jättefina skor av momme.
Så här ser dom ut


Dom är inte bara snygga, nej vi upptäckte att dom blinkade när vi kom hem. Tuffast i stan då :D

Sen hälsade vi på folket uppe på håsta.
Och sen shopping på maxi. Tyvärr hade jag ingen peng så jag kunde inte ta nån vagn och bilvagnen var borta så vi tog en pytteliten i Isabelles storlek som hon fick skjuta på genom hela affären. Det gick ganska bra. Men vi handlade ganska mycket och för att undvika det senaste missödet som hände där så måsta hon hjälpa mig packa i varorna i en bautastor papperspåse + blöjor, sen måsta jag bära ut allt det till bilen och samtidigt buffa på Isabelle så hon inte skulle sticka. Phu vilken pärs. Inte lätt att vara singelmorsa inte ;)

Supersugen på sexan. Fattar inte hur dom översätter här alltså....
Hmm kanske man ska se den igen. Har för mig att jag garvade ordentligt sist.

Förresten så somnade Isabelle i sin egen säng i kväll för första gången på jättelänge. Jag frågade om hon ville sova där. -Jaa. Hopp men jag låg i min säng bredvid och höll handen sen somnade hon utan protester. Visst, hon ställde sig upp 2 ggr och sa -mamma tut-tut. Att jag skulle flytta åt mig liksom. Haha, men jag sa att hon och kaninen skulle lägga sig och tjopp så sov hon. Spännande att se hur länge. Jag misstänker att hon kommer vakna snart och vilja sova som vanligt.

Well... klappgrötstime now!



Ledig!

Har börjat gå lite smått på nya schemat nu så nu är man ledig i 5 dagar. Hur härligt är inte det då?
Nu måste jag ta till vara på dessa dagar. Men hur? Påhälsningar? Buspalatset? Sundsvall? Ljusdal? Vet ej asså.

Annars fick man höra det alla mammor vill höra idag. Att Isabelle är så duktig och pratar jättemycket och berättar vad hon vill och hon vet definitivt vad hon vill också. Dom kanske säger så till dom flesta föräldrarna men det värmer i hjärtat att höra positiva saker om sin tös. Och jag vet ju alltid att hon är den bästa på allt så :) Hon är ju så gosig och rolig att vara med nu förtiden och man uppskattar verkligen stunderna tillsammans då man väl är ledig.
Det krävs ett jobb för att kunna känna det. Snart skulle det bli utvecklingssamtal också och det ser jag fram emot =)

I morrn kommer mamma, m.fl. Även min farmor skulle till stan. Så vi ska ut och käka lunch allihop på Radjos.



Pippa

Idag när jag kom och skulle hämta på dagis berättade fröken att Isabelle ville "pippa" idag som dom andra barnen, och det hade hon fått också. Som tur var så var det "klippa" hon menade. Så hon har klippt pappersblommor. Så fint så =)

Och när vi gick från bilen så gick hon själv, och så såg hon några fåglar i ett träd.
-KANG PIPPI KANG! (Kom pippi kom) skrek hon medan hon räckte sina små armar mot skyn. Men ingen pippi kom. Typiskt :P

Hon pratade även med momme i telefonen. Och hon babblar som aldrig förr. Går samtidigt runt i lägenheten och gör andra saker. Spelade även in en filmsnutt när hon står framför datorn och sjunger lille katt. Synd att jag aldrig kan få upp telefongrejer på datorn.

Idag käkade vi kyckling i gräddsås med dragon. Tror jag aldrig gjort det förr men det blev bra. Man tager vad man haver. Blidde bulgur till. Och "babis-morötter". Nyttigt va?! (stolt)

I kväll är bästa tv-aftonen. Riktig tjejkväll. Jag älskar cougartown. Så jävla roligt.
Nu blir det dating in the dark. Mindre bra, men ändå måste jag se.

I morrn jobb, sen leeediiig =)

Byebye påsken

Påsken börjar gå mot sitt slut.
Ska väl dra en genomgång av lördagen.

Åkte ju till Ljusdal då. Fick god mat hos mamma. Sen blev det fest hos Nordan.
Satt där med massa tjejer och snacka skit. Riktigt roligt med många intressanta samtalsämnen :)
Sen åkte vi in mot köpingen och såklart var det knappt nån alls inne på stadt. Dom desperata vakterna erbjöd oss att få gå in 2 för 1. Yes sa vi och knata in. Satt där en kort stund, sen gick jag och Linda P och kolla läget på järnvägs. Där var det mer folk och alldeles efter vi gått in blev det världens kö. Tog en drink, kikade runt, gick över till stadt. Skakade lite rumpa, sen var det slut på det roliga och man fick gå hem. Såå ont i fötterna.
Sen sussade jag sött till kl. elva. Gick upp och käkade, spelade yatzy, sen gick jag och la mig nån timme till. Dusch, gjorde mig i ordning, sen hade jag turen att få åka hem med Linus & Laila.

Sen kom T & Bellis. Åkte då och köpte pizza. Yummie! Lekte lite, kollade tv och bara mös. Haha, fult ord.

Och idag är man tillbaka på jobbet. Känns extrabra att jobba när man får mer betalt =)
Jobb tisd-onsd, sen ledig. Vad ska man göra då månne? Jag vill till Sundsvall. Och så måste vi träffa bebis igen.
Och ska nog göra min tjälknöl.

Nå väl. Tack för senast och ha en trevlig vecka =)

Påskägg

Sitter på jobbet och räknar minutrarna. Åker direkt hem, packar ihop och henkar till Ljusdal. Lämnar Bellis till sin papi först förstås. Förväntningarna är skyhöga som vanligt. Lite farligt... :P
Ska alltså till Nordquist i kväll som har FF i huset :) Kommer förmodligen bli alldeles ypperligt.

Snart ska jag äta lite lunch, sen ska man äta påskbord hos mamma. Bäst att vräka i sig så kanske man mår bra i kväll :) Jag är ju ganska känslig nu förtiden då det gäller alkohol. Enbart vin går bra, men minsta lilla shot så går det åt pipsvängen. Det var iaf den som var boven i somras på Torön. Då var man inte kaxig inte.

Fick påskägg av mamma idag också :) Men har inte hunnit titta vad det var, men antar att det är det gamla vanliga. På nåt konstigt vis väljer hon oftast äckliga godisar som jag klagar på varje år. Men jag är tacksam ändå :) Isbelle fick också såklart. Hoppas det inte är nåt föör onyttigt.

Men ha en fortsatt trevlig påsk. Kanske synes i kväll =)

Glad Påsk

Långfredag idag och jag tycker faktiskt den vart väldigt lång.
Gick ner på maxi och handlade först på förmiddagen. Gick med vagnen och Isabelle skulle gå själv där inne så det gick ganska segt och tillslut blir det bara jobbigt. Men när vi väl kommit därifrån så var vi till tvättstugan. Sen vägrade fröken prupp gå själv. Slit och släp och trät och skrik.
Sen gjorde vi potatisbullar. Hon åt 3 stycken. Mycket bra för att vara henne :)
Och sen tog vi kaninen och la oss och vila middag. Eller jag hade inte ro till att göra det men mini-Jonsson då.

Efter vilan kom T och hämtade oss, så åkte vi till Sandra & Bakon och lilla bebisen Olivia. Herregud så pluttig hon var. Såg ut som en liten docka. Hon var mest hungrig när vi var där. Dom är ju det i början. Men fick hålla en liten stund. Och en kräka fick jag på mig på köpet :)

Sen följde vi med Tommie på maxi. Handlade lite mera då. Och när vi var färdig hände en ganska obehaglig incident.
Isabelle hade fått åkt i "bil-vagnen", så hon fick hoppa ur och jag skulle ställa tillbaka den och T skulle ta ut sina cigg från automaten, helt plötsligt ser jag Isabelle springa ut genom dom automatiska dörrarna fast hon springer ut där folk går in. Jag får kuta runt och springa ut och slänga mig över henne så hon inte skulle hinna ut på parkeringen. Fy fan om man inte hunnit dit och nån kört på henne. Gaah...det går inte att släppa ögonen från den vilden.

Köpte förresten en väldans fin jeanskjol till stumpan igår när jag var på Lindex. Den har hon haft idag och förhoppningsvis kan hon ha den imorrn med. Man ska va snygg när det är påsk :) Snygg är hon iofs jämt men lite extrasnygg då :P

Och nu på kvällskvisten fick Isabelle ett påskägg :) Vet att jag tjötat om att det är onödigt att ge småbarn godis, men kunde inte låta bli att ge henne ett litet kinderägg. Och så glad och nöjd hon blev. Satt i soffan och kladdade hur länge som helst och bara njöööt av det där lilla ägget.

Men nu sussar hon sött, jag har duschat och förberett håret inför morgondagen. Hoppas på att få fina lockar. Bara det inte blir för krusigt. Men skönt att ha håret gjort i förväg. Bara dusch, kläder och smink i morrn så är man fit for fight! Vet inte vad jag ska ha på mig dock. Vill även ha ett par låga stövlar. Fortfarande.

Kollar på Harry P nu. Första filmen. Bra skit. Vräker i mig det billiga godiset jag köpte idag. Herregud vad man ska överdriva när det är billigt. Det är ju inte ens gott godis.

Så i morrnbitti kommer min snälla mamma och är med Isan medan jag åker och jobbar några timmar.
Och på kvällen: Partey!

Från oss alla, till er alla, en riktigt glad påsk!

Det ska bli ett sant nöje att döda dig

Känner små ont-i-halsen-vibbar. Det är som en massiv klump långt ner i halsen. Så fort jag har några roliga planer inplanerade börjar jag känna mig sjuk och blir nervös för att jag inte skulle kunna vara med. Är jag lite hypokondrisk eller jag kanske blir så när jag är förväntansfull? Sjuk liksom. Drack honungste nyss med vitlöksbröd. Det borde vara den ultimata huskuren.

Annars håller jag på och läser Magdalena Graafs självbiografi. Alla tänker nu MEN ÅÅÅH vad värdelöst. Men då ska jag få be att tala om för er att den är riktigt bra och gripande. Man fastnar lätt och jag kan inte sluta läsa.
Det handlar om hur hon som en ung tjej blir med barn och gifter sig med den värsta karln man kan välja. En anabola-musklig knarkare som slår henne titt som tätt. När hon väl kommer i från honom så får hon inte så mycket stöd från polis och andra myndigheter som skulle behövts. Mycket intressant. Rekommenderar den skarpt.
Det ska bli ett sant nöje att döda dig (heter boken alltså).





Igår hade dom påskfirande på dagis. Påsk-Iris hade vart där med kvasten och katten och delat ut popcorn :P
Isabelle hade en fin kjol på sig dagen till ära så hon skulle bli lite kärring-lik, men vi skippade sminket.
Typiskt att jag är så dålig på att knäppa kort nu förtiden.

Direkt när vi kom hem gick hon till vardagsrummet och ropade BOMPA BOMPA och LÄLLÄ (Översättning: Bolibompa och välling). Öhm...tv:n satte jag i gång men det var lite tidigt för LÄLLÄ så vi åt riktig mat i stället. Sen åkte vi till söderrå en sväng.

Idag är hon hemma med pappsen, efter 3 slitiga dagar på dagis. Dom ska väl på kalas idag för kusinen Tim som blir 11 bast. Jag kanske åker dit också efter jobbet om nån är kvar där...
Måste även göra några andra ärenden medan affärerna är öppna.

Trevlig skärtorsdag!