Sista dagen...

Sista dagen på året så har vi tvättat en jäkla massa tvätt. Passade även på att byta sängkläder. Det ska vara nytt och frächt inför det nya året. Jag fick en liten nyårskris igår. Vad kommer hända nästa år? Kommer det bli nån förändring i mitt liv? Har jag en tumör i ryggen så jag kanske dör nästa år? Bla bla bla...usch. Jag hoppas det händer nåt kul.

Har fortfarande inga speciella planer inför kvällen. Äta nåt gott kanske. Isabelle har beställt ostkrokar. I morrn blir det jobb. Känns alltid lite bättre att jobba när man får storhelgsob.

Har ju vart ganska okej väder ute idag, så vi lekte en stund i snön här ute. Och så såg vi några ungar i åldrarna 5-10(?) år som smällde smällare. Ingen vuxen där. En av ungarna tänder på, slänger, skyndar sig tillbaka till smällaren och då den börjar lysa kastar han igen. För det första tycker jag att det alltid ska vara någon vuxen med om dom nu måste hålla på, annars måste dom väl fan informera ungjävlarna hur man ska göra och inte göra. Man får ju faktiskt inte köpa om man är under 18 år så det är ju helt upp till dom som "köpt ut" som får stå för konsekvenserna om det händer något.

Jaja... nu sussar stumpan och jag ska vika tvätt.


Snööö...tyvärr kunde vi inte göra någon snögubbe idag.


Tur att förra årets vinter-outfit passade nu med. Måsta tvätta den andra som var nerdränkt i fanta.

Om jag inte säger det sen, så säger jag det nu.

Gott nytt år allesammans!

Badhuset

Äntligen fick vi komma iväg på badhuset i Iggesund. Vi har vart där en enda gång tidigare. Det var bara jag och Isabelle. Om nån mer följt skulle jag kunna knäppt kort i bassängen men undvek det idag. Men jag skulle gärna vilja fått en bild på Isabelles lyckliga ögon. Hon var helt till sig och tyckte det var sååå roligt. Vi simmade omkring, kastade bollar och sånt. Sen fick hon syn på rutchkanan. Och tänk att hon vågade åka alldeles själv, inte bara en gång, utan ca. 140 ggr. Lika roligt varje gång. Och jag var lika nervös varje gång för att hon skulle halka. Det är ju svinhalt på golvet och jag fattar verkligen inte varför dom inte kan ha någon mjuk gummimatta åtminstone runt rutchkanan. Men det gick bra denna gång. Efter ca. 2 timmar var vi trötta och hungriga. Upp och duschade och fikade, sen åkte vi. Isabelle somnade på 2 röda i bilen. Badhuset måste vi åka till igen och helst ganska ofta :)


Min lilla badanka i sin alldeles för stora baddräkt... :)


Satt fint med en chokladboll efteråt...

Resten av dagen har jag vart helt mör i kroppen, har skitont i ryggen och mår illa. Var det nåt i vattnet? Kastade jag stumpan hit och dit lite för våldsamt? Usch...vill bara gå och lägga mig nu. God natt!

Yummie

Nu har vi haft den traditionella tjejmiddagen som vi alltid brukar ha i mellandagarna. Vi höll till här hemma hos mig. Käkade tacos! Yummie! Sen blev det en halloncheesecake med ballerinasmulor på. Ännu mera yummie!
Lite skvaller blev det, fast skulle gärna vilja hört mer. Tyvärr hann vi inte med att spela spel. Får ta det nån annan gång.

Isabelle var ute på äventyr med mormor och Stefan medan vi käkade. Dom var på buspalatset och donken. Vad mer kan en unge behöva? Men hon var snäll och go när hon kom hem som tur var. Ganska leksugen och hittade en ny vän: Emilie :) En till som var leksugen var fröken Lindh som satte sig och gjorde degfigurer och slaskade på min nya matta.

I morgon ska det badas i Iggesund. Häng med den som vill :)


Haft en trevlig kväll med god mat, goda skratt och lite paketöppning för Engberg :)

Söta unge

I natt kom Isabelle trippande till min säng i vanlig ordning. Och så lägger hon sig och sniffar på täcket.
-Mmm...luktar gott. Sen fortsatte hon sniffa i typ 5 minuter...


Oskön sovstil...kanske därför hon kommer till mig?!

Kvällen har fröken spenderat med att byta blöjor på sin docka. Hon fick dockblöjor i julklapp. 5 gånger bajsade dockan, och det luktade sååå äckligt.

Efter hon käkat middag så fick hon en yoghurtglass. Vet inte om jag nämnt det förr men jag har blandat vaniljyoghurt och plommonpure och fryst in som små glassar. Bra mot tröga magar! Hur som helst fick hon en sån. -Vad du är snäll som ger mig glass mamma. Precis så sa hon. Fast lite mer på sitt språk. Så söööt!
Sen bad hon konstigt nog att få sätta upp håret i två tofsar. Mmm...två stycken skulle det vara! Måste vart nån på dagis som haft det...


Självklart skulle lilla förklädet på också när det var degartime...

Älskar min skrutta mest av allt!


Titta inte...

Inte har jag möjlighet att komma iväg på innebandy i kväll heller. Mina skavsår är nästan läkt...nästan. Knäppte visst vackra kort på det sist...Blunda om ni är känsliga.


För övrigt så mår jag illa. Kanske var det laxen jag åt? Eller så var det för dom sa att det gick magsjuka på dagis, eller så var det bilderna...Vidrigt hur som helst.



Juldagen...

Började juldagen med att åka till Låka. MERA julklappar. Och MERA mat. MERA stress. Vissa människor där gör så jag blir uppstressad till max. Alla är på Isabelle så hon blir helt bäng. Men men, trevligt ändå :)

Som vanligt blev det utgång på juldagskvällen. Först var vi i lillhaga hos Linda och Ante. Alltid lika trevligt. Trots att jag har en och annan minneslucka därifrån. Såg dagen efter en och annan konstig skrivning på fejjan. Scary...
Åkte in vid tio? Ställde oss i kön till stadt. Fullt med snorungar. -Sluta trängaaas, jag stod faktiskt fööööre dig! Idioter. Lite svårt att hålla emot typ 100 pers...eller nåt.
Slank in, knäppte en cidrus, skakade lite rumpa. Men fy fan vad mycket småfolk det var. Måste man känna sig uråldrig när man är 25? Påminnelse inför nästa år: Gå på jvgs...
Visst, det var väl kul ändå, och det blir vad man gör det till, men näe... orkar inte.

På annandagen hängde jag med Elin och afasi-grodis på salladsbaren. Mycket gott och mycket underhållande.
På eftermiddagen/kvällen blev det bakismys med Ellan. Kollade på kassa filmer och käkade godis.

Igår åkte jag och Isabelle hemåt. Plockade upp alla julklapparna vi fått. Sen skulle allt provlekas. Så vi degade, körde med bilar, lekte affär, kollade film och läste böcker. Jag köpte ju en bok som handlar om Isabelle och hennes vänner. Man kunde beställa en sån på en sida på internet. Jag valde Djungelboken. Den börjar typ: "Hjälten i den här boken heter Isabelle Jonsson som är 2 år och bor i Hudiksvall." Och så fick man fylla i namnen på hennes vänner som blev Gabrielle, Sally och Lucas. Hon tyckte det var skitkul att det handlade om henne. Vi köpte en liknande bok till kusinen Gabrielle i födelsedagspresent. Roligt med en så personlig bok tycker jag :) Man kanske skulle beställt en till sig själv?! Haha...

Idag är man tillbaka på jobbet och Isabelle på dagis. Tokgrinade i morse. Det var en fröken från en annan avdelning + att hon inte vart där på en vecka igen. Gör så ont i hjärtat att lämna henne då. Hoppas hon får vara ute och åka madrass idag nu då.

Jobb i morrn och direkt efter det så blir den årliga tjejmiddagen hemma hos mig. Kul :)
Och så måste jag ställa den årliga frågan. Vad händer på nyår? Jag jobbar iofs på nyårsdagen, men skulle vara kul att göra nåt som går städat till... eller jag har alltid vart städad på nyår. Finns ju aldrig nåt att göra...

Well, ha en bra dag!


Julafton 2010

Julafton var en bra dag även i år. Isabelle fick öppna sina klappar direkt på morgonkvisten. Hon blev så glad så :)
Sen var jag till söderrå och lämnade henne. Själv åkte jag och tränade en snabbis och hem och färgade håret blixtsnabbt, kom tillbaka till söderrå lagomt till Kalle Anka. Käkade lite mat, fikade och sen kom tomten!! Tommie var den som fick åka och köpa tidningen...
Alla barnen var så förväntansfulla. Isabelle var skeptisk till tomten i början och jag måsta bära henne dit, men efter ett tag släppte det och hon kunde gå dit själv och till och med krama tomten. Men han såg bra läskig ut.
Hon och dom andra fick massor med paket! Isabelle är jättenöjd med alla fina kläder och leksaker hon fick. Nu har jag kommit till den punkten i livet att jag tycker det är mycket roligare att se andra öppna sina paket. Att se barnens tindrande ögon och förväntansfulla blickar, det finns inget bättre!

Vi packade ihop oss ganska fort när paketöppningen var avklarad och begav oss till Ljusdal. Det var lugnt på vägarna och bra före som tur var. När vi kom fram till mamma&CO så öppnade vi ännu mer paket där. Fick en massa roliga och bra grejer. Man tackar, man tackar!

Sen blev det ris ála malta och andra godsaker. Tänk vad man frossar på jul. Helt sanslöst.
Hela dagen var iaf jättemysig och jag är glad så länge min älskling är glad!

Tack så mycket allihopa :) Tyvärr hade jag bara min mobbekamera som inte alls ville få till bra bilder, men här kommer nån.



Ok, man ville väl inte umgås med tomten föör länge.


Paket i stora lass...


Snabba ryck...


Krångliga snören..


Vad ska man börja med?


Matchar hoppla-hästen med mormors tofflor :)

Julafton!!

Då var den här igen. Julaftonen :) Vi har sovit gott jag och Isabelle. Sov till efter nio. Skööönt. Då fick stumpan titta i julstrumpan (rimmarn). Där fanns en liten burk med play doh. Haha, det var den minsta grejen ju. Jag har köpt flera små julklappar bara för att hon ska få öppna en massa. Det är ju det som är roligt när man är liten =) Öppnade hela gänget som låg under granen. Det hon blev mest nöjd med var nog verktygslådan. Och så är vi inne på andra omgången av Nicke Nyfiken-filmen.

Sen ska jag lämna henne i söderrå. Jag kommer inte ha tålamod att sitta där så länge, därför åker jag och tränar och färgar lite hår innan jag dyker upp där igen :) Efter Kalle och lite tomtebesök så ska vi försöka komma iväg till Ljusdal.


Inte hittade jag nån tomtegröt igår heller. Skandal. Men det gick i med den gamla vanliga också!

God jul allesammans! :)

 


Ångest

Dagen började inte bra. Ställde klockan igår eftersom vi skulle in med bilen kl. 9.30. Vaknar med Isabelle bredvid mig. Vi ligger och drar oss. Märker att det är ganska ljust ute, kollar telefonen. Död. Springer till köket och kollar klockan. 9.10. Paniiiik! Bara till att klä på sig och åka. Fast självklart måsta jag skrapa rutor och djävulskap. Kom dit till 9.40, men det gick bra ändå. Vi gick sen ner på donken och käkade frukost. Isabelle ville inte ha macka, hon skulle ha "dammdujaje". Så det blev ett happy meal 10 på morgonen.
Kom tillbaka till volvo och fick det vidriga beskedet att spjällhuset måste bytas. Blir typ 8000 spänn som ska betalas där. Och 6000 spänn till mekonomen. Jag bryter ihop. Jag orkar inte detta...

Åkte hem och försökte få undan lite. Sen var det till att åka igen. Isabelle är med sin far och jag är på jobbet. Har köpt en bingolott till i kväll, fast jag kommer väl missa hälften. Klapparna är iaf inslagna och färdiga. Stod framtill midnatt.

Hoppas att det inte snöar i morgon. Vill inte åka i ett oväder till ljusdal i mörkret...
Känner absolut ingen glädje idag. Bara ångest. Jag får hoppas på en vinst på bingolotto.

Dan före dopparedan, och folk är som idioter i trafiken. Vissa är verkligen helt dumma i huvudet. Jag satt och skrek åt folk i bilen idag. Jävla patrask. Mmm...julkänslorna är på topp!

Dan före dan...

Ja jäklar, man kan inte sluta prata om vädret. Jag hatar det. Jag som hoppades innerligt att det inte skulle bli likadant som förra vintern. Jag trodde inte det var möjligt, men det känns nästan som det är värre nu. Och idag känner jag mig nöjd med att bo i lägenhet.

Igår åkte jag ut på stan för lite julshopping. Tog med Isabelle för mamma och Stefan var på stan. Fikade med dom, kikade i nån affär. Men det är ju nästan omöjligt att gå i affärer med en vild 2-åring. Hon skenar som en liten älgkalv och skiter fullständigt i om vi försvinner ifrån varann. Jag låtsas säga -hejdå, för att hon ska följa efter. Det funkar typ ALDRIG. Hon vet att jag aldrig går. Nä fy. Stumpan sov hos sin pappa i natt, så jag fick en någorlunda lugn stund på stan för mig själv. Nu är jag färdig med klapparna!! Tror jag iaf. Allt ligger i en röra hemma. I kväll måste jag slå in hela skiten och kolla så verkligen alla får rätt grej.

Annars känner jag mig oerhört mör i kroppen idag. Jag fick ju äntligen komma iväg och spela innebandy! Jag la klubban på hyllan strax innan jag träffade Tommie, och det är alltså över 8 år sen jag spelade sist. Det var riktigt kul. Efter typ 10 minuters spelande så höll jag på och dö. Ont i bröstet och blodsmak i munnen. Jag skojar inte, det smakade BLOD!! Men vad gör man inte för laget... jag såg inte ens att vi hade en avbytare, haha. Men jag höll ut i 1½ timme av ganska fult spel från vissa och inga som helst spelregler tillsammans med en massa stalledrängar! Hoppas man kommer iväg fler gånger iaf :) Har enorma skavsår idag, men lite batmanplåster har gjort susen.

Nä, nu längtar jag hem. Vill få ordning på all röra som ligger i kök och skrubb. Måste slå in och placera klapparna i dom rätta säckarna. Och så längtar jag till att få pussa lite på Bellis.
Imorrn ska vi in på volvo! Och ännu ett kvällspass väntar.

Tjing!

Så här vidrigt var det att åka till jobbet...

20101222166 (MMS)

Så här vidrigt var det att åka till jobbet idag. Man såg absolut ingenting. Håll er hemma! Själv måste jag ut igen kl åtta när man ska hem. Jag gruvar mig. Ta det lugnt folket!


God vit jul!

Läste precis ett blogginlägg av en person som tyckte det var så överdrivet då många säger att man inte ska dricka alkohol på julafton. Varför ska man inte kunna göra det? Är det så svårt att dricka lagom?
Lagom? Det finns inget som heter lagom om man är alkoholist. Julafton är barnens högtid tycker jag, och då kan man vara schysst nog att hålla sig nykter. Många människor kan påstå att dom dricker lagom, men alla blir annorlunda när dom dricker. Ni kanske inte ser det själva, men barnen ser det.
Det är så många barn som upplever en enorm ångest och rädsla ju närmare julen man kommer. Hur ska det bli i år? Kommer mamma/pappa däcka framför Kalle Anka?

Även fast man inte har några alkoholproblem så tycker JAG att det är fullkomligt onödigt att dricka om man firar jul tillsammans med barn. Allra helst sina egna. Jag tycker iofs att det är dumt att dricka över huvudtaget i närheten av barn. Och även fast barnen växer upp så gör det inte saken roligare att se sina föräldrar fulla när man är vuxen heller.

Vissa förstår, vissa förstår inte alls. Jag kan bli lite extrem när det gäller sånt. Det finns säkert dom familjer det funkar bra för även fast föräldrarna tar en nubbe till sillen. Det är dock inget jag själv upplevt.

Hoppas alla får en riktigt god vit jul :)


Julstök...

Började dagen med att klä granen. Jag har aldrig haft en gran sen jag flyttade hemifrån, men nu var det på tiden! Och så hade vi turen att få en mittimellan-gran från Madde. Vi brukar vanligtvis inte sätta upp den så tidigt, men eftersom jag jobbar framtill jul och Isabelle ska till sin papi så fick det bli så här. Otroligt drygt att jag måsta knyta fast snörena själv på alla kulorna. Är det inte folk i Bangladesh som gör sånt? Men men... granen är såå fin och det är såå mysigt här inne nu. Så jäkla synd att jag inte kan få till fina bilder bara...


Fokuserad...


Stolt över sitt batmanplåster...

Eftersom vissa saker krashades i golvet fick jag så lov att dammsuga grundligt i vardagsrummet. Passade även på att byta matta. Så nu är det relativt fint här.
Efter julstöket så käkade vi älgstek med gräddsås och potatis. Mumma!
Sen lämnade jag stumpan hos sin pappa och jag åkte och handlade i godan ro. Sen åkte jag och tränade. Jag åkte faktiskt dit innan pump-passet började och testade gymmet. Så jag känner mig nöjd!
Isabelle hade somnat på soffan med Tommie när jag var borta vilket inte var så bra. Hon håller på och testar mig in i det sista nu. Jag blir snart fullkomligt galen!!

Och hur har det gått med julklappshandlandet nu under dessa fyra dagar av ledighet? Hmm...jag har inte köpt en enda. Visst, jag har ganska många färdiga. Men ganska många icke-färdiga också. Tröttsamt...
Och vädret. Vad säger man? Jag ser inte fram emot min färd på e4 i morgon.

Pläpplesiner

Dagen har vart ganska seg och tråkig. Jag hatar när jag inte gör något åt tristessen. I stället sitter vi här hemma och häckar tills vi klättrar på väggarna. Vi kom iväg en sväng till Tessa&co och fick se hur fint dom fått till det i sitt hem. Har sagt det förr, men jag säger det igen. Jag vill också ha ett huuus!

Sitter nu och vräker i mig godis. Isabelle föredrog "pläpplesiner" som hon kallar apelsiner och clementiner. Tänk om jag kunde nöja mig med det? Vi kollar på andra omgången av Kalle Anka. Sen ska jag se Garden State. Just nu skulle jag kunna döda för en kall cola...

Har inget bestämt för morgondagen, men nåt ska man väl hitta på. Skulle vilja åka och bada i Iggesunds badhus, men dom hade stängt på söndagar. Isabelle såg simning på tv:n och blev väldigt fashinerad och ville också bada i en så stor bassäng. Vi har bara badat där en gång och då var hon mini. Måste köpa en baddräkt till henne. Kanske i julklapp :) Schhh...!

Annars längtar jag fasligt mycket till julafton, men väldigt mycket till juldagen också!! Komma ut och umgås med vuxna människor! Någorlunda vuxna iaf...

Trevlig lördagkväll!



Så här nöjd blir man när man får sitta framför Kalle Anka, göra degpaket av mammas godispapper och har en mage som är fylld med 4 clementiner...


Degfredag

Isabelle hittade sin lilla kavel i kväll och berättade för mig att jag minsann fick ta och göra i ordning en deg. Och snäll som jag är så gjorde jag det. Vi gjorde ett antal figurer: katt, häst, snögubbe, stooor snigel, liiiten snigel, bullar, bil, boll... Blev inte så kul när det var dags att göra kväller. Det ville ju inte hon. Såklart. Som varje kväll.



Tidigare ikväll satt hon och kollade på Kalle Anka. Jag var inne i köket, och så hör jag från vardagrummet: -Jag älskar Kalle. Haha...så Kalle-filmer står på önskelistan tror jag. Även en tripptrapp-stol och en toasits för små rumpor. Hmm, det kanske var min önskelista...

En annan sak hon börjat säga är: Japp och Näpp till ja och nej. Var kul till en början, men nu får man oftast ett arrogant "Näpp" till svar.


Dollarstore-prylar is the shit!


En het accessoar till juldagen?


Julmys

Jaha, då har man vart ledig i 2 dagar. Vädret läser tydligen min blogg eftersom han beter sig som ett as bara för att jävlas med mig! Jag tar inte saker personligt. Inte alls...

Men vi har haft bra dagar ändå! Igår trotsade vi snön och gick med vagnen ner på maxi. När vi väl kom dit så fick Isabelle ta en liten vagn, sen blev det mest tjat från min sida genom hela affären. -GÅ UNGE GÅ! Nä hon skulle krypa, ligga och allt annat. Tröttsamt. Sen gick vi hemåt. Upp för den där vidriga backen som var full med snöklet på backen och det gick såå sakta. Jag var skyblöt när vi kom innanför dörren. Isabelle fick lägga sig på en gång och sova middag. Jag tjuvstartade med kakbaket. Gjorde chokladnsittar. Och när Bellis vaknade fick hon vara med och göra kolakakorna. När dom var färdiga så satt vi och pillade in nejlikor i apelsiner. Allt det gjorde vi till härlig julmusik. Julmys gillas!

Sen fick vi ett ryck och åkte till söderrå och bjussade på lite kakor. Pappa T fick lite oväntad ledighet så... Jag passade på att åka på lite träning. Åkte till håstaholmen. Har inte vart dit på skitlänge, men det var ju gratis så. En ung kille höll i pump-passet. Jag blev helt chockad när han hoppar ner och började prata en massa och var jättetrevlig. Förmodligen gay. Passet var helt nytt för mig och kändes mycket jobbigare. Man fick använda sin egen kropp som vikt mycket mer, och då är det ju inte konstigt att det känns slitigare...

Idag har det vart snöoväder. Har tvättat. Åkte till dollarstore och lekstugan och inskaffade nån julklapp också...
Plockat och donat. Nu kollar vi på ice age och har fredagsmys!





En sliten mor, gubb-apelsinen och en Isabelle som verkligen gillade doften av nejlikor...


Bara bus...

Isabelle är en riktig busunge. Jag har ju nämnt tidigare att fröken har en tendens att passa på att göra hyss medan jag står i duschen (där jag inte har en chans att se vad hon håller på med). 10 minuter att göra vad man vill på. Vad gör man då tro?

Rensar ur ALLA bestick från lådan och försöker sig på ett falskt flin efteråt för att dra ett streck över hela situationen?



Rensat ur lite skåp...



Tur för henne att hon har en mamma som inte alls är speciellt ordningsam och inte bryr sig om sådana saker.



Nä, det var faktiskt ganska bra att hon rensade ur lådan. Ärligt talat så var besticklådan ganska äcklig, så nu har jag diskat den!

Hon sa en ganska rolig sak i kväll också.
Helt plötsligt hör jag ett mystiskt ljud.
Isabelle flämtar till, sätter handen på sin mun och säger -OJ, förlåt, jag tuppa (pruppa).
Jag har inte lärt henne att be om ursäkt för sånt. Men nån har gjort det. Sen fick hon upprepa det 3-4 ggr. Hon kallas nu Isabelle "gasläckan" Jonsson.

Jag har alltså en busig unge, men en väldigt artig (och gasig) sådan! Riktigt nöjd med min avkomma faktiskt!

I brist på annat...

Längesen man körde en lista. Nu är det dags igen, för jag har absolut ingenting att göra.

Vad heter du?

Jenny Marlene Jonsson
Hur ser dina byxor ut idag?
Svarta teamsportia-mjukis-byxor (gud så ostiligt...)
Vad lyssnar du på just nu?
Exakt just nu så spelas "Never alone, always alone" eller vad den nu heter...Rix FM!
Vad gjorde du igår kväll?
Kollade luciatåg, hann med ett litet träningspass, kollade tv.
Vad var det sista du åt?
Pepparkaka och kaffe
Hur är vädret hos dig just nu?
Soligt och kallt
Vem var den senaste personen du pratade med i telefon?
Mamma
Vad det första du lägger märke till hos det andra könet?
Ögon och mun (eller om personen i fråga har en enorm näsa så lägger jag ju märke till det först...)
Hur mår du idag?
Bra, lite trött.
Vilken är din favoritdryck?
Vin till fest, mjölk till saltlakrits, cola till bakispizzan, men vatten funkar alltid.
Favoritsport?
Att titta på: Hockey om jag måste säga nåt.
Att utöva: Innebandy (fast det var längesen...får se om jag kommer iväg och tycker det är lika kul nu...)
Hårfärg?
Mellanbrun
Ögonfärg?
Armégröna
Soluppgång eller solnedgång?
Solnedgång
Syskon?
Syster och bror
Favoritmånad?
Juli. Då är det sommar och kalas för Bellis :)
Favoritmat?
Kött i alla dess former.
Senaste filmen du såg?
The tortured
Favoritdag i veckan?
Definitivt fredagar!
Favorithobby?
Skulle vilja ha fler intressen. Men jag gillar att träna och umgås med mina nära och kära.
Är du för blyg för att bjuda ut någon?
Ja, gud ja!
Favoritlåt?
Varierar såklart. Men just nu är Rihannas Love the way you lie på första plats.
Sommar eller vinter?
Sommar.
Kramar eller kyssar?
Beror ju på vem det är :)
Förhållande eller "one-night-stand"?
Förhållande.
Choklad- eller vaniljglass?
Vanilj, men måste ha topping på annars gillar jag det inte.
Hur bor du och med vem/vilka?
Jag bor i en trea tillsammans med min dotter.
Vad läser du för böcker just nu?
Den onda viljan
Hur ser din musmatta ut?
Har ingen.
Favoritsällskapspel?
Räknas "Med andra ord"?
Favorit data/tv-spel?
The sims. Fast det var år och dar sen jag spelade sist.
Kan du nudda näsan med tungan?
Nej, hur mycket jag än försöker.
Kan du korsa ett öga åt gången?
Tror inte det. Fast enligt vissa så är jag skelögd konstant. Tänk om man är det och inte vet det! Är jag det?
Är du romantisk?
OM jag är!
Skulle du själv säga att du är lycklig?
Jag har mina bra och dåliga dagar, men allt som allt är jag lycklig!


Nä nu ska jag gå och slänga ihop lite lunch; bacon, ägg och en tomat.
Ha en bra dag!

Luciatåg!

Trots att det var väldigt kallt så fick vi se och höra barnens luciatåg på dagis. Isabelle gick frivilligt iväg med fröken, sen kom hela skocken och sjöng. Såg knappt Isabelle i början, för jag stod såklart längst ifrån henne, så jag måsta flytta på mig, men såklart massor med folk i vägen. Ser hur Isabelles läpp börjar darra och hur hon ropar -mamma? Lilla pajen såg ju inte mig heller så hon blev lite ledsen. Då hoppade stor-momme genom folkhopen och plocka upp henne. Ja, hon är lite radikal ibland... Men jag fick gå dit jag med så blev det bättre. Dom sjöng så fint så, fast ganska fort och fikat hade dom skippat. Så direkt när det var färdigt hoppade alla in i bilarna och åkte hem. Det var ju ändå 15 grader kallt. Hua...

I morrn kör vi ett sista jobbpass för veckan. Jag har jobbat sketamycket på sistone, så det ska bli skönt. Lite julklappshandling, lite buspalats kanske, kalas, hälsa på, bli hälsad på...ta vara på dom lediga dagarna helt enkelt!

Fick tyvärr inga bra bilder när vi var ute och tittade på alla tomtar och lucior, men inne fick jag till den här åtminstone. Spännande ljus? Eller bara skeptisk? :)


Lucia?

Har inte sett en lucia på hela dagen... förhoppningsvis blir det inte för kallt i morgon för då blir det luciafirande på dagis. Lite jobbigt att det är utomhus. Ska man försöka få på barnen nåt lucia-aktigt ovanpå overallen eller? Jag har ju inte köpt nåt lucialinne. Vi har ett tomtelinne sen förra året, men tveksamt om det går att få på det. Äh, lite glitter i mössan läre väl räcka? Hoppas det... så inte alla andra kommer och är jätteutklädda...
Hoppas på att få se dom små trollen sjunga lite. Mamma och Fredrik skulle komma också. Ev. pappa. Får se.

Igår gick jag och la mig i tid igen. Isabelle vaknade vid tre och var väldigt upprörd över att henne Mimmi inte var där. Tror den är hos farmor&farfar. -Miiiiimi, grinade hon i natt. Suck. Tillslut somnade hon. Men inte jag. Jag låg vaken jääättelänge. Så frustrerande. Hon har även pratat om Mimmi idag så vi läre åka dit och hämta hem henne.

Snart börjar Svenska hjältar-galan. Så nu är det bara att ta fram näsdukarna, för jag kommer snyfta. Högt!

Träning

Jag la mig före nio igår. Helt seriöst! Hade liksom inget bättre för mig så... Men var ändå trött efter 11 timmars sömn.
Jobbade till halvfem, sen åkte jag och tränade. Var ju ett tag sen sist. Skönt som fan och jag önskar jag hade barnpassning oftare så jag kunde komma iväg mera! Det är sant att man blir mycket gladare när man fått röra på sig. Mitt kort går ut efter nyår, men ska nog förnya det och skicka fakturan till chefen :) Dom skulle börja köra step där också. Det vill jag prova på! Det är så lugnt och skönt på Puls&Träning. Man behöver aldrig boka passen. Det är lagomt med folk och fina lokaler. Det är riktigt nice helt enkelt. Inträdesavgiften är 400 kr (vilket är dumt), men i December så bjuder dom på det, sen kostar det 329 kr/månad. Gör lite reklam här om någon skulle vara intresserad :) (Det är på gränsen till för lite folk där nu...)

När jag kommit hem och hoppat ur duschen så kom äntligen min älskade sötnöt hem. Så himla skönt att ha henne hemma igen. Vi hann kolla på julkalendern och läsa några sagor innan det var läggdags. Nu blir det jobb/dagis i tre dagar. Luciafirande på tisdag. Och på torsdag ska vi åka på 2-årskalas. Och nästa helg har jag planerat att få färdigt dom sista klapparna. Så ser vår kommande vecka ut på ett ungefär!

Tjing! :)


Lonely...

Har en ensam kväll i kväll. Alldeles själv. Solo. Suck... Det är aldrig roligt att sitta själv, allra helst på en lördagkväll. Jag vill ha min Bellis här. Allt är bara depp. Då saknar jag henne ännu mer, även fast jag träffade henne en snabbis idag. Hon hade dock inte tid för mig utan höll på och leka med sina kusiner.

Provade på voddler nyss. Funkade inte bra på min dator... Funderar på att ta ett bad och sen sova. Finns inget att göra ändå. Mår som en påse skit, men ingen magsjuka ännu. Jävla skit. Är arg, irriterad, ledsen, trött.

Nä, det blir inte bättre än så här. God natt!

Calici

Igår åkte jag för att jobba en dag på avd. 6. När jag kommer dit ser jag besöksförbud-skyltar, ombyggnationer och jag blir lätt förvirrad. Schemat och fikarummet var flyttat till ett annat ställe dessutom. Hur som helst. När jag väl fick tag i schemat där man ser vilken sida man ska vara på står det så fint: Calici: Marlene. Bara Marlene. (Kanske inte stod bara...). Fick rapportering av snälla Åsa. Jag skulle alltså få ta hand om dom patienter som hade misstänkt vinterkräksjuka. Det var 6-7 st från början. Stress stress stress. Hela munderingen måste på när man ska in till såna. Förkläde med ärmar, handskar, munskydd, hårskydd (?), ALLT! Och prover fick jag ta, flera rör som skulle fyllas, kräkor här och där, och herregud vad svettig man blir i dessa dräkter... Så det var stressigt för mig på morgonkvisten. Men sen kom läkarna fram till att det bara var en som var misstänkt sjuk, så då fick jag ha hand om bara en sal och 2 patienter. Då blev det helt plötsligt alldeles för lugnt. Eftersom jag var s.k "lortig" så fick inte jag gå in till andra patienter. Haha...kul att bli kallad lortig och skitig hela dagen.
Håller tummarna att jag inte drabbas. Men det kanske inte ens var det heller. Men bra att sjukhusen har bra rutiner och tar det säkra före det osäkra. Men lite fult är det av bemanningen att inte nämna att det är därför man ska dit och jobba. Visst, säkert inte många som vill det. Men vissa kanske drabbas lättare än andra, och extra jobbigt om man har barn som kanske smittas. Jaja, nu är det gjort för den här gången. Trots spyor och stress kan jag inte låta bli att tycka det är roligt! Och jag är såå stolt att jag kan ta blodprover trots att det går så lång tid mellan alla gånger. Det är ganska lurigt och jag gör det förmodligen inte smärtfritt för patienterna men jag lyckas till slut =)

I morse åkte jag till söderrå för att lämna Isabelle. Där sov hela huset så vi fick väcka upp dom. Hon får nog en rolig dag där med farmor och farfar. Sen skulle Tommie komma och baka pepparkakor med henne. Kul!

Idag jobbar jag på vanliga jobbet. 9-17. Blir förmodligen lugnt i kväll med lite filmmys. Ska passa på att åka till Rätt pris och köpa lösgodis för 3,90 när man ändå är i närheten. Brukar dock balla ur viktmässigt när det är så billigt.

Trevlig lördag!



Suspekt...

Dagen blev genast bättre när jag fick hämta min goding på dagis. Fick med en vacker teckning hem också. Och info om lucia-firandet som kommer bli på tisdag. Förra året kunde vi inte vara med, så det ska bli roligt att se barnen stå där ute och sjunga. Dom firar utomhus så alla får plats. Hoppas det inte blir för kallt.

I morgon ska jag jobba på sjukhuset igen. 7-14.30. Bara att fortsätta jobba hela helgen fram till onsdag. Måste jobba och stå i om man ska kunna betala bilen. Och tror ni inte att en ny lampa började lysa i morse? Kylarvätskan tror jag det var. Är inte det typiskt? Så fort man haft bilen inne så kommer man därifrån med ett nytt fel. Väldigt suspekt...

Nå väl... i morrnbitti måste vi upp tidigare än vanligt. Isabelle kommer nog vara bra trött i morrn, för hon ligger och surrar på inne i sovrummet nu.

Nu blir det duschen och lugna pucks.

Bad day...

Det här är en riktig skitdag. Den började inte alls bra. Vad får folk ut av att vara otrevliga egentligen, förstöra ens överraskningar, osv...Arg jag blir!!

Sen gick jag in på studera.nu där mitt resultat stod. Gick ju åt helvete totalt. När jag äntligen kom på vad jag ville plugga till, hade jag faktiskt ingen tanke på att jag inte skulle kunna komma in på vad jag ville. Det skulle väl inte vara några problem så länge man har godkänt i allt liksom... Men nä. Jag hamnade på reservlistan på plats 89!!!!
Fattar ni hur långt bak det är? Känns så jävla surt. Så nu ska jag sitta och hålla tummarna på att typ alla ska tacka nej. Det är ju rimligt...NOT! Jag funderar nu på vad jag ska hitta på nästa år. Jag måste göra något vettigt. Direkt efter nyår ska jag nog fråga landstinget om dom har nåt roligt sommarvik åt mig. Förra året satt jag och väntade på att dom skulle lägga ut en annons på ams, men det dök ju aldrig upp. Bäst att vara ute i tid. Vill göra nåt nytt!! Jag vill växa (inte bara på bredden). Jag vill utvecklas! Det känns som jag har så mycket mer att ge.

Det är nu man får äta upp allt det som dom "vuxna" sa när man gick i skolan. Varför pluggade jag inte lite hårdare? Jag vet ju att jag kan. Men då hade jag inga tankar på att plugga vidare... trökigt. Men men. Nåt ska det väl bli av mig. En vacker dag...

Älskar!

Tog ett bad i kväll. Isabelle insisterar på att jag också ska bada när hon ska bada så då gjorde vi så. Ganska kul faktiskt. Hon skrattar hysteriskt och plaskar och donar med sin groda, fisk och båt. Och för första gången utan att jag sagt nåt säger hon: Jag älskar dig mamma! Och så fick jag en kram! Aaaaw!! Älskade unge!!

Synd att jag inte fick till en vacker bild på detta vackra tillfälle...




Isabelle fullkomligt avskyr mitt hår när vi badar. Ser det äckligt ut på nåt vis?



Man kan ju leka att det är ett fisknät eller nåt? Eller alger?

Ruinerad

Började dagen med att slänga in en tvätt, åkte ner på bilelektro, gick hem därifrån, fortsatte med tvätten, lite lunch, vila, hämtade bilen som sammanlagt blev en kostnad på 6000 kr, och dom kunde ändå inte fixa det största felet. Så jag måste lämna in den på volvo...ruinerad for life! Men nu har jag iaf värme i bilen. Det är ju ganska positivt.
Åkte en sväng, handlade lite...
När vi kom hem blev det lite målande. Än en gång skulle jag måla av Magnus. Och så tog Isabelle en ridtur på sin lilla häst. Jag frågade om hon skulle rida till pappa och hälsa på. -Näe, Dannus!

Hörde att min bror kommit hem också. Han hade ett par snickarbyxor på sig vid hemkomsten. På lappen där bak stod det typ "njut av din graviditet". Han har alltså köpt ett par mamma-byxor...
Han hade tydligen blivit utslängd från legionen tillsammans med massa knarkar-lodisar. Han tyckte då det var en smart idé att dela på ett hotellrum med dom. En av dom stack för att leta horor, dom andra stack också en efter en och den sista blev han rånad av. Trevligt gäng. Undrar vem som betalade hotellräkningen?
Ser fram emot att få höra hans vilda historier när jag träffar honom.

Vuxen som jag är, så ska jag se halvåtta hos mig nu.




Järvsöbaden

Har nu kommit hem från julbordet i Järvsöbaden. Alldeles ypperligt var det där! Det var ett stooort julbord med massor av godsaker på. Jag gillar ju inte sill, Janssons, och dom vanliga grejerna, men det fanns ju så mycket mer än så. Olika sorters lax, skinka såklart, ägghalvor, kött, potatis, gräddsås, och mycket goda köttbullar med rödbetssallad. Tammefan blir jag hungrig nu när jag skriver om det. Det kan inte vara möjligt? Jaja...efterrätterna var inte fy skam heller. Rejäl chokladkaka med glass, ris ála malta med saftsås, knäck, godis, kaffe... Kan sammanfatta det som ett underbart julbord! Inte helt fel att få maten gratis heller, och ännu större plus att få betalt för att vara där :P

Isabelle blev hämtad av sin farmor idag. När jag kom dit och skulle hämta ville fröken vara kvar och leka med farmor. Men hon får väl åka dit till helgen i stället då jag jobbar och hon har pappatid :)

Nu kollar vi på Pettson och Findus. I morrnbitti ska biljäveln på verkstan. Då får vi väl strosa med vagnen ett tag. Hoppas det inte är för kallt... och hoppas dom kan åtgärda ALLT. Och hoppas det inte blir för dyrt. HOPPAS kan man alltid göra...

Nå väl. Skönt att vara ledig i morrn iaf.
God kväll!




Jultema

Fick inspiration av Linda igår att skaffa en ny design till bloggen. Sånt varken orkar eller kan jag göra själv, så nu hittade jag en gratis bloggmall med jultema lämpligt nog. Blev ingen större höjdare, men men.
Måste få ihop nåt riktigt efter jul i stället då.

Annars sitter jag och är hungrig. Laddar för julbordet...


Bakhelg

I fredags när vi kom till Ljusdal åkte vi till farmor och käkade middag. Förrätten var en pepparkaka med nån slags ost och hjortonsylt på. Suck... varför kan hon inte vara som alla andra och göra en toast skagen? Fast det vore väl tråkigt det med... Revbensspjällen var goda iaf :) Men jag gillar inte att hon envisas med att servera VARM frukt till efterrätt. Nä nu ska jag sluta klaga på farmor. Fick 2 julkort av henne idag. Trodde hon gått och blitt senil, men då var det ena kortet till mig och det andra till Isabelle. Nog om farmor.

På lördagen var det kallt. Men jag och Bellis tog en promenix ner på bibblan för att lämna och låna nya böcker.
Isabelle passade på att ta en ridtur på hästen.

 

Sen bakade vi pepparkakor och corneflakeskakor. Göttans! Isabelle kämpade på bra med degen. Efter ett tag kom hon på att man kunde smaka på degen... tyvärr fick inte ens det i gång hennes tröga mage :/

 

Igår åkte vi hemåt. Plockade upp en gran i Delsbo på vägen. En i plast. Hemma hos Madde alltså...så ingen får för sig att jag gick ut i skogen och högg mig en gran eller så. Så nu är vi redo för julen!

Gick bra att lämna stumpan i morse, även fast hon inte vart på dagis på över en vecka. Brukar bero på vem hon får vinka med. När jag hämtade hade en annan tagit Isabelles skor och lämnat sina. Så då fick vi åka dit och byta. Efter middagen stoppade Isabelle i sig en hel burk katrinplommonpure. Måtte ungen bajsa!!! Är väldigt besvärligt med bajseriet nu förtiden... (antecknar ni?)

I morgon ska jag åka med jobbet och käka julbord på järvsöbaden! Ska bli gött!
Have a nice week!

 


Dannus

När vi kom hem idag satte vi oss och målade. Isabelle bestämmer vad jag ska måla. Först fick jag måla mamma (självporträtt), sen pappa, och Isabelle och sen Dannus (Magnus). För den som inte vet är ju Magnus en arbetskamrat till Tommie. Det är Tommies BFF (best friend for ever). Dom pratar alltid i telefonen. ALLTID! Träffs varje dag, osv. Och nu är han tydligen en del av familjen, eller hur man nu ska säga. Magnus målar vi INNAN vi målar mormor & CO...

Annars har vi bakat lite kakor idag också!







Duktig tjej!

Dagisbilden!

Idag fick vi hem dagisbilderna. Visst blev det fint? Jag är mycket nöjd med resultatet.
En sak som hon börjat med är "luggsnurrande" med fingrarna. Syns att hon hållt på med det eftersom luggen hamnat på sniskan. Men vad gör det när man är sötare än socker? :)
Men fick inte hem någon bild på hela dagisgruppen. Skumt. Men inte så nödvändigt heller.
Tycker jag fick hem färre bilder i år. Förra året var det en annan fotograf. Då hade dom satt bilden på även en almanacka och en som det stod "mitt rum" på och så var det en i sepia. Inte lika bra utbud i år. Jaja, nöjd ändå :)



Världens bästa Isabelle :)



Spinning

Nu har jag jobbat klart för denna vecka. Skönt!

Så hur gick spinningen som jag provade på för första gången idag? Hmm...för det första borde jag frågat ledaren om hjälp. Men passet startade på en gång så det fanns ingen tid för sånt. Man fick dra in cykeln i lokalen själv. Jag lyckades ändra höjden på sadeln, men det var också det enda jag lyckades med. Jag förstod mig inte på växlarna, om det nu fanns några. Jag höll i bromsen så det skulle bli lite trögare. Man stod upp och cyklade typ hela tiden. Orkade jag det? Nej. Man bara stod och nötte i en timme till en massa Abba-hits. Nej, det var inget för mig. Men nu har jag iaf provat!

Hämtade sen min älskade Isabelle i söderrå. Och hon pratade utav bara den. Tänk vad mycket dom förändras på bara nån dag. Flera nya ord och meningar. När vi kom hem så blev det bad/dusch, fruktstund, lässtund och sussalull. Själv har jag kikat tv, men nu är jag såå trött.

I morrn åker vi till Ljusdal. Kallhölet nr. 1!






Julkalendern

Tog mig en liten sovmorgon idag. Missade samtal från bemanningen. Men hade ju ändå inte kunnat jobba. Diskade och donade lite. Kunde inte hålla mig ifrån Bellis så jag åkte dit och hejade på dom. Sen körde jag lite pump. Ökade på vikten på benböjen. Nice! Och efter mycket snack och lite verkstad så har jag äntligen fått tag i en spinningtid som passar mig!! Man får ju boka dom passen på internet och det blir fullt på 2 röda, men nu fanns det en plats kvar och jag var snabb nog. Ska bli kul att prova nåt nytt =) Har ju massa stämplar kvar på mitt klippkort på hudikgym. Gött!

Har jobbat i kväll. Har även suttit och tävlat i en massa julkalendrar. Kan min syster så borde väl jag också kunna vinna nåt. Åtminstone EN grej... Förresten så kollade jag på julkalendern på tv:n. Den verkade för en gångs skull vara riktigt rolig!

Brorsan är på väg hem också. Skööönt! Hade tydligen missat nåt prov, och missar man så får man stryk. Usch... men än är han inte hemma. Jag blir inte lugn förrän han sitter i sin stuga och häckar igen.

Var in på en sida för att kolla hur meritvärdena brukar se ut för dom som kommit in på sjuksköterskeprogrammet. Det ser inte alls ljust ut för min del. Herregud. Varför vill alla smartbollar bli sjuksköterskor?

Nå väl. Ljusdal i helgen eller? Mjo..förmodligen. Skulle vilja komma iväg på buspalatset med...