Olika löner...

Började dagen med en promenix runt lillfjärn, vidare till öb och sen hem. Käkade lunch, vilade.
På eftermiddagen åkte vi till Tommie och kolla på film. Först Alice i underlandet och sen planet 51. Skönt att kolla lite film. Så sällan det händer nu förtiden. Det har vart en oerhört lång och trist dag. Hoppas morgondagen bjuder på nåt bättre.

En annan sak jag kom och tänka på när jag fått mina senaste lönespecifikationer.
Jag har ju jobbat på 3 olika ställen i sommar och har fått 3 olika timlöner. Ganska intressant det där. Jag tjänar bäst på mitt vanliga jobb som personlig assistent, ett lugnt och stillsamt arbete och ganska lättförtjänta pengar måste jag säga.
Ljusdals kommun kommer på andra plats. Där trivdes jag jättebra. Även där var det relativt lugnt. Lönen är helt okej för det arbete man utför.
Landstinget Gävleborg däremot tjänar jag MINST där man får slita som djur! Jag trivs givetvis bra där också, men där hinner man knappt sätta sig och äta. Så om man jämför lite så borde det vara tvärtom. Dåligt att uskor tjänar så uselt. Men det var väl inget nytt...

Annars somnade Bellis nyss. Blev lite väl sent. Måste ändra på det snart tills dagis börjar. När brukar barn sluta sova middag? Det känns som det börjar bli dags eftersom hon inte blir trött förrns ganska sent om kvällarna. Och när byter man från spjälsäng till växasäng? När hon får en riktig säng blir det nog till att ställa den i hennes rum iaf. Det är såå trångt där nu. Hon fick så mycket grejer igår. Fullpackat! Men Tommie ska ju flytta till en trea snart också så då får det åka lite saker till hennes rum där.

Själv håller jag på och kollar på ett Family Guy-maraton. KUNG!


2 år

Idag har Isabelle blivit firad hela dagen lång. Började i morse när vi vaknade. Då fick hon gå till sitt rum där hon hittade sin älskade dockvagn och några till paket. En mycket glad unge :)
På förmiddagen så kom först mamma, morbror, syster och farmor. Då blev det en massa fika och paket.
Sen kom Sandra, Kristoffer och Olivia. Mer fika. Mer paket.
När dom åkt tog vi en promenad så stumpan fick vila upp sig inför nästa omgång. Då kom pappa Tommie och sen min pappa. Passade på att käka lite köttbullar och mos och sen var det dags för fika. Igen.

Då kom Lars & Desse och strax efter hela Jonsson-packet. Då vart det till att koka dubbla kaffekannor, bulla upp och duka. Kakorna och tårtan gick ganska bra åt, men finns ganska mycket kvar. Får se om nån kommer i morrn och hjälper oss äta, annars får jag skänka bort lite för jag vill inte ha en massa godsaker hemma. Farligt farligt.

Såå vad har stumpan fått? Dockvagnen och kameran har vart omåttligt populära (som jag köpte ;)) Hon har gått och knäppt kort hela dagen. Annars har hon fått en gräsklippare (Kanon!), massor med städgrejer, dammsugare och skurmopp, kritor och ritblock, en nallebjörn som är större än henne, ett spöket Laban-tält, kläder, 2000 spänn, böcker, dockstol, pärlhalsband och armband (som redan gått sönder), ett troll, en anka, och lite annat smått och gott. Hon är oerhört nöjd över alla presenter. Tusen tack!

Tog lite tid att lägga henne i kväll, förmodligen för att hon var så uppe i varv av alla nya saker + en enorm sockerchock av alla kakor hon vräkt i sig. Gjorde en pink i pottan innan läggdags också. DUKTIG! :)

Här kommer lite pics från dagen.





Då och nu

Jag vet att lunarstorm är såå ute och att det dör om några dagar. Men eftersom jag har massor med blogginlägg där sen flera år tillbaks så måsta jag ju bli medlem på den nya skiten för man kunde kopiera dit sina inlägg. Jag sitter och kollar igenom lite nu och guud vilket annorlunda liv man hade. Här kommer små snuttar från mitt förra liv. (OBS: Kommer bli väldigt osammanhängande)

Jag i mitt förra liv


Fick presenter från mami idag å sen hon var på kryssning.
En limpa cigg, en minttu och en stor påse salt och blandat.
Perfekt :D


29. Vad var den senaste drömmen som du minns?
Att jag var James bond och skulle suga av en döende gammal kines. Välgörenhet you know.


Hållt på å städat nedervåningen nu.
Kämpa med att få bort en krona som satt sig på snedden i dammsugarn.
Jävla Mange...han som låna den sist.
Men det blir aldrig rent i denna lägenhet. Never. Går inte. Jävla slumkvart.


Gjort köttbullar och hemlagad potatismos...namnam sajja ja då!

Gick ner på ljusdal med madde och emilie...trodde jag skulle pissa på mig....
Sen smet jag in på stadt...
Kom in gratis, gratisdrink och sen satt jag i köket på stadt med ägarn och bartendrarna.
Satt där och rykte hela kvällen.
Sen stod jag utanför och titta på lite slagsmål....
Sen hem och sova.


Igår var det morsdag....gjorde en tårta till mamma....ganska tasigt eftersom hon går på GI-diet nu...men dom andra blev iaf glad!

2007-03-10 02:09

Helan går sjung hopp fadderalallaa

efterfets på judgngsteeet..

jag är solso men linus brajjar hårsprej å järvjäveln snyltar

hejdå

ps jag är inte full emn tangetbordet krånglar såklart


Nu har jag ändrat min press igen...
Men bara för att jag skrev några ord om döden så behöver inte det betyda att jag är en emo-kid...
Mmkay?


snart börjar det....
Hoppas inte att svarta molnet kommer och dödar allihop bara!
(ang. Lost)

Måsta bara informera att tommie kasta ljug rakt i fejjan på mig nyss.
Han påstod att Robert de niro var denzel washingtons svärfar!
Jaa jag går på ta mig fan allt...


Nä dra mig baklänges asså va seg jag är idag...
Nån mer som vill joina ångestklubben?
Ont i nacken och fejjan. Nån som spöa mig igår?


Såå...saknar jag mitt gamla liv?
Ärligt talat: NEJ! Fest onsd, fred, lörd. Förfesterna hölls oftast hos oss på domaregatan. Det var roligt. Men det var då. Mellan alla fester mådde jag bara dåligt och hade inget att göra.

Nä, tacka vet jag blöjbyten, tidiga mornar, in och ut ur bilen, klä på, klä av, och dessa charmiga leenden som man får av någon som älskar en villkorlöst och alla underbara dagar som börjar med orden: Gott mamma? (Sovit gott mamma). Det är mitt liv idag. Vissa säger att livet stannar när man får barn. Mitt liv började för 2 år sen då min älskade prinsessa kom till världen.

Mitt liv idag



<3

Effektiv

Idag har jag haft fullt upp.
Fick sovmorgon till halvnio dock (det var inte igår), tog det lugnt på förmiddagen. Sen lämnade jag Bellis till sin papps och jag åkte hem och bakade! Det blev en kramforskaka, nougatkakor och kolakakor. Så jävla gut! Hoppas det räcker till alla i morrn nu då. När jag ändå var i farten så gjorde jag hemgjorda köttbullar och biffar, så nu har man lite färdig mat i frysen!
Mitt i allt bakande har jag även hunnit med att tvätta och städa. Tänkte byta gardiner i vardagsrummet, men jag avvaktar nog. Pallar inte mer idag. Känner mig nöjd med mig själv idag :)

Nu har jag monterat ihop dockvagnen. Hade ju först slagit in den, men det är ju bättre om den är redo att lekas med direkt i morrnbitti. Så nu står den i Isabelles rum med några till paket. Hon kommer nog vara en glad bäs i morrn!

2 år sen stod jag och spelade kubb. Haha, vilken syn. Fast tror vi åkte hemåt vid den här tiden. Åh, jag minns det som igår! Smärtan har jag förträngt...nästan...

I morrn på förmiddagen kommer mamma&CO. Pappa och farmor kommer nog senare på eftermiddagen. Resten vettetusan :) Blir nog fullt upp hela dagen. 2 tårtor får så lov att räcka. Ska bli kul :)

Isabelle har inte sovit nån middag idag så hon slocknade i bilen på väg hem, halvsov när jag bar in henne, blundade vid tandborstningen, sen var det bara att hoppa i säng.

Nä, nu ska jag chilla lite.
Ses i morrn ;)





Kolmårdspics

 


Vill ni se mer av dessa brudar och andra bilder från kolmården, och även blåbärsplockning och sånt så kolla min bilddagbok. Orkar inte lägga in här också :)

En kort update

Har vart i Ljusdal en sväng. Firade farfar igår. Idag har jag legat och solat. Bäst att passa på när solen behagar att dyka upp. Var även på Albins och köpte presenter till Isabelle. Det blev en dockvagn, en liten bil, en leksakskamera och Bambi-cd med bok + att jag köpt en grej man kan hänga på väggen och rita och klistra på.
Så den som tänkt köpa nåt; köp inte det! :)

I morrn ska jag baka lite godsaker. Den som vill smaka kan komma förbi på fredag för då är det kalas :)


Kolmården

Då har man vart på Kolmården igen. Det var ju ett tag sen sist.

Åkte dit på fredagmorgon. Stannade flera gånger efter vägen så det tog lite tid. Nä vi väl kom fram så gick vi en stund i parken på en gång. Sen blev det pirre och kolla in stugorna. Vi bodde i Varglyan (a.k.a Rävgrytet). Våran granne hette Devil så man fick vara på sin vakt. Gemensam toa/dusch/kök, men det gick ju det med. Konstigt dock att dom inte hade uppdelat för damer och herrar.

På lördagen så checkade vi ut och lyxade till det med en frukostbuffé. Gött som vanligt! Sen åkte vi på safari med bilen. Det gick sakta, men det var spännande och man fick se många djur på nära håll.
Sen blev det mer strosande i parken. Vi som tjatat på Isabelle att hon skulle få se aporna sov precis då vi tittade på dom. Typiskt. Men när hon vaknade kollade vi in delfinshowen. Den var lite sådär. Den handlade mer om Markoolio än om delfiner.

Efter lite mat så började vi vår resa hemåt. Den här gången stannade vi bara en gång. Det gick över förväntan att åka bil så långt med stumpan. Nästan inge gnäll alls. Lite på vägen hem bara. Skönt!
Vi kom hem vid tio igårkväll. Vi gick och la oss på en gång men i vanlig ordning så skulle Isabelle upp kl. 7 som vanligt.

Idag har vi vart på dop för Bellis minsta kusse Emma-Lee. Det var mysigt och man fick väldans mycket gott fika efteråt :)

Annars har dagen vart minst sagt regnig. Och jag vet inte vart Isabelles galonisar tagit vägen. Så vi har hållt oss inne. Jag lagade till kyckling med kokosmjölk och sambal olek. Blev bra! Jag har börjat exprimentera mer och mer med matlagningen. Än så länge har det inte blitt nåt misslyckat!

Undra vad man ska göra till veckan då? Baka och handla presenter är iaf nånting som måste göras. På fredag blir det kalas! Farfar fyller år på tisdag. Återstår att se om man åker dit.

Nu blir det tv och bär. Bilder från Kolmården kommer när jag fått tag i en usb-kabel...

Hagga...

Kvällen igår blev riktigt trevlig. Men det kan ju inte bli annat när man är med Engberg! Vi satt först här hos mig. Tog nån cider på balkongen, sen knatade vi ner på stan. Fullt på alla uteserveringar, men på kina hittade vi ett bord. Åt gött och drack någorlunda gött (fel märke på cidern).

Idag har jag stått i. Har vart på stan och handlat lite. Städat här hemma. Tvättat. Och fy satan vilken otrevlig hagga jag mötte i tvättstugan. Jag fick då inte börja tvätta förrän hennes tvättid var slut (jag var där en halvtimme innan). Trots att hon var färdig med sina maskiner. Jävla kärring!!

Sen har man vikt tvätt, lagat mat, diskat och allt sånt där. Saken är den att det blir så otroligt mycket jobbigare när man går och svettas som en gris som jag gör såna här dagar. Men men nu är det gjort.

Har packat lite inför morgondagen. Är ju så svårt att veta vad det blir för väder... Vi blir ju bara där en natt så vi bör klara oss. I morrnbitti ska jag göra lite mackor, så ska vi stanna efter vägen och fika lite. Antar att det blir några stopp om man har otåliga barn i baksätet. Stumpan var uppe länge i kväll så hon är förhoppningsvis trött i bilen i morrn.

Jag är trötter nu, och antagligen får jag köra en bit i morrn också eftersom Tommie pajat knät i en brännbollsturnering. Så typiskt honom. Hoppas han orkar gå i parken när vi kommer fram bara...
Welliwell. Ha det bra!

Underbara soffa!

Börjar väl med helgen då.

På fredagen blev det grillning i Iggesund med Sandra & Bakon. Trots en liten miss med potatisen (my bad(t)), så blev det en god och trevlig middag tycker jag.

På lördagen. Hmm, vad fan gjorde vi då? Inte så mycket vettigt antar jag. På kvällen hade jag och Bellis det så mysigt i stora, härliga soffan iaf. Hon somnade till och med där och jag kikade på "He´s just not that into you" och mös vidare. En bra rulle btw! Jag verkligen älskar min soffa! Den är så jävla nice. Isabelle somnade i den även i kväll så jag tror hon tycker den är skön också.

Söndagen spenderades i Sundsvall med mamma och Amanda. Handlade en massa smått och gott på IKEA. Vill ju få in en färgklick i mitt vardagsrum där allt är brunt och svart. Inte så oväntat köpte jag en prydnadskudde och en filt och blommor i färgen cerise. Mycket stiligt. La på en rosa duk på bordet också men känner att jag måste ha nåt rosa till för att det ska bli fulländat. Vill ha färg i köket också, men vet inte vad som ska passa med dom gråa väggarna.
Det var iaf roligt att komma ut på en liten utflykt över dagen.

På fredag blir det en längre utflykt till Kolmården. Har vart där en gång förut men det var längesen. Vi blir där en natt. Kommer missa torön på lördag (FAN), men 14/8 hänger kvar. På söndag blir det dop också. Ska bli kul!
Man har lite att se fram emot. Har jobbat på vanliga jobbet idag, och i morrn och på onsdag, sen har jag min lilla semester! Det vill jag fira med en pubmacka på bockarna eller nån annan uteservering + en kall päroncider. Mmm, så får det bli!!

Råkar ha i gång danska hollywoodfruar nu och jag spyr snart. Vilka jävla puckon. Nä nu ska jag hämta hallon, blåbär och byta kanal!!!

Momme och Bellis körde slut på varann förra veckan :)


Sista dagen...

Igår var jag ledig. Spenderade mest hela dagen med att sitta inne med min lilla sjukling. Mot kvällen verkade febern sänkas så då tog vi en liiiten cykeltur. Natten har vart lika jobbiga som dom andra 2-3. Hon har vaknat en gång i timmen och velat ha vatten, täcke och tillslut komma över till min säng. Där blir det trångt och jäkligt. Men vad gör man inte för sin lilla sötnöt...

Sista dagen på Ljusdalsjobbet. Usch så tråkigt. Här skulle jag mer än gärna kunna jobba kvar.
Slutar 14.30, sen ska man kanske träffa Enkan.
I möra åker vi nog till Hudik igen.
Och nästa fredag blir det kolmården helt plötsligt. Ska bli skoj! Synd att jag fick tacka nej till ett pass på sjukhuset bara... Vill ju få någon dag där med då och då så jag inte glömmer bort rutinerna.

Welliwell. Ha en bra dag!

Februs

Idag blev det jobbsi hela dagen. I morrn blir det jobbsi hela dagen. På torsdag är det sista jobbdagen här i Ljusdal. Lite tråkigt faktiskt.

Isabelle, min älskade fis har feber. Hon har vart brännande het hela dagen. Stackars liten. Och varmt är det i vårt rum. Inte alls bra. Känns inge kul att jobba när hon är så där.

Oerhört vackra dagar har vi. Varmt och soligt. Igårkväll var det spöregn och åska, men inte gör det nåt om det kommer en skur nån kväll då och då. Men det känns som dom soliga dagarna snart är över. Det brukar vara ett antal och dom är nog snart förbrukade. Lagomt till min semester v. 30-31 så kommer det förmodligen bara bli skitväder. Det blev nästan 2½ veckas semester. Det känns underbart kan jag lova. Får se vad man hittar på för nåt då...

Nä, jag ska nog krypa till kojs snart. Kläm!

Dragracing

Igår var det fredag. Efter jobbet åkte jag och Elin mot de djupa skogarna. Vi stannade i Holänna och tog ett dopp. Eller rättare sagt JAG. Elin var nyduschad och hade nyrakade ben och då kunde man inte bada sörrni! Kanske håren växer fortare när dom blir blöta? Efter allt för många bromsattacker så åkte vi till min farmor och fick lite grillat. Träffade på en fet mus också. EUH! Sen åkte vi ner på köpingen, köpte jordgubbar, åkte i väg och käkade jordgubbarna, sen spenderade vi mestadels av kvällen med att göra livet så jobbigt som möjligt för Amanda.

Idag har jag ett fetingpass. Har vart i Föne och kollat på dragracing så där försvann några timmar. Sen beställde vi kinamat. Gött! Ska sussa på jobbet i natt och går hem i morrnbitti. I morrn kommer min sötpära också ÄNTLIGEN! Hoppas på fiiiinväder!

Gud vilka vallningar jag får nu. Klimakteriet here I come!
Hoppas alla har en trevlig helg!

Maln

Igår åkte jag tillbaka hem till Hudik. Så underbart att se min lilla sessa igen. Efter en massa åkande hit och dit för att hämta släpvagn, m.m, så kom vi fram till EM och fick äntligen hämta min älskade soffa. Tung och jävlig var den och inte förrän idag fick jag hjälp att sätta ihop den. Tack Linux (och lite Tommie). Den är riktigt biffig, måste sittas in känner jag och färgen är ganska svart och passar inte mina tapeter. DOH! Men nu är det som det är och jag ska njuta av den fullt ut i mååånga år hoppas jag.

Ellan kom igårkväll och sov över hos oss. Det var inte igår man hade en sleep-over.
Isabelle var snäll och sussade till halvnio. Åkte sen på maxi för att köpa lite gött att ha med på stranden. Hittade även en keps till Bellis (eftersom den andra var på vift). MEN hon envisades med att ha kepsen på huvudet där inne. Och såklart glömmer jag att betala för den. När vi kommer ut ser jag prislappen svischa förbi. Jag är ju en god människa så jag går in och betalar för kepsen. Men det tog en jäkla tid p.g.a osäkra vikarier som måsta springa hit och dit för att kolla hur mycket en festis (!) kostade.

Till slut kom vi fram till Maln. Där väntade Madde, Linda och Ante. Det blev lite sol, bad, ätande och lekande, men sen blev det tok-molningt och vi drog därifrån. Förjäkla långgrunt som vanligt så jag la mig ner som en säl i vattnet bara för att doppa mig. Det var inte ens kallt heller.
Sen gick vi på stan, hem och käkade, fixa soffan och sen blidde det hejdå till Isabelle igen. Jag jobbar en massa i helgen så hon får komma hit på söndag.

Om det är fint i morrn efter jobbet så vill jag bada. 14.30 slutar jag. Hoppas nån är kvar på beachen i såfall :)
Tjingeling!

Duktig

Igår satt jag och skrev ett fett inlägg som försvann. Hoppas på bättre lycka idag.

I söndags var vi till Lillhaga och grillade. Fy fan va god mat och fy fan va trevligt sällskap. Sen var vi på järnvägs. Blev ganska trött som vanligt, men jag höll ut till nästan klockan var två. Duktig!


Bjallzor & Ellzor in action



Jobbade igår och jobbat hela dagen idag. Efter jöbbe så cyklade jag en mil på träningscykeln. Duktig igen!
I morrn ska jag åka hem till Hudik och äntligen få träffa min sötepaj! Saknar henne såå mycket!
Och i morrn ska jag banne mig hämta min soffa. Dom hade ju stängt i lördags dom mupparna.

I helgen vankas det jobb igen.
Nu är det film, dusch och sussalull som gäller.


Feeling hot hot hot...

Men dra arslet över ögat vad jävla varmt det är idag. Jag håller på och smälter bort. Och nej, jag klagar inte... inte alls...

Isabelle vaknade 6 och var på ett surt humör. Borde sovit längre. Klockan nio åkte vi till Maln. Där var det tydligen en fotbollsturnering. Jag som tänkte få lite lugn och ro. Phö! Isa-fisa var sur även där så det blev en kort visit.
Åkte hem och gjorde lunch sen somnade hon på balkongen i vagnen. Sen kom mamma och Tony och fikade lite.
Sen har dagen bara flutit på...Var i söderrå. Där höll stumpan på med vattenslangen. Oerhört fokuserad på sin gräs-soppa.

Efter en kall dusch för oss båda så somnade fröken ovaggat och jag äter kalla blåbär och dricker kall loka nu. Inget godis här inte. Nu får det fan vara nog. Man rullar ju fram snart. Kikar på guldkompassen och önskar att jag hade en fläkt. Eller jag har ju en fläkt, men är knappast kapabel till att sätta upp den.

I morrn åker jag till Ljusdal ensam. Grillning och järnvägs på kvällen. Kommer säkert bli sköj! Men man får ta det lilla lugna eftersom jobbet väntar på måndag. Kommer som vanligt ha blandade känslor över att lämna Bellis här, men det blir nog kul att få bråka lite med pappsen med.

Trevlig kväll!