Frid och fröjd

Jaa, det är dåligt med uppdateringar när man är i Ljusdal och det är fint väder. Igår låg jag och pressade mest hela dagen. Hann även med att cykla och fika på finess. Ännu mera smaskens med Ellan på kvällen. Isabelle fick bada bassängen och allt är frid och fröjd!

Imorse gick jag på mitt lååånga pass på 26 timmar. Slutar i morrnbitti. Ska väl krypa till kojs snart.
På fredag får man äntligen åka hem över helgen. Jag trivs jättebra här med alla nära och kära men man saknar ju ändå sina egna saker. Förhoppningsvis får man ny soffa till helgen också. Hoppas på fint väder på fredag för då kanske man stannar på utomhusbadet i Delsbo på vägen hem. Vore riktigt skönt.

Ha det gött!
/M

Isabelle

Kurre Smack skickade Björn Afzelius låt "Isabelle" till mig och trots att jag hört den jättemycket så har jag aldrig lyssnat på den. Men nu vet jag att den handlar om hans dotter Isabelle och orden passar väldigt bra in på min Bellis med. Låten blev plötsligt ännu vackrare nu. Trodde inte det fanns en låt om Isabelle men nu vet jag.


Solen lyser i ditt hår
Marken blomstrar där du går;
Om du ber mig skall jag stilla vågorna
Varje rörelse är sann
Världen vilar i din hand;
Om du ber mig skall jag vända floderna
Isabelle

Jag har gett dig detta liv
jag har sett dig bliva till;
Om du ber mig skall jag tysta vindarna
Jag blir gårdagen för dig
du är framtiden för mig;
Om du ber mig skall jag släcka stjärnorna
Isabelle

Jag kunde svalka öknarna
Jag kunde smälta isarna
För en oersättlig stund i din närhet
Jag kunde skingra skyarna
Jag kunde lyfta slöjorna
För ett svindlande bevis på din kärlek
Isabelle

Jag kunde svalka öknarna
Jag kunde smälta isarna
För en oersättlig stund i din närhet
Jag kunde skingra skyarna
Jag kunde lyfta slöjorna
För ett svindlande bevis på din kärlek
Isabelle

http://www.youtube.com/watch?v=6gGHzHuHPk4



Fint va? :)


Sommardag

Idag har det vart en riktigt härlig sommardag. En sån som man upplever allt för sällan. Jag har legat och degat i solen mest hela dagen. Låg på studsmattan och lyssnade på gräsklippare, pippifögglar och andra sommarsaker. Underbart! Isabelle har vart ute hela dagen också. Lekt och donat med allt möjligt. Tommie kom med en ny cykelhjälm så hon fick ta sig en tur med mormor. Medan passade vi på att åka på bolaget. Vilken pärs!! Så mycket folk... T måsta även leta reda på shorts så vi gick på fifty. Där hittade han (jag) ett par snygga shorts med en passande skjorta till. Väldans stiligt! Sen åkte vi upp hit och fikade, käkade lax, och tog fram bassängen så stumpan fick ta sig årets första dopp utomhus. Där trivdes hon som fisken i vattnet.

Nu i kväll har jag cyklat på motionscykeln dom har här, duschat lite, och gjort flätor i håret. Lika bra att förbereda sig i tid :) I morrn börjar jag jobba kl. 10. Då ska vi väl på hembygdsgården med dom boende.
När jag slutat för kvällen så blir det väl kalas på ett eller annat vis.

Men nu är det läggdags. Väckarklockan Bellis brukar vara automatiskt ställd på 6.00 nu förtiden. Zzz...

Bollnäs

I morse vaknade Bellis 6. Det tyckte hon var lämpligt. Jag tyckte det var mindre kul faktiskt.
Vid 9 begav vis oss mot Bollnäs med mamma och Amanda. Där hittade vi till Deutchman Sko. Där fanns det oerhört billiga och fina skor! Me like! Jag köpte dock bara ett par rosa-vita fejk-converse. Sen köpte jag en klänning och ett linne till mig och fick trosor på köpet till Bellis. Hennes första trosor som förmodligen kommer bli nerpinkade inom en snar framtid. På Rusta hittade man lite smått och gott också. En Nalle Puh-affisch, solskydd till bilen, kylväska, och nåt mer. Det allting jag köpte idag hade gemensamt var färgen rosa.

När vi kom hem hann jag studsa lite med Isabelle, sen var det jobbdags. Efter jobbet tog jag en cykeltur och fixade hela backen upp hit. PHU! Sen tog jag en ragg med mami. Var längesen sist.

Midsommar närmar sig och jag har fortfarande inget spikat. Vet inte vad jag ska tycka om det. Men man kan ju lägga sin autism åt sidan och göra nåt spontant annars... spännande!

Well. Nu ska jag gå och sussilussa. Tjing!

Hemmavid

Igår kom vi till Ljusdal. Efter mycket om och men. Det hade vart en trafikolycka på vägen ut från Hudik så det var världens kö, så då tänkte jag vara smart och vända och åka runt söderrå i stället. Mmm..det var nog det dummaste jag gjort på länge. Då hade nämligen trafiken börjat rulla från båda hållen och där stod jag. Tillslut trängde jag mig ut och åkte mot stan, vände i rondellen och åkte tillbaka dit jag började och fortsatte till Ljusdal. Isabelle började grina innan delsbo och hade det väldigt jobbigt så då stannade vi på sibylla och köpte glass. Då blev det bra igen.

Igår jobbade jag första dagen på sommarjobbet. Gick bra. Lugna puckar.
Idag har jag vart ledig. Självklart kasst väder. Gick promenad runt Horne, sen fikade på nya stället "Hemmavid". Där fanns det många goda bakverk att välja på. Jag tog kladdkaka med grädde och nån jordgubbe till. Riktigt fint upplagt. Kaffet kostade dock 20 kr och ville man ha påtår fick man betala 10 spänn. Det tycker jag var dåligt. Plus att det var minikoppar. Men mysigt och bra läge för övrigt.

Sen var vi till Låka. Annars har vi vart här hos mamma. Blir väl kvar här för evigt känns det som. Nä, men till nästa torsdag säkert. Men det går la bra. Här kommer lite pics.

Inte alls elektriskt hår eller så... :)



Gudomligt vacker :)



Stoppa näsan bra att ha?


Oj oj oj

Isabelle har börjat säga "oj oj oj" åt typ allt. Haha så jäkla kul. Här om dagen när jag kom ut från duschen stod hon som vanligt redo att ge mig handduken. Jag står sen och torkar mig och det droppar lite vatten på golvet.
-oj oj oj...OJ OJ OJ...och så hämtar hon papper och torkar upp efter mig :D

Och idag gick det en ung kille förbi oss. Då pekar hon och säger -Oj oj oj....Gubbe!!

Varje gång hon ser en stor svart bil så är det pappas bil. Små vita bilar är mormors bil. Min lilla gullhöna har pejl på läget!

Nu ligger hon och surrar i sängen med sin nytvättade kanin. Pratar i telefon också tror jag. -Mmm, jaa, jo, mm, hejdå!

Idag fick hon tag i en gammal napp i söderrå som hon vägrade släppa taget om. Hon har ju aldrig använt napp, men nu dög det helt plötsligt. Hon frågade till och med efter den nu i sängen. Men aldrig i livet att hon får börja med sånt när hon snart är 2 bast. Känns ju onödigt.

Det var lite Bellis-update.
I morrn åker vi till Ljusdal och blir kvar där väääldigt länge. Både roligt och jobbigt. Jag börjar jobba 15.30 i morrn. Ska bli spännande :)

Nu ska jag ta mig en majskolv!

SOFFA!

Idag kom min farmor och farfar och hälsade på. Efter lite kaffe här hemma så åkte vi ner på Radjos och käkade lunch. Isabelle somnade i bilen på vägen ner så hon fick ligga i vagnen och blev utan mat. Vi käkade kotlettrad med chilibea och stekt potatis. Skitgött! Sen gick jag och farmor in på Åhléns och där fick man sig en jeanstunika. Har inte provat om den passar än men... Sen åkte dom hem och jag och Isabelle gick på stan. Stumpan fick en korv med bröd och festis så hon satt lugnt i vagnen medan jag kikade runt. Sen kom Tommie ner och följde oss till EM. Där hittade jag en soffa som jag beställde. Kommer om 10 dagar. LÄNGTAS!

Så här ser min nya chillplats ut :)

Basel hörnsoffa med divan och öppet avslut

 

Kommer bli underbart att slippa mina hemska skinnsoffor!
Nej, snart blir det rå-mys på högsta nivå!



Spännande åktur

Började dagen med lite lek och sen lämning på dagis.
Sen åkte jag ner på stan och mötte upp med Jennie. Gick på Jambo och åt en stor lajtbajt, sen kikade vi i affärer och sen måsta jag åka och jobba.

Efter jobbet åkte jag till söderrå. Isabelle var precis på väg in till traktorn med farfar, med hörselskydden på småöronen. Hon såg väldigt fokuserad ut där inne. Var nog en spännande åktur :)
Sen åkte vi hemåt, druckit välling, läst saga och sen la hon sig och jag satte mig i soffan. Inge skrik och grin nu heller. SKÖÖÖNT! Hon babblade på en stund där inne, fick gå och ge täcket. -HEJDÅÅÅ varje gång jag gick ut :)
Nästa projekt får bli sova i eget rum. Men det får gärna dröja för min del. Då skulle jag ligga och vara orolig bara. Jag vill ha min sötnöt i närheten. Innan det blir det ju till att byta säng till en växasäng, eller åtminstone ta bort ena sidan på spjälsängen. Men jag orkar inte behöva bära tillbaka na till sängen om och om igen än. Den kampen får vänta. Fast man kanske lyckas med det också. Nån gång.

I morrn ska vi på buspalatset äntligen. Det var en evighet sen sist. Resten av helgen spenderas hemma. På måndag åker vi till Ljusdal och blir där väääldigt länge.

Nu är det knocked up som gäller.

Uutiset

Idag känns det som jag levt i Uutiset´s värld. Haha... men soft dag ändå på jöbbe!

Nu i kväll har jag kollat på sista avsnittet av Grey´s. Tårarna sprutade i vanlig ordning. Nu finns det inga bra program kvar. Får vänta till hösten. Men det går väl fort dit. Tyvärr.

Kollade runt på järnvägs och stads hemsidor. INGEN av dom har öppet på midsommarafton. Så typiskt Ljusdal. Torön var öppet men dit hinner väl inte jag. Kan inte nån dra ihop en grillning då? Om jag nu har Bellisvakt... Jag jobbar ju till kvällen men är ledig dagen efter så jag vill ju passa på och göra nåt skoj.

Nu har jag sparat ihop till en ny soffa. Men nu gäller det att hitta THE soffa också. Får se...såg många fina på Kjelles. Så länge den är fet så...

Idag somnade Isabelle själv. Tjoho! Nä, jag låg där inne i en halvtimme och klockan började närma sig nio. Hon höll på och rulla runt runt i sängen, sparkade på spjälorna, osv, så då fick jag nog och sa till henne att jag går ut och finns här ute, och konstigt nog blev det inga problem utan hon blev tyst och somnade på en gång när jag gått ut. Kanske hon tyckte jag störde henne? Hmm...hur som helst är det ett spår jag ska fortsätta med.

Efter imorrn har stumpan sommarlov från dagis. Skönt för henne. Hon verkar få små tjuvnyp dagligen. Idag frågade jag henne om någon nypt henne. Jag fick ett Ja till svar och ett namn på den som gjorde det och att det var i benet. Jag tror inte hon ljuger heller. Jag vet inte vad jag ska göra åt sånt om det nu är så. Det är väl så för dom flesta eller? Knuffas, nypas, bitas...skitungar!! Och idag fick jag hem papper om att våran förskola ska vara stängd under vissa veckor i sommar och ska flyttas till solbågen. Det skulle vara tvärtom men det hade tydligen hänt nåt i köket...Hur som helst hade vi fixat med semester och sånt så att Isabelle skulle slippa just sånt där med en massa nytt. Det kommer säkert gå bra ändå... Ändringar i personalen till hösten också. Känns som det blir ändringar till det bättre.

Nä, nu är det läggdags.
Hujj!

Snart hemma...

Nu har jag inte vart hemma sen i fredags.

Efter att vi fikat och lekt på Märtas idag så åkte vi mot Hudik. Lämnade Bellis i söderrå och åkte vidare till jobbet. Ska bli skönt att få komma hem snart.

Isabelle hade tydligen fått en gunghäst av sin far. Så nu kan hon sitta och skrika PLOPPLA när vi är hemma också :P

Intron gick bra igår. Det är mycket nytt att tänka på där, men det ska nog gå bra. Ser fram emot lite nya arbetsuppgifter och nytt folk.

Nä, snart ska jag packa ihop och åka hemåt. Kanske lite handling först.
I morrn ska jag nog följa med jobbet till Gefle.

Tjingeling!

Njurgrus

Jag är ganska kass på att blogga när jag är i Ljusdal. Men men...
Åkte hit i fredags. Sen har vi inte gjort så mycket. Mest hoppat studsmatta. Igår var det regn hela dagen och stackars Isabelle fick inte vara ute och hoppa. Vi var till låka i stället.
Idag har jag städat ur bilen och vart på OK och tvättat den så nu skiner den utav bara den. Härligt. Tyvärr brukar det inte vara så länge.

I början av veckan hade ju stumpan magsjuka, men nu är det tvärtom i hennes lilla mage. Usch så ont hon hade när hon bajjade idag. Skrek, grina och skaka. Viktigt att nämna det här, ellerhur? Men jag skriver om det som händer bah. Hur som helst ska jag proppa i henne katrinplommon och har olja i vällingen. Vad mer kan man göra?
Vill inte behöva köra med mikrolax. Mamma berättade att lillebror måsta få det i hennes ålder. -Inge mi-lax, sa han då. Haha stackare. Han har förresten skaffat en blogg: http://njurgrus.blogspot.com
Han har inte alla hemma om man säger så. Men han är rolig ändå.

Isabelle ligger och pratar i sömnen nu. Hehe...
Snart ska jag väl hämta Amanda, sen sova. I morrn: Intro kl. 13. Spännande :)

Pics.

Hopp hopp med morbror Fredde



VEM VA RE?



Söthoppan


Sooool

Dagen har vart helt underbar. Sol sol sooool! På förmiddagen lekte jag och Bellis lite här och där. Käkade en god lunch. På eftermiddagen åkte vi till Elin och Gabrielle. Fikade och lekte. Det blev en liten catfight över dockvagnen dock, men det är väl bara att vänja sig. Men dom är snälla mot varann också, lite kramar här och där. Och vilket BUS det blir. Båda två gick och torkade näsan på en nytvättad tröja på balkongen. Haha...

Sen åkte vi till babyproffsen. Halva priset på allt, men hittade tyvärr inget som föll oss i smaken. Det var ganska urplockat. Men såpbubblor blev det. Isabelle fullkomligt älskar att blåsa såpbubblor! Vi gick även till dagis och hämtade grejer eftersom det dröjer ett tag tills hon ska dit igen.
Promenerade vidare mot solbågens lekpark. Sen vidare till oss. Fixade med tvätten. Sen gick vi in och badade, haft tv-mys och nu sussar flickan och jag slänger ett öga på tv:n då och då.

I morrn åker vi till Ljusdal och blir kvar där ända tills på TISDAG! Oj oj oj... Brorsan tar studenten i morrn och på måndag ska jag gå introduktion på sommarjobbet. Lika bra att stanna då.
Hoppas innerligt på fint väder så man kan jämna till solbrännan och ta långa cykelturer i helgen :)

Nervvrak

Jag sitter och är ett fullkomligt nervvrak. Grey´s anatomy var inte att leka med i kväll. Det är så jävla spännande! En hel vecka kvar till sista avsnittet. Fy bubblan. Då kommer det bli många tårar.

Idag har stumpan vart pigg. Inga spyor eller bajsningar på hela dagen :P Var till borgarparken på eftermiddagen och lekte av oss lite. Lekte även kurragömma här hemma. Jag räknade och hon gömde sig. Så fort hon ställer sig mot en vägg och håller för ögonen så är hon ju borta :D Jäkla sötunge!

Gjorde hemmagjorda glasspinnar idag. Tog bara saft och la i. Blev ganska gott. Jag har ju jokk bärdryck med smak av blåbär i kylen som jag funderar på att göra samma sak med.

Nu ska jag kika på Nip/Tuck.
I morrn blir det luncha med pappa T. Sen vettetusan. Kanske folk vågar komma i närheten av oss nu...

Natti!

Sprak och brak

Gick och la mig ganska tidigt igår. Men alldeles efter jag lagt mig till rätta så hör jag hur Isabelle spyr ner hela sin säng. Då var det bara att kliva upp igen. Stackars liten. Sånna här gånger vill man ha tvättmaskin. Men jag slängde in två maskiner på förmiddagen idag då det var ledigt. Då hade man tur.
Vi har tagit det väldigt lugnt idag. Stumpan har vart kass i kistan och haft lite feber. Käkat lite vindruvor och festisar.
Själv fick jag thaimat som familjen hade med sig hit. Dom kom på egen risk. Hoppas dom inte blev smittade. Jag har inga känningar än iaf.

Har haft oerhört tråkigt idag. Tillslut måsta jag bara gå ut en sväng. Tänkte ta en liten promenad med vagnen. Svängde in på öb för att köpa några saker, sen tänkte jag fortsätta. Men när vi är där inne så hör jag världens brak, sprak och bubbel från Isabelles lilla rumpa. Så då var det bara att skynda sig hemåt eftersom jag inte hade med skötväskan. Så var det med den promenaden.

Har mest kollat på tv hela dagen och stumpan har vart så klängig. Men pigg emellanåt. Hon lekte ju med dockan en stund och skulle byta blöja. Hörde hur hon höll på och dona inne i badrummet, sen blev det oroväckande tyst så jag måste gå dit. Då har hon skruvat upp en liiiten tandkrämskork och smörjer dockans rumpa. Innan hade hon såklart torkat med papper. Hon vet precis hur det ska gå till :P Som tur var hade det inte kommit så värst mycket tandkräm ur tuben.

I morrn blir vi hemma igen. Sen är jag ledig resten av veckan hur som helst. Moget.
Så står det till idag, tackar som frågar!



Det blir mycket bad sånna här dagar...(gammal bild men alltid lika söt) :P

Prinsen dejtar kungen

Ketchupmamman-  http://blogg.alltombarn.se/ketchupmamma/ uppmärksammade att Michael Jackson is alive!!!! Och han dejtar tydligen prinsen... Så jävla lik! HAHA!






Magsjuka

15.45 ringde dagis och informerade mig om att Isabelle hade spytt ute på gården och hade vart väldigt dålig i magen under dagen. Så då var det till att hämta min stackars stumpelumpa. Ingen pannkaka ville hon ha när vi kom hem. Hon fick avslagen cola som hon drack upp. Sen spydde hon upp den. Svart spya. Mumma! Hon har annars verkat pigg, men somnade jättefort när hon kom i säng. Så nu blir man väl hemma resten av veckan. Hoppas hoppas hoppas inte jag blir smittad.

Kollar på Top Model nu. Är det inne att ha blonda ögonbryn som knappt syns? Hmm...tydligen.

Gud vad jag har tråkigt om kvällarna. What to do? Och ingen vill ju närma sig våra baciller heller. Men hoppas mamma och syster vågar komma i morrn och att Bellis mår bra.

Soc?

Är på jöbbe! Hade hoppats på att få jämna till brännan idag men det var då väldans mulet.
Lämnade Bellis till sin farmor i morse. Det blev lite skrikigt. På dagis säger dom att det är viktigt att man ska säga hejdå, men ibland känns det bättre att smyga därifrån. Men idag blev det inget smygande. Men då blir hon kanske förvirrad om jag helt plötsligt är borta. Känns bäst att säga hejdå! Alla mina förskolelärarvänner kan väl svara mig? :)

En till fråga. Ett dilemma. Jag känner att jag inte vill skriva några detaljer här MEN om en liten 5-åring som man leker med ibland helt plötsligt under en lek säger: -Min mamma slår mig.
Vad gör man då? Är det något man kan ta upp på dagis? Ska man ringa soc?
Barn kan väl inte hitta på något så hemskt rätt upp och ner utan att det finns grund till det? Eller kan dom det?
Känns jobbigt. Jag vet inte vad jag ska göra, men det känns som jag måste göra nånting.
Om man anmäler nåt sånt, får man veta någon uppföljning på det då? Besvärlig situation.

Nä, nu vill jag åka hem.

Loppis

Idag har vi haft kvartersloppis i mammas kvarter. Ganska skoj. Tjänade ihop ca. 135 kr :D Inte så mycket men jag är mest glad över att bli av med lite bråte.
Har även hunnit med att äta glass med Ellan. Suttit i solen och blivit rödare. Var en sväng till Låka, sen åkte vi genom skogarna och hem.

I kväll är det finväder och jag tror att hela världen sitter och grillar och dricker drinkar UTOM jag! Alla mina älskade puppor i Ljusdal sitter och myser och 30 årsfest var man bjuden på också. Nä, i morrn ska man jobba. Det borde vara förbjudet att jobba vid sådana tillfällen.

Bellis har somnat och jag sitter och tröstäter polly. Åh polly va gott! Kollar väl på en rulle och hoppas det kommer fler fina kvällar i sommar.


Djur

Igår märkte jag att Isabelle hade ett blåmärke vid ögat. Då frågade jag henne vad som hänt. -Kocka Sally, sa hon. Haha! Det är ju inte roligt att hon krockat med Sally på dagis men otroligt kul att hon kunde berätta det för mig! En till framgång är att hon blivit riktigt grym på att måla gubbar. Hon gör en nästan rund ring med ögon, näsa, mun, öron och hår. Helt underbart! Hon är så DUKTIG!

Idag åkte vi till Ljusdal. Jag fick ledigt i morrn som tur var så då ska vi passa på att ha loppis och träffa tant Elin.
Hoppas det är fint väder och inte blåser lika jäkligt som idag.

Cirkus Maximum är i krokarna också, så vi var till folkparken och hälsade på alla djuren idag. Det var riktigt spännande. Nu får vi hålla tummarna för att nån vinner biljetter till oss även till denna cirkus =) (Inte så man kan köpa själv eller så...)

Här kommer lite bilder.

Elefanterna (en kastade gräs på oss, ganska otrevligt tycker jag)



"Ploppla hästen"



Död kamel?



Ganska lik Linda Rosing om man tittar på läpparna



Spännande



Isabelle tyckte det var kul men lite läskigt att se alla djuren. Hon ville inte gå själv om man säger så. Inte så konstigt då elefanterna är enorma. Kamelerna såg mest bäng ut med sneda pucklar och en låg helt utslagen. Fina hästar dock. Skulle gärna vilja gå på den cirkusen. Får se hur vi gör.

I morrn blir det loppis för fulla muggar. Kom å köööööp (uppe på lilla vintergatan)

Trevlig helg!


Trött

Nu är jag såå trött i kropp och huvud. Jag har jobbat på sjukhuset och har haft fullt upp hela dagen. I morrnbitti ska jag dit igen. Det var lite tufft att lämna Isabelle på dagis redan halvsju, men det hade gått bra. Sov länge på eftermiddagen. Ganska förståligt.

Snart är det dags för välling och bompa. Då ska jag ta mig en dusch. Såklart är det en massa bra tv i kväll som jag förmodligen inte orkar se. Typiskt.

Nä, jag orkar inte mer än så här. Tjingeling!