Skämskudden

Då är påsken klirrad. Don´t Worry Linda :P
Jag ska jobba på påskafton mellan 9-14. Mamma är barnvakt åt Bellis då. Sen får stumpan åka och vara med sin far och jag hänger med mamma till Ljusdal. Får lite god middag, gör mig i ordning, sen åker jag på partey hos Nordan.
Har bytt bort söndagen, så då får jag förhoppningsvis sova ut då jag både är jobb och barnfri. Tycker jag kommit på den perfekta lösningen =) Hoppas inget annat kommer i vägen bara. Så jag kan röja loss utan att tänka på att måsta köra dagen efter, eller kliva upp och byta blöja och sånt. Fränt!

Alltså det här med att byta till sommartid är ingen höjdare för oss med småbarn. Eller iaf inge bra för mig och Isabelle nu när man haft tidiga läggningar i veckan. Hur ljust som helst, och klockan är egentligen sex när hon lägger sig. Ovant. Så idag tog det en timme av babblande och sjungande. Till slut blev det mörkare och hon kunde komma till ro. Men när hon väl somnat så sover hon iaf. Inga vaknanden efter 2 timmar. (Peppar peppar)...

Färgade håret idag också. Passade på när fåret Shaun kom på bolibompa. Så jäkla rolig serie. Hur som helst blev det brunare, så nu känner jag mig totalt genomskinlig. Skulle vilja gå på nåt spray-tan-aktigt. Men håret är iaf blankt. Vettetusan om det blev samma färg på hela håret, men kan va nice med skiftningar också.

Kollar på dating in the dark. Orka nån som blir svartsjuk efter träffats i 5 minuter. Jag drar fram det som så många snackat om på sistone: SKÄMSKUDDEN!

DH inställt. Det gillar jag inte. Dom kunde väl delat upp triologin i stället.
Welliwell. Hajj!


Välkommen!

I morse vaknade Isabelle innan väckarklockan. Hon låg och babblade lääängelänge. Jag brukar ställa klockan på 06.50, men tänkte efter ett tag om vi kanske sovit över. Det var ju så ljust, Isabelle var vaken och pigg, så kollar jag på klockan. 06.47. Och tror ni inte att just i denna stund ploppar Olivia ut. Medan vi ligger och chillar i sängen så kommer hon som en kanon. Coolt :P Fast det fick jag ju reda på nån timme senare. Så himla söt på bilden.
Och älskar namnet Olivia. Det klingar så fint.
Välkommen till världen säger vi till henne :)

Smärtor?

Jahopp. Inte för att jag har nåt kul att skriva men...tvångsbehov. Om det nu finns nåt som heter det.
Kollar på csi-triologin i brist på annat.

Sitter även och misstänker att Sandra ligger och har fasansfulla smärtor nu. Huga, vill inte vara i hennes skor. Om nu så är fallet...Men så kul när Bellis färska kompis kommer ut :)

Har även planerat påsken väldans bra. Måste bara höra om lite byten på jobbet i morrn så är saken biff.

Natti!

Påskpyntat

Vi fick iaf påskpynta i Ljusdal :)





Nu ska jag gå och sussa. Ciao =)


No potatobuns today

Igår var jag till Marajah. Drack mina 3 cidrar. Lugna pucks för mig. Mindre lugnt för vissa andra :P
Åkte in på järnvägs, men väl utanför bangade jag. Kände verkligen inte för att slösa 120 spänn på att gå in och märka att det var tråkigt och sen gå ut inom ca. 5 minuter, så jag gick hemåt.
Halt och jävligt men hade telefon-sällskap hela vägen så det var lugnt.
Kom hem vid kl. 23. Haha...men nästa helg blir det mer livat. Hoppas jag :P

Idag mådde man så bra. Härligt! Käkade lite innan vi åkte hemåt. Stannade en snabbis i delsbo på vägen också för att kolla in Maddes blivande lya. Kommer nog bli kanoners det.

Åkte direkt på Håsta och hälsade på. Sen till maxi och handlade. Det enda jag var ute efter förutom mjölk, frukt, det vanliga, så var det potatisbullar. Och givetvis var dom slut!

När vi kom hem tänkte jag ta fram lite påsk. Hittade en duk. WOOOAAAJ liksom. Hoppas Isabelle gör nåt påskpyssel i veckan på dagis :P Skulle skaffat lite ris. Skulle se fint ut på köksbordet...

Rensat massa kläder också som vi (Isabelle) fick. Begagnade, men ganska mycket fint ändå. Har packat ihop lite som kan ligga på dagis och skräpa.

Kikar på ballar av stål nu. En jobbig djävul är jävligt jobbig. Han är inte kul. Han går på alla äldre och jag tycker så synd om dom. Jag hoppas dom ersätter alla avklippta paraplyn.
Strippan gillar jag iaf. Hoppas han kommer snart.

Till veckan jobbar jag 8-16 Månd-Torsd. Sen får vi se hur det blir i helgen.



Sabotage

Mattias vann. Helt okej för mig.
Isabelle stannade uppe lääänge igårkväll. Men hon var glad och nöjd så :)

Idag har vi vart ner på köpingen med mamma. Fikade på ett knökfullt finess. Kollade in nån affär. Inskaffade drickbart till påsk, inkl. 3 cider för kvällen. Ska dra till Maria & Co sen. Men blir väldans lugnt eftersom man ska köra i möra. Men kul att komma ut och träffa girlsen.

Snart ska vi äta supergod mat, lövbiffsgryta med hasselbackspotatis, och pannacotta till efterrätt.

Nä nu håller Isabelle på att sabotera påskprydnaderna.
Hujj!

Farmorkläder

Idag gick jag runt kyrksjön med mamma och Isabelle. Slitigt för en sån som typ aldrig motionerar.
Och mammas älg-ben är inte att leka med...

Sen åkte jag och I till låka. Hälsade på pappa, farmor, farfar. Lekte i snön, lyssnade på det icke-existerande ljudet. Vet ni hur skönt det är med total tystnad? Så jävla härligt att vara där.
Fick mat och även en hel del kläder eftersom farmor vart i sthlm och köper kläder som hon inte provar. Så man fick nån tröja och ett par jeansleggings. Man tackar. (Nä, för en gångs skull hade hon inte köpt bara farmor-kläder.) Och fick även en parfym. Och Isabelle fick en jättefin vit luvtröja/vårjacka. + en hemmagjord baskeraktig sak :)

Isabelle blev helt övertrött när vi var där och började sjunga och dansa som en tok. Massa konstiga rörelser som måste komma från dagis. Väldigt underhållande må jag säga!

Snart börjar let´s dance. Och vem vinner? Personligen spelar det absolut ingen roll. Jag tycker båda paren är grymma. Vissa hetare än andra men...det är väl dansen som räknas :P

Imorrn blire köpingen. Åker hemåt. Eller inte. Får se vad vi känner för.
Trevlig helg :)

Bubbel

Igår efter jobbet åkte jag till solbågen där Tommie och Isabelle var och firade lille Linus. Fick smaka en godan smörgåstårta. Och Isabelle satt och sjöng för fulla muggar med Laila. Trevligt! Och storlufsen var större än någonsin tycker jag.

Och idag började vi dagen med att fräscha till oss. Jag och Isabelle. Man måste ju vara ren och fin nån gång ibland också :) Så Bellis fick ta sig ett bad. Ett bubbelbad. Har köpt ett riktigt badskum nu. Hon gillade inte alls skummet från början och såg mest äcklad ut av det, men vande sig tillslut.

Sen kom T och snyltade mat. Vi gjorde pasta med bacon som han tjatat om hela veckan.

Sen packade vi ihop lite nödvändigheter och åkte mot Jet. Om Isabelle skulle vara vaken när vi kom dit tänkte jag svänga upp till Håsta, men såklart sov hon djuuupt så då åkte vi vidare till Ljusdal i stället. Så vi får göra ett nytt försök kanske i slutet av helgen om inte Sandra håller på och krystar dvs...

Alltså är vi i Ljusdal igen. Käkat våfflor, gick promenad till mammas jobb och hälsade på. På vägen tillbaka skulle Isabelle gå själv. Och hon gick ända därifrån (som ligger vid polisstation) ner på köpingen och upp vid coop. Där fick hon så lov att hoppa i vagnen, annars skulle hon väl fått träningsvärk. Såg världens äckligaste katt också. En vit, skabbig med konstiga öron. Såg ruskigt blöt ut.

I morrn får vi se. Kanske lite kyrksjön och lite Låka.



Utförsäljning

3 timmar kvar till helg.

Gick superbra att lämna på dagis idag...som alla andra dagar. Men idag började hon gosa med fröken på en gång när hon hoppa över. Kind mot kind. Min lilla gullhöna ska då ställa sig in hos alla :)

Igårkväll drack hon jättemycket välling. Tror det blev sammanlagt nästan 400 ml. Det är väl inte farligt att dricka för mycket välling? Hon sa ju IGEN så då måsta hon ju få mera då. Hur som helst märktes det i morse då blöjan var överblöt och läckt igenom.

Igår var jag förresten på utförsäljning på folkets hus i Iggesund. Haha usch så tantigt att gå på sånt. Det var mycket 10 kronorsprylar a´la dollarstore, men även kläder. Jag köpte en fin beige, sommarklänning och en randig vår-mössa till Isabelle, och kritor, nagelsaxar, kuvert, en boll, och en liten grej till Willbur :P

Tänk vad med mössor Isabelle har samlat på sig. Jag är ett möss-freak. Hon hade en mössprovning i morse då hon gick igenom mösslådan. Och hon provade hur många som helst. Och hon är ju så söt i alla!

Vaniljyoghurt och vitlöksbröd nu. Perfekta middagen :P
Ljusdal imorrn eller på fredag. Ska bli nice!



Träna!

Jag är så jäkla sugen på att börja träna. Jag skulle vilja träna nästan vad som helst, bara jag får röra på mig. Jag får panik att sitta här och fläska. Jaa, det är försent att fokusera på beach 2010, men det är skitsamma, jag känner att jag har massa energi som måste uuuut! Jag vill träna så svetten rinner och jag knappt kan röra mig efteråt. Det är ju så jävla skönt efter ett ordentligt pass av nåt. + att när jag tränar så äter jag bättre och nyttigare helt automatiskt.

Men man ska hitta tiden till det också. Men det borde ju gå och klämma in. Iaf 2 dar i veckan. Får ju gratis genom jobbet! Men jag saknar en träningskompis. Nån att boxas med och bara ha som sällskap och moraliskt stöd när dom läskiga biffarna glider förbi och är så mycket mer vältränade. Svårt att ta det första steget. 
Men jag ska börja...snart...typ.

Skutan

Igårkväll var jag ensam hemma. Bellis sov hos sin far och då passade jag på att göra det gamla vanliga som jag alltid gör när jag är själv. Städar, tvättar, viker, limmar, badar, tittar tv och sitter vid datorn. Allt i lugn och ro. Skönt!
Och nu är köket så vackert igen! Satte dit en duk och bytte plats på kaffebryggare och förvaringsburkar och helt plötsligt är det ett helt annat kök :) Feels good! Så jag gick fram och tillbaka under kvällen och beskådade min vackra skapelse. Har fortfarande inte hittat någon kakeldekor dock. Då skulle köket vara komplett! Och en kökssoffa skulle heller inte sitta helt fel. Ingen som har nån till övers?

Och aldrig kan jag sova när jag väl får. Nä, klockan 8 i morse låg jag och vred och vände mig så jag måsta kliva upp. Käka frulle, gjorde mig i ordning, åkte sen till T & I. Kollade på bamse. Sen åkte vi 3 ner på skutan och fikade. Isabelle valde en dammsugare. Hon ville hellre ha en sån än en chokladboll. Lik mor sin!
Sen åkte vi en sväng, stumpan somnade och jag hoppade av vid min bil och åkte till Igge, handlade lite på konsum och vidare till jobbet. Har haft en härlig dag här på jobbet. Fått vart ute ganska mycket. Promenerat i det fina vädret!

Sen ska man hem och mysa med stumpan. Jobbar kväll tisd-onsd också och Isabelle ska vara på dagis några timmar på eftermiddagarna. Sen är vi lediga resten av veckan.

Nu dampar min telefon. Kände det vibrerade till i fickan, stängs av och sen på.
Men det var väl bra så då?!

Klagande

Igår efter jobbet så åkte jag till söderrå för att hämta min sötnöt i vanlig ordning. När jag kom stod hon och spelade nintendo wii. Hon cyklade genom att trampa på plattan och styra med kontrollen. Duktig tjej =)
Men sen fick hon ett utbrott. Som vanligt när jag kommer dit. Tommie säger att hon vart snäll och lugn hela dagen men sen blir hon tokig när jag kommer. Jag ska bära hela tiden och hon klamrar sig fast runt nacken på mig och blir supermammig och verkar rädd för att jag ska åka igen. Samma sak när man kommer hem. Varför kan hon inte leka lite lugnt en stund för sig själv? Och så har vi matstunderna. Vägrar sitta och äta. Vägrar smaka. Ibland funkar det med omvänd psykologi. Ganska ofta när det gäller det mesta faktiskt. "Du får INTE äta maten", "Du får INTE ge mamma en puss på kinden", osv :P Men på dagis äter hon bra. Alltid nåt...

Usch vad jag klagar. Men jag blir så trött. Jag är jäkligt impad över alla ensamstående mammor där ute. Det finns ju många som inte ens har kontakt med papporna till barnet/barnen och tar hand om dom alldeles själva. Och här kommer jag och beklagar mig över en liten person som många gånger är så krävande, men ännu fler gånger är helt underbar.

I natt ska hon iaf sova med sin pappa. Då ska jag passa på att städa upp i våran svinstia. Det lite lustiga är att Isabelles rum ser väldigt städat ut medan resten av lägenheten ser förjävlg ut. Och så ska jag tvätta. Och bada och tvätta mitt lortiga hår. Det klias. Haha jag är så skabbig när det gäller sånt. Men toningen åker ur så fort ju. Det är massor med gråa slingor i håret. Men har köpt riktig hårfärg och ska snygga till mig framåt påsk.

Är sugen på att börja läsa en ny bok. Ska leta reda på nån i syrrans rum när jag kommer dit nästa gång. Där brukar man alltid hitta nåt bra.

Tjingeling!


Klipp

Varför måste min diskmaskin låta som en brunstig tjur? Det låter förjävligt!

MTV igång som vanligt. Samma låtar om och om igen.
Hittills har vi inte gjort nåt vettigt av denna dagen.
Lekt, kollat på bompa bompa. Blodpudding med lingonsylt och keso till lunch. Gut!
Men måste börja köpa hem grönsaker, inte bara för min skull, men för pluttan. Jag är så dålig på det.
Kok-grönsaker kan man ju köpa, dom blir ju iaf inte gammal i första taget som dom "färska" som jag försökt mig på...

Nu sover stumpan sin middagslur. Då passar jag på att blogga, dricka kaffe och chilla.
Idag har pengarna rullat in och det ska vi fira genom att storhandla. Det är VÄLDIGT behövligt! Det ekar i kylen.

Klippte bort lite hår på Isabelle idag också. Luggen var lite väl långt ner i ögonen på henne. Har försökt fått henne att ha ett hårspänne i och en liten tofs där bak. Ser så otroligt söt ut då, men tyvärr vill hon inte ha så nån längre stund. Så nu klippte jag bort lite fjun medan hon käkade russin. Hon har ju så tunnt hår. Men det kommer väl så småningom..börjar bli ganska långt där bak också så pyttelite toppar klippte jag där med.

När hon vaknat ska vi åka till Tommie och hälsa på. Kanske nån annanstans sen. Och så handling! Sen kommer mamma. Kanske man ska laga till nån god mat när hon kommer så blir hon nog glad =) Är så dålig på att bjuda henne på mat. Det händer nästan aldrig. Det är på tiden! Hon är såå värd det :)

Spelade in en filmsnutt på Isabelle i badet igår. Och så sjöng vi Kalle anka satt på en planka och då ropade hon MAMMA...se så stor jag är. Ok, bara mamma, men ändå =) Och medan jag spelade in så kom det massor med bubblor runt henne. Haha...gasar-Jonsson! Tyvärr blev filmen för lång så jag kunde inte skicka den till nån.

Undra om det går att skicka den kortare versionen till bloggen från telefonen. Min kassa telefon vet säkert inte hur man gör.

Jaja...ha en bra dag!


ÖB

Sist jag satt här var det kaffepaus.
Snart ska jag ta mig en te-paus. Alla sitter ju och dricker töntigt te om kvällarna så jag får väl följa trenden.
Köpte färskt bröd på öb idag också +hårfärg, ritblock, mockasiner, och nåt mer. Så jag ska ta mig en ostfralla till.
Kommer sitta som en smäck!

Bara så ni vet vägrar jag säga Ö o B...vad fan står "och" för egentligen? Jag trodde det hette överskottsbolaget.

Paketet som jag vann från Ciao (mitt andra jobb :)) så var det följande: En stor laptop-väska, usbminne, en gubbe man kunde koppla till usb:n så den lyser (mycket viktigt), ritblock och penna. Det var ju kul, trots att det inte var så roliga grejer. Bra med dataväska dock. Tur jag inte köpt sån innan.

Och så har vi vart ute på kristinebergs små gator och vrår. Lekplatserna är fortfarande snöfyllda, men Isabelle trivs ju bäst vid sophuset. Upp för trappan, ner för rampen. Om och om igen. Lättroad! Och så var hon på väg in i vår gamla port och sa DIN. Hehe.. Och hon kan definitivt sjunga lille katt. Så jäkla grym är hon!

I morrn kommer...gissa vem...mami...igeeen! Hon kan inte hålla sig borta. Men nu förtiden är det sällan hon eller nån annan kommer för att träffa mig. Nä det är bara mini-Jonsson som gäller.
Förutom det vet jag ej. Fredagsmys på kvällen antar jag. Om jag nu får det...

Sen är det helg och jobb.

Paket

Halvsju var Isabelle pigg som en mört. Phuu..
Har lekt en massa på morgonkvisten. Sen hjälptes vi åt att laga spaggetti med köttfärssås till lunch, bara för pappa T skulle komma. Så nu har vi ätit. Blev sketagott! Nu vilar stumpan middag och kaffe är på G.
Känns gött.
Sen ska vi på coop och hämta ett paket som jag vunnit med lite smått och gott i :)
Och så var det nåt på öb. Jo, nya mockasiner vill vi ha. Om dom ser bra ut dvs...
Sen får vi se. Jag är sugen på att åka till Iggesund och bada. Men ser att barnbassängen bara är öppen på onsdagar och då jobbar ju jag alltid. Typiskt.
Vill göra nåt kul på mina lediga dagar. Ge mig förslag!

Orolig tös

Igårkväll fick jag inte se nåt av mina favoritprogram bara för Isabelle vaknade om och om igen. Hon är så orolig om kvällarna. Allra helst när hon gått på dagis. Behöver hon mer närhet då? Tanka lite mammakärlek? Hon vill att jag hela tiden ska ligga bredvid henne och så måste ja ha min hand på hennes mage eller rygg. Och så fort jag tror hon somnat och försöker smyga därifrån så vaknar hon med ett ryck och blir ledsen. Jag blir galen! Vad gör man? HUR gör man? Hon får ju till och med sova bredvid mig hela nätterna. Jag tror inte hon kommer sova i egen säng tills hon blir 15. Minst. Det känns som så. Och jag orkar inte ta den striden. Det är försent. Trots att vi kämpade så länge med att hon skulle sova i sin egen säng, och det gjorde hon ju i 1 år, sen gick det utför... Inte lätt det här. Man borde få med en broschyr och bruksanvisning när man får barn.  
Men hon sjöng en jäkla massa innan hon somnade igår. Lille KAA, lille KAA, lille KAA, om och om igen. Det var verkligen lille katt-melodin också. Min bebis ska bli popstjärna när hon blir stor. Idol 2025 :D

En timme kvar sen är jag ledig 2 dagar. Undra vad man ska hitta på då? På fredag får jag PENGAR! Inte bara barnbidraget utan dubbla bostadsbidrag som jag nu äntligen fått beviljat. 1200 kr i månaden. Det är jag nöjd med!
Så på fredag får man si så där 3500... Ska lägga undan en stor del av det och spara så man kan göra nåt kul i sommar! Men en del kommer väl gå till tandläkarn. Har glömt att säga att jag hade 2 eventuella hål. Eller har jag sagt det? Viktigt hur som helst... Men jag tror det bara är ett. På riktigt! Ibland är man optimist :D Och om det är ett läre det ändå gå på ca. 1500. Minst! Sen ska jag nog aldrig mer gå dit. Haha..blä.

Annars kommer min Mutti förbi idag. Det ska bli kul :)

Hotell

Håller på och letar hotell för fulla muggar nu. Vi ska till sthlm med jobbet i slutet av maj och gå på elitloppet på solvalla, och då behöver man ett ställe att bo på. Hittade Mornington som låg i närheten men priserna varierar så jäkligt. Måste väl ringa tillslut.
Jag hade velat åka dit på påsklovet också då mamma och systeryster var sugna på att åka. Skulle vara kul att ta med sig Bellis till storstan. Eller? Jooo! Får se vad dom säger.

Igår lyckades jag sätta fröken både på toa och potta. Det som hon vägrat så länge. Inget AAAAJ alls.
Fast tyvärr kom det inget. Men det begär jag heller inte. Måste väl skaffa en speciell toaring till hennes lilla rumpa så småningom :) Så medans jag duchade satt hon på pottan och donade. Men hon knölade även ner sina pyamasbyxor i potthålet och det är ju inget smart drag må jag säga...:P

Fröken på dagis sa att Isabelle var väldigt duktig på att sjunga och dansa också. Hoppade omkring mycket och klappade händerna. Och det har jag märkt hemma också. Hon försöker verkligen sjunga vackert, hon ser så där allvarsam ut och hennes små näsborrar utvidgas till max. Min älskade trollunge!

Längtar varje dag till jag får hämta henne på dagis. Det är ju så roligt att se hennes glada nuna. Fast på sistone har hon tvekat lite när jag kommit. Stått och tittat på mig lite suspekt, men helt plötsligt...MAMMAAA och kramar och pussar får man. Gooos!


Här är min lilla prinsessa för 1 år sen! Kolla in dom mumsiga kinderna och det tandlösa leendet!
Tiden går allt för fort!




Snabbrepris

Då tar vi en snabbrepris av helgen då.

På fredagen åkte jag Isabelle till Ljusdal så jag åkte till Tommie så tog vi oss nägra öl (i mitt fall vin, men låter ballare med öl). Sen begav vi oss till en Fjäder och N-D (bäst att inte skriva högt). Satt där och surrade med dom ett tag. Faktiskt riktigt roligt. Sen drog vi på Bockarna. Och där var det som vanligt. Inga kändisar alls. Förutom våran f.d granne som betedde sig lika mysko som vanligt. Vi vart kvar där en ytterst kort stund, sen gick vi på zappata, beställde en bussola, och gick hem till T och käkade efter vägen. Kollade på X-files, somnade, hörde sen en duns. Datorn som trillade ner från sängen. Ooops...tror det gick bra.

På lördagen blev det lite mera pizza. Och så kollade vi på 2012. Väldans bra! Så jäkla skönt att få sovmorgon och ligga och dega. Mamma, Stefan och Bellis kom och hämtade upp mig på eftermiddan, åkte hemåt. Isabelle var lite surmulen på mig. Hon brukar bli så när hon sovit borta. Duschade och gjorde oss i ordning, sen var det dags för middag på håsta. Där fick vi gott kött med klyftpotatis och dragonsås. Sen kaffa och världens kladdigaste och godaste kladdkaka med glass OCH grädde.

Sen var det dags för schlagerfinal. Då blev det mera godis. Tyvärr ställde sig Isabelle 2 cm i från skålen och nös...2 ggr, så efter det försvann suget på nåt vis. Men för mig spelar inte sånt nån roll. Hennes nys-slask är som mitt nys-slask =) Stumpan somnade efter att ha mofflat in sina lördagsrussin. Så skönt. Jag trodde det skulle bli massa gnäll men inte då. Och vem var det som vann då? Och vem sa när hon hörde låten för första gången att hon både trodde och hoppades på den låten va? Vem vem vem? Jo jag. Grattis Anna. Om det kommer gå bra i eurovision kan jag inte lova, men jag är nöjd ändå =)

Och på söndagen stoppade jag ner Bellis i vagnen och gick en promenad ända till söderrå. Stolt! Det var ju så fint väder. Trodde jag. Det blåste så jävla isigt. Synd att man inte hade mössa, då kanske jag inte hade haft så konstigt ont i huvud, öron, hals idag. Där fick vi lite mat, sen åkte vi och handlade (jo, Tommie hade haft dit bilen som tur var). På kvällen var det lugna pucks.

Vi har ju inga persienner i sovrummet så jag brukar hänga dit ett mörkt lakan i vanliga fall, men igår tänkte jag att äsch vi ska upp så tidigt då det fortfarande är mörkt så det behövs inte. Det var ju hur ljust som helst vid sexsnåret. Dryyygt. Och Isabelle vaknade såklart en halvtimme innan klockan också.
När vi kom till dagis säger ungen KAKA när fröken kommer. Och då menade hon tydligen skorpa som hon brukar få där på morgonen innan frulle. Hon har då koll. Så då gick det superenkelt att hoppa över till fröken :)
En annan sak är ordet bajs som kommer titt som tätt. Det mesta kan vara bajs. Men hon har också börjat ta av sig byxorna och säger BAJS, fast hon varken har eller tänker bajsa. Men men...kul ändå :D

Må-on 8-16. Ledig To-Fr. 10-16 i helgen. Så ser det ut denna vecka.
Have a good one...

Bärspolare

Idag var vi på bangkok-kajen och käka thaibuffé. Mamma försökte oavsiktligt lura dom genom att bara betala för 3 i stället för 4 som vi var, men den gubben gick inte. Haha...pinsamt.
Hon hade ju även vart på Thomas Järvheden när dom var i Sälen, såklart satt dom vid bordet närmast scen och VEM tror ni inte blir utsatt för massa frågor av Järvheden om inte min nervösa mor...åååh vad jag skulle vilja vart där och sett det!

Knallade sen lite på stan, köpte en asskön kofta för en 50-lapp, åsså har man tvättat där emellan, käkat semla, osv.

Stumpelumpan min fick följa med till Ljusdal. Tommie ville ju "ta några öl" i kväll. Haha ska vi bli bärspolare nu då eller? Mja...får se vad vi hittar på. Kan bli skoj. Är som vanligt både jobbigt och skönt när Isabelle åker. Det infinner sig ett enormt lugn i lägenheten som jag inte är van vid. Jag saknar henne samtidigt som jag känner att jag är värd att få ta det lite lugnt ibland. Hon är en krävande liten dam =)

Skulle vilja ta en tupplur nu. Kanske ska göra det...nä kommer inte gå.
Welliwell. Trevlig helg! :)

Dodis

Idag när jag hämtade min stumpa på dagis var det hon och nån kompis som kom och mötte mig i hallen. Hon var helt till sig. Så underbart! Hon blev inge glad när Tommie hämtade igår precis när dom skulle läsa saga. Skrik och grin och den karln blir ju så uppstressad och glömde typ allt som dom skulle ha med sig. Så kan det gå.
Hon hade ätit bra på dagis också. 3 portioner gröt i morse..haha :D Känns ju bra att veta då hon är sämre på sånt här hemma.

Nya ord kommer hon med varje dag och jag blir lika förvånad varje gång. "Dodis" sa hon när hon såg min godispåse här om sistens. Och så säger hon korv på skånsk dialekt..ett skorrande R liksom. Låter så roligt.
Ka=Kaffe. Tuta=Sluta. Lällä=Välling. Alla djur har hon koll på. Och ungen har börjat kolla på bolibompa och gillar det! Jäkligt skönt om jag ska vara riktigt ärlig :P

Bakade kakor idag också. Provade på gaffelkakor igen. Sånna som misslyckades sist då jag inte hade smör i. Nu hade jag smör men potatismjölet tog slut så jag fick ta hälften vete...men det blev ganska ok ändå.

Själv har man fått helg nu. Får se vad denna helg har att erbjuda. Bortbjuden på middag på lördag verkar det som. Trevlans =)

Kollar på criminal minds nu. Riktigt obehagligt.

Imorrn ska vi tvätta. Sen luncha på stan med mor och syster.

Schema

Sitter på jobbet och försöker få fram ett schemaförslag. Jag tror jag är nöjd nu, får se vad dom andra tycker.
Jobbigt att behöva byta titt som tätt bara för att pussla in dagistider och sånt.

Hungrig är jag också. Tänker steka på potatis och köttbullar sen tror jag. Det skulle blivit med falukorv men den hade gått ut för flera dagar sen så det vågar jag mig inte på. Sånt brukar ju inte jag missa. Varför stoppade jag inte den i frysen? Vilket enormt slöseri. 800 gr falukorv åt helskotta! Lika en grädde står och är gammal i kylen. Suck...

Förresten hade jag inte glömt kryddan på rullbandet här om dagen. Jag hittade den i hallen. Haha den måste ha rullat ur.

Enormt varmt och skönt är det ute nu. Det droppar från taken och snön vräks ner därifrån också. Vårkänslor!
Nä nu hör jag att det är sex and the city på tv:n.

Ciao!

Karma

På jobbet är det för lugnt. Hemma är det för lugnt. Jag måste få nåt att göra!!! Det är skönt när Isabelle lägger sig och jag kan göra vad som helst här hemma i lugn och ro, men nu finns det INGET att göra. Jag sitter på internet och trökar trots att jag suttit där hela dagen.

Sitter med min lappis i knät i soffan framför tv:n och låtsas att jag är Carrie från sex and the city. Fattas bara ett glas rött och att jag skulle sitta i trosor. Kanske ska klä av mig? Nee..kallt.

Dating in the dark är ganska intressant. Vilka besvikelser folk kan känna alltså. Fett jobbigt för dom dissade typerna att se sånt sen då att folk börjar gråta för dom tyckt dom vart för fula. Haha...bra tv!

Hopp, bara för jag säger jag inte har nåt att göra avbryts min tråkighet med -MAMMAAA...MAMMAAAA!!!
Så nu har man fått ligga bredvid sötnöten och väntat på ännu en insomning. Och vår jävla säng knakar så jäkligt när jag ska smyga därifrån!

Karma! Det är nåt jag absolut tror på! Karma is a bitch! Sant sant! Gör man nåt dumt, händer nåt dumt tillbaka. Det kan väl inte bara drabbat mig?

Nä nu har jag hållt på med detta ynkliga inlägg i nästan en timme. DH NU!! Tjo!

Brunett

Sitter på jobbet och svettas nu. Säg inte att det är min tur att få feber. Kanske bara är varmt här? Eller kaffet jag dricker...whatever.

Det gick jättebra att lämna Isabelle i morse. Hon hoppade över till fröken frivilligt utan grin. Kan bero på att jag påminnt (?) henne om att dom har hennes favvoleksak där: Rutchkanan! Så den skulle hon minsann åka idag.
Sovit gott har vi gjort också. Jag ska försöka få stumpan i säng vid sju i kväll med. Det brukar bli lagomt när man ska upp sju dagen efter.

Vad ska man laga till middag då tro? Fiskpinnar, pyttipanna, eller nåt annat snabbt och småtråkigt. Men man kommer väl ha tösen klängandes i hasorna. Hon har ju blivit så van vid att bli buren nu på sistone då hon vart sjuk och ynklig så nu är det massor med gnäll om man inte lyfter upp när hon vill. Skitjobbigt! Så oftast brukar hon få sitta uppe på arbetsbänken bredvid spisen och hjälpa till när jag gör mat, men det är jäkligt tufft att vara på sin vakt hela tiden så inte dom små fingrarna bränner sig. Fast hon är väldans duktig och sköter sig bra trots sin unga ålder kan jag säga.

Förresten har jag glömt att nämna att jag numera är en brunett! Jag köpte två Brownie-toningar från H&M och slängde i på fredagkväll. Blev ganska bra om jag får säga det själv. Det blev lite ljusa partier kvar men inte så det ser konstigt ut. Ska leta reda på kameran sen så kanske jag slänger upp ett kort.

Inte långt kvar till påsk heller. Då händer det säkert nå skoj. Skulle helst vilja jobba och tjäna päningar, men som vanligt vill inte mitt schema det.

Jag har måndag idag. Jobbigt. Fast skönt, för om en timme är det bara två arb.dagar kvar på denna vecka =)

Slask

Helgen har vart bra! Träffat alla mina nära och kära.

På lördagen var jag, Madde, Elin och Linda i väg på Mary Kay-provning. Fick smeta in oss i massa krämer. Kändes gött. Men foundation i pannan passar tyvärr inte mig.

Sen åkte man hemåt och gjorde sig i ordning, sen blidde det partajande hemma hos Maddie. Drack vin och spelade spel. SKITKUL faktiskt! Sen blev det stadt. Skojskoj!

Igår åkte nästan hela familjen till sälen så jag och Isabelle vart nästan solo i huset. Bara Markus och tjejen kvar. Men vi klarade oss bra ändå. Tog en promenix, och så kom pappa med pizza. Gut.

Idag tog vi en fika med farmor och farfar. Sen åkte vi mot Hudik. Parkerade på Håsta, tog en promenad i det otroligt vackra vädret. Skitjobbigt att skjuta på barnvagnen i slasket. Men jag klagar INTE! Sen fick vi fika hos Sandra&Bakon.

Åkte sen och handlade lökar och en krydda som blev kvar på rullbandet. Så jävla typiskt, så maten blev inte fulländad idag.

Stumpan ville sova kl. sju. Hon ville inte läsa, bara sova.
Hon har vart pigg idag, snorig och lite hostig är hon ju men vi gör ett försök med dagis i morrn. Annars får dom ringa om dom tycker hon är för krasslig. Men snor och hosta kan hålla i sig skiiitlänge så då kan man väl inte behöva vara hemma eller? Så länge hon är pigg och vart feberfri i några dagar så..

Kollar på House nu och käkar gårdagens godis som jag inte orkade få i mig då jag gick och la mig vid nio.
Men men ha en go vecka! Tjo!

Rocknight

Kl. 14-16: Mary Kay
Kl. 16-17 Ögonbrynsfix

Sen äta middag, göra sig i ordning och sen är det bara till att knäppa vinarn och hoppas på en rolig Rocknight på stadt! Det kan väl inte bli annat än roligt med mina brudar!

See ya tonight folks!

Besök på sjukan

Idag ringde jag rådgivningen igen för Isabelle fortfarande har feber. Då skickade dom oss till hälsocentralen. Där tog dom en sänka som såg bra ut. Men läkarn tyckte hon andades konstigt och misstänkte förkylningsastma eller RS-virus. Hemska tanke! RS-virus som småbäsar kan dö av. Hon skickade vidare oss till barnmottagningen där vi först fick träffa en underläkare som lyssnade på lungorna och tittade i öronen osv. Sen fick en riktig läkare göra samma sak och konstaterade att det var en rejäl förkylning som man inte kan göra så mycket åt. Men hon fick inhalera adrenalin för att utvidga luftvägarna. Hon var så duktig och satt fint och andades. Det blev mycket väntande i mellanåt så stumpan somnade tillochmed. Hon är så jäkla trött och jag är fortfarande inte lugnad även fast vi träffat läkare. Man läser ju var och varannan dag om små barns sjukdomar som dom inte tar på allvar som slutar med döden. Jag skulle bli så jävla förbannad och stämma alla som kom i min väg om det skulle hända oss.
Vi får fortsätta med ipren, dryck och vila. Om hon inte blivit bättre efter helgen så får vi höra av oss igen.
Dagens bästa händelse var nog piggelinen som hon fick på sjukhuset. Den gick i fort. Det måste jag köpa också så hon får i sig nåt. Hon ser så ynklig ut när hon själv säger "sova" för hon inte orkar vara uppe.

Själv känner jag mig halvkass också. Ont i huvudet. Ja den är på väg att besudla mig med. Schas du hemska ting! Nyss ringde en tele2-kille och frågade frågor. Varje gång jag svarade så fnittrade han. Haha skitkul!

Imorrn: Ljusdal.

Tv-freak

Sitter på jobbet i vanlig ordning. Känns skumt att bara jobba kvällar denna vecka. Fast ganska skönt också.
Natten var ganska tröttsam. Isabelle vaknade flera gånger så jag känner mig helt slut. Ipren verkar iaf dämpa febern bättre än alvedon, men den var fortfarande där i morse.
Jag lurade i henne lite saft idag genom att förbjuda henne att dricka ur sin "katt-flaska". Då blev det genast mycket roligare. Fick även i henne några vindruvor. Jag blir så frustrerad då hon inte dricker och jag märker hur blöjorna blir torrare och torrare. Dålig i magen är hon också. Och HUR mycket snor kan det finnas i en sån där mini-näsa? Det slutar aldrig rinna. Och skitförbannad blir hon när jag drar fram snorsugen som inte hjälper ett skit. Och så har vi hostan som inte alls verkar vara särskilt skön.
Själv har jag gått omkring med huvudvärk idag. Kommer jag bli sjuk eller är det bara en släng av sömnbrist? Hoppas på det sistnämnda.

Annars sitter man och recenserar för fullt. Har förresten vunnit nåt paket därifrån nu. Tror det var nån laptopväska och nå mer. Skoj =)

I kväll blir det GREYS! Igår Desperate och kollade även lite på cougartown som verkade vara skitbra. Hann dock inte titta klart då jag måsta lägga mig. Criminal minds i morrn tro? I love seriepremiärer!!! Jag är ett riktigt tv-freak!

Sjukling

Igårkväll hade stumpan en temp på 40,2. Tycker så synd om henne. Hon har aldrig vart så här sjuk förut. Hon har vaknat flera gånger i natt och grinat. Jag ringde 1177 (sjukvårdsrådgivningen) igår för att kolla vad man skulle göra, men dom sa det jag redan visste. Svalt i sovrummet, hon kan sova utan kläder, sen sa hon att vi hellre skulle prova ipren än alvedon. Det tog tydligen bättre. Tommie köpte med sig det idag. En tjock sörja med apelsinsmak. Fick tvinga i henne. Hon vägrar äta och dricka över huvudtaget. Fast jag tror Tommie fått i henne litegrann idag. Själv är man på jobbet och går och oroar sig. Är skittrött för jag knappt sovit i natt. Och så går jag och är nervös över att jag ska bli smittad lagom till helgen då jag har så många roliga planer!
Oj, vad jag babblar. Hoppas hon blir bättre snart. Tänk om hon har ont nånstans? Man har väl ont i hela kroppen vid feber, men det kan ju vara hals eller öron? Och jag har även tänkt på UVI. Hur ska man märka sånt på en sån liten tös? Det är så svårt när hon inte riktigt kan tala om.
Och så vill hon helst ligga på mig helst hela tiden och är jättekramig. Det är både mysigt och jobbigt.
Så är det med oss iaf. Inget dagis denna vecka. Jag längtar till helgen nu. Måtte jag hålla mig frisk.