<3


Without you by my side there's no me



Kvällen har spenderats ensam. Stumpan har några dagar med sin papi nu.
I morrn ska jag ta en rejäl sovmorgon
och sen ta reda på disk och annat bråte som ligger här.
Ska även passa på att ta ett pass bodypump innan jobbet.
Så ser det ut :)

Förresten...ingen som är på att gå på bockarna i morrn? ;)
Vill ut och prova på den omtalade pubmackan. Har fortfarande inte smakat den.
Blir väl att man får ta en ostmacka hemma annars då...

Natti!

Fantasi

Idag så lekte jag och Isabelle i hennes rum. Hon serverade låtsaskaffe och tårta. Vi hade en mycket trevlig fikastund. Lyssnade även på bra musik (köttbullar i näsan Markus...).
Men sen snubblade Isabelle till med sin kaffekopp så hon SPILLDE ut sitt låtsaskaffe på golvet!
-Oj oj oj...måste hämta papper på toa och torka upp.
Sen sprang hon i väg och hämtade papper och började torka upp sitt låtsaskaffe. Tänk vilken fantasi barn har och i så tidig ålder! Roligt att se!

Sen fortsatte hon torka lite här och där, även på stora nallen. -Åh neeej. Baaajs!
Jag: Är det bajs på nallen.
Isa: Jaa... (med uppgiven ton på rösten)
Jag: Men vem har bajsat på nallen?
Isa: Pappa Tommie. Åååh nej...

Den där pappa Tommie ska man passa sig för...


Hyfs?

 

Men vilka föräldrar låter sina barn sitta och äta framför tv:n med fötterna på bordet?

Julskyltning

Då var det måndag igen. Kallt som satan ute idag.

Vad har hänt i helgen då? Mjo det ska jag tala om nu.
På lördagen kom mamma på besök. Vi kikade lite i stan. Fikade inne på fyren. Värdelöst är det där!
Kl. 14.30 började jag jobba på sjukhuset. Mamma var snäll och satt barnvakt ända fram till 22 då jag slutade.
Det var så jäkla lugnt på avdelningen den kvällen. Hade 4 patienter och massor med salar tomma. Jätteskumt. Hade dock ett bra pass och jag fick ta lite blodtryck (även manuellt vilket är bra att göra ibland så man kommer ihåg...), saturation, ekg, blodsocker, en sväng ner på op, fast mest göra rent sängar. Sprita sprita sprita!! Hade en trevlig kväll med underbar personal!

Igår åkte jag och Isabelle ner på stan eftersom det var julskyltning. Parkerade uppe på fyren, fick för mig att det var gratis på söndagar. Fick reda på att det inte var det när jag kom tillbaka... 250 kr fattigare.
Isabelle tyckte det var jättekul att sitta i vagnen och kolla på tomtarna, käka korv med bröd och bara flukta litegrann. När jag gick tillbaks till bilen så var inte hon nöjd. Då gick vi en sväng till (böterna var ju ändå redan ett faktum så...). Men då såg hon direkt jättetrött ut. Frågade om hon ville lägga sig och fick ett JA till svar. Så hon la sig och sov. Skitkonstigt. Brukar streta emot annars :) Så då fick jag gå lite till. Inne på guldsmeden så fick jag 2 friskis&svettis-prova-på-biljetter. Så nu måste man väl dit och testa också. Hittade ett par handskar åt stumpan på Åhléns. Men inga perfekta. Varför är det så svårt att hitta ett par riktigt varma, vattenfasta vantar som är långa som man kan dra över ärmarna liksom? Det finns inte!! Och inte hittade jag RÖDA vantar heller. Nej nej...

När vi kom hem blev det käk och sen åkte jag till Tommie och lämnade Bellan där. Själv åkte jag och tränade. Hallelujah! 1½ vecka sen sist och det känns på en gång. Det var så jobbigt...

Ungefär så såg det ut. Nu sitter jag på jobbet. Slänger kanske upp nån bild i kväll...
Ha en bra vecka! :)




Depp

Idag har jag suttit i ett svart hål känns det som. Så jävla tröttsamt att sitta inne. Jag orkar ingenting. Snön faller konstant och det är omöjligt att gå med våran skitvagn. Vi har suttit inne bara. I typ 2 dygn. Får ångest. Vill ut i friska luften. Isabelle har vart pigg och alert idag. Jag får ångest över att jag är så tråkig och inte orkar göra allt hon vill.
Hon hjälpte mig städa i bokhyllan idag. Hon älskar att torka med trasan. Så hon fick en och jag en. Men jag hade rengöringsmedel i hinken och nu är hon alldeles prickig över hela armarna. Förmodligen reaktion på det. Hon har iofs prickar och fläckar på benen och magen med, men det kommer så fort vintern kommer. Ännu en negativ sak med kylan.

I kväll hade vi det lite roligare. Jag blev jagad runt i lägenheten av mitt lilla monster. Hon låter ganska läskig när hon sätter igång. Sen har det såklart lekts med tomtarna. Och så har vi käkat ostkrokar och kollat på idol. Stumpan la sig vid halvtio och slocknade på en gång. Första gången på hela veckan som hon somnar utan bråk.
Hon tar faktiskt knäcken på mig. Blir irriterad att folk aldrig klagar på sina ungar oftare. Är jag den enda som har ett monster hemma? Trots trots trots... slut som artist. Önskar mig en spa-weekend i julklapp.

Jag känner mig allmänt nere. Inget känns roligt längre. Jag sitter som vanligt ensam och uttråkad.
I morrn får jag rycka upp mig. Då ska jag ut bland folk och vara glad och stöttande.
Trevlig helg!

Passa er för Monster-Jonsson...


Sökande...

Är inne på VHS hemsida. (Verket för högskoleservice). Där kan man se statistik över hur många som sökt vilka utbildningar till våren 2011. På min distansutbildning som jag sökt är det 49 stycken som sökt i första hand. Och sammanlagt 574 stycken. Dom tar in 18. Herregud. Nu blir jag ännu mer nervös. Hoppas det är folk med kassare betyg än mig då... Den 8-9 december får man första beskedet. Det slutgiltiga kommer 28-29 december... Det är som man är med i en skräckfilm som rullar på konstant. Spännande all the time!

Psykbryt

Började dagen med en tvättid. Har även bytt till julgardiner i sovrummet. Isabelle har plockat fram alla tomtar ur jullådan. Hon har lekt med dom typ hela dagen. Undrar om jag någonsin kommer få upp dom, och om dom kommer få stå i fred...förmodligen inte.

Pappa och Helen kom på besök. Det var trevlans!
Sen måsta vi åka och handla. Ville inte ut i det här snöovädret men man måste ju när det ekar i kylen.
Handlade för 1200 kr på maxi. Rekord! Men det blev nån julklapp också, så jag fick slå in lite när vi kom hem.

Annars har vi käkat lite sen middag, Bellis har badat och nu ligger hon i sängen.
Jag får fullkomligt psykbryt på kvällarna. Huvudvärk och känner mig allmänt nere. Skulle så gärna vilja träna. Nu var det en vecka sen sist, så nu kommer jag väl få träningsvärk nästa gång. Jag vill bara ut och göra mig av med lite tankar och energi. Känns som jag ska sprängas. Uttråkad. Vill ha nåt att se fram emot. Det är en månad kvar till jul. Måste väl finnas nåt vettigt att göra innan dess?

Inget bestämt för helgen heller. Beror på vädret om man orkar ta sig nånstans.

Finns det nåt bättre än att hugga tag i ett korvben?
Ni ser ju på ögonen hur galen jag är. Precis så känner jag mig nu. Crazy.




Franska främlingslegionen?

Idag hämtade min mamma Bellis på dagis. Så dom var hemma när jag kom hem. Då blev det till att fika kaffe och bulle direkt för min snälla moster skickat med bullar. Vilken tur man har :D Tack!!
Sen lagade vi till lasagne och satte upp julgardiner i köket. Så fiiint! Men fortsätter med pyntandet om några dagar.

Min bror har flytt landet också. Han har åkt till Frankrike och har planer på att joina Franska Främlingslegionen. Inte alls nån höjdare om ni frågar mig. Jag hoppas han kommer hem helskinnad. När det nu blir...

"Främlingslegionen är känd som en militär elitkår vars träning fokuserar inte bara på traditionella militära färdigheter utan också på den starka moralen. Eftersom männen kommer från olika länder med olika kulturer är detta en brett accepterad lösning för att stärka gruppen. På grund av detta beskrivs träningen som inte bara fysiskt ansträngande utan också psykiskt stressframkallande.

Dom första 4 månaderna tillbringar rekryten på "farmen", en enslig bondgård i södra Frankrike. Där lär man sig allting man behöver kunna för att sedan kunna gå med i något av de 13 förbanden i Främlingslegionen. Under dom 4 månaderna lever man väldigt strängt och hårt. Man måste alltid lyda order samt gå upp klockan 05.30. Bestraffningar för småsaker är inget ovanligt. Man får heller inte ha någon kontakt med sin familj där hemma.

Skulle rekryten dö under träning eller i tjänst så begravs han på en omärkt grav utanför Aubagne utan att familjen hemma informeras."

Låter ju som ett trevligt ställe. NOOOT! Jaja...måtte det gå bra...


Hade tänkt träna i kväll också, men har mitt träningskort hos Tommie. Där ligger det inte alls bra till när ingen är hemma. Typiskt. Så nu kommer jag inte komma iväg på en evighet...

Annars är jag mest sugen på att gå på bio. Vill se Harry!!

Och så tar vi en helkroppsbild på kattungen... (som för övrigt inte alls ville tvätta bort sina morrhår...)


Svansen matchade inte riktigt, men en katt måste ju ha en svans så man tager det man haver... :)



Jag tror jag var den enda föräldern som ansträngde sig vid utklädningen på discot... :P


Läggningsprocedurer...

När man vart borta några dagar från tösen, så blir det lite jobbigt när man kommer hem. Hon blir oerhört mammig och får en väldig separationsångest. Verkar tro som jag ska försvinna för flera dagar varje gång jag lämnar henne.

På söndagkväll var det väldigt livat vid läggningen. Jag fick helt enkelt inte lämna sovrummet. STANNA!!!
Man hör ju när det bara är gnäll eller om det är allvar. Då fick jag så lov att stanna. Hon fick ligga i min säng och jag låg bredvid och höll handen tills hon somnade. Det är självklart jättemysigt. Ibland! Det får inte bli en ovana. Det kan bli otroligt frustrerande att ligga bredvid nån som inte har några planer på att somna.

Hur som helst var det livat även igårkväll, men då var det inte lika ledsamt. Hon är så omständig dagarna i ända. På kvällarna ska hon dricka vatten 1000 ggr, pussas och kramas 1000 ggr, och så ska man pussa och krama kaninen och snuttefilten. Jaa...vi har våra ritualer. Och hela tiden behålla lugnet. Andas och räkna till 10. Prata lugnt och förklara innan vad som ska hända. Fast det verkar inte hjälpa.

Om hon vill en sak och så får hon det så vill hon inte ha det. Det blir alltid bråk över böcker! Vi läser alltid en eller två böcker innan läggdags. JAG läser. Sen ska hon läsa själv. Då låter jag henne göra det. Om hon inte sitter och läser boken så är det läggdags tycker jag då. Frågar om och om igen. Det blir grin om hon FÅR läsa, det blir grin om hon INTE får läsa. Oj, nu flög jag iväg i tankarna...

Men igår var det mest gnäll. Jag sa god natt 140 ggr och gick ut och började med disken. Det funkade bra första gången jag började låta henne somna själv, så hon hör mig där ute. Men då sprang hon ut i vardagsrummet och donade. Bar tillbaka till sängen. Upp igen. Bar tillbaka. Fortsatte diska. Små pipljud från sovrummet, men ganska snart blev det tyst. Så gjorde vi igår. Bra att veta va?

Grinigt blev det även i kväll...men men. Går väl i perioder sånt där.

En jäkla tur att hon är glad nån gång ibland iaf :)



Min helg i Sthlm

Natten mot fredag så åkte jag med Tommie i lastbilen till Sthlm. Det gick väldigt fort att komma dit. Åkte pendeln från Upplands bro, bytte på centralen och åkte vidare till Flemingsberg. I DID IT! Kom fram i säkert förvar och fick en underbart god frulle hemma hos Elin. Efter lite vila så åkte vi till skärholmen och shoppade loss. Var helt slut efter det och på kvällen blev det fredagsmys såklart. Efter lite god mat, idol, lite masjävlar, ett glas vin och en chokladkaka senare så sov jag sött hela natten lång.

På lördagen åkte vi in till stan. Mötte upp med Emilie. Shoppade lite till. Tog en fika på det vanliga stället. Åt en baguette med kalkon och philadelphiaost. Skitgott! På kvällen drack vi vin. Massor med vin. Vi kom inte till Bröderna Olsson förrän vid tio? Beställde in världens absolut godaste burgare. Bröderna Olsson är ju en restaurang där ALLT är fullspäckat med vitlök. Helt underbart för mig som älskar vitlök! Den var helt enorm och jag orkade knappt hälften. SÅ jävla surt. Jag ville så gärna be om en doggybag, men Elin hindrade mig. Hur som helst blev vi helt utmattade av den goda hamburgaren så vi åkte hem och sov.

På söndagen åkte jag hemåt. Tråkig bussresa. Men jag satt längst upp och längst fram, precis där alla barn vill sitta. Där satt jag med en italienare och frös. När man väl kom fram så beställde vi hem kinamat, me and Bellis. Jag är tydligen inte den enda som är förtjust i stekt ris med blandat kött.

Jag är helnöjd med min helg. Det kunde inte blivit bättre. Jag hittade en massa fynd; skor för 99 kr, linnen, topp, träningsbrallor, en het klänning (den lilla svarta) och så en skjortklänning och body till Isabelle. Och så fick jag gå på Bröderna Olsson som jag viljat hur länge som helst. Och bäst av allt var ju såklart att spendera tid med min älskade vän! Hoppas det inte dröjer så länge till nästa gång man åker dit. Tack för allt babe! WAAAAAH!!



Lämnade en ledsen kattunge på dagis i mors...

20101122108 (MMS)

Lämnade en ledsen kattunge på dagis i morse. Hoppas hon blev gladare när discot började. Längtar till jag får hämta henne sen. Vi har vart borta i från varann alldeles för mycket på sistone. Mammas hjärta!


Ilsken

Då var denna arbetsvecka slut :) I morrn åker vi till Ljusdal. Ska lämna min lilla Bellis där och inte träffa henne förrän på söndag! Längtas redan, trots att jag valt det själv. Stefan fyller år också, så då får man sig säkert en tårtbit innan hemgång. Isabelle ska sova där hos momme en natt, sen åker hon och är med sin pappa resten av helgen. Kommer säkert bli jättebra. Fast hon har inte sovit hos mormor själv på jääättelänge. Igårkväll var hon såå arg på mig för att hon inte fick läsa sin bok (hon slängde iväg den och då får man skylla sig själv...) så hon började till och med slå mot mig. Grr! Och dessutom började hon ropa PAPPAAA PAPPAAA... Men den gubben gick inte. Men i helgen får hon väl bli bortskämd av honom då.
Dom sa att hon även var ganska tvär på dagis. Bad dom henne att komma så sprang hon åt andra hållet. Det var ju inget nytt för mig... "Det tillhör ju åldern..." 2-årstrotsen är inte att leka med. Man måste väga sina ord varsamt. Men i kväll blev det tyst väldigt fort. Skönt!

Leksakstidningarna är något som ska kollas i varje dag...



Både hon och jag är nöjda med den fina Didriksson-mössan vi inskaffade. Mycket varm och skön.
Inte helt fel att man ser ball ut på samma gång heller... Måste dock hitta ett par röda, rejäla vantar som matchar.



Isabelles önskelista

Isabelles önskelista (jag skriver, hon berättar)

Filmer (t.ex. Einsteins, Pippi Långstrump, Nalle Puh, Musse Pigg, Svampbob, byggare Bob...)
Leksaksbilar, traktor och lastbil
Tågbana
Kläder i strl. 98/104.
Strumpor
Pengar
Docka
Potta till dockan
Kundvagn med grejer i
Böcker
"Bilbanematta"
Fingerfärg
Memory eller annat kortspel
Play-doh
Låtsasdjur i bur
Frisyrhuvud med smink (fast vi klarar oss nog ändå...)
Lego Duplo
Hello Kitty-dator
Hammarspel
Fiskespel
Pussel
Gitarr
Piano
"Bad lek octopals"
Kassa-apparat
Robot
Kikare
Förstoringsglas
Barbie


Hoppas på en glad tomte även detta år :)







Service

Lämnade in bilen idag. Gjorde en liten vinterservice. Dom åtgärdade inget speciellt fel idag men jag bokade tid för det. Måste byta en spindelled, åtgärda nån spricka i nån rem (?), och så ska dom prova rengöra spjället så kanske ETS-lampan blir fixad. Men tyvärr kunde dom inte garantera att det räckte. Om inte så måste jag lämna in den på volvo. Slapp betala idag. Vi sköt upp det roliga.

Medans dom höll på med bilen fick jag så lov att roa mig själv på stan. Hittade ett par sköna skor. Det var broddar på dom. Tantvarning javisst! Passade på att gå till CUL för att få ut mitt betyg. Det skulle skickas hem till mig. Sen gick jag på donken. Alldeles själv. Tog en kaffe och en paj. Kände mig ensam och patetisk. + att jag inte kunde låta bli att lägga min mobil på brickan och sen ösa kaffe på den. Den känns lite kladdig och den luktar kaffe, men den funkar. Gick sen vidare på dollar store och köpte några julgrejer och en filt på jysk.

Fick lite gjort idag alltså. När jag hämtat stumpan på dagis åkte vi hem och lagade till lax. Och så har Isabelle tittat i leksakstidningar och visat ALLT hon vill ha i julklapp. Ska skriva ner det här sen.

Just nu vet jag inte vad jag ska göra. Skriva en packningslista inför helgen kanske... :) Jag älskar listor och lappar. Måste även skriva ner "Flemingsberg", så jag vet ungefär vart jag ska. Det blir en rejäl upptäcksfärd för mig! Hoppas jag inte missar centralen i år... n00ben.

Pics sen helgen då!

Lite stöddig när man nästan har ett blåöga...



Bad hairday...



Bus med morbror Fredrik... (gillar sälen)


Klump...

Helgen spenderades ännu en gång i Ljusdal. Väldans lugnt den här gången med.
På lördagen var vi på Föne julmarknad. Det var trångt inne på den lilla bygdegården. Det stank rök och svett och blä. Jag köpte en fin stengrej som man kan ha ett blockljus i. Ser fram emot att dekorera lite julpynt på mitt fynd. Isabelle köpte sig en saffransbulle som hon smällde i sig illa kvickt.
Var sen en sväng på köpingen. Var på Albins och köpte vattenfärger, så nu kan vi måla en massa hos mormor med. Annars gjorde vi inte så mycket mer.

Igår var det farsdag. Min pappa var i Alfta och spelade bordtennis så han såg vi inte skymten av tyvärr. Men jag lämnade den årliga farsdagspresenten (trisslotter) hos farmor. Sen åkte vi hemåt. Lämnade paket till pappa Tommie. Han fick kallingar och ett örngott där det stod "världens bästa pappa" på. Finfint! Sen blev det lite fika i söderrå, sen var jag iväg och tränade bort fikat. Inte smart att klämma i sig en kladdkakebit alldeles innan ett pump-pass. Trodde jag skulle spy av magövningarna.

Har en halvdag på jobbet idag, så snart slutar man. Jag ska ju iväg med bilsaten idag. Klump i magen...
Tänkte även passa på att ta en sväng i stan och leta varma skor/stövlar... synd att det ska vara så jäklarns dyrt.
Om jag inte hittar nu så kanske jag hittar några till helgen för då ska jag banne mig åka och hälsa på Elin i Sthlm. LÄNGTAR!!!

Men ha en bra dag och en bra vecka :)

Godkänd!

Godkänd. Yes I am. Vem kunde ana det? Så nu slipper ni höra mitt gnällande om matten. Förhoppningsvis får ni höra om annat plugg-gnäll framöver...
Min lärare tyckte jag kunde fortsätta med matte C för det verkade inte som jag hade några större problem med matte. BAH! Fick även tillbaka geometriprovet där jag hade ALLA rätt. Mmm...jag är ganska awesome när det kommer till kritan. Nästa vecka ska jag gå dit och få det på papper med underskrifter och sånt, sen är det bara att skicka in till antagningen och vänta... Slutgiltigt svar får man ju inte förrän i slutet av december.

Nu har jag städat här hemma. Någorlunda tomt på golven åtminstone...
Snart ska jag bege mig till ett lunchpass bodypump, sen hämta Bellis och åka till Ljusdal. Hoppas det blir roligare där den här helgen. Skulle vilja fira mitt betyg. Men antar att ingen är hemma... eller?

Trevlig helg :)

En helt vanlig dag...

Nu när jag ändå är inne på att citera folk kan jag ju försöka få er att uppleva ett samtal mellan Madde och Daniel när vi var där och hälsade på. OBS! Jag kommer inte ihåg exakta orden, namnen och ordningen, osv, men så här var det på ett ungefär... Och för dom som inte vet är Madde och Daniel ett ungt par som bor i Delsbo på typ en bondgård... (Dom pratar väldigt brett också...) Och jag vet Madde...du kommer hitta massor med fel, men jag sa faktiskt UNGEFÄR.

Daniel kommer hem, medans jag, Madde och Isabelle sitter och fikar i köket.
Han går och donar lite. Sen hör han nåt utifrån.
-Äre nån som kommer?
Madde skyndar sig upp och tittar ut genom fönstret. -Nä det är bara Stig och Britta (grannarna)...
Daniel kommer efter. Båda två står och tittar ut genom fönstret en längre stund.
D: Undrar vad dom har gjort.
M: Dom kanske har gjort det och det (?)
D: Mmm...
Sen går dom bort från fönstret och vi fortsätter vårt fikande.
Medan vi fikar så går Daniel ut och lastar ved med sin traktor.
Han kommer in efter ett tag igen.
M: Vad ska du göra nu då? Frågar hon Daniel.
D: Ska byta olja på bilen.
M: Jaha...hmm...jaha..ok...nu?
D: Hmm..ja
M: Ok, vi borde ju börja fixa taket inne på kontoret.
D: Ja, men vi hinner det sen. Oljebytet tar väl en timme...
M: Men om du ska ut och byta olja nu, då lär vi äta lasagnen efter det...
Daniel börjar gå utåt...
Madde halvskriker: -OCH SEN BÖRJAR JU BINGOLOTTO!
Det skulle alltså inte gå enligt Maddes tidsplan... men jag tror det löste sig. Plus att Daniel vann bingolottos julkalender så nu kan dom sitta på spänn och kolla bingoresultat nästan hela december!

En helt vanlig söndag för den lilla familjen Lindh/Grahn.
Det känns som om dom vuxit upp alldeles för fort dom små grynen...
Jag önskar dom all lycka i deras spelande!


Dom ser coola ut på utsidan...men skenet bedrar.



Äpple

Måste skriva ner fler roliga saker Isabelle sagt... (jag tycker hon är ganska underhållande ibland...)

Igår pratade vi med Amanda på webcam.
Amanda: Har du byggt en snögubbe idag Isabelle?
Isabelle: Näe, mamma!
(det var väl iofs sant att jag gjorde mestadels av snögubben...bra med ärliga barn)

Ok, jag vet. Det låter inte kul när man skriver...hmm... Lika som när jag försöker dra ett skämt och hela rummet tystnar...

Och så frågade jag om hon ville ha ett äpple eller en banan efter maten.
-Näe, ketchup!
Mmm...vilken god efterrätt.

Men appropå äpplen. Är inte den där radioreklamen för rolig? Tror det är pressbyrån eller nåt. Då en gubbe frågar vad som inte är ett mellanmål av: en cocacola, ett äpple och en bulle. (typ...)
Och en unge svarar: Äpple är inget mellanmål, äpple är en frukt!
Kung! (tycker jag då...)




Inget snöfreak...

Igår gjorde vi en snögubbe. Idag gick det inte alls. Trist. Och tydligen är inte Isabelle speciellt road av snön. Trodde dom flesta barn tyckte om det, men inte då. Nä det var väldigt gnälligt idag. Jag tror hon är för bekväm av sig. Det är jobbigt att plumsa i snön när man är liten. Och så hade hon sådana vantar som snön fastnar på, då blev det jättejobbigt. Och så halkade hon en gång, då blev det ÄNNU jobbigare och hon var rädd för att hon skulle ramla igen. Gnäll-ljud är faktiskt det mest irriterande ljudet... Så vi blev ute en snabbis bara. Efter lunch åkte jag och lämnade henne till Tommie och jag är på jobbet nu. Åkte hit tidigare så jag skulle kunna åka tidigare för att träna. Skönt att man kan vara flexibel här!

Resten av kvällen får spenderas solo. Kanske man ska ta sig ett bad? Fast det är inte skönt att lägga sig ett bad när man är svettlöken...

Well well... Systeryster tycker vi ska åka till Ljusdal i morrn. Det är ju iofs farsdag på söndag. Får se vad vädret säger...

Have a good one! /Mally

Snowman

I morse var det väldans vitt ute. Det har snöat mest hela dagen. Såklart ville Isabelle ut och leka i snön. Så vi var ute en stund mitt på dagen. Gjorde en snögubbe. Skitkul!!! Kanske gör en till i morrn :)
Mamma kom inte idag. Kunde inte träna heller, så dagen blev inte det jag hoppades på. Förutom snögubben har vi inte gjort så mycket. Målat med vattenfärger har vi gjort..såklart. Annars lugna pucks.
Och tänk varje gång jag duschar så hittar Isabelle på hyss. Ibland håller hon på med datorn, ibland klättrar hon lite här och där. Idag hade hon fått tag i mitt lilla sy-kit. När jag kom in i hennes rum stod hon och plockade med en massa vassa knappnålar! Inte så lämpligt för småbarn.
I morrnbitti har vi tvättid. Jobbar kväller gör jag. Isabelle sover hos sin papi. Så ser det ut.

Annars vill jag bara be er att ta hand om er själva och era nära och kära...


Lights off

Har vart en lugn dag. Jobbade kväll. Sen fick jag hämta Isabelle i söderrå. Där hade hon vart och firat sin farfar som fyller år idag. Hon stöp rätt ner i sängen när vi kom hem och somnade på två röda.

När jag körde hem från jobbet idag märkte jag att mina halvljus är så gott som obefintliga. Jag tror båda lamporna gått så det lyser enbart jättesvagt. Helt jävla kolsvart var det när jag körde på e4:an. Skitläskigt. Jag körde så sakta så en långtradare körde om mig... På måndag ska jag lämna in biljäveln så får dom fixa alla fel som finns. Måste undvika mörkret så länge...lättare sagt än gjort.

I morrn är jag ledig från matten och jag tog mig ledigt från jobbet. Jag är en halvtidare och det är såå skönt! På fredag är det sista mattelektionen. Då ska vi prata betyg. Och jag tror faktiskt jag klarat det.

Mammsen kommer förbi i morrn med. Då blir det väl en tripp på stan. Jag behöver vinterdojjor. Fortfarande. Har letat i flera år...

Nu kikar jag på Cougar town och får mig ett gott skratt. Rekommenderas skarpt!


Vi målar på tallrikar ibland också...


Micki

Helgen då? Gick ganska långsamt. Finns inte så mycket att säga. Alla sticker när jag kommer. Undrar varför... kollade på den minimala marknaden, käkade pirre med Sandra&CO, hälsade på farmor&CO, fick käka nån kräfta, mer än så blev det inte.

Igår kom pappa förbi med älgkött innan vi skulle åka hemåt. Han träffade då Micki (den röda katten), han sa på en gång att han inte trodde den katten skulle leva länge till. Eftersom han var så stirrig och satt och flåsade och verkade allmänt skum. Idag hittade dom en Micki som somnat in under grannens bro. Så sorgligt! Hoppas inte han led för länge bara. Det är så svårt att märka på vissa katter när dom mår dåligt. Allra helst han, som inte ens kunde jama. Men min pappa kan vi nog hädanefter kalla Kjell -kattviskaren. Och stackars Sotis, den andra katten sörjer säkert sin älskade själsfrände/nästan bror/bästa vän. Vila i frid lille vän... Katthimlen är nog full av mjuka moln där han kan ligga och kurra...

På vägen hem stannade vi i Delsbo och hälsade på Madde. Där hade hon en fyndlåda som vi hittade lite smått och gott i. Tack, vi tar granen nästa gång :)

Sen blev det lite träning. Känns värdelöst när jag bara lyckas komma iväg 1 gång/vecka. Men men, bättre än ingenting... måste försöka promenera lite mer också. Det är ju skönt när man väl kommer ut.
Ha en trevlig vecka folket!

Micki -alltid en del av gänget.

Micki och en krypande Belli...

 

<3



Vattenfärger

Isabelle började dagen med en kräka. Så då fick vi stanna hemma. Hon har vart väldans pigg idag och inga fler kräkor. Lite kass i kistan bah. Med tanke på att hon vart så pigg så måsta jag bara ut ur lägenheten, så vi tog en promenad sent på eftermiddagen. Blev ju kolsvart när vi var ute. Ganska mysigt att gå i mörkret ändå. Gick och lämnade tillbaka böcker och lånade nya + köpte vattenfärger. När vi kom hem så målade vi. Gud vad avslappnad man blir av att måla. Vi lyssnade på Isabelles playlist och målade både på papper, ägg och glasburk. Sen käkade vi (jag) pannkaka med sylt o grädde. Isabelle var inte så matfrisk. Det har vart en skön dag trots allt och jag känner mig som en grym mami som för en gångs skull hinner med att göra nåt roligt med sitt barn. Annars hinner man inte med så mycket och det blir lätt att man hamnar framför tv:n. Det är lite tråkigt och jag får ångest om Isabelle sitter framför tv:n för länge.

Läste nu böckerna vi lånade; 2 Charlie & Lola-böcker och en Barbapappa. Men jag tycker inte dom var särskilt bra. Som vanligt när Isabelle är lite halvkrasslig fick hon somna i min säng :)

Jaja nu har jag babblat klart.

Fokuserad...



Inte påsk än, men dags att börja öva...



Dagens outfit den 3 november... :) (Om barnet själv får välja)


Skräckslagen

Jag tänkte berätta om min helg, men jag spar det tills i morrn. Jag blir så oerhört disträ, förvånad, rädd, och absolut skräckslagen varje gång jag kikar ovanför dataskärmskanten...



Soft tips

Alla behöver vi ta det lite lugnt ibland. Varva ner. Chilla liksom. Min vän Elin kom med världens skönaste tips som hon fått från sin vän Elin.

Stäng av alla ljud i ert hem, tänd några ljus, ta ett bad eller bara ligg och njut efter ni satt i gång det här:

http://www.rainymood.com/

När ljudet där har börjat så går ni in på den här: http://www.endlessyoutube.com/watch?v=HMnrl0tmd3k

Sen är det bara att luta sig tillbaka...

En annan dag...

Det har börjat smittat av sig allt man säger till Isabelle. Ibland passar det inte riktigt in dock.

T.ex. idag när vi satt och käkade middag. Hon kan aldrig sitta stilla i sin stol och krånglar upp benen så hon fastnar. Då sa jag åt henne idag: Akta dig så du inte fastnar nu då.
Isa: Okej, en annan dag då.
Hmm..ok..hon ska fastna en annan dag då...
Btw. Ingen som har en tripptrapp-stol till salu?

Sen satt hon i badet. Då sa jag åt henne att inte dricka badvattnet.
Isa: -En annan dag då?
Jag: -Nej. Du ska inte dricka badvattnet nån annan dag heller.

Det är ju en replik jag kör med ganska ofta. Man kan ju inte få allt och man kan inte göra vissa saker sent på kvällen, osv. Då får det bli "en annan dag".

Jag stod i duschen tidigare i kväll. Och så hör jag genom allt vatten hur hon skriker rätt ut MAMMAAA.
Jag stänger av och vrålar VAD ÄR DET? KOM HIIIT, BERÄTTA, HAR DET HÄNT NÅT?
Då kommer hon och öppnar dörren. Vad ville du, frågade jag. -Leka.
Phu... man blir ju nervös när hon gormar på det där viset.

I morrn rullar vi till Ljusdal. Funderar på att luncha på donken innan. Man får en bok med Happy meal :P Skulle vilja ha lite sällskap...Nån som är på?


.....

Idag har det verkligen inte hänt något spännande. Skitvädret gör mig förbannad på världen. Mer än så tänker jag faktiskt inte säga idag. Tar nån bild i stället.

Sötskruttan i badet



Sötskruttan, fladderhanden och bästa kameran


Frosseri...

Idag har vi vart lediga. Så skönt! Efter lite tv-mysande på morgonkvisten tog vi en promenad till lekparken borta vid Sandvalla. Dit hade vi aldrig vart förr. Ganska roliga grejer där :) Men vi vart inte så länge...Svängde förbi maxi på hemvägen. Kan inte hålla oss borta...

Isabelle vart väldigt trött och grinig när vi kom hem. -Måste sova nu, sa hon. Men det hann vi inte med. Hon fick somna i bilen på väg till hennes farfar. Lyckades faktiskt lägga över henne i vagnen sen, och där sov hon medan jag åkte iväg och gjorde en liten uppgift på ett prov. Nu måste jag bara ha lyckats! Isabelle skulle ju egentligen vart med sin papi men hans lastbil pajade i Umeå så han fick sussa på hotell i natt. Hans telefon är död och jag vet inte om han är kvar... hmm. Men men, när jag kom till söderrå och hämtade fick jag höra att fröken hade minsann klivit ur sin vagn själv när hon vaknade, men sen kunde ju stackarn inte ta sig in så hon stod på verandan och grinade när farfar upptäckte henne. Haha...men tror inte hon fick stå länge. Hoppas jag :P

Sen åkte vi till Strömsbruk till Jennie och Lucas. Där har vi ätit och ätit och ätit. Köttgryta med ris, pannkakor, sylt o grädde, kakor och en massa annat fika...ja herregud, fortfarande mätt! Gött var det :) Barnen lekte och hoppade och studsade hit och dit som två studsbollar. Verkade ha kul =)

Nu blir det lugna pucks resten av kvällen. Sen två dagars jobb och sen HELG igen. Ska för övrigt spendera den i Ljusdal. Trevlans =)

Bus i gungan i lekparken :)