2011

Sista dagen på året. Många gör ju en liten sammanfattning av året som gått så jag har kikat tillbaka i bloggen för att bli lite påmind.

Januari 2011
"Jag skulle behöva köpa ett skrivbord och ställa i mitt sovrum för det är så tomt där i hörnet sedan Isabelle flyttade in sin säng i sitt eget rum. "
Idag står Isabelles tomma spjälsäng i mitt sovrum och skräpar. Inget skrivbord så långt ögat kan nå.

Och som vanligt i Januari börjar mitt nya, hälsosamma liv. Förra året körde jag på bra med kosten och träningen. Ett ögonblick hade jag en någorlunda platt mage. Men jag är ju för usel, för i Februari så skriver jag att jag smockat i mig en lösgodispåse. "HJÄLP MÄ VA GOTT DET VA".
I år kan jag väl hålla mig till Mars för tusan?

Februari
"Nåt som verkligen vore behövligt är en bokhylla i Isabelles rum ... Förvaringskorgar räcker inte till."
Senast igår sa jag precis samma sak.

Mars
Isabelle åkte buss för första gången.
Resten av Mars/April var som en lång klagomur av sjukdomar, vab och trots.

Maj
P-bot på P-bot. Isabelles första ridtur. Halsfluss over and over again. 25-årskris.

Juni
Badade ute redan 30 juni minsann! Gick igenom "Vem är det-stadiet". Loppis, grillning och goda drinkar.

Juli
Jobb i Ljusdal. Bellis 3 år!

Augusti
Semester. Stockholmsresa. Kökssoffsprojekt. Bad och sol.

September
Isabelles första tandläkarbesök. Men pga. Barbro gjorde bort sig med krokodil-mutan så har vi fått en ny tid i slutet av januari 2012.

Oktober
Jobb i Vaxholm.

November
Sthlmstripp till Ellan igen! Örsat med biljäveln. Provat nya träningsformer.

December
Julbakat, julpyntat och julfixat.

Nu när jag tittar tillbaka så ser jag vilket jävla tråkigt år det vart! Jag har ju knappt gjort någonting alls som är av intresse! Jävla skit vad tråkigt! Det kan väl bara bli bättre? Eller? Och så mycket klagande det har vart. Det känns som hela 2011 har vart tråkigt och ångestfyllt. Visst finns det några ljusglimtar, men nästa år måste det komma ut nåt bättre annars bryter jag ihop. Det är så jobbigt att man försöker och försöker men får inget tillbaka. Jag har faktiskt inte bara suttit på arslet och hoppats att det ska hända nåt, jag har ju försökt.

Jag ska ju åtminstone börja en kurs nu snart så någonting nytt ska jag väl iaf få lära mig. Min hjärna krymper mer och mer för varje dag som går. Nä, nu ska det pluggas litegrann. Det jag hoppas på mest är att det ska ge mig en fördel till andra jobb, andra erfarenheter. Måste bara dra tummen ur när det gäller vissa saker. Tummen sitter jävligt långt in ibland...

Håller den andra tummen för att 2012 blir ett roligare år både för mig och mina nära och kära och att alla håller sig friska och lyckliga.

Happy new year!




Home sweet home?

Vi stannade längre än väntat i Ljusdal. Det blidde nästan en hel veckas snyltande. Men vi har haft det skönt och fått maten serverad varje dag! Tack mami! :)

Och vad har vi hunnit med då?
Fikat/käkat på finess = Ett måste i Ljusdal. Det blidde en nachos = Också ett måste!
En kväll spelade jag "Ryktet går" tillsammans med Madde, Elin och Linda. Otroligt roligt spel. Jag och Elin kom nog ganska sist. Skulle ni se våra ritningar så skulle ni förstå varför.
Var till Bollnäs och hälsade på brorsan i Gökboet. Stackars pojk! Men vi knatade lite på stan. Rätt så värdelös stad!
Igår spelade jag innebandy med några gubbar. Krossade ens nötter, så det är jag nöjd med.
Idag tog vi en runda på stan här i Hudik och en lunch på bangkokkajen. Göttans!

Nu sitter jag hemma. Bellis har efter ett långt bad gått och lagt sig så nu sitter jag solo. Det kändes skönt att komma hem till en början, men på kvällen när man sitter här helt ensam så känns det bara så...ensamt? Och tråkigt.

I morgon är det dags för jobb igen efter 8 dagars ledighet. Känns lite tungt att ha 5 jobbdagar framför sig. Isabelle får sällskap av morfar i morrn. Dom har många nya leksaker att dona med i morgon så det blir väl fullt upp antar jag.

Nyårsafton i morrn också. Vad gör man då? Typ...inget alls! Kanske bjuda nån på oxfilé? Hur man nu gör det? Yaaaay!



Skridskor!

Isabelle fick skridskor i julklapp och dom invigde vi på IP igår, tillsammans med moster Amanda. Hon hade tyvärr inte lika stort tålamod som förra gången. Men lite åkt blidde det. Duktig tjej är hon!

 

 


Julen -2011

Ska väl ta och sammanfatta årets julfirande.

På julaftonsmorgonen vaknade Bellis först som vanligt och ville genast öppna sina julklappar, och visst fick hon det. Hon blev så nöjd och ögonen lyste på henne när hon fick dom inte alls så märkvärdiga julklapparna.
Sen käkade vi en julfrulle tillsammans och packade väskorna. Åkte sen till Forsa för att fira med Pappa Tommie och hans familj. Vi var 18 pers, käkade god mat och hade det vrålmysigt. Efter Tomtens besök så åkte jag och Bellis mot Ljusdal för att fira kvällen med momme & CO. Även dit kom Tomten med en massa bra paket! Allt som allt en helt perfekt julafton om jag får säga det själv! 

På juldagen fortsatte vi paketöppnandet i Låka. Även dit kom Tomten. He´s everywhere! Fick en massa bra grejer. Måste väl även slänga med min pappas fina rim.

"Jag gick till Ovegallerian idag.
Jag ett presentkort skulle få jag.
Det visade sig att alla 3 frisörer, 
hade blivit egna entreprenörer.
Jag visste inte vem du ville ha,
så jag kliade skallen och lät det va.
Och utan att bråka, åkte jag hem till Låka.
Jag stoppar en femhundring och en tia till, så får du gå till vem du vill.
Klipp, tona eller toppa.
Nu måste jag till nästa rim hoppa.
Jag lägger till en femhundring till utifall en (?)
för du har ju mycket hår på skallen."

Älskart! Folk borde rimma mer tycker jag!

God fortsättning önskar jag er!
Några bilder jag nu ger.








Min tur

Många lägger upp bilder på hur mysigt och julfint alla har det hemma nu i juletid. Själv undviker jag det idag. Vi har det fint och mysigt om man tittar förbi pusslet som ligger över hela vardagsrumsbordet, alla kuddar, leksaker, burkar, snoddar och smycken som ligger på golvet. Skiter fullständigt i just nu!

Jag och Bellis åkte iaf till Iggesund och badade idag. Skönt! Slagit in klappar, tvättat, lyssnat på julmusik samtidigt som jag haft en polotröja på mig. Fatta vad rå-mysig jag måste sett ut!

Nu väntar jag på bingolotto. I kväll händer det! Jag bara vet det! Nu är det MIN tur!
Morgondagen spenderas först i Forsa och sedan vidare till Ljusdal på eftermiddagen. Blir nog finemang det.

Om jag kommer skaffa premium på bloggen framöver så vet ni att jag vunnit storkovan.
God jul!




Jullov!

NU HAR VI LOOOOV!
Jag har lugnat ner mig lite. Och tänkte skita i alla måsten i morgon och kanske ta ett dopp i Igges badhus i stället. Nä, men man kanske hinner flera saker i morgon. Vore ju skönt med ett dopp och ägna lite tid till enbart Bellis.

Isabelle kan säga alla bokstäver i alfabetet förresten. Alltså hon härmar mig när jag säger bokstäverna. Det funkar bra. Eller nästan. Det låter ungefär så här i mitten: K, L, M, N, O, P, Q, ÄLG, S, T, U...osv. Vi sitter här på tu man hand och as-garvar åt detta. Hon nämnde även att hon skulle bajsa på julafton nästa gång hon ska bajsa. Jo man tackar! To much info I.J!



Värsta snygga tomten Bellis gjort på dagis! Och värsta finurliga grejen att kunna göra en tomte av sitt handavtryck tycker jag då!
*Impad*

Det gör ingenting

Det finns så många saker som jag måste göra. Men nu har jag gått omkring och predikat för mig själv. Jag behöver inte göra någonting. Det gör ingenting om disken ligger. Det gör inget att hela badrummet är fullt av kläder. Det gör ingenting att klapparna inte är färdigköpta. DET GÖR INGENTING försöker jag få in i mitt huvud. Jag är ett stort stressmoment hela tiden, året om. Jag visar det inte utåt men i mitt huvud är allt ett stort kaos. Allra helst nu inför julen. Jobbig högtid! Men jag ska jobba i morgon sen är jag ledig en vecka. Jag har faktiskt inte tid att jobba känner jag. Tror jag går och lägger mig snart, innan jag får ett sammanbrott.

På fredag ska jag fixa allt som måste fixas. Då alla andra också är ute och ränner i stan. Jävligt smart. Och sååå roligt att Isabelle måste följa med mig på stan då. Verkligen lyckat! Jag kommer få en stroke mitt i julhandeln och ingen kommer märka nåt. Folket kommer kliva på mig när jag ligger dregglandes på golvet utanför Albins leksaker...



Äntligen har dagiskortet kommit! Sötare ä...

20111220677 (MMS)

Äntligen har dagiskortet kommit! Sötare än socker är hon. Lik sin mamma kanske? Eller? :)


Härliga tider

Så var helgen förbi och julveckan är här! Det går fort när man har roligt! Är såklart inte färdig med klappinköpen heller. Men det är lugnt. Fixar det ja!

On-Fr spenderades i Ljusdal. Jobbade på torsdagen. Fick även hänga med och träna innebandy med Stefan och grabbarna i E-hallen på Giganten. Snacka om nostalgitripp!

Lugnt på fredagkväll. På lördagen drog jag och Bellis ner på stan. Matade ankor med skogaholms limpa. Mycket poppis. Sen gick vi in i smeten, lyssnade på musik utanför guldsmeden. Isabelle hade kunnat stått och diggat med hur länge som helst. Vi var även in på Team Sportia för att leta en fräsh hjälm. Väl där inne så berättar Isabelle att vi måste ha en hjälm med grönt spänne, för det har Ingela på dagis sagt. Så då inskaffades självklart en rosa hjälm med grönt spänne.

Sen fick stumpan åka till pappsen och jag gjorde mig klar för kvällens bravader. Fick finbesök av tre sköna bönor. Efter lite pimplande, kexätande, kortspelande och tjattrande åkte vi vidare till Håsta där vi hamnade mitt i ett Dildoparty. Rätt så kul och lärorikt ;) Sen åkte vi ner på Gossip och svängde våra lurviga. Hade allt som allt en mycket bra kväll! Måste nog börja gå ut oftare i Hudik!

Söndagen var degig och tröttsam, men nu är det måndag och jag jobbar och är på topp.
Så nu är det bara att tagga till inför den kommande julhelgen! Då har man dessutom tagit julledigt drygt en vecka. Härliga tider!


PHU

Idag har jag organiserat i personalrummet på jobbet. PHU! Slut som artist. Men USB-portarna på jobbdatorn funkar ej, alltså funkar ej vår nya skrivare heller. Någon som vet om det går att laga eller uppdatera på nåt vis?

När jag slutar så åker jag och hämtar Bellis, sen tar vi raka vägen till Ljusdal. I morgon ska jag jobba där igen med mina favvisar på Gyllene knorren. Blir en kortdag 7-14.30. Eller det är ju rätt så normal tid egentligen. Hade gärna jobbat mera ändå.

Tiden har gått fort idag. Blir så när man har mycket att göra.
Annars ser jag fram emot lördag. Då blir det festligheter! Jag har köpt förköpsbiljetter till Hoffmaestro nu. Fast enligt vissa är det inte hela gruppen som kommer, men det blir nog kul hur som helst. Någon mer som är sugen på att gå så är det bara att hojta till bah! Vi är en liten men härlig skara än så länge :)





Avslutar med en bild av en utslagen Isabelle. Undrar hur många bilder jag har när Isabelle sover. Men jag tycker hon ser för go ut när hon slocknar efter en hård dag på dagis och 2 minuter in på mamma mu-filmen.


Lucia!

Klev upp tidigt i morse för att göra oss i ordning för luciafirandet på dagis. När vi kom dit och skulle sätta kronan på Isabelles söta huvud så gick luciakronan sönder. Det var en gammal krona som hade en liten spricka i bandet och när det väl var dags så eskalerade sprickan och katastrofen var ett faktum. Typiskt! Men vi hade ju glitter till håret och runt magen och ett tärnljus med så det gick ingen nöd på fröken. Hon blev snarare mest originell genom att vara tärna, eftersom i princip ALLA tjejer var lucior. Isabelle såg mest rädd ut när dom stod där och sjöng. Hon sjöng inte alls faktiskt. Kanske prestationsångest inför alla föräldrar och syskon som var där. Lite läskigt är det ju!

Efteråt serverades glögg och pepparkakor. Skulle inte förvåna mig om nån förälder klagar på det också. Socker i pepparkakor ju! Man får ju inte ens bjuda på glass vid födelsedagar nu förtiden. Sockernazister!
Allt som allt en mysig stund på dagis. Sen åkte vi hem och satte upp granen och klädde den. Liiiite tidigt kan man tycka, men för oss passar det perfekt.

 



Testing testing! Luciakronan funkade utmärkt igår.
Har tyvärr ingen bild på min vackra tärna, men förhoppningsvis får jag väl nån bild från Tommie. Och något fotoförbud fanns det då rakt inte på vår förskola. Herregud vad med blixtrar. Ganska tragiskt på ett sätt. Varför inte bara titta, lyssna och njuta?



Tärn-tomte blev hon vid påklädningen av granen.




Vi gillar glitter och bling-bling.

Nu är det julstämning i vårt lilla hem! L o v e i t.





Update

Min blogg är dampig enligt vissa, jag vet. Jag ska försöka åtgärda det. Nån gång.

Så, vad har hänt sen sist?
I torsdags åkte jag och Amanda till Birsta för lite julklappsshopping. Bellis var med morfar. Det blev inte tillräckligt mycket inhandlat tyvärr. Klickade däremot hem leksaker från BR igår. Så jävla lämpligt. Att jag inte tänkt på det förr. På torsdagkväll testade jag Kettelbell. Svingade runt med en hantel hit och dit, tänkte hemska tankar om att jag skulle råka släppa den rätt i spegeln framför mig. Men det gick bra. Och kul var det.

På fredagen var jag med jobbet till Kilafors på julbord. Det var många godsaker där. ÄLSKAR LAX i alla dess former! Drygt att åka ända dit och hem i det där skitvädret dock.

På lördagen åkte jag och Bellis till Moodtorp. Där var det julmarknad. Sånt är alltid mys! Köpte en uggla och ett matchande vetehjärta av Madde. Ett varmt hjärta att krama om vid läggdags = Lättsomnat!
Vi hann även med ponnyridning, vann en midjeväska (när kommer jag använda den tro?) och det bästa: Ett möte med TOMTEN! Han delade ut paket till alla barn. Isabelle fick ett fint armband från Dollarstore ;)
Sen åkte vi till Ljusdal, käkade middag och sen drog vi hemåt.

I morrn är det Lucia och vi har fortfarande ingen helt fungerande luciakrona. Hur ska detta gå? Isabelle Jonsson kräver en krona och inget annat. Men Supermamman ska nog fixa´t om det så är det sista hon gör.



Gammal goding

Alltså, jag tycker det är jättebra när barn vill lära sig göra saker själva. Det är ju ett måste! Inte kan mamma komma och hjälpa knyta skorna när barnet blitt 18 eller så... Men på mornarna, när man har siktet inställt att komma i tid till jobbet så vill man bara hjälpa till litegrann, så det går liiiite fortare. Men än en gång är vi inne i en "kan själv-period", som förhoppningsvis inte går över måste jag säga. Orka ungar som ska låtsas vara bebisar (så har vi också haft det...) 

Nu om mornarna ska fröken välja sina egna kläder dessutom. Oftast är det bara klänningar som duger, för då kan hon dansa. Det går ju inte att dansa i byxor och tröja, klänning ska det vara! Hur som helst tog jag på henne trosorna i morse. Lilla guldfisken gick sen och letade trosorna. Upptäckte att dom satt där dom skulle. KAN SJÄLV! Bort med trosorna, för att sedan sätta på sig igen SJÄLV. Sen ska allt annat på. Men sen ska andra saker hinnas med samtidigt som påklädningen sker. Hon ska borsta tänder, packa väskan, välja gosedjur och kolla på tv. Det första vi lär göra när vi kliver upp är att klä på oss och sen hinner vi inte så mycket mer innan det är dags att rulla till dagis. Skulle vi mot förmodan välja ut kläderna kvällen innan, så kan jag lova att hon har ändrat sig till dagen efter.



I år har vi inte knäppt några julkort, så jag bjuder på en gammal goding i stället!
Här fick minsann mamma bestämma klädseln själv.

Förresten! Är det ingen som har en liten luciakrona till övers?


Till salu

Förra veckan skulle min bildoktor byta spjällhuset åt mig som jag köpte på volvo till ett rabatterat pris (4600 kr). När han skulle göra det så upptäckte han en luftmassegivare som var sönder, han lagade, lamporna är släckta och bilen går bra. Igår lämnade jag tillbaka spjällhuset och fick tillbaka pengarna. Så nu känns det som jag vunnit på lotto. Och 4600 kr är bara nån tusenlapp ifrån en liten iphone. Eller måste jag köpa julklappar till folk? Det är väl onödigt. Får se hur jag gör...

Hur som helst.
Någon som vill köpa min Volvo V70 t5 -00? 39999 spänn bah!
Den går finfint nu. Snabb som blixten!
Ska väl göra ett mer helhjärtat försök på blocket så småningom...när jag får tummen ur.
Men tror jag lämnar Stefans telefonnummer. Jag hatar när det ringer okända människor och försöker pruta en massa. 39999 kr är väl ett perfekt pris? Eller? Noll koll.






Skridskopremiär

Idag åkte vi till Lindefallet och hälsade på Jennie & CO. Det blev en riktig äventyrsdag. Isabelle fick prova åka skridskor för första gången i sitt liv och hon var SÅ duktig! Tänk vad fort barn kan lära sig nya saker! Hon stapplade fram på skrillorna och provade även skjuta lite med klubba och puck. Jag blev jätteimpad och stolt som en tupp. Isabelle tyckte det var jättekul och ville knappt vila fötterna alls. Så det måste vi göra igen! Hon önskar sig skridskor av Tomten btw.

Efter det så fikade vi lite och gick vidare till djuren. Träffade kossor och kalvar på väldigt nära håll. Dom där korna var ju riktiga bjässar, och inte luktade dom smultron direkt. Skulle aldrig våga mig på att välta en sådan. Skulle aldrig lyckas med sådana jumbokossor heller.

Sen blev det ridning! Idag fick Isabelle rida på en liten häst som hette Granit. Även fast hon inte visade det utåt så tyckte hon det var jättekul. Hon såg ganska likgiltig ut när hon satt där och guppa på hästryggen, men det är ju lite småläskigt på samma gång :)

Min telefonsladd är borta så jag har inga bilder att komma med. Hur som helst har vi haft en kul dag. Man kanske ska flytta till Lindefallet? Där finns ju nästan allt vi kan behöva :)



Finns det NHL för tjejer?
/En positiv mamma som tänker framåt och vill bli bjuden på utlandsresor av sin dotter i framtiden...




JAG VILL INTE

Igår tog vi bussen hem till Hudik igen. Isabelle pratade heeela vägen i en hel timme utan avbrott. Hon frågade 1000 frågor om varför bussen stannade, varför hoppade folk av här och folk på där, vad är det där för knapp? Och vem är det egentligen som kör bussen? Tjejen som satt framför oss bytte till och med plats. Jag vet inte om det berodde på oss, men det är inte helt omöjligt. Och vet ni hur ansträngande det är att sitta i en fullproppad buss med Isabelle och sen svara på alla hennes frågor på ett pedagogiskt, vänligt och trovärdigt sätt? Phu, vilken pärs! Men hellre det än en skrikunge, som hon för övrigt har blivit rätt så bra på att vara också. Hon har definitivt kommit in i en ny fas. En aggressiv trotsfas. Hon ska göra allting själv. "Jag kan allt själv. Jag kan blåsa ut alla ljus som finns..." Osv... Går det inte så skriker hon rätt ut och vill ändå inte ha någon hjälp. Och ibland blir hon förbannad för ingenting och vill inte prata med nån. Om nån frågar nåt råmar hon rätt ut som en skållad råtta. "JAG VILL INTE" är tre återkommande ord.
Alltid lika trevlig stämning när hon blir på det humöret. Får se om hon har tålamod att lära sig åka skridskor i morgon :)

Nå väl. Nu har vi lördagsmys. Eller hon är på sitt rum och leker "skuggfigurer" bakom gardinen. Hon har haft flera föreställningar idag. Jag känner mig ganska nöjd med den delen.

Vi har även vart ner på stan idag. Shoppade två fina klänningar, varav en blev en stor favorit. Kommer jag någonsin få ta av henne den? Det är frågan.





Prinsessa på riktigt!



Robbit

Min vän lider av obotlig ansiktsagnosi med en uns fullständig blindhet. Vi kan kalla henne "Elin". Några exempel:

Inne på järnvägs.
Elin: -Asså, "Titti" har fan lagt ut bra nog.
Men hon fick barn typ förra veckan, hon kan knappast vara på jvgs ikväll.
Elin visar stolt upp kvällens "Jag har rätt, du har fel-min", visar en helt okänd kvinna och får efter en närmre titt erkänna sitt misstag.

Inne på coop.
Elin: -Men titta! Där är Gösta, Lindas pappa (är på väg att vinka).
Jaha, har han skaffat en ny familj och har helt plötsligt ett litet spädbarn i sin famn?

Framför datorn.
Elin: -Det här måste vara din farfar (visar en bild på facebook)
Nej, min farfar åker inte skidor vid Järvsöbacken och fikar med en okänd tant.

 

Sen har vi lite bildexempel. Hon kan skylla på mörkret bäst hon vill...




Nå...Vilken är pinnen och vilken är snigeln?



Kanin och stubbe? Eller stubbe och kanin?



Is it a bird or is it a plane? Säger "Elin" och kliar sig i huvudet.

Hon förgyller min vardag. Men man kan aldrig lita på henne när det gäller saker och människor hon sett... Man får helt enkelt ta henne med en nypa salt.

 

 

 


Lagg

Min blogg laggar sen jag la upp den nya designen. Why oh why? Eller är det bara för mig det händer? Trökigt.
Hur som helst...Idag har jag jobbat i Ljusdal på Gyllene Knorren (hästen). Alltid lika trevligt att jobba här. Synd att det händer så sällan.

Vi åkte hit igårkväll. Det blev senare än väntat eftersom Tommies bilnyckel var spårlöst försvunnen. När jag kom hem hade han vänt upp och ner på hela lägenheten. Hittade den senare nerbäddad i dockvagnen. Såklart! Vart annars liksom? Det mest logiska stället, right?

Nä, nu ska jag göra kväller. Det har vart en lååång dag. Vi åker nog hem i morgon, sen få vi se vad helgen har att erbjuda. Tjingy!