Första doppet!

Började dagen hos farbror doktorn. Isabelle var på återbesök pga. blåsljuden på hjärtat hon hade vid födseln. Det gick hur bra som helst. Hon fick titta på Pippi Långstrump och äta piggelin medan doktorn gjorde ett ultraljud på hjärtat. Allt såg bra ut och det har aldrig egentligen vart något problem. Skönt att höra.

Sen käkade vi lunch på donken. Smart drag när vi sedan åkte iväg till stranden. Kände mig såklart fläskigare än någonsin. Inte kunde jag ligga ner och sola och försöka se platt ut heller eftersom jag måsta springa efter fröken prupp. Pappa T är en sån fjantig badkruka och var inte mycket till hjälp. Men satan vad skönt det var att bada. Inte alls kallt. I love it!  Isabelle hoppade från bryggan och trivdes som fisken i vattnet ;) Hoppas på många flera såna här dagar i sommar.

Stumpan sover hos sin papi i natt och jag tänkte ta en sovmorgon i morrn för ovanlighetens skull. Får se hur det går när man har ett sovrum utan fläkt.




Vem är det?

Jahapp. Ett nytt stadie har vi nu välkomnat in i vår lilla familj. Varför då-stadiet is still going strong. MEN nu har vi kommit till ett värre. "Vem är det-stadiet".
Gick i godan ro från parkeringen. Möter en underlig man. Då tar fröken fram sitt lilla pekfinger och vrålpekar på karln och frågar -Vem är det?
-Jag vet inte.
-Varför då?
-Erhm... ja du...man kan inte känna alla.
-Varför då?
-Därför då. Nu går vi in.




Titta vilken fin klänning hon har på sig! Den är efter mig. Jag skulle faktiskt vilja ha precis en sån själv i en aningen större storlek.

Mut-bubblor

Jag har sagt det förr, men jag säger det igen. Jag fullkomligt avskyr att bo i lägenhet på sommaren. Jag tror minsann jag måste skaffa mig en sommarstuga. En kolonilott kanske? Vad som helst. Jag kvävs här inne.

Men idag försökte jag göra det bästa av situationen. Direkt när vi kom hem så gjorde jag en pizza. Sen tog vi med oss maten ut och käkade bredvid lekplatsen utanför. Allt för att komma ut. Sen blidde det farligt goda jordgubbar till efterrätt. Jag behöver varken grädde, glass eller socker på mina gubbar. Dom är ju så goda bara som dom är. Isabelle älskar gubbarna också. Lovely!





Efter en massa ätande och lekande blidde Bellis poopnödig. Hon frågar i vanlig ordning efter en blöja. Men jag ser min chans och placerar barnet på toalettstolen i stället. Jag såg på benskakningarna att hon inte skulle orka hålla emot den här gången. Moahaha! Plopp sa det. Sen var både hon och jag nöjda med resultatet. Då fick hon sina älskade såpbubblor som jag lockat med så länge. Nu är det bara att fortsätta pusha på för att slippa den där fixidén att bara kunna bajsa i blöjan. Sen är det bara nattblöjan kvar. Men det är ingen brådis känner jag. Duktig tjej!



Nypoopad och med sina älskade mut-bubblor.

Nattlinne...

Isabelle och dockan fick ett varsitt nattlinne av mormor i helgen. 2 stycken likadana så dom kan matcha. Det är knappt så hon velat ta av sig det över huvudtaget.

Dockorna i Ljusdal fick även sina namn i helgen. Doris och Madde heter dom. Låter som ett riktigt radarpar.



Mumin-nattline på Bellis.
Mumin-nattlinne på Doris.
Matchar fin-fint va?

Midsommar 2011

Årets midsommarafton spenderades i Lillhaga. En mycket trevlig tillställning om jag får säga det själv. Vi grillade och åt en massa gott. Citronpajen var den bästa citronpajen jag någonsin smakat!
Blidde även en liten femkamp, där såklart mitt lag vann. Så man kom hem med grymmaste priset: en Salming-rygga. Inte fy skam! Så nu ska jag ut och vandra, för det måste man ju göra när man har en ryggsäck.
Vädret var ganska okej trots allt. Kom små miniskurar titt som tätt, men det gick att hantera. Lite gitarrplink och allsång bjöds det också på. Kunde väl inte bli så mycket bättre än så?! =)

Midsommardagen blev en lååång och seeeg dag. Ingen huvudvärk iaf. Jag tänkte ju köra varannan vatten kvällen innan, men jag fick i mig 2 glas tror jag och det hjälptes det med. Men eftersom man har en liten skrutta kan man inte ligga i sängen hela dagen. Nä hon skulle ovillkorligen ut och cykla på sin cykel så då blev det en promenad med den. För övrigt blev det ganska mycket soffläge den dagen.

Jag är mer än nöjd. Tack för en trevlig midsommar! :)

 

Ni ser ju hur nöjd jag var...SMIIIILEEE!

 

Tripp, trapp, trull

:)


Glad midsommar :)

20110624423 (MMS)

Glad midsommar :)


Flock-bilder



Det blir nog en dubbelsäng i födelsedagspresent...





Flocken gillar att mysa i soffan framför tv´n. OBS! Stå inte i vägen för tv´n. Då ser dom ju inget!






Flocken gillar att gå på promenad...allihopa på en gång.





Nöjd flock!

Flocken...


Vi har ett i-landsproblem hemma. Dom där satans gosedjuren tar över mitt liv. Dom lever i en enorm flock och ledaren heter Isabelle Jonsson. Hon älskar sina gosedjur av hela sitt hjärta och pysslar om dom som det vore hennes bebisar. Igår när ledaren satt och käkade kvällsfika passade mamman på att rensa lite i lilla sängen där ALLA gosedjuren och kuddarna och filtarna ska sova tillsammans som i en stor ormgrop. Jag tog bort bara några stycken, dom där som låter och har konstiga ljud för sig. Dom hamnade på en mysig plats där det fanns en massa sällskap av rengöringsmedel och batterier. Hur som helst fick sen flockledaren gå och lägga sig med sina älsklingar, började dona på i vanlig ordning. Alla har en varsin plats i sängen, alla ska ha täcke, osv. Tror ni inte att den omhändertagande ledaren märker att det saknas djur i flocken, rusar upp och är mäkta förtvivlad över situationen? Vad har hänt? Var är draken, Musse, Mimmi, lilla kängrun och kossan?
Som vanligt kunde hon sniffa sig till sina förlorade kamrater.


En del av flocken ska alltid följa med om vi ska ut, om vi ska åka bil eller hälsa på någon. Det blir bråk redan vid dörren. Ett djur är okej för mig, men fler än så funkar bara inte. När vi väl kompromissat färdigt efter en massa grin så har vi plötsligt 3 st djur med oss. Jag förlorar i vanlig ordning. Börjar tappa stinget. När vi kommer till bilen ska alla gosedjur sitta på sin plats och ha bälte på sig, och inte bara det. Dom ska sitta och vara rak i ryggen också. Ganska svårt när man är ryggradslös. Skrik och grin för djuren trillar omkull. Jag överröstar i vanlig ordning och säger att jag kan inte rätta till något när jag kör, dom sitter där dom sitter. Trots en tidigare överenskomelse om att djuren sen skall stanna i bilen när det är t.ex. dagisdags gäller helt plötsligt inte längre. Tårarna sprutar och flockledaren tvingas lämna sina älskade djur i bilen. Som tur är sitter dagiskaninen på hyllan och väntar. Tårarna sprutar ändå och ledaren är besviken. Ett svårhanterat adjö på morgonkvisten. En ganska jobbig start på dagen. En ganska jobbig start på veckan. Och inom en snar framtid kan det hända en liten olycka med en större del av flocken. Dom kan råka hamna i soporna, eller på grillen, eller kanske nedgrävda i någons trädgård. Vem vet? Hur som helst är dom som kackerlackor som behöver utrotas, men ändå förökar dom sig. Oftast händer detta i slutet av December och i slutet av Juli. Tydligen parningstid då.
Jag vill bara säga att jag klarar mig så bra med enbart flockledaren och eventuellt en kanin eller två.





Nallen och Tummen var de första medlemmarna i "flocken"...


Löppis

Dålig update i veckan. Har jobbat ovanligt mycket. Hoppade in på sjukan i onsdags. Trodde jag skulle på samma ställe som vanligt, men dom skickade över mig till ettan i stället (kirurgavd.) Men det gick det med. Svårt att hitta alla grejer dock.

Sen jobbade jag i Ljusdal från fredageftermiddag till lördagmorgon. Gick bra det med. Var iväg på en grillafton. Trevlans!

På lördagen var det loppisdags. Sämsta förutsättningarna. Regn regn regn. Jag personligen tjänade 50 kr på 3 timmar. Bra timpänning. Naaat. Men lite kul ändå. Nånstans...


Loppis-lodisar :)


Längtar tillbaka till förra helgens mat och väder...

Hoppas på att man har en bra vecka framför sig och att jag slipper denna trötthet. Är så less på att jag aldrig känner mig helt frisk. Hypokondriker eller döende? Det är frågan... Jag ska nog ringa ännu ett samtal till hälsocentralen och bråka lite. Blir väl att dom skickar mig till psyk snart.


Header

Jag lyckades göra en header till bloggen!!
Jag gick in på www.picnik.com och därifrån blidde det ganska enkelt. Jag kunde ju inte göra några större utsvävningar, men tog några bilder jag hade så var det bara och gört!
Men jag är långt ifrån nöjd. Skulle ju vilja få till det lite somrigare i själva bakgrunden också. Men men...en vacker dag kanske.

Annars då?
Jo, fortfarande bakis. Herreguuuuud...jag är alldeles för gammal för att pimpla rosé och ta emot Margaritas som om det inte skulle komma en morgondag! Usch...ångest! Men det var ju trevligt så länge det varade. Grillade och spelade kubb i lördags. En perfekt sommarkväll som tyvärr blev lite för dimmig. Men jag kan ju åtminstone trösta mig med att jag inte var värst... :P

Ny vecka med massor av jobb. Ska på 3 olika jobb den här veckan. Kul med lite variation! :)
Annars känns allt mest blött idag. Regnet verkar aldrig vilja sluta ösa ner. Men det känns som det behövs lite regn efter den här soliga helgen!

Have a nice week folks!








Tummelisa

Jag och Bellis har haft en underbart skön dag. På förmiddagen var vi otroligt effektiva och gjorde såna där nödvändiga saker som tvätt, disk och städ. Lagade till lax till lunch och Isabelle åt som det inte skulle komma en morgondag. Tur hon tycker om NÅT som jag lagar då.

Efter lunchen åkte vi till Strömsbruk och hälsade på familjen Stenberg/Forsberg. Barnen lekte på bra som vanligt sen fick vi en massa god mat och fika. Som vanligt! Dom är så givmilda i det hushållet må jag säga :) Sen hittade vi en ponny som Isabelle fick rida på. Så roligt att komma iväg och göra nåt annat. Himla fint där ute i Ström. Somrigt, blommigt och väldans mycket insekter. Nå väl, nöjda är vi. Efter lite bad har nu Bellis hoppat i säng. För mig blir det lite tv innan jag ger upp. I morrn får vi se om man ska kolla in lite studenter eller nåt. Tack för idag. Slut för idag!


Blomplock!


Lånade en bebis som jag skulle kunna tagit med mig hem om jag fått.


Vem kan säga nej till dessa korv-ben?


Isabelle och Ponnyn Tummelisa!


Hästbruden!


:)


Sötungar!


Top hat

Firade utav bara den när jag kom hem från jobbet idag. Firade att jag nu har 4 dagars ledighet framför mig. 
Först fick man svenska, färska SÖTA jordgubbar och grädde. Sen satte jag mig och njöt på balkongen med en gammal, hederlig top hat och lite mama-läsning!




Nostalgitripp av Top hat-ätning!


Isabelle fick ett par shorts från mormor idag! Snygga va? :)


Jag är ganska säker på att jag inte kommer få hudcancer på halsen iaf...

I need it

Jag är en sån som har och ska ha koll på det mesta. Men ibland känns det som jag har ett minne som en guldfisk. I morse när vi kom till dagis så var det tre vikarier där. Planeringsdag! 8 juni...hmm jag tyckte väl att det var nåt speciellt med det datumet. Jag har säkert skrivit upp det i almanackan men helt enkelt låtit bli att titta i den. Hur som helst kommer jag ihåg att jag fyllde i en lapp för lääängesen att jag skulle fixa barnvakt själv idag. PHÖ! Hon fick såklart stanna men faaan vad jobbigt det kändes när det bara är vikarier och dom hade slagit ihop alla avdelningar. Sånt gillar inte jag och sånt gillar inte Isabelle. Vi är dåliga på att anpassa oss. Tydligen ett släktdrag. Men jag hade inget annat val än att lämna henne till dessa ganska så okända damerna och hoppas på det bästa. Men sen ringde jag mamma. Hon skulle ändå hit idag så hon åkte och hämtade stumpan innan lunch. Skönt!
Så dom har vart på stan, käkat lunch på skutan och kollat affärer. Liiiite avundsjuk blir jag.

Sista dagen på jobbet för denna vecka! Underbart! Hoppas fina vädret håller i sig. För övrigt är jag enormt shoppingsugen och väääldigt sugen på att åka till STHLM och stilla mitt begär och hur underbart vore det inte att sitta på en uteservering i hettan med ett glas cider och god mat? Jag har längtat så länge, att höra tunnelbanans plingande, känna lite stress, köpa kaffe på pressbyrån och gå omkring med en pappersmugg och pimpla kaffet ur. Mmm... I need it!

Knäppunge!

Isabelle snubblade till uppe i rutschkanan idag.
-Oj mamma! Jag tappade mig!





Knäppunge!


Tittut!

Isabelle har spenderat dagen med sin morfar. Det hade gått bara bra. Klart fröken gillar att få exakt all uppmärksamhet från en moffa som gör som han blir tillsagd :)
Jag lagade till en god köttfärsås när jag kom hem och hade pastaskruvar till. Men mitt barn vägrar pasta i alla dess former! Hon fick bara köttfärssås och då gick det bra. Tror hon har tagit över min diet... (den har jag lagt högt upp på en hylla...får se när jag tar fram den igen).

Isabelle ligger nu till sängs. På nåt konstigt vis försvann min telefon någonstans mellan sagostunden och tandborstningen. Jag frågade om hon visste vart den var, men nej nej det visste hon minsann inte. La mig nyss i soffan och tänkte kolla tv. Då kom nåt i vägen...



Tittut!



BB-final

Då börjar helgen lida mot sitt slut. Jag åkte till Ljusdal i fredags, efter lite solning och grillning i söderrå.
Och lunchen käkade jag och Bellis ute vid lekplatsen. Ost/skinksallad med vitlöksdressing och glass till efterrätt. Lovely!


Lik pappa när man slickar ur dressingburken...


Lycklig kossa på grönbete!


På vägen till Ljusdal så svängde jag in i Hammarsvall och hälsade på Madde. Vi tog oss en promenad i de vackra landskapen på Delsbos ängar :)  Passade även på att doppa fossingarna i det kalla vattnet. Svalkade fint. Sen blev det så ska det låta och ganska mycket blåbärspaj med vaniljsås. En riktigt skön fredagkväll med en god vän. Det är alldeles för sällan sånt blir av tyvärr, men kul när det händer :)


Järnvägspromenad


Madde fick skavsår och letade ett naturligt plåster i form av ett löv... Funkade bra? Nej.


Skönt att svalka fossingarna! Eller..?


Vackert!

På lördagen jobbade jag ett långpass på gruppboendet där jag ska vara några veckor i sommar. Var lugnt och skönt hela dagen. På kvällen blev det film och götta med syster.

Nu är jag hemma efter ännu ett jobbpass fast på mitt vanliga jobb. Har haft en helg helt borta från lilla Bellis. Skönt med lite lugn och ro faktiskt! I morgon är det röd dag och dagis är stängt så då kommer morfar och ska spendera dagen med lilla prinsessan.

Snart blir det Big Brother-finaaal!


Skön dag

Hellu bloggen!
Har inte haft nån ork att skriva. Jag är ju inte helt hundra. Har typ en klump i min hals som täpper igen min syretillförsel (känns det som). Var till hälsocentralen och fick slemlösande (fast jag inte har nåt slem) och en slags astmamedicin, bricanyl. Så nu går jag och känner mig som Madde. Men inget av dessa hjälps. Det enda jag går omkring och tänker på är att andas. Får smått panik med jämna mellanrum. Kul liv.

Annars har det vart en skön och varm dag. Vart ute på lekplatsen och på balkongen och softat, hängt tvätt ute också. Kändes nice! Stefan har hjälpt mig få upp rullgardin i mitt sovrum också. Lovely! Skulle sätta upp i Isabelles rum också men då upptäckte jag att hon hade persienner. WTF. Vi har bott här 1½ år och jag har hållt på och satt för filtar på hennes fönster för att få det mörkt. Är man blind eller?
Nå väl. På lördag blir det ett arb.pass i Ljusdal så det blir en snabbvisit dit. Skoj. Då ska jag mobba min syrra som är blåslagen och har skrikvomerat hela dagen lång efter hennes första krogbesök. Det ska hon få höra länge.




Hippiebruden däckade i bilen. Lägg märke till hennes balla batman-plåster som syns genom hålet på knät som blir större för varje dag.