Klagomuren

Började dagen med en sväng till Albert&Herbert + Kjelle kjelle kjelles. Köpte lite blommor och väggdekor. Jag köpte såna där vita bokstäver som jag ska hänga upp i hallen. Gjord av nåt slags porslin. Men hur fan sätter man upp det? Det är ju två prickar med också över ett "Ä". Hur gör man? Tell me!

Sen hade vi tvättid. Alltid lika roligt att tvätta när man har Isabelle i hasorna. Noooot. Ungen är helt omöjlig om dagarna. Hon kan allt själv. Men ibland kan hon inget själv. Hur jag än försöker så slutar det med att hon bryter ihop och tillslut bryter även jag ihop. Jag blir helt utmattad och irriterad nå djävulskt. Jag har provat allt. Pratar lugnt och sansat till en början sen går det utför och jag står och trätar utav bara den och vad gör ungen då? Jo, hon skrattar mig rätt i ansiktet. Hon tycker det är skitkul att se mig förbannad. Hur kul är det då? In my face!

Sen var vi till Iggesund. Tvättade bilen på preem vilket var väldigt välbehövligt. Sen åkte vi och firade Olivia som fyllt 1 år. Fick en massa gott fika. Sen rullade vi därifrån, handlade lite och nu är vi hos Mr. T fast han är inte hemma. Isabelle ska sova här. Själv ska man iväg på ett spännande möte i morrn.

Fröken prupp sitter i sängen och läser och snart kommer helvetet braka lös. Dom senaste kvällarna har vart fruktansvärda! Usch vilken klagomur det här är, men jag är såå trött och less på allt!!

Nu blir det criminal minds.


It´s my thing...

När vi är i Ljusdal sover vi över hos mamma & CO. Vi har ett eget litet gästrum där. Fint och mysigt! Men jag har fått lite tvångstankar. Eller bara blivit lite besatt över att "överraska" folk. Min grej är att lägga grejer i dom andra familjemedlemmarnas sängar. Under lakanet liksom. Jag älskar att höra höga skrik och se deras chockerade miner. Älskar att höra mammas vrål när hon slänger sig i sängen och får en taggig hårborste i ryggen.

I lördagsmorse fick jag en uppenbarelse. Jag hörde min lillasyster gå upp på toa. Jag vet att hon ALLTID går upp på toa vid åttasnåret då vi andra klivit upp, för att sen gå tillbaka till sängen och jäsa. Det är som vi väcker hennes lilla blåsa till liv. Hur som helst fick jag en lysande idé. Varför inte springa till hennes rum och lägga sig i sängen under täcket och hoppas på det bästa? Sagt och gjort la jag mig längst väggen och gjorde täcket lagom skrynligt ovanpå. Hör henne komma in, stänger dörren, lägger sig och AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lovely.

It´s my thing om man säger så... snart ska jag ta det till en helt ny nivå. Har starka funderingar på att skaffa mig en mysig one-piece, stora brillor och en tidning. Åka till Sthlm och sätta mig på en bänk utanför Karolinska och vänta på att Elin slutar jobbet. En dag kommer jag sitta där utanför och vänta. Låtsas läsa min tidning. Elin skulle aldrig titta åt någon som har en one-piece på sig. Jag har en känsla av att hon inte vill beblanda sig med sånt folk. Hon kommer aldrig se mig. Aldrig märka att jag följer efter henne. Mmm...jag längtar! Frågan är dock vilken dörr hon kommer ut ifrån. Jag bara antar att det finns mer än en dörr på det sjukhuset... Men eftersom jag har vart medlem i en deckarklubb så kan det inte vara så klurigt att lista ut.

Flasha en elva

Lärde mig nåt nytt precis när jag besökte Spiderchicks blogg ( www.spiderchick.nu) . Mycket underhållande tjej må jag säga.

Detta är något som jag ska börja säga ofta: Flasha en elva*
Isabelle flashar en elva dagligen.
Oj, nu flashar hon elvan igen.
Där blev det en lång elva rätt ner i munnen.

* Två snorsträngar som löper parallellt.

Har gått utmärkt med lämningarna på dagis dessa två dagar när hennes favorit Madde tagit emot. Skönt.
Och hon är så nöjd över sina gummistövlar vi köpte här om dagen. Blommiga hade hon bestämt sig för redan innan och blommiga blev det! Tyvärr var dom inte fodrade, men hon har fått rejäla yllesockor från gammelfarmor som funkar bra! Fossingarna måste hållas varma annars kommer elvor flashas i all evighet!

Köttbullar i näsan...

Direkt när vi kom hem idag sprang Isabelle in i sitt rum, stänger dörren och sätter igång sin musik. Hon sitter där inne och poppar på hög volym och jag får inte komma in. Jag trodde sånt skulle dröja tills hon kanske blev 14 eller nåt? Men men... hon får väl göra det då. Då kan mamman passa på att dega en stund i soffan.

Idag käkade vi köttbullar till middag. Samtidigt lyssnade vi på "Inte stoppa köttbullar i näsan Markus". Hur kul blev det inte att stoppa köttbullar i näsan då?



Igår var det skitsvårt att få Isabelle i säng. Den där jäkla sommartidens fel. Och så har hon en tand som är på väg längst in märkte jag igår. Trodde alla var uppe men inte då. Men iaf så var det hemska bekymmer igårkväll och samma visa i kväll. Hon blir uppriktigt ledsen och förtvivlad i samband med sänggåendet. Hon testar mig hela tiden och ber mig hämta 140 saker, brister ut i tårar om det inte blir som hon vill. Igår gick hon upp flera gånger så jag höll på att bli tokig. Det har konstigt nog aldrig vart ett problem förrän nu. Hoppas det blir bättre snart.



Smaklösa gubbar

Home sweet home! Har haft en skön helg i Ljusdal. Inte gjort nåt spec. Bara det gamla vanliga.
3 dagars jobb framför mig nu. Kollar på Stockholm-Båstad nu. Verkar ganska kul. Sen BB! :D



Käkade jordgubbar till efterrätt idag! Dom smakade långt ifrån dom svenska, söta gubbarna. Dessa var ganska smaklösa i vanlig ordning. Men men...dom gick ju i :)



Köpte några triss för att få lite spänning i tillvaron. 50 spänn blidde det. Att jag förlorade 50 gör väl inget...



Och så lite lek på balkongen. Ge mig markplan då!


Normal mamma?

Hej folket! Isabelle här. I morse började jag dagen med att försöka charma till mig en festis innan dagis. Why not liksom? Men mamma sa nej. Hon är så omständig. Vad gör det om man dricker lite sånt på morgonkvisten? Jaja, hon får då skylla sig själv när hon håller på och trotsar mig på det viset. Hon fick minsann höra vad jag tyckte om det!

Sen kan jag informera om att jag blir fullkomligt upprörd varje onsdag när mina fröknar håller på och har möten när jag kommer. Jag vill inte vara med dom andra fröknarna. Varför kan dom inte förstå det? Fruktansvärt är det! Men men... man står ju ut när äntligen gröten serveras.

Var ganska skönt att få åka hem med mamma idag. Det finns ju så många vattenpölar mellan bilen och våran dörr. Härliga tider!

Men vet ni vad min mamma har gjort idag då? Tränat på att stoppa in en slang i en gummisnopp, sen fick hon typ ett diplom. Asså... seriöst? Är min mamma normal? Gör allas mammor sånt om dagarna? Och varför berättar hon det för mig kan man undra?! Verkar helt bananas om ni frågar mig. Men men...min mamma verkar ju inte ha alla hemma. Men jag gillar henne ändå.



Bästa pölen ever. Perfekt form och djup.

Utbildningar

Idag jobbar jag halvdag sen ska JAG på utbildning. Tycker att alla går på utbildningar hit och dit, men själv får man aldrig gå på nåt och lära sig nåt nytt. Men nu är det genom sjukhuset som jag ska få gå på en KAD-utbildning. Inte världens intressantaste ämne kanske, men jag är glad ändå för att få komma och göra nåt annat.
Skulle verkligen behöva få en update på hjärt-lungräddning också.

Nu är det ju dags att söka utbildningar till hösten också. Tyvärr kan man inte söka sjuksköterska på distans från Gävle, så vi får se hur jag gör. Jag tänkte skicka in en massa olika ansökningar kors och tvärs och skita i allt och bara hoppas man får komma in på NÅT. Men jag verkar ha för kassa betyg för typ allt. Det står ju att det fattas massor av sjuksköterskor, varför inte utöka dom utbildningarna då eller nåt?
Men det är inte enbart sjuksköterska jag är intresserad av, jag har andra alternativ. Men som sagt. Vi får la se vad det blir. Blir det inget så blir det inget. Ödet får bestämma vad det ska bli av mig.


Eller?

Jag sitter och kollar runt efter träningsskor på nätet. Kanske är en fördel att prova sådana först men pallar inte. Hur som helst var jag beredd på att bra skor kan vara ganska dyra. Men den här prisklassen var lite väl magstark för mig. Allra helst för ett par dojjor i färgen "grön/korall". Eller vad säger ni? Nåt att satsa på?


Marathon

Igår åkte jag till gymmet efter jobbet eftersom T hade hämtat Bellie. Ställde mig på löpbandet och började löpa. Blodigt värre. Näe, gud så kass jag är! Hur som helst, gissa hur länge jag orkade mala på igår? För några veckor sen klarade jag 3 minuter innan jag fick andnöd, hjärtklappning och värk. Nä, igår körde jag på i hela 15 minuter! Nu tänker alla: A men det är väl ingenting. Men för mig är det som jag sprungit ett helt marathon. Jag tror jag aldrig sprungit så länge utan att stanna i hela mitt liv. Kollade inte hur långt jag kom dock. Det var ju dumt. Men jag är iaf supernöjd. Nästa gång får det bli 20. Jag ska kicka flåsets ass.


Hjälpreda

Idag har jag haft ännu en effektiv dag. Kl. 9 var det tvättid som gällde. I samma veva blev det en ordentlig dammsugning. Inte så som jag brukar göra i vanliga fall (slarvigt). Nä idag drog jag ut mattorna, öppnade fönster och har vädrat hela dagen så det känns så fräscht här.

Mamma, Stefan och Kurt kom på besök också. Då passade jag på att träna. Sen hängde vi med dom till jysk och dollar och handlade lite.

Det har ju vart kanonväder idag så jag och Bellis har suttit ute i en snöhög och gjort snökakor och snögubbar idag igen. Mycket varmt i solen så nu är jag lite röd om kinderna minsann. När vi kom in gjorde jag hemmagjorda köttbullar och biffar med bacon och vitlök i och satan vad goda dom blev. Gjorde en tomatsås till. Yummie!

Isabelle har även hjälpt mig att sopa lite snö på balkongen. Det tyckte hon var kul att hålla på och dona där ute. Synd att vi inte har sol förrns sent på eftermiddagen bara.

Nu är vi nybadade/duschade. Kollar på bolibompa, torkar och ska väl ta lite kvällsfika innan läggdags.
Så står det till. Känner mig så mycket gladare och piggare när solen tittar fram! Love it!



Den sötaste hjälpredan i världen! :)

Neggo

När Isabelle är som tröttast så är hon som ett litet ljus. Hon sitter så lugnt och fint och säger knappt nånting. I kväll har hon suttit och läst en massa böcker, sneglade lite på körslaget ibland, men annars har det vart böcker bara. När det ändå blir dags att lägga sig hur snäll hon än må vara, då kommer det trötta humöret fram. Hon fick lägga sig i min säng. Natten som var så låg hon i hennes säng hela natten. Kom över vid halvsju och somnade om till nio. Inte ofta det händer.

Idag har vi vart ute i det fina vädret. Byggde små hus och små snögubbar. Käkat tacos, söderrå, handlat, tränat. En ganska bra dag om jag får säga det själv.

Jag är trötter också och ska nog krypa ner till lilla sötepajen snart.
Snart är helgen slut. Deppigt värre! God natt! /Neggo.



Bokmalen

Fredagsmus

Idag fick jag sovmorgon eftersom stumpan sov hos sin pappa. Sov ända till 10!! Fast jag tror det spökar här hemma. Fan vad det knakar och låter. Och kl. 7 i morse ramlade Isabelles badkrabba ner i badkaret med en jävla duns. Som om spöket ville säga att du brukar kliva upp nu och eftersom ingen annan väcker dig gör jag det. Idiot-spöke!

Sen blev det lite träning. Löpband och bodypump. Idag lyckades jag springa hela 5 minuter innan jag måsta sakta ner. Det tar sig!

Hämtade Bellis, där fick man lite köttbullar och mos. Sen åkte vi till Iggesund och hälsade på Hedblom/Teodorsson. Pimplade kaffe, saft och spelade yatzy. Tillslut blev vi utkörda. Sånt som händer...

Handlade lite och nu är det fredagsmus som gäller! Ja, så kan man faktiskt också säga tydligen.

I morgon har jag ingen som helst aning om vad vi ska hitta på. Buspalatset på lördagar brukar vara jobbigt, så jag tror det får bli nåt annat. Kom med förslag tack.

Trevlig helg!







Bebis?

Idag fick vi besök av Jennie och hennes pojkar Lucas och Max. Alltid lika roligt! Barnen busade omkring som yrväder och körde slut på varandra helt. Käkade lunch och hällde i oss kaffe och försökte uppfostra våra barn så gott det gick.

Lille Max är bara några månader och så pluttinuttig. Det tyckte Isabelle också. Hon nämnde nu i kväll att hon också vill ha en bebis. När hon fyller 3 år. Ja hon sa faktiskt det! Förmodligen för att jag säger att allt hon vill ha och pekar på i affärer kan hon få när hon fyller 3... Hmm...frågan är hur ska jag klara av den uppgiften? Blir lite tight alltså... För övrigt så kallade hon Max för Mask. -Hej Maaaask!







Bönor

Nu har vi helg igen! Sötebrödagar gillar vi! Undrar vad vi ska hitta på dessa dagar då... Känns som vi har lite påhälsande att ta igen! Bäst att passa på när man har tid.
Mycket mer än så orkar jag inte säga. Tar några bilder från mobben i stället!



Viktigt telefonsamtal på bussen



Här gick luften ur!



Avslutar med 2 sköna bönor...

Osammanhängande

Måste ju tycka till en sista gång om mellon. I lördags var jag ju som sagt på ferre. Samma kväll som finalen i mellon! Vi sprang upp och tittade när dom gav rösterna, utan ljud. Och vilket misslyckande! Den lille parveln Saade vann. Jag förstår verkligen inte hur det gick till. Låten är så utomordentligt dålig. Det finns absolut ingenting som är bra med den. Är det nån som över huvudtaget lyssnat på texten? Jag kan inte begripa. Jag är såå upprörd! Men eftersom jag inte röstade så får jag väl inte tycka så mycket. Men fy fan alltså... vet många föräldrar som kommer bli upprörda när telefonräkningen kommer nästa gång. Förbannade snorungar! Jag kommer INTE heja på Sverige när det är dags för Eurovision. (Ja, det är blodigt allvar för mig...)

Nä, snart ska jag hämta guldklimpen på dagis. Ska nog parka bilen hemma och ta vagnen ner, sen på maxi och handla lite. Så får det bli. Jag vill ut i friska luften och suga in lite av solen. Underbart väder!

Här sitter jag i godan ro, pillar i naveln och klagar på Saade och jag kan inte förstå allt som händer i Japan. Känns som jorden är på väg att gå under. Fruktansvärt! Nä, jag måste lära mig att sluta klaga på oviktiga ting. Det finns alltid dom som har det så ofantligt mycket värre!

Shit, vad jag låter schizofren. För att göra inlägget ännu mer konstigt måste jag säga att jag googlade på ordet "snowballing" idag. Dom nämnde det på rix fm i morse. Nu vet jag vad det betyder och jag hoppas verkligen inte min chef kan se vad jag googlar på. Hemska tanke.

Och så avslutar jag med en påminnelse! Desperata hemmafruarna börjar i kväll!!!!! Missa inte!!


Shirataki mirakelnudlar

Igår testade jag "mirakelnudlar". Dom innehåller typ ingenting. Inga kolisar vilket är mycket bra, men lite konstigt. Orkar inte ens kolla vad det är för nåt. Hur som helst stekte jag kyckling, thai-wok, soya och sen öste jag i nudlarna som låg färdiga i en genomskinlig påse i nån slags vätska (hällde bort vätskan först). Såg lagomt äckligt ut. Men resultatet blev så jävla lyckat! Kändes som en riktigt god thai-måltid. Och Isabelle fullkomligt älskade det! Där fick jag för att jag sa hon var dålig med maten! Mmm...skiiitgott blev det! 25 kr på hälsokost!


Fin i kanten

Det kryper en myra här nu. Kom då och tänka på Isabelle. Det hade tydligen vart en myra på besök på hennes dagis förra veckan och hon hade tyckt den var riktigt obehaglig. -Ja tyckej inte om mujan.
Hon är så fin i kanten Isabelle. Dels har vi "mujan" och andra småkryp. Att få i henne mat är svårt. Allra helst om man måste prova nåt nytt. Hemska tanke!

Sen har vi hårstrån. Dom kommer förmodligen från mig och fastnar överallt. Hon hittar hårstrån på bord, stolar, mattor, golv, kuddar, prydnader, badkaret och dom har en tendens att alltid fastna på henne. Då skriker hon rätt ut: -Maaaaaaammaaaaa! HÅSTJÅÅÅ! Ta boooort!
Hon kan liksom inte få bort dom där hemska håren själv, utan jag springer för jämnan och är som en hårborttagar-hjälte. Hon suckar alltid efteråt och tackar så hjärtligt och verkar vara evigt tacksam för att jag hjälper till.

Smuts, damm, smulor, allt som inte hör hemma enligt henne, då ropas det också för fulla muggar. -BLÄÄÄ. Så ser hon så där äcklad ut då hon plockar upp en smula från golvet och går och kastar i papperskorgen.

Kladd! Åååh så fruktansvärt obehagligt det kan vara att få lite gröt på handen. Paniiiik! Och lite saft på hakan. PAPPEEEER MAMMA...PAPPER NUUU!

Men att det ligger leksaker på exakt varje lilla golvyta/soffyta är inget som bekymrar henne.

Måndagsångest

Helgen har vart nice och spenderats i Ljusdal. I lördags var man bjuden på ferre hos Linda & Ante. Mycket trevlig tillställning i vanlig ordning :) Sen blev det Sator på stadt. Missade den enda sången jag kunde vilket var synd. Men dom var bra, det lilla jag såg. Slutet av kvällen blev väldigt drygt tyvärr när alla skulle hämta ut sina jackor på nedervåningen samtidigt. Jäkligt dåligt upplagt. Det gick varken att ta sig upp eller ner för trappan. Så vi fick sitta och chilla i en soffa i en evighet innan det bärjade lätta. Sen gick jag bakom ett gäng med ungdomar hem. Eller jag hamnade egentligen mitt i deras gäng. Det kändes ganska tryggt. Hatar att gå själv.
Allt som allt en lyckad afton!

Igår var jag schleten. Familjen drog till fjälls, och jag ångrar att vi inte följde med. Vore lajj att komma iväg och få lite miljöombyte så att säga... men jag och Isabelle käkade lite pannkakor med glass, sen drog vi ner till bussen. Isabelle somnade i vagnen på vägen ner och sov hela vägen till Hudik. Tydligen fria läggningstider när man är med momme. Jag försökte väcka henne i Delsbo så hon kunde få uppleva ännu en busstur, men inte ens det gick att locka med. Nå väl...vi ska definitivt ta bussen flera gånger. Inte bara för att det är roligare för Bellis, men det är ju mycket billigare också. Tyvärr kan vi inte ta oss till Låka utan bilstol, men men.

Idag är vi tillbaka på jobb/dagis. Både jag och Isabelle lider av ständig måndagsångest. Darr på läppen vid lämnandet i morse. Hon fick inviga sina harembyxor som hon fick från moster / mommo. Haha, dom ser så jävla sköna ut. Nå väl. Det blir bara tre dagars denna vecka. Skönt!!

Have a nice week!

Slash

Efter mycket tjat och längtan så blev det äntligen dags att få ta sin första busstur för Isabelle Jonsson. Vilket smile när hon fick sätta sig på sätet, knäppte på bältet och hon kände sig såå stor. Men jag tycker verkligen dom borde ha några bilbarnstolar i bussarna egentligen. Känns inte speciellt säkert att låta henne sitta med ett bälte över benen bara. Men men...resan gick jättebra. Jag trodde/hoppades att hon skulle somna. Knappast! Näe, hon tog upp sin låtsastelefon och ringde runt till släkt och vänner. Hon surrade på i 1 timme! Ända tills vi var framme. Hellre det än gnällande såklart. Vi hade med russin och festis som färdgods, så det blev en ganska mysig resa och fort gick det! Lite jobbigt var det dock när SLASH satte sig vid sätet framför oss. Hoppade på vid forsa folkhögskola. Ja, det är säkert. Det var han! Hans krull och hatt täckte hela min sikt och han luktade precis så som jag hade förväntat mig. Lite småsnuskigt, vilket gjorde att jag kände av ett litet illamående. Men det gick att hantera. Det var ju trots allt SLASH! Han hoppade av i Delsbo. Tror han skulle till motorgårn... Jävligt synd att jag inte knäppte kort på karln. Som bevis menar jag.

Tog en fika på Märtas med mamma när vi kom fram. Räkbaguette och kaffe. Alla hämmingar släpps på fredagarna. Träffade min älskade pingla Elin en snabbis på köpingen, strosade, kollade in coop, sen gick jag o en sovande Bellis till mammsen och sen har vi vart här och haft det lite långtråkigt. Men snart blir det fredagsmys framför tv:n. Och i morrn: Rå-partey.

Trevlig helg!



Första klippet

Förresten är det ju inte helt omöjligt att skylla på Isabelle när det gäller mitt ojämna hår. Hon har ju faktiskt redan gjort sitt första klipp så att säga...


Fågelhundar

Idag var det dags att möta fåglarna öga mot öga. Alla drar ju med sig ungarna till lillfjärn för att mata fåglarna där, så vi måste ju följa grupptrycket och göra samma sak. Tog med oss en gammal påse med bröd. Ca. 100 meter ifrån började jag förbereda. Smulade sönder brödet, diskuterade upplägget med Isabelle. Vi kom överens om att ha vantarna på. Jag gillar inte fåglar om jag ska vara ärlig. Inte någon slags fågel egentligen. Kommer ihåg en av Maddes fåglar som hon släppte ut i lägenheten när vi var liten. Flaxade omkring som en dåre och jag störtdök under vardagsrumsbordet. Trauma för livet! Man vet aldrig vart man har dom. Men det gick faktiskt bra. Isabelle satt i vagnen och kastade bröd till dom. Jäklar vad dom var beredd. Dom tog brödet i luften som hundar. Bellis tyckte det var skitkul iaf. Är hon nöjd, är jag nöjd!

Sen gick vi vidare till bibblan för att lämna och låna nya böcker. Sen hem och tvätta. Mamma och Amanda kom över. Då passade jag på att ta en runda på stan. Hittade två plagg. Nåt av dessa skall bäras på lördag. Då är det ferre! Sator!!! I morgon åker vi till Ljusdal. Jag sa till stumpan i morse att vi ska åka buss i morgon. Det var lite väl tidigt att nämna det eftersom jag hört det 10000 ggr idag. -Ska vi åka buss nu? Snart? Sen? Nu? Buss? Hallå?

I kväll har vi plaskat i badet. Så skönt! Och gått och vikt tvätt, hängt in tvätt. Sånt är ju för tråkigt. Är sugen på att städa. Skura golven med min nya mopp. Men det går inte. Bombnedslag hela tiden. Jag plockar och plockar men det blir inte bättre. Och jag vill tvätta fönster. Det måste vara nåt fel på mig?




Sexy piece of shiat

När man vill bli fin måste man vara lite ful först!



Även fast jag använde 2 hårfärgsförpackningar (varav en stulen...) så räcker det inte till mitt barr!
Dags att anlita något proffs till att rensa i mitt kråkbo antar jag.
Men det tar emot att gå till en dyr frisör när man är fattig som en kyrkråtta.
+ Att det är ytterst pinsamt eftersom jag klippt bort vissa delar som hade bildat dreads en gång i tiden. Det är väldigt mycket kortare där under.
Jag kanske kan skylla på att Isabelle fick tag i saxen eller nåt... Wasn´t me!

Glädje

Det är mycket fashinerande att små barn som Isabelle har sån fantasi tycker jag. Att den bara finns där. Vi lekte med hennes gosedjur/dockor idag. Hon tittar nallarna djupt i ögonen och surrar på med olika röster med var och en. Hon tycker det är skitkul när jag låtsas prata med henne genom ett djur. Vilka förväntansfulla ögon hon får. Vad lycklig hon blir när kaninen ber om lite gröt, och hon får ställa sig vid spisen och laga den, ta fram en liten gris och låtsas att det är lingonsylt, och hälla på mjölk så det inte blir för varmt åt lilla kaninen. Och när grodan ber om en skinksmörgås så fanns det ingen skinka. Typiskt. -Går det bra med ost?

Jag tycker det är så roligt att se! Hon är som Lotta på Bråkmakargatan min lilla tjej. Hon kan ALLT. Åtminstone i mina ögon. Jag blir förbluffad varje dag när hon kommer med nya citat och berättelser. Hon säger så självklara saker och jag blir lika impad varje gång. Hon räknar allt hon ser. Berättar om färger och former.

Vi tittade i bondgårdsboken innan läggdags. Jag förklarade då att ägg kommer från hönans rumpa. Hon var väldigt tveksam till mitt påstående och sa: Nääähää...(med en "shit-vad-du-kastar-ljug-nu-mamma-ton")
Jag håller med om att det låter ganska osannolikt. Jobbigt om hon frågar vad som kom först. Hönan eller ägget?

När jag gav godnatt-kramen var hon ärlig och berättade att jag fått snor på min tröja efter kramen. Ja jo...mycket riktigt. Sen ligger hon och diskuterar med dockan en stund innan hon ska sova och när det är dags så ropar hon och informerar: Nu ska jag sova mamma!!! God natt, sov gott, älskar diiig!

Idag har vi en bra dag. Känner bara glädje! Underbara barn!







Sopa...

Ursäkta, men jag är så jävla less på att se den här gubbens nuna i tidningarna. Han är ju så förbannat ful. Vissa kan ju komma med att dom har "en fin insida". Inte ens det har den där karln ju. Kolla på han! Stirra in i dom där små ögonen och säg att du hittar en liten gnutta skönhet?



Vilken jävla sopa...

In your face

Nu sitter jag här hemma. Tänker på sötsaker var och varannan minut. Känner lite sug men tänker att det där suget kan ju skita ner sig för det finns ingenting här hemma som kan stilla det. Rätt åt mig liksom. In your face suget!

Dagens positiva: Tackade nej till ett wienerbread idag.
Dagens negativa: Att jag ser preggo ut. På riktigt.

Saade

Förra året trodde jag att jag hade hört den konstigaste, pinsammaste låttiteln ever: Manboy! Hur fan kan man komma med en sådant ordval? Det låter ju vidrigt. En manspojke liksom... USCH!

Sen kom årets chock då samma mupp kommer och sjunger: "I will be popular". WHAT? Jag skäms ända in i benmärgen. Lille Eric med C vill bli populär. POPULÄR är det töntigaste ordet någonsin! Vem fan ville inte bli poppis liksom? I sjuan...

Kossa...

Igår när jag jobbade var Isabelle med sin morfar och Helen. Hon var nyvaken och grinig när dom kom, men när jag åkte var hon på glatt humör och lekte utav bara den. Dom verkade haft en bra dag med en massa lek och skoj. Vräkt i sig pannkaka, vart på promenad, osv. Tror dom uppskattade varandras sällskap allihop :)

Måndag.
Jobbsi till onsdag, sen ledig igen.
Isabelle har ju inte vart på dagis sen ca. 1½ vecka tillbaks. Märks alltid när man lämnar. Hjärtskärande!
Igår gav jag henne en ny tandborste med Nalle Phu på. Och tänk vad glad hon blev.
-Ååååh TACK mamma. Vilken fiiiiiin!!!!
Haha älskade sötnöt!

Lite stökig har hon vart dom senaste nätterna. Hon kommer över till mig i vanlig ordning, och sen rullar hon omkring som en tornado. I natt blev det en massa snackande också. Hon skulle ha en massa grejer som inte fanns där. Och skulle hon ha mammas eller det andra täcket? Det var frågan. Tålamodet är inte på topp mitt i natta. Inte på dagarna heller för den delen. Vet inte vad det är med mig. Pms-kossa konstant?

På fredag åker vi till Ljusdal och jag funderar på om jag ska våga åka buss med Isabelle. Jag vill ju inte köra bil på söndag, jag vill inte ta det lugnt på lördag och fröken prupp har ju velat åkt buss länge nu. Har vi någonsin åkt buss? Jag tror inte det. Bara tåg. Mmm, det kan bli en spännande upplevelse.


Savesmart

Som buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.
Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.
När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det via mail.
Gå in på www.buzzador.com och regga dig om du vill vara med. Rekryteraren är jag: Bjallzor

Bjallzor tänker ni... ja det uppkom en kall vinter då jag blev mobbad för min jacka som jag för övrigt tycker är väldigt fin, trots att jag inte kan/vill stänga igen den. Hur som helst tyckte vissa att jag såg ut som en björn som var ute och lufsade i skogen. Var det pga. jackans färg? Jackans utseende? Min egen kassa hållning som gjorde att det såg ut som jag gick på alla fyra? Jag vet inte. Jag kallas Malle, blanda in en björn så blir det Bjalle. Och för att vara lite cool la jag till ett zor. Bjallzor! Fint va? Men nu var det inte det jag skulle prata om.

Jag är ju en buzzador och jag ska kolla in www.savesmart.se och berätta vad jag tycker och även sprida informationen vidare till andra. Typ här. Där finns det massor med erbjudanden och rabatter på allt möjligt. Jag har inte hittat något som intresserat mig och jag tycker inte priserna var så jäkla mycket bättre än på andra ställen. Men kanske någon annan hittar något av intresse?! Man kan även komma med egna förslag om vad man skulle vilja ha bättre priser på. Ju fler medlemmar, desto lägre priser.

Detta var en väldigt tråkig buzzning. Mycket roligare att få hem hudprodukter :D Bättre lycka nästan gång!



 


Mellosnack

Kvällens anonyma melodifestivaldiskussion någonstans i Sverige...fick ett oväntat slut.

gillar inte loreen ja e
taskig hållning med
fast i jämförelse med den där donnan
i heart the damp-moniker <3<3

inte den där galande pritchard eller vad hon heter iaf
YEYEYAYAYÄÄÄä
usch
har så svårt för wailande
muttflasharn är hon med
hon sansade sig lite nu dock
hade inte hela könet framme
tillräckligt...hon är en sån där könutbuktare...bullfitta
fyfan
kan väl lämna lite åt fantasin
something came alive! Tror det var bullfettan
wraaaah!
precis sååå sa den
ska väl få rasta puppa ibland å
inte rastar jag min inför publik iaf
nja ska vara en enmansshow då
om den kostade 80 lax så hade de kunnat kosta på sig att täcka puppa å
happy feace
männ
feaces
shirleyjävlar
är det en man?
3
var då klena röster det där
gillar INTE!
dom är så pinsaaaamma
helst
kolla minerna
downs har dom hela bunten
ser ut som transor
glada transteatern
marie är en jävel på att artikulera
varför har dom lagt upp det sådär
bättre att alla fick tävla mot varann
MEN GÅ IN PÅ MSN
fråga christer
pallar inte denna chatt
i love it
usch
mallejävel
min mage liksom mårrar
heter det så? mårra?
morra
nej mårra

Sammanfattning

Den anonyma juryn är nöjda med resultatet. The moniker is the shit!
Nästa helg ska den anonyma juryn träffas live och ha en flytande överläggning.



Hjälpsam?

Jag är en extratrött mamma i kväll efter ett springpass på avd. 6. Jag frågade därför min lilla tös om hon kunde hämta lite papper så vi kunde torka hennes snoriga näsa. Hon brukar vanligtvis vara ganska hjälpsam och ställer upp MEN inte idag inte...
Svaret blev: -Näe mamma. Det kan du själv!



Lördagsmys framför Beemovie och då ska man inte behöva lyfta ett finger.

Nybadad

Idag har jag hunnit sälja min hemska matte-bok, tränat bodypump och en 5 minuters inne i stan. Gick som vanligt inte att gå där med Isabelle som vägrade sova. Blev bjuden på lunch på skutan av mami också. Men fy fan vad less jag är på fläskfilé. Jag äter massa griskött hela tiden och jag är så trött på det. Ge mig en oxe, en häst, en groda vad fan som helst.

Sen åkte jag och lämnade av stumpan med sin far. Egentiiiid!! Inget man är bortskämd med.
Har precis tagit ett långt och välbehövligt bad. Så fort jag la ner mitt trötta huvud mot badkarskanten ringer Engberg. Hon fick alltså bada med mig. Ganska trevligt med sällskap.

Nu sitter jag naken i mitt kök, har 2 ägg på kokning som jag ska äta till frukost på sjukhuset i morrn. Framförhållning javisst! Sitter här och lufttorkar, njuter av att se mina vackra tulpaner stå där helt perfekta. Men jag blir lite ledsen i hjärtat för jag vet att dom kommer vara döda inom några dagar. Ganska deppigt med tulpaner eftersom dom inte håller så länge.

Sen blir det nog film och godis. Smart tjej som tröstäter när vågen inte visar det hon vill. Men vi kan väl säga att det är enbart mina feta muskler som väger en massa!

För övrigt längtar jag något enormt till nästa helg!
Nä, nu ska jag nog leta fram min fredagsmys-outfit. Trevlig helg!



Jag får nog ligga och krama nallen i natt när Bellis sover borta.

Biatch

Idag var vi på maxi och handlade. Isabelle satt i kundvagnen. På väg mot lingonsylten står det en mamma och hennes kanske 6-åriga dotter lite i vägen, men dom flyttar sig såklart när vi kommer emot dom.
Precis när vi smyger förbi den lilla tjejen så sticker Isabelle fram sitt huvud ca. 5 cm ifrån hennes, blänger med sina små ögon och väser fram med en viskande röst och med en stockholmsdialekt som grädde på moset:
-Flytta på re!
Stackars flickan såg livrädd ut för ett ögonblick och jag kunde inte hålla mig för skratt. Vilken liten maffiaunge.



Get out of my way biaaatch!

Med en enkel tulipan...

Fjärde vab-dagen idag. Kände att det inte är någon idé att lämna stumpan på dagis när hon är så rosslig och halvdan. Nu får hon vila upp sig i helgen och ta nya tag på måndag. Men det är slutvilat för mamman för jag ska jobba i helgen. Sjukhuset på lördag!

Idag kom pappa och helen på besök. Jag bjöd dom på min goda skinkstek. Medan dom käkade smet jag till gymmet. Så skönt att få springa av sig. Det är inte alls skönt att vara hemma och vabba i så många dagar. Jag klättrar på väggarna här hemma och Isabelles ljuva stämma ekar i mitt huvud: mamma mamma mamma..kom hiiiiit. NUUU. Hjääälp. Jag vill ha det och det och det. Nu nu NUUUU!! Helt slutkörd blir man. Och hon blir jätterastlös och vill att jag ska leka med henne hela tiden. JAG ORKAR INTE! Det kan väl inte bara vara jag som är en så tråkig mamma som inte alls tycker det är särskilt kul att leka kurragömma om och om igen?!

När jag kom hem så somnade stumpan i mitt knä och då är hon den goaste godbiten som finns. Tjatet är som bortglömt. Men nog blev jag påmind ganska fort när hon vaknade...

Men titta vilka fina tulpaner jag fick från pappa och Helen! Jag fullkomligt älskar blommor! Hittade även en vas som jag haft nerpackad i flera år och aldrig använt. Så vackert :) + att dom hade med sig färska jordgubbar. Mums!



Sen kan vi ta en bild på dagens mellis som bestod av: Broccoli (!), jordgubbar, skinkmacka, nyponglass



Inte mitt påhitt med broccolin iaf... men hon älskar det så varför inte...

I morgon kommer min mamma på besök. Då blir det träning och en lunch på stan.


Bad day on the FB-chatt...

Ibland kan vissa dagar kännas olidliga. Många känner en hemlängtan ibland om man befinner sig långt hemifrån. Jag fick läsa något mycket störande idag. Samtidigt som jag delar med mig av texten kan ni föreställa er melodin som går på reklamen där meningen avslutas: DET HAR DU FÖRTJÄNAT!

Så här kan en dålig dag låta på facebook-chatten.


Jag ska flytta hem till ljusdal,
börja på twenty.

Skaffa white trash-kläder och raggarkille
färga håret gult och bli rasist
Ha en urtvättad sverigetröja
Döpa min son till Loke eller annat fornnordiskt namn.

Alltid ha för små linnen
tribal i svanken.

Gud vad festligt
behöver inte ens ha jobb, kan gå på soc.
Wiking ska den andra killen heta.

Åh jag ser nästan fram emot det
bo på åsen, nära till mamma och pappa.
Röka vid fläkten och lyssna på lasse stefanz.
Och gå i gråa mysbyxor med fläckar på och lukta rök och svett, dricka norrlands guld och njuta av att ha lördag hela veckan.

Underbart
Jag tänker Tabita.
Kanske en liten ring i högra näsvingen?
Ja jävlar...köra filmjölkskurer med jämna mellanrum också.

När man har trubbel i paradise.
Kan lätt bli så när man har musslan på vid gavel.

När jag läser detta så känner jag igen mig. Jag har själv vart på väg ner i detta träsk. Jag har bott på åsen där jag rökt under fläkten, haft gult hår och korta linnen. Jag hade också en hemlig önskan om att ha tribaler i svanken. Tack och lov gick den inte i uppfyllelse. Är du i den sitsen vill jag bara säga: Slit ner den solblekta svenska-flaggan från väggen, krossa Onkel Kånkel-skivan, dumpa 240-killen, och gå till en frisör för i helvete. Så får vi alla en bättre, trevligare värld.





Milf

Det blir mycket vård av sjuk Bellis denna vecka. Hon har ingen feber idag tack och lov, men rosslig och hostig så vi håller oss borta från dagis. Eftersom det blir så ohyggligt tråkigt att sitta ensamma hemma så har vi åkt till Ljusdal. Spelar ingen roll om vi smittar nån här. Evil!!
Kan inte påstå att det finns så mycket mer att göra här, men det finns iaf lite folk runt om oss!
En sak jag dock dödade några minuter med att göra var att prova all make-up jag hittade i mammas och syrrans sminkväskor...

 

Ja, jag vet...jag är en milf som heter duga.