Hemvändarn...

I fredags vände vi hem till Ljusdal som alla andra. Fast jag vände bort ganska fort och åkte till Delsbo för en spelkväll med Madde & Linda. Vi började väldigt lugnt och städat med alfapet. Man skulle kunna hört en knappnål falla. Sen ökade vi takten med "Från A till Ö". Jag och Linda ställer oss än idag frågan: Hur kan någon tro att Farbror Joakim är en del av Jönssonligan? It makes no sence!
Sen avslutade vi med ett dansspel från Wii. Herregud vilket tempo. Vi tolkade "The bird" fruktansvärt bra. Helt slut blev man, och jag var lite stel dagen efter. Man skulle vara väldans vältränad om man körde ett sånt pass varje dag.

På lördagen gick jag en sväng på trendmässan. Jag vann ju en biljett från Adelesnagelmakeri.blogg.se (Jag hade det bästa rimmet om jag får säga det själv)
På mässan kollade vi på lite modevisning och en massa annat smått och gott. Kul att det är lite drag i Ljusdal för en gångs skull. På kvällen begav vi oss till Linda P och nya lyan. Där bjöds det på snittar, ost & kex och snacks. Trevligt sällskap och ett neverending-tjattrande :) Sen gick vi till stadt och checkade in Swingfly! Han hade väl 2 låtar man kände igen. Funkade ju. Allt som allt en trevlig afton!

På söndagen åkte vi med mammsen hemåt. Fast först stannade vi på marknaden i Delsbo. Lika värdelös som vanligt! Sen åkte vi till Söderhamn och hälsade på lillebror. Och sen hem till Hudik.

Så har helgen sett ut. Nu kör vi jobb i hela tre dagar, sen är det helg igen. Halloween kanske? Vad gör man då? Trick or treat? Nå väl... hoppas jag får tag i några bilder/videos sen helgen. För min mobilkamera är fullständigt värdelös.

Ha en fin vecka folks! Klämmy!

F-möte

Har precis kommit hem från föräldramötet. Det var ungefär som vanligt. Kollade runt på alla Isabelles vackra skapelser på väggarna. "Månadens jag" är en teckning dom får göra varje månad. Först hette det "månadens gubbe". Hur som helst bytte dom och Isabelles "jag" var såå fin. Hon var den enda som hade ansträngt sig och gjort en riktig huvudfoting ;) Äh...det går inte att begripa om man inte är förälder själv. Jag tycker ju allt av Isabelles kladd såg bättre ut än alla andras. Hennes fotavtryck och handavtryck. Sen hade lärarna målat runt alla barnens kroppar och skrivit namn. Då hade Isabelle försökt skriva sitt eget namn. Hon kan ju lätt skriva "I" som i Isabelle. Vilket underbarn va? ;) Nä fy nu är jag en sån där skrytmorsa som bara snackar bra om sitt barn och jag vet att absolut ingen annan bryr sig. Såna som jag avskyr. "Mitt barn är bäst bobobo..."

Vidare till viktigare saker vi gjort på sistone. Igår hade vi tatueringstime här hemma. Både jag, Bellis och pappa T fick gnuggisar fastklistrade på kroppen. Riktigt läckert!




"Härda ut smärtan!"



Pappsen blev en superstar!



Hot mama funderar på att slänga på ett par gnuggisar på lördag då hon ska ut på galej...





Igår läste vi bagare bengtsson. Var ett ta...

20111023615 (MMS)

Igår läste vi bagare bengtsson. Var ett tag sen sist. Nu reagerade isabelle på delen då bengtsson dör och blir begraven i en limpa. Hur förklarar man den delen? Det är ju obegripligt även för mig. Jag gjorde ett försök men det gick inge vidare. 'Varför då' är en återkommande fråga i denna märkliga bok! Här kommer en orelevant bild från sandlådan. Ha en bra tisdag!


Hoppsan!

Helgen blidde fasligt lugn och skön! Var till Ljusdal mellan fredag-lördag. Hälsade på lite här och där. Inskaffade en begagnad Helly Hansen-dress till fröken. Så nu har hon två par täckbyxor, 3 vinterjackor och en overall. Hoppsan! Sen har jag inskaffat 3-4 par vinterdojor till henne. Och även jag har råkat få tag i flera vinterskor. Hoppsan igen! Ibland kan jag bara inte hejda mig. Jag gör ju en massa klipp både på affärer och på loppisar. Bra att ha reservgrejer på vintern då allt blir blött :) Jag har köpt en sån där lurvig mössa till Isabelle, men vill även ha en icke-lurvig. Just mössor tycker jag ska vara extrabra. Man måste skydda de små öronen! Ska ut och hitta en svart som passar till alla dessa färger hennes ytterplagg har. Jag kan ju inte vara smart och ha en och samma färg på saker och ting så de matchar! Nej nej! Här gillar vi regnbågens alla färger.

Isabelle har även haft turen att få en pippitröja från sin moster och en riktigt snygg lurvig, varm jacka som hennes farmor köpte i Turkiet. Den kommer bli perfekt att ha under alla vinterkläder då det blir kyligare. Själv har jag också inskaffat lite nytt på sistone. Shopping är bra för själen! Det är sant!

Annars ser jag fram emot helgen. Då vänder man hem mot Ljusdal, liksom många andra! Ska bli kul att träffa mina favvisar igen. Annars har vi dagisfotografering och föräldramöte på schemat denna vecka. Klirr i vuxenpoängskassan!

Have a nice week folks!




Undrar om jag ska inskaffa exakt likadana kläder till mig och Bellis...så det verkligen syns att vi hör ihop.
Nee..så pinsam morsa kommer jag aldrig bli...





...Eller?


Pain is temporary...

Unnar mig just nu mörk mintchoklad i sängen, framför förra avsnittet av desperate housewifes som jag missade sist. Känns gött. Så nu är jag redo för nästa som kommer på tvn snart. Jag har alltid vart emot tv i sovrummet, men nu har jag ändrat mig. Vill ha vill ha vill haaa! Men jag får klara mig med dotan så länge.

Annars har det bara vart jobb och dagis för oss idag. Vi handlade lite efter jobbet. När vi kom hem och skulle gå från bilen så ställde sig Isabelle och gapade i stället (för att dricka regnet förstås). Jag stod där och tjatade om att vi måsta gå in, och förklarade att jag fick ont i armen av att hålla den tunga kassen. Då kommer hon fram, lägger huvudet på sne, klappar min hand och säger: -Men mamma, det går ju över!
Ja, inte ska väl jag stå där och klaga över nåt som ändå går över. Pucko-mamma som inte fattar det! Pain is temporary, säger Isabelle Jonsson.



Smart unge - Puckad mamma



Humle&Dumle


H: har du frågat ditt kön hur hon mår i dag kanske?

D: nej
borde jag göra det?

H: vad tror du själv?

D: jag tror jag skulle vara galen om jag gjorde det

H: tvärtom

D: du talar i gåtor...

H: fast jag kommer till dörren?

D: *Mållös*

H: 1-1

D: Vad fick jag min etta för?

H: du är gullig?

D: Tack?

H: så lustig och söt på samma gång

D: 2-1

<3
H: att inte du hittat nån själavän

D: Nä, men jag är ju inte som dig. Om jag vore som du så skulle jag funnit någon.

H: men nu är du du och du är unik och värdefull

D: Precis som de utvecklingsstörda

H: normalstörd skulle jag säga
lite som ett djur man vill ha på zoo

D: En normalstörd som borde sitta inlåst på zoo?

H: precis
du kan mig watson

D: Känner du av aggressiva vibbar av mig?

H: nej tvärtom
känner bara kärlek
du fyller på min kärlekstank

D: Kärlek stinker, ja.

H: en symfoni av små hjärtan i min tank

D: Min tank är tom. Det ekar.

H: du är så fin
du förtjänar en fulltank
du är bästaste bäst

D: Nä, nu blev det lite väl känslosamt. Fick upp lite kräks i munnen. Nu sätter vi pungt.

Feeder

Vid frukosten i morse ville Isabelle ha bara mackor, ingen gröt. Hon skulle rosta limpmackor och visst fick hon det. På med smör och kaviar. På helgerna brukar hon få sitta i soffan och mysa med frullen. Själv satt jag i köket. Hon kom tillbaka och ville ha en till macka, och sen ännu en till. Mycket märkligt eftersom hon inte är en mack-unge vanligtvis. Och vad skådar mitt öga en stund efter frukosten var färdigäten?



3 stycken långt ifrån uppätna mackor utan smör och kaviar låg gömda i ett hörn bland allt damm.
Tur jag fann dom i tid. Kvällens mack-ätande övervakade jag noga.


Annars har jag gjort det jag gör mestadels: Plockat. Neverending story!
På eftermiddagen begav vi oss till Borgarparken för att få lite friskluft. Mötte upp med Elin & Gabrielle, lekte litegrann. Sen promenixade vi i en oerhörd rask takt, lämnade tillbaka en film (127 timmar -Bra rulle!), sen på hemköp och sen vidare på hockey! Första gången för mig och Bellie. Alltid kul med lite miljöombyte! Stumpan somnade i vagnen när vi gick tillbaka till bilen. Efter lite bad och kvällsfika så ligger fröken nu i sängen. Såklart långt ifrån trött när det väl gäller. Själv skulle jag kunna däcka nu. I morgon ska man tillbaka till det gamla vanliga... Ser inte fram emot vardagen och ensamma kvällar. Har börjat avsky ensamheten enormt mycket. Bläääää! Och idag gjorde jag 1 kg skinkstek till mig och Bellis. Då kände jag mig ännu mer ensam. Får börja anordna middagar. Helst varje dag. Eller så finns ju alltid match.com? Sökes: Matglad människa som jag kan få göda. Jag tror faktiskt jag kan vara en sån där "feeder". Kolla bara på Isabelles pappa. Han gödde jag upp ordentligt. När vi flyttade isär blev han nästan anorektisk. Så måste det vara. Nä, nu är det natta! Hujj!





3 års...

Igår var vi iväg på BVC. Var ett tag sen sist. Det blev vägning, mätning och så fick hon kolla på bilder och berätta vad det var, vilka färger, osv. Isabelle surrade på ganska mycket konstigt nog. Annars brukar hon vägra prata med främlingar. Nå väl...Hon skötte sig ypperligt och allt var perfa!

3 år, 3 mån.
Längd: 97,5 cm
Vikt: 14,4 kg
Huvud: 50 cm



Försökte få till en bra bild, men Isabelle säger att hon är upptagen, kanske en annan dag!
(Självklart upptagen med att leda sin flock...)



Hemma!

Då var man hemma igen!
Jag hade det finfint i Vaxholm. Långa dagar 7-19, men det gick fort ändå. Bodde på fint hotell som hade en underbar frukostbuffé och jättefin utsikt mot vattnet. Tyvärr kunde jag inte utnyttja frukosten som jag hade velat eftersom den öppnade halvsju och vi började jobba sju. Stressigt, så man fick slänga i sig en macka och juice bah. SYND! Jag skulle kunnat sitta där i flera timmar och provsmakat allt, lyssnat på den vackra musiken, myst med levande ljus och njutit av den vackra utsikten. Skulle lätt kunna åka dit någon sommar på semester.

Många frågar vad jag egentligen gjorde där och det är svårt att förklara. Torkeldning! Passade en eld, skrev upp temperaturer. Men vi fick även ta fram alla grejer som behövas och sen ta bort dom när vi var färdiga, därför blev man lite skitig om händerna. Härligt! Och på kvällarna käkade vi god mat och drack folköl i bastun. Inte helt fel det heller! Har jag tur kanske jag får följa med nån mer gång och extraknäcka :) Skulle vilja lära mig lite mer om allt sånt eller något liknande för jag kände mig lite överflödig i vissa moment. Men men! Så kul att bara göra någonting helt annat!




Lortig hand! Me like!



Heta ben!



Vaxholms hotell -ett hett hotell.



Snajsig utsikt från restaurangen!


Min arbetsplats just nu. Lite annorlunda o...

20111011606 (MMS)

Min arbetsplats just nu. Lite annorlunda om man jämför mina andra ställen. Varför jobba med människor när man kan sitta och lyssna på dundrande maskiner? :)


Nervig

I fredags var vi till Igge och badade. Men dragen vad med ungar det var. Varför måste dom stora barnen envisas att vara i lilla bassängen och skrika och plaska så man får tinnitus. Och det blir ju så jäklarns blött när man badar. Jag planerar alltid att jag inte ska blöta ner håret. Mission failed vareviga gång! Snorungar! Men Isabelle hade kul, och det är väl det som räknas.

Igår var det mest jobb, idag jobbar jag halva dagen för i kväll åker jag ner till Sthlm och jobbar. Det enda jag vet är att jag ska sitta och glo på en eld. Jag är så nervös så jag skulle kunna tuppa av. Här har jag suttit på mitt jobb i flera år i godan ro och nu ska jag dra iväg och hålla på med karlgöra i Sthlm. Jag känner en skräckblandad förtjusning. Jag hatar förändringar, men nu har jag suttit och klagat i flera veckor på att allt känns så slentrianmässigt, dags att göra nåt nytt. 4 dagar lär jag klara av. Annars gömmer jag mig. Man får ju iaf bo på hotell! Positiva tankar... Jobbigast blir som vanligt att vara borta från Bellis. Nå väl. Snart är jag hemma igen... hoppas jag! Usch, tror jag måste vomera snart.

Men ha en trevlig vecka folket!
Klämmy /Eldarn!


Cam

Camade med Engberg i kväll. En underbar stund tillsammans. Vi visade varandra vad vi hade på oss, osv. Precis sånt där vanligt man gör när man camar! Det måste vi göra om igen, så slipper jag sitta i min ensamhet. Bättre att ha en ål på nätet än ingen alls...




Inte alla som har turen att cama med en Rastafari.

Gnällobert

Jahapp, då har halva veckan gått och jag har bara suttit på arslet. Fan, inget kul händer! Inga utlandstrippar så långt ögat kan nå. Bara i den underbara facerape-världen. Där kan allt hända!
Som tur är så har ju dom braiga tv-serierna börjat igen. Snart äre Grey´s. Woohoo. Men det är förjävla tråkigt att kolla på tv själv. Därför sitter jag mestadels på FB-chatten och snackar enorma högar skit.
Fy för detta ångestladdade, patetiska liv. Vet inte vart jag ska göra av mig själv. Uttråkad till döds. Och inte vann vi på lotto heller. Jävla skit! Men lyssnar på We no speak americano och har ett party in my head så nu känns det bättre. Nooooot. /Gnällobert



Nyklippt lortunge mumsade i sig stora mängder broccoli till middag.
Tror jag ska åka till Igges badhus på fredag så hon får bli lite renare + att lediga dagen skall utnyttjas till max.

God kväll !

Bocksen

Helgen har vart ganska så finemang!
På fredagen firades Tommie som fyllde 25. Det var ju på tiden... Tårtkalas på dagen och ferre på kvällen. Var ut på bockarna. Nostalgitripp, javisst! Allting är sig lik. Samma vakter, samma bartendrar, samma stämning. Eller ja...besökarna var utbytta till en yngre generation. Hade hur som helst ganska kul. Tog tid innan man kom hem igen men... Dagen efter var ganska sådär. Lagomt sliten. Men jag tvingade ut mig med Bellis och systeryster som har vart här hela helgen. Mys! La mig vid nio och fick ta igen lite sömn som förlorats.

Idag har det var lugnt. Var iväg och handlade lite blommor på Kjelles, så nu ser det fint ut på köksbordet igen med blommor som matchar gardinerna. Tyvärr är det nog enbart bordet som ser bra ut i detta hem. Men jag tar på mig skygglapparna och tar stora kliv över allt bråte.



Tvingade ut mig med barn och syster för en nypa friskluft igår.



Lilla fisen somnade mitt i klädupphängningen med en blöt strumpa i handen.
När jag tog upp henne så var hon het som eld så nu är det febern som är här. Var ganska längesen sist.



Glass och film-mys i sängen får man syssla med när man är sjuker.
I morrn blir det vab!

Tjingeling!