Min 4-åring

En update om Isabelle då. En liten 4-åring som håller igång från morgon till kväll. Älskar att dona på själv med sina Pet Shops (ketchups). Eller sina gosedjur som nu mera alltid blir kallade för hennes "riktiga djur". Försöker man rätta henne blir det ramaskri. Isabelle leker från morgon till kväll med allt möjligt. Leken tar aldrig slut. Vart man än hamnar så skapar hon rollspel och gör en lek av helt vanliga saker. T.ex. folks soffkuddar? :)
 
Hon är väldigt duktig på att ge komplimanger. Många saker är "HELT FANTASTISKA". Som en blomvas i köket är den finaste vasen hon någonsin sett! Hon berättar varje dag hur mycket hon tycker om sin kära mor. Mamma är så fin och vacker, men hon undrar också varför mamma har ett så långt ansikte...
 
Vanliga frågor som dyker upp oftast på affären eller andra offentliga platser, med lilla pekfingret visandes i luften:
-Vem är det där?
-Vem bor där?
-Vad heter han/hon?
-Varför gör den så?
-Varför sitter den saken där?
 
Detta kan pågå i oändligheten...
 
Hon gillar att tala om personer som är i närheten. T.ex en tjej som satt på en bänk och väntade på bussen.
-Jag trodde det där var en killeee! Jag gillar inte killar,
 
Hon gillar även ordet "Nej" i alla dess former.
-Nu är det läggdags Isabelle.
Nix!
-Nu är det mat!
Nepps!
 
När det gäller maten känns det som hon aldrig har tid för att äta när hon är hemma. Men på dagis äter hon flera portioner. Men där ska väl alla sitta kvar på sin plats... disciplin vid matbordet har inte vart min starka sida. Och att städa upp efter sig? Not so much.
 
Hon vill gärna bada varje dag, men tvätta håret mer sällan.
Kompromisserna är oändliga när det gäller ALLT!
 
Små lögner (fantasier?) har börjat dyka upp och man vet aldrig riktigt vad som stämmer när hon berättar sina härliga berättelser. En dag påstod hon att pappa hade krockat med farmors raggarbil. Det skulle ju inte förvånat mig, men så var inte fallet. Mycket fantasier och tokerier.
 
Toabesöken går utmärkt. Blöjorna försvann äntligen på 4-årsdagen och det har gått såå bra! Nu informerar hon allt och alla när hon ska/kommer/har bajsat. Och hon uträttar dessa behov alltid när vi hälsar på någon. Tror hon vill visa alla hur grym hon är på poopningen.
 
Hon lägger sig oftast i sin egen säng, då jag varje kväll mutar med ett "överraskningsdjur". Hon lägger sig så fort jag säger det. Undrar hur länge det kommer funka... jag kan alltså ta vilket djur som helst av hennes "riktiga djur", be henne att blunda och sen blir det ÖVERRASKNING om vem hon ska sova med. Men i slutändan smyger hon alltid upp och hämtar ALLA djuren till sängen. Ingen stackare får ju bli ensam!
 
Någonting negativt är kvällarna när hon sovit någon timme. Tror hon drömmer mardrömmar eller fått någon slags nattskräck. Hon vaknar alldeles svettig, gråtandes, stirrandes och man får knappt någon kontakt med henne. Fruktansvärt är det! Det kanske beror på alla nya intryck från nya avdelningen på förskolan eller nåt.
 
Nå väl...det finns ingen mer fantastisk unge än denna (såklart)! Hon överraskar mig varje dag, är otroligt klok, har ett bra lokalsinne och har koll på folks bilar! Kan vara bra att veta! Det känns som hon vet och kan allt! Och det tror hon själv att hon kan också! :)
 
 
Bäst!

Arbetsfri

Då är man arbetsfri (?) på riktigt. Jag hängde på låset hos AF igår. Försten in var jag. Tog fem minuter sen fick jag gå. Inte ens ett endaste jobbtips fick jag. Jag tror dom gett upp allt hopp om alla...
Sen gick jag och min arbetslöse vän en shoppingrunda och tog en fika på Waynes. Sånt man kan göra när man inte har något jobb och barnen är på dagis.
 
Den här veckan känns bara skön. Skönt att vara lite ledig! Det är nästa vecka ångesten kommer.
På torsdag ska jag åka till Sthlm och hälsa på min älskade vän hela helgen lång. Efter många om och men...hoppas inget annat kommer i vägen nu då.
 
 


I helgen är det du och jag kexet!
 
 

Skratt

Blev inte helt arb.lös den här veckan heller. Har jobbat i ljusdal och ska dit i morgon igen och fortsätta jobbandet. Men nästa vecka ska jag nog vara ledig helt hoppas jag. Jag har lite svårt att säga nej till jobb, men den här månaden har det vart mycket.

Vi åkte hem igår eftersom vi hade cirkusbiljetter. Vi var på cirkus skratt! Den var riktigt rolig faktiskt! Isabelle fick dock lite myror i brallan på slutet.

Idag fick stumpan gå på dagis en stund. Första riktiga dagen på Eken! Jag fick vara med på samlingen. Skoj skoj :)
Och sen blidde det buspalatset. Fullt ös! Sen hemåt, slängde ihop en pannkakstårta och mumsade ute med Jennie & CO. Efter bad så var det bums i säng och dom stora blå stängdes på en gång.

I morgon åker vi som sagt till Light valley. Stumpan får vara med "molsaj" på kvällskvisten och sedan vidare till mommen. Själv jobbar man natt! Yiippee ki yay motherfuckers!

Idag har vi legat på stranden och pressat!...

img_6303 (MMS)

Idag har vi legat på stranden och pressat! Isabelle hittade en polare från dagis att leka med så dom hade fullt upp. Själv låg jag med ena ögat öppet. Det går ju inte direkt att slappna av när man är och badar ensam med sitt barn. Hur som helst otroligt skönt att få en så fin, ledig dag. Nu är jag redo för min sista grisiga jobbhelg som startar i morgon!


Ny vecka, nya tag! Sista veckan på mitt vi...

img_0568 (MMS)

Ny vecka, nya tag! Sista veckan på mitt vikariat och det blir en rejäl en! Sen vet jag inte vad som händer. Bellis ska väl tillbaka till dagis på sin nya avdelning. Hon blev ledig nästan hela sommaren, mer än väntat! Men sånt är ju behövligt även för små barn. Har fortfarande inte kommit iväg till furuvik men det ska bara bli av! Jag tar gärna Orsa björnpark med. Och så lite Sthlm. Men samtidigt bör pengar sparas så man klarar sig igenom den osäkra hösten. Vi får ta dagarna som dom kommer. Som vanligt nu för tiden!


Pics

Här blir inte många ord skrivna! Och det blir det inte nu heller. Slänger upp några pics från sommaren i stället!


4-åringen med sin marshmellowtårta!


Bellis och momme vid ankarmon


Sparkcykeln (som det lossnade ett hjul på samma dag hon fick den...) /Inte så händig mamma


Lite kalasande ute!


Vargar


Fikapaus med ekorrarna som ingen gillade förutom Isabelle!


Nalle


Stor-Bjallen kompromissade ang. vem som var fotografen. Och så lill-Jerry!


Sköna Järvsö!


Klapp klapp på lort-geten!


P ö s s


Lilla plutt-skuttan fick en dansmatta på f...

img_3316 (MMS)

Lilla plutt-skuttan fick en dansmatta på födelsedagen. Kul, fast lite b:ig på nå vis. Men fröken är hos sin papi och jag jobbar mest om dagarna. Men efter i morgon blir det en ledig helg. Tror det blir Ljusdal. Var ju hela två veckor sen jag var där! Vi får huset för oss själva. Blir väl gött! Ska bli skönt att komma ifrån detta bombnedslag. Jag orkar verkligen inte plocka upp nåt över huvudtaget. Såå trött! Känner mig som en ungkar, äter pizza framför tvn och kollar family Guy. Snart sover jag.