Nyttig?

Dagarna tuffar på som vanligt. Jobbar och pluggar. Lite roligt att använda p-ordet faktiskt. So far so good!
Körde lite kettlebell i söndags. Det känns än idag kan jag lova. Jag borde verkligen ha lite mer regelbundenhet i min träning så jag slapp denna träningsvärk som uppkommer efter varje pass jag går på ca. 1 gång/månad.

Vägde hur som helst upp det med 2 semlor igår. Alltså, jag är rätt så orealistisk när det gäller sånt. Helt seriöst tyckte jag att gårdagen var en "nyttig" dag för mig. På riktigt! Så länge jag inte mockar i mig ett halvkilo godis så är det lugnt liksom. 2 semlor? INGENTING i min värld. 1000 kalorier in the real world. Men vem fan räknar kalorier?

För övrigt fryser jag om tassarna och längtar till helgen.







Veckoupdate

Tänk att jag fick min korvgrillning idag ändå! Vi eldade lite hemma hos Hedblom/Teo. Och så blidde det lite stjärtlapp och kälke. Perfekt! Det enda som saknades var ju solen, men annars var det finemang!
Resten av dagen har vi inte gjort många knop. Ganska skönt, eftersom man haft en rätt så slitig vecka.

I onsdags åkte jag ju till Gävle. Blev bjuden på mat av Linda, sen fikade vi på Waynes med Emilie. Chai latte och morotskaka. Hur chic är inte jag?
Sov jättegott i Lindas säng! Det var längesen jag sov en hel natt utan att vakna av diverse anledningar.
Och i torsdags var det äntligen dags att ta tjuren vid hornen och ta sina första stapplande steg på Gävles högskola.
Det gick över förväntan. Kursen verkar spännande, men är redan nervös inför första studieuppgiften. Det är så jävla ovant och med ord som jag knappt förstår. Men det ska nog gå fint hoppas jag!

När jag kom till Ljusdal på kvällen envisades jag med att såklart spela innebandy. Note to self: Nästa gång du ska träna något på kvällen, se till att dricka vatten under dagen istället för bara kaffe och cola light. Vätskebrist kan orsaka enorma kramper i t.ex. vaden! Idag, två dagar senare är jag fortfarande öm i vaden och så har jag ett blåmärke bredvid ögat efter en boll. Och benen ska vi inte tala om. Börjar bli farligt att spela med dessa dårar!

Annars har jag tittat på mellon alldeles alena i vanlig ordning. Så jävla trökigt att sitta själv på lördagkväll! Men men...gilla läget bah! I morgon har vi inga direkta planer. Får se vad som händer!



Bellis med sitt favorit-färdmedel!


Planering

Det här kommer bli en spännande vecka! På torsdag börjar nämligen min lilla kurs. Jag ska befinna mig på Gävle högskola kl. 9. Så spännande att jag nästan spyr!  Jag åker dit redan på Onsdag. Man vill ju komma i tid ;) Och så får jag ju privilegiet att få en helkväll/natt med fina Linda! Vi ska ta en promenix kvällen innan så jag hittar dit. Fast det är iofs inte någon garanti för att jag ska komma ihåg vägen dagen efter...

Sen åker jag till Ljusdal på torsdagen där Bellis befinner sig. Då ska väl även lite innebandy hinnas med. Så tar vi hemgång på fredagen! Som vanligt!

Jag har veckan planerad in i minsta detalj kan man säga. Hoppas det blir bra och att inget kommer i vägen.
Helgen är dock tom. Får försöka hitta ork till lite rolig Bellis-tid. Alltså inte sitta hemma och glo på barnfilmer. Hellre utomhusaktiviteter, varm choklad och korvgrillning. Det vore vrålmys! Vet inte vart man kan göra sånt i Hudik dock. Får väl brasa ut i skogen så löser det sig.

Så ser det ut.
Klart slut varulvstjut.



Hobbit

Jag har alltid haft en ful, ojämn och oren hy. Det kommer och går år efter år. Men ärren består. Jag fyller 27 jävla år i maj! (Fy fan va gammalt) Men hur länge ska detta pågå? Ska jag ta det som en komplimang att ha en hy som är rödprickig och fet som en tonårings? Nope!

Och så kommer Isabelle, den lilla sprätten och säger att jag har mollusker på kinden! TACK för den passen din lilla hobbit!








Tara

Jahapp! Då har jag gjort det igen! För några veckor sen dök det upp ett oemotståndligt erbjudande på nätet. Ännu en prenumation på en tidning. Man fick ju 2 biobiljetter + 4 nummer av tidningen Tara för enbart 98 kr. Jag menar, EN enda biobiljett går ju på det! Klick klick så var det klart. Jag tycker att namnet "Tara" klingar lite ungdomligt, men ack så fel man kan ha. Jag fick hem första numret igår. Jag blidde lite chockad för det var inte som jag hade tänkt mig. Googlade runt lite nu och fick en närmre beskrivning av denna tidning:

"Tara är Sveriges stora tidning för Mittlivskvinnan. Du har kommit förbi stressrejset med småbarn och noll egentid och kan nu sätta dig själv i fokus igen (nåja, lite i alla fall…). Det är både förvirrande och härligt och fullt av möjligheter!

 Vi gör tidningen som är din vän på vägen. Här får du träffa andra kvinnor i din ålder, med liknande frågor om vad livet ska bestå av för att bli så härligt som möjligt."

Ja, det är väl lika bra att förbereda sig i tid kanske? Lära sig om klimakteriet och hur det är att ha barn som är lika gammal som mig...

Men nu kan jag ju gå på bio så gott som gratis + bjuda en vän! Lätt värt!



www.tara.se -Om någon av mina mogna vänner är intresserade...


Vattkoppsdags?

Att dra en pink i sängen 10 minuter innan vi ska kliva upp var väl inte den mest ultimata starten på dagen/veckan. Men men...sånt som händer! (OBS! Måste klargöra att det INTE var jag som drog pinken...) 

Sen går det tydligen vattkoppor på dagis nu. Och det kan visa sig typ 2 veckor efter man blitt smittad. Mmm...spännande att se om det är vår tur nu snart. Många brukar ju vilja ha det överstökat när dom är små. Det förstår jag. Själv var jag typ 11 år när jag fick mina koppor. Jag såg ut som en pestsmittad tonåring som hade hysterisk acne lager på lager. Fy fan vilken syn! Mamma försökte visa upp mig för släktingar och vänner som om jag vore ett odjur på cirkus eller nåt. Hon fick dock aldrig knäppa kort på eländet. Tack och lov!

Det blir ju förjäkla jobbigt om jag skulle behöva vabba i en hel vattkoppsevighet. Men nån gång måste man gört!
Det är väl bara att vänta och se...Men det kanske inte är det lättaste att se då hela Isabelle är full av prickar ändå. Mollusk-ungen nr.1!



Mor och dotter -Vattkoppsredo?






Fucked


Klara färdiga gååå

Svängde förbi Madde på vägen hem igår. Där blev det afternoon-tea, blev väldigt utstirrade av ödlan Roar, sen försökte Isabelle smuggla med sig Maddes nalle hem med argumentet "Nallen sa att han ville träffa min Nalle som jag har hemma och så vill han se mitt rum så jag måste nog låna honom litegrann". Den gubben gick inte!

Vill man byta samtalsämne med Isabelle så hon ska glömma det som hon blitt så besatt av så kan man alltid ta fram tävlingsargumentet. T.ex. tävla på oss ytterkläderna är mycket effektivt. Jag kan ju inte påstå att jag vill att Isabelle ska tro att allt är en tävling eller att det är viktigt att vinna eller så. Men ibland, rätt så ofta, så är det otrooooligt bra sätt att komma iväg på. Om man har lite bråttomt, eller helt enkelt bara vill göra som man gör helt naturligt när man ska nånstans: Klär på sig det man ska ha utan tjat och sen bara kunna gå. Det funkar liksom inte så i våran värld. Det ska bönas, skällas, mutas, sen blir det alltid "klara färdiga gåååå".

Mmm... Isabelle har en förjävla bra vinnarskalle. Hon kutar oftast till bilen nu förtiden, sen står hon där med näsan i vädret och skryter om hur hon "vinnde". Det kan ju vara både bra och dåligt... Jag kör på det så länge det funkar. Huvudsaken är väl ändå att mamman inte ska gå in i väggen pga. diverse påklädningsutbrott.


Bellis och nallen som inte fick följa med hem.


Babuschka -Nu vet vi vad det är.



Isabelle gillar att pilla bort ludd mellan tårna både på sig själv och andra. Spelar ingen roll i vilket sammanhang heller. Idag var vi ju på Mora träsk. Hon tyckte det var kul i 2 sekunder, sen betedde hon sig som en degklump slingrandes på golvet. Sen slet hon av strumporna och luddletandet var ett faktum.





Skämmes

Trök-blögg. Skämmes tammefan!

Sen sist har jag ju hunnit med min lilla Gävletripp. Mycket trevligt. Lite shopping, vin, interpool och nattligt donkenbesök som sig bör!

På måndagen blidde det lite korvgrillning ute i söderrå. Isabelle klämde i sig 4 stycken!!
På tisdagen var vi till Sandra för hon fyllde år. Jag drack kaffe och tittade på när dom andra mulade i sig smörgåstårta, pinocciotårta och dom underbara nougatkakorna. Oerhörd självdiciplin någon gång ibland så där... HIGH FIVE right?

Annars har det vart jobb bah.
Funderar på att åka till Ljusdal efter jobbet idag för det är ju innebandy-torsdag. Men nu snöar det nå djävulskt och då är det lite småjobbigt tycker jag. Vi får la se...

På lördag har jag bokat biljetter till Mora Träsk också! Kommer bli grymt...eller så kommer vi bli nertrampade, nerhostade och nernysta av små ligister.