Det blev en tur till maln idag. Mamma-bell...

img_4553 (MMS)

Det blev en tur till maln idag. Mamma-bellis-tid! Picknickade och mös i stormen. Annars har vi mest tagit det lugnt. Nu är stumpan med pappsen igen och jag har två dagars jobb framför mig. Velar över helgen. Vissa dagar finns det nada att göra och helt plötsligt kommer flera förslag samtidigt. Typiskt! Jag Är hopplös på att ta beslut och jag vill sluta vara ett planeringsfreak. Därför får det bli som det blir helt enkelt!


Booort

Just nu känner jag ett enormt behov av att åka bort! Bort bort bort och ha semester! Jag vill köra en bra bil, åka till någon djurpark, hyra en stuga, sitta i en brassestol med en kopp kaffe, ha vackert väder, bada, sola och bara vara! Vi hade funderingar på en furuvik-tur i morgon bara för jag vill booooort, men det ser ut att bli regn så vi får hitta på något annat på min lediga dag. Något som finns här i stan. Kanske Mulle Meck, eller trollskogen? Synd att badhuset har stängt på sommaren. Vi får ta och plaska i badkaret i stället... Nästa vecka blir jag iaf ledig som det ser ut idag.

Nå väl... jag har vart så himlarns trött sen jag kom hem från jobbet så snart däckar jag ihop. Inte för att det vart speciellt ansträngande idag, men jag blir trött och tung i huvudet ändå.

Natti!

Spelarn

Pratade i telefonen med Isabelle i kväll. Hon kommer ju vara med sin papi nästan hela veckan för jag jobbar. Frågade vad hon gjorde och hade gjort under dagen.
"-Jag spelar på farmors dator. Jag har spelat och spelat och spelat och inte ätit någon mat."
Precis det en mamma vill höra ;)
Jag och big brother-Hulda var på järnvägs ...

img_0275 (MMS)

Jag och big brother-Hulda var på järnvägs igår. Ser ni så lycklig jag är? Hulda not so much. Lol-troll!


Midsommarafton

Och så var det midsommar igen! Jag och Bellis har haft en underbar dag. På förmiddagen satt vi ute och solade, hoppade studsmatta, läste, och insöp d-vitaminer. Mitt på dagen drog vi till folkparken för lite lek. Sen kom Elin och Madde, då knatade vi vidare till hembygdsgården för midsommarfirande + picknick. Madde bjöd på underbar ädelostpaj och så hade vi jordgubbar och kakor. Fint väder, folkmusik och fiskedamm. Det kunde väl inte bli så mycket bättre?

Sen följde vi traditionen och åkte till Låka för lite middag. Men nu är vi hemma i ett tomt hus, bara jag och Isabelle. Fröken ska lägga sig nu snart och sen kommer jag sitta rastlös och uttråkad. Men i morgon blir det andra bullar på kvällen!

Här kommer några bilder från dagen som mestadels mästerfotografen Isabelle har knäppt. Vad gör man inte för att hålla en unge lugn en stund? 

Glad midsommar!


Glömde visst bilden i förra inlägget... ;)

img_5067 (MMS)

Glömde visst bilden i förra inlägget... ;)


Midsommarfirandet på dagis blev riktigt my...

Midsommarfirandet på dagis blev riktigt mysigt med sång, dans, jordgubbar och glass. Som vanligt fångar jag Isabelle på bild när hon sitter och mular i sig, precis som sin mor.


Förskolan...

Idag var det dags för sista utvecklingssamtalet på kantarellen. Det verkar flyta på fint där. Kristinebergs förskola har nu blivit en certifierad förskola, genom något som heter qualis. Tydligen är det bara 2 stycken i Hudiksvalls kommun som är det hittills, så det känns ju kanon!

Och Isabelles humör hade lugnat ner sig tyckte dom. Hon har ju vart en gnällspik i hela sitt liv, men nu verkar hon nöjd och glad för det mesta. Hon kan leka med vem som helst, men kan även sitta och dona själv. Hon hade också blivit duktigare att säga ifrån. Det finns ju alltid en unge i gruppen som är den som gör livet liiiite jobbigare för alla andra, men nu mera när Isabelle får en smäll så säger hon stopp och upprepar det sig så ger hon en smäll tillbaka. Det är väl kanske inte att uppmuntra, men det är inte mer än rätt så länge det inte är Isabelle som börjar. Så tycker jag iaf!

I morgon ska vi på midsommarfirande på förskolan. Vi har även köpt lite blommor till våra bästa fröknar! Egentligen man kanske skulle gått ihop med andra föräldrar, men jag känner knappt nån av de andra så det orkar jag inte med. Och Isabelle har nu sommarlov! Skönt för henne! För mammsen är det bara att fortsätta knega. Igår fick jag hoppa in på jobbställe nr. 4. Ingen intro, men vem behöver sånt? Det rullar på kan man säga.

I morgon åker vi till Ljusdal för ännu mera jobb, men sen är det minsann midsommar! Lövely!
Glad sommar!Fina midsommarflickor sen förra året!Wasn´t me...

Isabelle lever i något slags förnekselsestadie nu för tiden.
För när Isabelle satt i badet idag så hörde jag ett panikslaget "NEEEEEEEEEEEEJ".
Springer dit och frågar vad som hänt.
"Jag sväljde tuggummiiiit....men det var inte jag!"

Okeeeej...

Lätt värtÄnnu en gång har vi bakat chokladbollar. Men denna gång blev det med strössel på. Det blev ju genast mycket roligare, finare och godare! Fick besök och nu är dom rätt så slut och jag känner mig flott(ig) och fet som ett berg. Lätt värt det!

I morgon tar vi vårt pick och pack och åker till Ljusdal, för där väntas jobb.
Och på lördag är det väl cruising? Kanske man får se en bil eller två efter man gjort sitt.

Natti!

Sicken härlig dag! Började med en rejäl so...

img_9726 (MMS)

Sicken härlig dag! Började med en rejäl sovmorgon till framåt 10. Det händer inte varje dag direkt. Hämtade bellis, sen har vi vart med Jennie och boysen. Lekt,   Cyklat, skaffat skrubbsår, käkat glass på donken, åkt bil på Coop, käkat jordgubbar och känt oss allmänt somriga.


Jobbsi

Att jobba kväll och sedan börja på morgonen dagen efter är lite jobbigt. Inte kunde jag somna igår inte. Låg och tänkte på en massa saker som jag blir galen på. Saker som jag inte kan påverka, hur mycket man än vill hjälpa.

Har vart borta från Bellis alldeles för mycket på sistone också. I helgen var hon i Ljusdal och nu är hon med sin papi, men hon kommer väl i morgon min lilla smulfink. Det blir bra. Sen får hon en dagisdag på torsdag för då ska jag jobba på riktigt på arbete nr 2. Och till helgen jobbar jag i Ljusdal på arbete nr 3. Vem behöver stämpla egentligen?

Midsommar ska jag då vara ledig. Men vad man gör då återstår att se!
Tjong tjong!


k ä r l e k

Helgen har vart finfin! Det gick jättebra ...

img_7037 (MMS)

Helgen har vart finfin! Det gick jättebra att jobba i lördags. På kvällen körde vi grillning hos Saara och Rasmus. Så jäklarns gött. Blidde även lite klubb, hogges och manis. Nu är det dags för ännu en intro-kväll! Ciao!


Studenten 2012

Åh sicken dag! Vi åkte tidigt till Ljusdal i morse. Möttes av en enorm frukt och bärbuffé som var över sen Amandas klass hade haft champagnefrukost. Sen var vi upp på gymnasiet och tittade på alla lyckliga ungdomarna i det vackra vädret. Som vanligt känner jag att jag vill göra det igeeeen! 8 år sen jag tog studenten nu. Hujedamig! Sen har vi fikat mest hela dagen och bara haft det bra.

Nu är jag hemma i min ensamhet. Isabelle lovade att jag fick ta några gosedjur av henne så jag skulle slippa sova ensam. Hon är så omtänksam min lilla pärla. God natt världen!


Visst är hon sig lik?


Grattis Amandaaa och välkommen ut i arbetslösheten!

Tillägg

Dagen har vart lite jobbig med mitt livs första begravning. Den var jättefin, men döden är så svår att ta in. Det där med evigheten är sånt man blir tokig på. Lika som när man börjar tänka på hur oändligt stor rymden är. Don´t even go there! Man blir påmind om hur lite tid man egentligen har här. Det sas många fina ord där idag. T.ex. frågan om vad som är meningen med livet som många ställer sig. Det är ju själva livet som är meningen. Det är ju en gåva vi alla har fått. Nu låter jag lite djup, men det är ju sant. Ta tillvara på det!

Annars har jag och Isabelle spenderat lite tid med Olivia & CO på eftermiddagen, sen blidde det mat och bad när vi kom hem. Dagen gick i en rasande fart!

I morgon åker vi till Ljusdal för att kolla när Amanda tar studenten. Tänk min lilla lillasyster blir så stor! Jag blir bara där över dagen, för på lördag ska jag jobba på boendestöd för första gången helt solo. Det kommer bli jättespännande! Och på lördagkväll har jag enorma förhoppningar på att få dricka fanta och rosé och gå ut och dansa....pausa...dansa... eftersom Bellis förmodligen blir kvar i Ljusdal i helgen. Nu gäller det bara att hitta sällskap! Annars kanske jag går ut och sätter mig ensam i en bar och bara njuter av nuet....eller?


(Ett litet tillägg till gårdagens tvätt-tips: Se till så att man vrider tillbaka pluggen RIKTIGT ordentligt så det inte blir ännu en översvämning...)Är jag just nå less på tvättmaskinen då? D...

Är jag just nå less på tvättmaskinen då? Den har krånglat i några dagar nu, och i kväll har jag fått gått och tryckt i gång den ett antal ggr. Sen gav jag upp och ville ta ut min tvätt, men det gick ju inte för sig tyckte maskinsluckan så då var jag illa tvungen att ta itu med problemet. Öppnade en mystisk lucka, vred på nåt, lät vattnet rinna och rinna så jag trodde det skulle bli översvämning. Sen råkar jag dra ur pluggen som vattnet kommer ifrån och vad skådar mitt öga om inte en enorm garn/slajmboll. Nu är det rensat, badrummet städat och centrifugen går för fulla muggar och det är snart midnatt. Hale-fucking-lujah! Så det var dagens tvätt-tips utifall liknande incidenter inträffar för någon annan vilsen själ.


Hade det bra i Gefle med Linda. Tentan kän...

img_4638 (MMS)

Hade det bra i Gefle med Linda. Tentan kändes sådär. Nu är vi i Ljusdal och här gör vi inte många knop. Skitvädret förstör.  I morrn far vi Hem. Toodles!