Någon...

Någon sade att instinkten säger hur du ska vara som mamma …
”Någon” har aldrig haft en treåring med sig till affären.





:)


Tvättmaskin <3

I morse kom vaktmästaren på besök och hjälpte mig att koppla in tvättmaskinen jag köpt för ett mycket lämpligt pris. Det tackar man för :) Efter mycket om och men så funkade den och nu känns det så skönt! Enda anledningen till att jag inte velat ha tvättmaskin innan är för att jag fullkomligt avskyr att hänga tvätt! Men nu känns det bra. Jag lär väl köpa nån slags ställning som jag kan hänga tvätten på också.

Sen var vi till maxi och handlade. Ställde oss på sidan om byggnaden så det skulle bli nära och bra i spöregnet. Andra bilar stod ju där. Man står inte i vägen för nån, men självklart var det en lapp på rutan när vi kom tillbaks. 500 spänn. Jävla idioti! I måndags fick jag en bot när jag jobbade. Jag glömde sätta fram handikapptillståndet. JÄVLA SENILA IDIOT JAG ÄR!

Nu sitter jag och är solokvisten. Bellis följde med pappsen till sin farmor&farfar. Själv ska jag färga håret nu tänkte jag. Om jag orkar. Igår tog jag sista penicilltabletten. Om jag blir sjuk nu igen får jag psykbryt. Men jag känner mig konstig och det är tungt att andas. Syrebrist. Skulle vilja gå en uppfriskande promenad, men det spöregnar så jag pallar ej. Har inte tränat på jättelänge. Tråkigt. Känns som man tappar allt och då är det svårt att komma tillbaks. Jävligt less är jag. Och nervös.

I morgon hoppas jag på en trevlig afton på Torön. Måtte ingenting stoppa mig. Engmans kapell spelar upp till dans och det vill jag inte missa :) Note to self: Inga mentholcigaretter ska rökas. Helst inga cigaretter alls.

Nä nu ska jag ta tag i kråkboet.

Strapsbycochise.se

Inte för att jag har så många läsare men jag måste ju sprida min väns förhoppningsvis framtida karriär vidare.
Är du i behov av "Camerastraps" (har ni hört på maken) gå in nedan och flukta. Läckra kameraband till salu :D

http://strapsbycochise.se/


Vilket dåligt namn

Isabelle sitter och snurrar sitt hår. Jag blir galen! Hon snurrar så håret typ dör och lossnar. Igår klippte jag bort lite. Såg så himla slitet och stripigt ut där bak. Nu blev det lite jämnare iaf. Och lite tjockare. Hon är ju så tunnhårig. Det var jag också när jag var liten, men en dag sa det KABOOM och svallet var ett faktum.

Jag försöker även rätta henne när hon uttalar ord fel. Hon vill ju gärna sätta D eller T före och i det mesta. Och så fort hon inte kan säga det riktigt säger hon: -Vilket dåligt namn.


Tunnhårig, men ball brud som tycker att ordet "Musik" är ett dåligt namn.

Barnens dag!

Idag var vi på Barnens dag i folkparken. Mycket folk! Tyvärr har dom tagit bort ALLA leksaker där. Helt sjukt. Hoppas dom kommer på plats snart igen. Men det fanns ju andra roliga aktiviteter. Isabelle tog sin första ridtur idag. Ponnyridning! Världens kö för ett kort ögonblick av lycka. Lätt värt! Blev även fiskedamm, kollade in kanin och sköldpadda som fanns där, småstjärnorna, korv och gratis festis och glass. Efter att vi utnyttjat allt som fanns att utnyttja åkte vi hemåt. Så nu har vi tvättat och vart ute resten av eftermiddagen.
I morrn ska vi tillbaka till verkligheten. Hoppas vi klarar denna vecka utan sjukdomar.


Åkte lite båt på Helens gräsmatta igår...


Stadigt grepp runt lilla armen.


Ponnyridning!


Duktiga hästtjejen!


Fiskade även upp en godispåse!

Vi har haft en kul dag =)

Pajen is back

Nu är min lilla sötepaj hemma igen. En sötepaj som är duktig på att gömma undan saker. Jag letade efter kameran nyss. Jag hittade denna gömma i filmskåpet. Just nu är det inte många filmer där, mer av annat...



Just nu håller hon på att flytta gömman till balkongen. Måtte ingenting ramla ner till grannen... kul om det skulle svischa ner en liten groda eller gräsklippare liksom.





Skönt att ha henne hemma :)


Alkoholintolerant?

Nu är man hemma och är sjuk igen. Jag brukar aldrig ALDRIG bli sjuk, men nu har immunförsvaret ballat ur. Eller har jag blivit alkoholintolerant? Sist jag festade fick jag halsfluss och efter den här helgen mår jag som en påse skit. Ont i kroppen, allra helst huvudet och lite feber som grädde på moset. Får se hur det går nästa gång...
Jag skulle egentligen vart i Östersund nu. Skulle bott på hotell och fått god mat, men näe. I stället ligger jag hemma i min ensamhet. Pendlar mellan säng och soffa. Masade iväg mig till affären också och köpte proviant så som: Nyponsoppa, mandelbiskvier, glass, chokladsås, chokladkakor, juice. Ja, allt en sjuk människa behöver.

Bellis är med sin papi. Dom är i borgarparken och leker nu och har det säkert jättekul.
Hon kommer väl hem i morrn. Jag ska vila upp mig tills dess. Jag är en människa som har otroligt svårt för att vila. Förr i tiden gick det utmärkt att ligga i soffan och glo på film en hel dag, men nu, trots att jag är trött som bara den så får jag myror i brallan. Jag var till och med och kolla om det fanns tvättid idag, men näe. NÅN hade satt en papperstuss i ett av hålen där man sätter tvättcylindrarna. Otroligt irriterande då folk gör så. Fräckt! Men men...jag ska fan inte tvätta idag ändå.

Nä, nu ska jag fortsätta med att göra ingenting.

What goes around...

I morse kom Isabelle först till dagis. Jag tror hon tyckte det var skönt för hon vinkade lugnt trots att det var en annan fröken. Men det är skillnad på fröknar också. Eller förskolelärare. Då dom är lugna, pratar lugnt och har en lugn personlighet så blir barnen lugn. Skönt med sådana! Det går ju mycket värre med stressade barnskötare som pratar fort och är allmänt hetsiga. Usch för sånt.

Isabelle är fortfarande en ganska gnällig unge. Hon försöker fortfarande med att bli buren från parkeringen. Det vägrar jag. Sen är det massa annat jollande då hon "inte kan". Kan inte plocka upp snuttefilten, kan inte ta på sig skorna, kan inte gå, osv. Sen är det mycket "kan själv" såklart. Det är ju bättre. Så länge man inte har bråttomt.
Men jag har börjat hantera gnällandet lite bättre. Jag har provat det mesta, att prata lugnt och förklara saker, frågar varför hon gnäller, vad som är fel, jag har provat trätat och vart allmänt jobbig tillbaka men nu har jag kommit på ett knep. Vid minsta lilla pip så får hon ett finger i revbenen så börjar hon skratta i stället. Mycket trevligare. Plus att hon tycker att jag är skitjobbig när jag gör så. What goes around, comes around. 




Brakfull

Igår kom några brudar förbi på middag. Lånade mammas hus. Vi satt ute på altan hela kvällen och hade det väldans trevligt. Vi testade ganska så många drinkar under kvällen. Göttans. Sen drog vi på järnvägs. Där var det dött till en början, men sen blev det ganska bra och lagomt med folk. Jag hade en riktigt rolig kväll och det tackar jag sällskapet för :)

Idag har det vart otroligt segt och jag har haft en huvudvärk som inte var av denna världen.
Jättekul att åka buss och sen gå hem i regnet. Not. Och hur många gånger kan man egentligen sjunga "saft saft hallonsaft, bättre saft har ingen haft..." under en resa från Ljusdal-Hudik?! Eller det var snarare "Taft taft hallontaft". Men hellre en sjungande bäs än en suris.

Nu vill jag helst bara sova. I morrn börjar vi redan kl. 7. Suck...


Emilie gjorde ett tappert försök att undkomma kameran. Den gubben gick inte!


Spelade Vuxenpoäng. Ett spel som jag fick i present av girlsen. Fick även söta hjärtformade bakformar.


Maddes planer om att bli brakfull funkade.

:)


Tack!

Då blev man ett år äldre då. Känns gött. Har haft folk här hela dagen lång. Fikat en jäkla massa och fått en massa bra presenter. Päningan, presentkort h&m och klippning, blomma, tofsprydnader eller vad man nu kan kalla dom ;) Ett snyggt linne, trosor, hudkaviar (?) Visst låter det äckligt? Godis, locktång, mojito.
Jag är så nöjd så! Tack för alla presenter och gratulationer!

I morgon tar jag och Bellis bussen till Ljusdal. Då ska jag ha en liten middagsbjudning/drinkafton med några brudar. Det ska bli såå trevligt! Hoppas vädret skärper sig tills dess...

Nä, nu är det fredagsmus, som min lilla stumpelumpa skulle sagt. Hon slocknade så fort hon la ner huvudet på kudden. Slitig dag har det vart, ingen middagslur och avslutade dagen med att leka järnet med kusinen Gabrielle :)

Tack för idag. Slut för idag =)

Bad

Idag kom vi äntligen iväg till badhuset. Alltid lika skoj att plaska omkring + att vi fick sällskap av Sandra och Olivia. Skoj skoj!






Det blir nog en tidig kväll i kväll. Det tar på krafterna att bada.
I morrn blir det kalas för moi =) Det är bara att komma förbi om nån är fikasugen!
Tjingeling!

Helg.

Ja men då var det helg igen. Najs!
Hur skall dessa dagar spenderas på bästa sätt månne? Imorrn är jag sugen på badhuset. Måste testa golven som nu ska vara fixade där. Jag kommer ju ihåg hur jävla halt det var sist. Mmm...lite plask i plurret skulle nog vara uppskattat.

Resten av ledigheten ska det kalasas på. En blir ju äldre... och det ska man ju vara tacksam för.
Appropå det så har jag hört en och annan gamling diskuterat idag. Först var det två tanter på hälsocentralen.
Först pratade dom om att utlänningar har väldans fina barn. Sen började pratet om krämporna.
-Jaa, en blir ju äldre. Därför passar dom höga stolarna bättre. Det är ju lättare att resa sig ifrån dom. Inte tänkte man på sånt när man var yngre.
-Jaa...jag blir ju så himla yr nu förtiden. Allra helst när jag har legat och sovit och kliver ur sängen. Då måste jag sitta och massera tinningarna ett tag.
-Gör du det själv? Oj oj oj...

Sen gick jag förbi några gubbar som pratade på gatan.
-Ja...en dag blir man väl påkörd och då vore det bra att vara med i det där donationsregistret.

Inte lätt att bli gammal, men nog vill man bli det iaf!

Isabelle somnade framför nyheterna vid sju-tiden i kväll. Bra sömnmedel. Tyvärr blev hon pigg som en mört när jag tog på henne nattlinnet. Och OJ så stolt hon blev över sitt nattlinne. Tror inte hon sett nåt snyggare.

Fyfan vad torr i ögat jag är nu. Ge mig sömn.



Tuff dag på dagis...


Lill-gammal...

Gårdagens blogginlägg kom nu i stället. Tror jag. Orka blogg.se när det håller på så här.

Idag har jag blitt röd om bröna. Satt ute och läste ganska mycket idag, därför har jag en kritvit hals och rött bröst. Vackert!

Isabelle sov hos mormor i natt. Saknade henne som attan idag, så det var skönt att få en välkomstkram när jag kom hem. Vi åkte direkt till bangkok-kajen och käkade middag med mamma, syster och moster. Mumma!
Nu ligger fröken och försöker sussa. Inte det lättaste när det är så ljust. Jag har äntligen fått rullgardiner men inte fått upp dom än. I morrn blir det dagis. Enda dagen den här veckan. Sen blir vi lediga igen!



"Inget går upp emot att krypa upp i soffan med en kopp te..."

Årets bullbak

Visst är det kul när man skriver ett blogginlägg och allt råkar försvinna?
Äh...jag gör en förkortning.

Igår kom syrran. Sov över tills idag. Trevlans med sällskap!
Började dagen med att baka bullar. Isabelle tyckte mest om att hålla på med mjölet. Jag tycker heller inte det är kul att baka bullar. Kletigt är det. Mjöl och pärlsocker överallt. Men men...varje år i maj och Juli så är det en oskriven lag att baka.

Vi har även tvättat, promenerat och bytt sängkläder. Längtar redan till att få lägga omkull mig.
Isabelle har ju gått och fått feber igen. Jag hatar att se henne sjuk. Hon är så varm och jag skulle vilja hålla om henne hela tiden när hon är så. Stackars bebis.


Kakbak

Är det lite uppåttjack i kåvepenin eller? Jag har vart såå pigg både igårkväll och idag. Just nu är jag slut, men tidigare. Jag har bakat idag och mamma har tagit några fönster. Bytt lite grejer på jysk och dollar. Handlat på maxi. Effektiv dag, men nu känner jag att jag måste ta det lugnt. Bakterierna kan spridas om man inte tar det lugnt. Så sa Dr.Stephan. Fredagsmyset, here we come!

Mitt lilla frö kom hem idag också mitt i kakbaket. Då fick man självklart hjälp. Perfekt att göra nonstopkakor med barn. Lätt som en plätt och kul som en...jul? Vi tar bullbaket senare i helgen!
Men jag lovar. Kakorna vi gjorde idag. Mina kärl täpptes igen bara jag såg dom. Farliga grejer.




Kakorna blev godkända av kakmonstret nr.1

Rensning

Nu har jag rensat bort vinterkläder och lagt i förrådet. Rensade lite i fickorna också. I mina hittade jag en hårnål, en tampong, en parfym. I Isabelles fann jag detta:



Pengar, lypsyl och blingbling. Barnet har inte ens fyllt 3.

Skönt att stoppa undan lite, MEN det finns ju massvis med kläder Isabelle växt ur som jag vill sälja! Man kan ju inte spara ALLT. Nån som känner sig manad? Finns flera storlekar i olika modeller till olika årstider. Nä jag orkar inte knäppa kort heller. Och orkar inte tradera. Eller blocket. Shit vad jag aldrig kommer bli av med det. Kanske nån framtida loppis... Kommer väl sluta med att man slänger det till bättre behövande.



Så mycket bättre

Idag känns det mycket bättre. Vilken jävla tur att det finns penicillin. Tack Flemming. Hoppas inte att nån n00b fick för sig att jag skaffat en pojkvän med det namnet...

Farmor och farfar vågade sig hit på förmiddagen på lite kaffe och bulle. Trevligt. Träffade Bellis en sväng också.
Vet inte vad jag ska hitta på resten av dagen. Det är ju såå tråkigt, men samtidigt vill jag inte ute och sprida baciller.
Jag borde vila lite men känner mig inte alls särskilt trött. Får väl sitta och lyssna på min fruktansvärda diskmaskin som låter värre och värre för varje gång. En ny sådan står högst upp på önskelistan. Ska nog sätta mig och skriva en sån. Inte så ansträngande :) Sen finns det ett och annat tumavtryck på tv´n som borde elimineras.
I morrn kommer mami och hjälper mig med fönstren. H0h0...dom ser förjävliga ut nu. Har inte tvättat dom nån gång sen vi flyttade hit, vilket blir ca. 1½ år. Hoppsan...

Nå väl...ha en bra dag!



Förra veckan var det en som var redo att sopa...till och med i sömnen.

Halsfluss

Halsfluss. Alltid lika mysigt. Var till hälsocentralen idag. Fick en tysk läkare som verkade helt flummig. -TJEEEENARE MARLEENE! Sen stod han och tittade på mig och fnittrade. Såg jag så rolig ut? Sen fick jag gapa stort. Då rynkade han på näsan -Ajaj... Jag inte behöva ta prov på detta. Sen skrev han ut recept på penicillin och nån mungurgel. Fick även en sup där. 13 tabletter som löstes upp i lite vatten. Kändes som jag skulle ta en överdos. Bästa tipset från Dr. Stephan var att jag skulle åka och köpa glass. Det lindrar allra bäst. Doctor´s order! Sagt och gjort så har jag ett stort paket med ispinnar här hemma nu. Glass och övrig flytande föda går bra.

Mår hur som helst som en påse skit. Och JA det är faktiskt jäkligt synd om mig. Jag brukar aldrig vara sjuk och det här är första gången jag sjukskriver mig på mitt nuvarande jobb som jag haft i mååånga år.
Som tur är så är Tommie ledig så Isabelle kan vara där, annars vet jag inte vad jag skulle ta mig till. Det räckte med våra dispyter i morse. Jag kan ju knappt prata så det var lite svårt att överrösta hennes vrål. Allt är fel hela tiden och jag blir såå trött. Trotset har eskalerat till en helt ny nivå. Hon hade ett jäkla humör på dagis också sa dom. Suck...

Nä nu ska jag fortsätta med mina sysslor. Alltså vila och titta på tv och äta glass. Usch så tråkigt. Det enda positiva är glassen.



Min älskade bråksäck med sitt otrooooligt påklistrade smile.

Löser sig...

Känner mig lite småsjuk idag. Ont i hals, huvud, febrig, osv. Säkert för man var ute och slirade i kylan i helgen.
Isabelle har vart gnällig dom senaste dagarna. Hon kanske börjar bli hängig också. Hopplöst vid läggningen igår. Så himla olycklig tjej som ska testa mig hela tiden. I morse var hon dock glad när jag lämnade henne på dagis och hon fick stå och vinka bredvid Selma.

Det är en massa saker jag borde göra, men jag får inte tummen ur. Tvätta fönster, baka bullar, planera födelsedagskalas? Det börjar dra ihop sig. Men men...det löser sig. Behöver inte bli nåt märkvärdigt. Men hela maj månad känns så stressande.

Vill bara åka hem och sova nu. Skulle även behöva en fet ipren. Och nyponsoppa med glass och mandelbiskvier. Tack.


Walk of shame

Gårdagen blev det grillafton i Iggesund. Oooo SOM JAG LÄNGTAT! God mat, gott vin, trevligt sällskap. Sen drog vi till stan och jag gick ut på krogen i Hudik för första gången på väldigt länge. Provade Gossip. Skakade rumpa och hade det riktigt kul!



Idag gick jag med gårdagens klädsel hem tillsammans med Isabelle. Orkar inte förklara... men det är inte alla som går The walk of shame med sitt barn. Gick inte speciellt fort heller eftersom hon bytte skor 2 ggr under promenaden och samtidigt skulle klippa allt gräs. Undrar om hon var stolt över att ha en mamma som såg ut som en flygvärdinna/blottare idag.




Just nu känner jag att jag bara vill gå och lägga mig. Så fort Isabelle slocknar så ska jag göra detsamma har jag planerat.