Elitloppet

I lördags åkte jag med jobbet till Stockholm. Vi bodde på Mornington Hotel i Bromma. Helt okej. Värsta hälsohotellet med träningsprylar på rummet och nyttig mat, osv.
På söndagen var vi på Elitloppet på solvalla. Alltså trav! Vi satt där i stekande sol hela dagen och kollade på pållarna. Så nu har jag världens bondbränna som inte kommer gå bort i första taget. Snyggt!
Helgen har vart riktigt trevlig faktiskt. Men skönt att vara hemma nu! Det verkar inte gått någon nöd på min lilla sötnöt. Hon har vart på cruising i Bergsjö och börjat kalla sin pappa för Tommie. Haha...
Klippte bort lite fjun från hennes hår idag också. Luggen hängde så hemskt i ögonen och så tog jag liiite toppar där bak. Det ser ju lite slitet ut må jag säga.

När man vart borta några dagar och inte kollat internet så är det mycket man har att ta igen. På fejjan så fanns det enormt många inlägg, 2 vännerförfrågningar från Yunus Emre Nur och Adam Dominik. Och ett meddelande från Yunus där han skriver: BENİ EKLER MİSİN MARLENE İYİ GÜNLER.;)
Översätta nån?
Och så har vi bloglovin där man hade mååånga blogginlägg att ta igen. Ni som inte skaffat det. GÖR DET! Så slipper ni gå in på nåns blogg 40 ggr per dag för att kolla om det kommit in nåt inlägg. Prenumera på bloggar i stället. www.bloglovin.com

Nu har jag två dagars jobb på sjukhuset framför mig. Måtte det gå bra och hoppas patienterna har feta blodkärl så jag lyckas ta något prov i stället för att behöva bråka med sjuksköterskorna. Ska även inviga min vackra namnskylt!

Men nu ska jag äta lite polkachoklad :)


Rökande 2-åring

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article7201230.ab

SJUKT! Han ser ju helt världsvan ut också...Fy fan vad vidrigt!

Proppad

Idag kom mamma, Amanda, Fredrik och Emma på besök. Jag bjöd dom på tortillagratäng. Mycket lyckat om jag får säga det själv.

Annars har jag mest tvättat och sånt. Fick hem massa nya (begagnade) kläder till Bellis också. Så nu är garderoben ännu mer proppad. Blev även en kaffetår i söderrå.

Nu sitter Isabelle i sin morgonrock och tittar på Pingu. Men jag misstänker att det är dags för ett blöjbyte.
Sen är det väl sussa.

I morrn åker jag till sthlm nån gång mitt på dagen. Kommer hem på måndag eftermiddag. Hoppas att det blir en trevlig resa.

I kväll blir det väl talang och modern family.
Trevlig helg!

P.s Jag är oerhört missnöjd över att Anna inte gick vidare. Jag skulle vilja påstå att det är SKANDAL tillochmed...D.s.
P.s.2 Jag vet inte hur man skriver ordet tillochmed men jag vågar inte ha några mellanrum utifall det skulle bli särskrivning. Det skulle jag få fan för...D.s.2.

Cirkus!

Efter jobbet åkte jag direkt mot köpmanberget och mötte upp Tommie och Isabelle. Sen var det dags för CIRKUS!
När vi kom in stod en clown och sålde ballonger. Isabelle tittade storögd på den konstige gubben. -Bubbe dää!
Fick ganska bra platser. Vi fick se en rolig gubbe, lite akrobatik, hundar och ponnysar. Isabelle satt stilla som ett ljus och tyckte det var riktigt spännande. Hon klappade händerna utav bara den. I pausen valde vi att åka hem dock eftersom stumpan började se ganska trött ut. Vi köpte en ballong på vägen ut (50 jäkla spänn). Den tyckte hon väldigt mycket om. Den står i hennes rum nu :) Jag tycker det var jättekul att komma ut och göra nåt annorlunda för en gångs skull! Tack igen Laila =)

Sitter nu och kollar på melodifestivalen. Har missat Sveriges bidrag. Hoppas det gick bra. Men jag kommer väl inte orka kolla om hon går vidare. Håller tummarna att man får se henne i finalen på lördagkväll ifrån hotellrummet :)

I morrn kommer mamma och systeryster. Ska laga en god lunch till dom.
God natt!

Utvecklingssamtal

Idag var vi på utvecklingssamtal. Ska försöka komma ihåg alla fina saker fröken sa :)

Hon beskrev Isabelle som en otroligt duktig tjej, hon kunde ju till och med räkna. Hon sjöng med i låtarna, satt fint på samlingar, berättade vad hon ville ha från matbordet, satt fint och käkade, när det var dags för vila tog hon sin kanin och la sig på sin plats och somnade utan problem. Hon är inte speciellt fäst vid någon särskild fröken utan kan sitta med vem som helst, bara hon får sitta i knät så är hon nöjd. Hon gillar att titta när dom andra leker och har inte någon speciell favoritlek än. Men hon är ju fortfarande ganska liten.

Jag frågade hur hon reagerade när andra barn gick på henne (hon har ju fått ett och annat klösmärke), hon blir oftast ganska rädd och går hellre undan än att ger igen. Fröken tyckte vi kunde lära henne säga Stopp när tillfälle ges, så hon lär sig att man ska säga ifrån om det är något hon inte vill eller tycker om.
Isabelle beskrevs även som lite "lill-gammal" för hon har koll på allt som ska göras, alla rutiner. No problemo!
Så det enda som man kan tänka på är att tuffa till henne lite. Vill inte att hon ska bli ett mjäk men heller inte en värsting. Men som sagt är hon ju fortfarande liten och mycket kan ändras.

Jag blev väldigt glad av att höra någon annan prata om Isabelle, om hur hon är på dagis och så. Fick nästan en tår i ögat :) Så STOLT att jag vart med och skapat ett sådant underverk!



Och i kväll verkar det som vi ska gå på circus! Snälla Laila gav oss biljetter!
Ska bli riktigt kul. Jag har velat gå på circus jättelänge. Kommer ihåg när jag var liten och gick med pappa, då somnade jag så jag missade clownerna som jag ville se allra mest. Typiskt.
Får se hur länge stumpan orkar med, annars är det bara att smita hem antar jag.
Men jag har förberett med bullar och russin :)
Hoppas på en trevlig afton!




Unga mödrar

Jag sitter och kollar på Unga mödrar på tv:n. Och jag blir så upprörd! Jag brukade kolla på det förut men nu är det visst nya avsnitt med nya mödrar från Danmark. Alltså dom har samlat dom mest tragiska exemplen. Det är en stackars white trash-morsa som fått tvillingar. Hennes kille är borta hela veckorna och nu verkar det som han lämnat henne helt. Tvillingarna sover i omgångar och på morgonen brukar hon stänga in dom i ett rum, stänger av babylarmet och ställer sin klocka så hon får sova 4 timmar. Så barnen kan ligga där inne och skrika så att hon ska få sova? Jag tycker väldigt synd om henne OCH barnen, men jag tycker inte att man kan göra så. Hon måste väl skaffa någon slags avlastning av familj eller vänner. När jag var yngre önskade jag att jag skulle få tvillingar när jag blev äldre. Idag skulle jag säga nej tack. En bebis i taget räcker.
En annan ung morsa att lämnat ett ljus i lägenheten så den blev rökskadad. Visst olyckor händer.
Men jag blir så trött. Kan dom inte hitta NÅN bra, trevlig ung mamma som inte sitter och röker i bebisars ansikten och dricker bärs med jämna mellanrum. Det är väl tillräckligt med skitsnack om dom som det är?!
Nä, man kanske ska utbilda sig till socialtant och flytta till Danmark?

Hjälp mä

Fy fan vad jag känner mig less idag. Jag känner mig besvärad, har en klump i magen och vill bara åka hem och lägga mig. Jag har en s.k "Vad-ska-jag-göra-med-mitt-liv-dag". Allt känns så meningslöst ibland. Eller ibland och ibland. Alldeles för ofta.

Är det så här det ska vara? Livet lunkar på så jävla slentrianmässigt. Det enda som gör mig glad är Isabelle. Alla nya saker hon gör och säger. Snacka om att leva genom sitt barn. Tänk när hon blir äldre, vem är jag då? Kommer jag bli den jobbigt påträngande mamman som måste ha full kontroll över sitt barn trots att hon är 20-30 år? Förmodligen. Men jag måste vara någonting mer. Något jävla intresse måste man väl kunna skaffa sig? Önskar jag hade ett hus. Då skulle jag påta i trädgården, även fast jag inte vet något om det. Kanske gå en cirkelkurs om trädgårdsarbete? Haha... nä jag skulle verkligen vilja ha en fin trädgård med en liten damm. Det önskar jag mig just nu.

Tänk om man kunde få en uppenbarelse som visade vad man skulle ta sig till. Ett aha-ögonblick. En skylt på vägen där det stod -Malle! Du ska bli --- när du blir stor. Sätt i gång och sök utbildning/jobb, whatever! Gör något nytt!!

Men jag vet ju inte vad det ska bli av mig. Jag är så uttråkad och har myror i brallan. Hjälp mä.

Bellus

Förresten fick jag reda på att namnet Bellis är blommor (eller ogräs) som kan växa i trädgården. Jag måste självklart googla på det och hittade dessa söta blommor.

Bellis Perennis



Släktnamnet Bellis kommer av latinets bellus (vacker).

Kan inte annat än att hålla med :)

Skyltmax.se

Idag fick man fika på Håsta eftersom Mr.Hedblom fyller år. Han fick den bästa och mest behövliga presenten från mig. Strumpor! Jajjemänn. Som tack fick jag smörgåstårta, vanlig tårta, och massa goda kakor. Jag glömde min matlåda i frysen och det gjorde absolut ingenting eftersom jag har vart mätt hela jäkla dagen. Jag har inte behövt äta nånting mer. Riktigt gött!

Annars har man jobbat. Isabelle har vart på dagis. Hon hade sovit en lååång lur där så dom fick väcka henne tillslut.
På torsdag ska vi på utvecklingssamtal. Spännande :)

Handlade lite på maxi också. En perfekt morsdagspresent, studentpresent och 2 skivor till Isabelle. En Alfons-skiva och en med "Bilmusik". Åker man långt kan det behövas rolig musik i bilen.

Och idag fick jag min namnskylt!! Helt otroligt. Jag fick den helt gratis bara för att jag länkade till dom här på bloggen. Jag trodde inte att den skulle komma men det gjorde den. Och fort gick det!
Bara för att jag är så glad och tacksam så länkar jag igen:

http://skyltmax.se/


En guldfärgad med svart text. Marlene Undersköterska. Hoppas den kommer till användning.

Undrar vad man ska göra i morrn på förmiddagen då? Hoppas solen skiner så får Bellis cykla lite.
Nu ska jag sussa. Natti!

Isabelles första cykel

Idag var jag i väg och lärde mig om Time Care Pool på sjukhuset. Så nu vet jag hur det funkar. Var även och kollade upp om det fanns jobb där i sommar, men det verkade som det var fullt. Men det kanske dyker upp nåt. Hon nämnde röntgen. Det vore mycket intressant. Plus att det bara är dagtid. Men tveksamt tyvärr...
Gävledala var utanför och stod alldeles vid min bil på parkeringen. Undra om man blev med. Hoppas verkligen inte det. Dom stod säkert och pratade om den Norska läkaren som jobbar där trots massor med anmälningar. Jag skulle verkligen inte vilja ligga under hennes kniv. Hoppas hon får sparken.

Isabelle har fått sin första cykel idag också. Den är så söt så. Hon provade en svängom, men tröttnade fort och ville skjuta på. Vi köpte till en sån där stång så man kan styra lite. Men den kommer säkert till användning.
Nu fattas bara en "cykle" till mig...tänk vad jag tjatar om cyklar jämt.

Nu blir det jobb i 3 kvällar. Ledig fredag. Sen sthlm. Jag är så nervös inför den resan. Jag vill inte vara borta från Bellis i hela 2 dygn. Känns jobbigt. Men det kan vara bra också att hon får vara mer med sin pappa. Hon är extremt mammig nu. Andra människor kan knappt få prata med henne, för det enda svaret dom får är: -Mammaaaa.
Får se hur det går att lämna på dagis i morrn...

Tog tid att somna i kväll också. Men hon är ju rolig. Satt i sängen med handen på örat och "pratade i telefon".
-Ja ja ja, Nej nej nej, Hejdå! Och så lägger hon på.
Och så har hon börjat stoppa om sin kanin. Lägger han på kudden, på med täcke, sen viskar hon nåt och hyssjar att man inte får prata högt eller nåt. Trots dessa gulligheter kan det blir frustrerande att ligga och vänta ut henne. Hon går absolut inte med på att jag går ut därifrån. Men det gör jag om hon öschar för länge. Går ut i en minut och då skärper hon sig och försöker sova.

Avslutar med en bild på den vackra cykeln :)


Tråkväder

Idag hoppade jag in och jobbade extra. Ganska skönt att sitta inne när det vart sånt tråkigt väder idag. Men har som vanligt haft lite ångest över att lämna bort Isabelle när hon är lite krasslig. Hon låg och sov när jag kom. Fick väcka henne efter ett tag och då var hon helt borta. Låg jättestilla och sa inte ett ord på jättelänge. Men nu är hon sig själv igen. Tyvärr hamnar hon i säng senare i kväll eftersom middagsluren blev så sen. Nu har hon badat och nu sitter hon och tittar på Pingu. Smällt i sig välling, klementin och glass också. Mat funkar inge vidare. Backslick efter badet. Så jäkla snygg är hon. Jag måste ha världens snyggaste bäs.

Men hur länge ska hon vara sjuk? Hon har haft feber till och från, snorig i flera veckor, ögonen rann i några dagar, hostig, gnällig och hon har det allmänt jobbigt. Får se hur mycket dagis det blir till veckan.

I morrn är jag ledig. Ska bara i väg på en liten kurs om hur man hanterar datasystemet på vikariepolen. Man kan skriva in sig på datorn när man är tillgänglig för jobb på sjukhuset. Låter som en smart idé.
Och så måste vi handla. Måtte det vara fint väder i morrn så vi kan vara ute och lajja :)



Lång dag

Vi började dagen med en cykeltur runt kyrksjön, sen en promenad så stumpan fick sova. Så skönt väder!
Fikade på finess med flickorna.
Hälsade på pappa.
Sen åkte vi mot Hudik. Stannade i Forsa på vägen dit och fick tårta för Bäckis fyller 30 idag.
Ante fyller 25 så sen var vi dit och fick äta grillat.
Isabelle är fortfarande lite hängig.
I morrn ska jag jobba extra och stumpan ska få vara med sin farmor en stund tills pappsen kommer dit.
Kanske hon sover med honom också.
Det känns som vi gjort alldeles för många saker idag.

Nästa helg är det meningen att jag ska följa med jobbet till sthlm. Men har fortfarande ingen barnvakt mellan söndag-måndag. Hmm...Får se hur vi löser det.

Nä nu ska jag krypa ner till min lilla tös. Hon får sova med mig i natt så kanske hon sover bättre.
God natt!

Cykel till salu?

Har haft en underbar dag och vart utomhus nästan hela dagen. Vädret är kanon! På förmiddagen gick vi runt kyrksjön. På eftermiddagen cyklade jag och Bellis till folkparken och lekte. Så det blev 2 varv runt kyrksjön idag. Känner mig såå hurtig :P Jag måste skaffa mig en cykel. Nån som har en till salu? Hur skönt är det inte att cykla liksom? Och Isabelle ÄLSKAR det!

Har även vart till låka och kört lite skottkärra.
Sätter in några bilder också som Rändie knäppt.















Haha, snygg avslutning :P
Trevlig helg :)


Gratis namnskylt?!

Jag ska ju förmodligen jobba på sjukhuset i sommar. Och då tänkte jag visa mig lite proffsigare än vanligt genom att skaffa mig en RIKTIG namnskylt. Marlene -Undersköterska. Det låter väl klatchigt?! Jag ska därför prova att länka till två sidor här på bloggen så kommer jag förhoppningsvis få en namnbricka alldeles GRATIS! Bara jag nämner ordet aktiebolag (se länkarna nedan).

Behöver DU en namnskylt, gå in på http://skyltmax.se/blogg/gratis-skylt

Gå även in på deras systersidor och kolla läget:

http://www.aktiebolagnu.se


http://www.aktiebolagnu.se/lagerbolag

Man kan ju alltid prova. God natt folket!

Klägg

Natten har bestått av en massa pipande från Bellis. Tillslut hamnade hon i min säng och då sov hon gott. Men i morse märkte jag att hon var väldans varm. Och mycket riktigt så hade hon feber. + att ögonen är hur kläggiga som helst. Tror det beror på förkylningen. Eller så är det ögoninflammation. Men jag har läst att om dom är förkyld så kan snoret åka upp i ögonen. Värsta snuskigt. Men det är ju alldeles grönt det som kommer ur ögonen så...
Hur som helst så blev vi hemma idag igen. Ångest över nästa månads lön.

Så vad gör man när man är hemma? Isabelle har mest kollat på film, men hon har ändå vart pigg och har diskat och donat. Åkte även ner på stan och köpte minigummisnoddar, hårnålar och en keps till stumpan. Måste ju ha nåt som skyddar huvud och ögon mot solen. Hon ser lite ut som en söt gatu-unge med den där kepsen på. Vi invigde den sent på eftermiddagen då det blev superduperväder här. Så vi har vart ute och lekt lite med grannbarnen. Nu låter det väl som hon skulle kunna vart på dagis ändå, men där skulle dom inte släppt in henne kan jag säga.

Nu sitter Bellis i badet och jag sitter på badrumsgolvet med datorn. Mysigt, fast lite riskfyllt är det med allt skvättande vatten.

Förresten var det NÅN som lämnat rosor och ett paket med en morgonrock i min bil. En ganska trevlig överraskning om jag får säga det själv.

I morrn ska vi åka till Ljusdal för systeryster fyller år. Ska bli skönt att komma bort ett par dar. Hoppas vädret håller i sig så man kan vara ute och sola och leka och cykla. Jag mår så jävla bra när solen är framme! Bellis med. Då är man nöjd :)


Kiss

Isabelle brukar få gå omkring och vara nakenfis lite då och då när vi är hemma. Skönt att lufta lite. Men ofta händer det små olyckor här och där. Ibland märker jag inte det ens. Och fröken prupp är inte den som säger till i första taget.

En dag märkte jag (som tur var innan jag satte mig) att det låg en pöl på en stol. Fram med trasan. Det hade även droppat ner på golvet. Putsar och gnolar. Isabelle tittar intresserat på. När jag känner mig färdig och är på väg upp så hör jag ett välbekant strilande ljud och där kom världens flod på samma ställe som jag stått och torkat. Isabelle skrattar glatt åt den växande pölen. Och hej och hå så halkar hon. HAHA va roligt tycker hon. Ställer sig upp och halkar igen. Värsta roliga grejen ju! Då kör vi med trasan igen och sen raka vägen till duschen. Sen var jag trött på att torka kiss så blöjan åkte på.

Jag är glad för att hon inte gjort tvåan utan blöja än. Det gjorde däremot Lucas när vi var där. Han har en sån där plasttunnel som barnen kan krypa i. Där tyckte han var en lämplig plats att dumpa sitt bajs på.

Nog pratat om kiss och bajs. För den här gången.

Energi

Trots att jag jobbat hela dagen har jag haft en väldig energi sen vi kom hem. Det måste vara det underbara vädret som gör det. Tyvärr har jag ingen trädgård att påta i, men jag har öppnat balkongdörren och släppt in lite friskluft. Har även städat och fått mycket hjälp från Isabelle. Vi plockade undan alla prylar i hennes rum, sen har vi dammsugit och Isabelle har gått omkring i heeela lägenheten och dammat med en trasa. Medan jag lagade maten höll hon på med vattenkranen, öste vatten hit och dit och drack. Det är det bästa hon vet just nu.

Nu har jag gjort i ordning hallen och satt dit min lilla bänk och bord och hängt upp nyckelhängaren på väggen. Det blev jättebra. Synd att tapeterna är så slitna där bara.

På Torsdag är det "Förskolans dag" och då är det maskerad på dagis. Vi tänkte dit en sväng på förmiddagen trots att hon inte ska vara där då. Men vad ska Isabelle klä ut sig till? Är det nån som har nåt förslag är det bara att hojta till.




Mally White

I morse åkte jag och lämnade Bellis till faster Elin och kussen Gabrielle. Där fick hon leka hela förmiddagen tills pappsen kom, medan jag jobbade.

Efter jobbet åkte jag till söderrå och fick tårta. Så jäkla många som fyller år i maj. Så är det varje år. Daaah.
På torsdag åker vi till Ljusdal och firar syrran.

Jobb månd-onsd 8-16. På tisdag är dagis stängt så då hoppas jag att mamma kommer hit. I kväll är det lugna pucks framför tv:n.

Annars rinner mest snoret. Är så himla snuvig och har nyst hela dagen. Min röst är dessutom ganska lik Barry White´s.



Ganska likt ellerhur?

Trööött

Igår var det dags för den efterlängtade 25-årsfesten.

Mitt på dagen kom mamma och Amanda med presenter. Fick en jättefin vit bänk från Jysk som jag önskat mig länge. En sån som ska stå i hallen med tre vita korgar under. Like it a lot! Fick även en fin nyckelhängare, blingblingsmycken och shampo&balsam från Syoss. Jag har värsta syoss-kitet här hemma nu. Vilket fint hår jag måste få nu! Efter lite fika så tog dom med sig Isabelle till Ljusdal och jag donade lite hemma och gjrode mig i ordning.

Sen kom mina flickor till mig och gav presenter. Fick presentkort på massage, jättefin prydnad med skålar och ljus (svårt att förklara) från kardemumma. Då är det bra skit. Och så 2 diadem och hårspray. Tror jag inte glömt nåt.

Sen var det dags att åka ner på Texas. Alla kom i tid. Utom Tommie. Vi skulle vara där kl. 18. Jag ringde honom 17.45, då vaknade han till precis. Men det gick la bra ändå. Fick jättegod mat. 180 gr Oxfilé med strips, lökdip, guacemole (ingen höjdare) och bea. Tog en x-cider Mango till det. Mycket gott var det alltihop.
Sen åkte vi upp till Tommie. Jag blandade ihop bålen som enligt mig inte alls blev god, men många andra verkade gilla den eftersom den tog slut. Jag drack en rom&cola som blev för stark, och en piggelindrink som blev för stark, och en passoadrink som blev för söt. Herregud så misslyckade drinkar. Borde önskat mig ett drinkmått eller nåt. Tokmätt som man var så gick det helt enkelt inge bra alls att dricka för mig. Jag blev bara trött och seg. Kändes jättetråkigt att man ska sitta där och se halvdöd ut på sin egen fest. Men men, så blev det. Jag hade ändå trevligt, men det är jobbigt när man blir så trött.

Gick sen ner på bockarna. Svängde dom lurviga med Linda och Elin. Annars satt man väl och gäspade i ett hörn.
Nästa gång jag ska ha festligheter som innehåller mat ska vi då äta senare på kvällen så man kan ta nån drink INNAN i stället.

Idag är jag fortfarande trött. Värsta chocken när man kom ut och det var jättevarmt! Så när Isabelle kom hem igen gick vi ut direkt och har lekt i sandlådan och hittade dessutom en tvättid, så jag har tvättat och hållt på med det.

Nu har min lilla sötgroda badat och jag ska ta mig en dusch medan hon tittar på bompa.
Tack för en trevlig kväll ni som var med igår :)

Min 25 årsdag

Nu börjar min 25-årsdag lida mot sitt slut. Jag har haft en riktigt bra dag må jag säga. Den började alldeles för tidigt dock, med en Isabelle som skulle upp 6.20.

Var ut i den kalla blåsten en liten stund på förmiddagen, sen gick vi in och gjorde tårta. Pappa och Farmor kom sen och Isabelle var trött och grinig men skärpte sig efter ett tag. Fikade och fick presenter. Blommor, hudkräm, elvisp, godis, en fet smörgåstårta och 25 hundralappar :P

Sen gick jag ut med stumpan så fick hon somna i vagnen, låg sen på balkongen. Men när Tommy & Eva kom så vaknade hon och var inte alls på humör då heller. Det blev en snabbvisit av dom. Fick ett presentkort på Texas på 300 kr. Perfekt inför morgondagen =)

Sandra, Bakon och  Olivia kom sen och fikade. Dom hade med sig 3 st växter som jag placerat ut lite här och där. Blev genast mycket hemtrevligare :)

Sen kom hela skånkarånket Jonsson´s. Då fick man skynda sig med paketöppningen då innehållet i ett paket måsta få luft. Då blev man liiite nervös. Öppnar upp och ser en BUR. Nej, måtte det inte vara en råtta. Nä, då hade dom skojat till det och lagt dit en datamus. Hehe :P Mycket bra! Fick även massa hårprodukter från Syoss, neccessär, örhängen och en urklippt mus från Erika.

Isabelle hade jättekul när barnen kom. Hon, Gabrielle och Erika lekte på bra. Efter en hel dags filmtittande och tårtätande var det välbehövligt. Efter lite trötthetsgnäll somnade hon gott.

Tommie och Linus kom också förbi. Linus och Laila gav mig 200 kronor på ICA :D Dom ska jag spara till dom fattiga dagarna då jag inte har råd med mat :P Och Tommie gav mig en rebus som jag hade svårt att förstå.
Men vi kom fram till att det var en bjudning på Texas + en kryssning. Om och när det blir av vet jag inte :)

Jag är jättenöjd med allting! I morrn kommer mami & CO. Då kanske man får nåt mer smått och gott :)
Tack för alla gratulationer och presenter!

Grey´s...

Det är sååå varmt. Alvedonen har satt in. Jag har feber och huvudvärk men annars är det bra. I morrn är jag frisk som en nötkärna. Ska jag orka se Grey´s? Borde sova. Hmm...igår la jag mig tidigt. Sket totalt i Desperate och Cougar Town...då är det illa. Men men...

Isabelle hade vart ute hela dagen på dagis. Märktes mycket väl på hennes röda rumpa. Jag blir så less. Nu har hon vart borta en vecka från dagis och jag har smörjt bort hennes röda prickar med en speciell salva och efter EN dag på dagis så är hon blossande röd och hade jätteont när jag tvättade rent i kväll. Kan dom inte ha liiiite koll? När dom är utomhus känns det väl ingen lukt direkt och jag veeet att det är många barn att hålla koll på men nog borde dom väl kunna kolla efter ibland? Förmodligen har hon gått omkring med bajs i rumpen hela förmiddagen. Jag blir så arg. Och Isabelle erkänner ju aldrig när hon bajsat så det är ingen idé att fråga.

Nä, nu ska jag kolla en gnutta på Grey´s.
Trevlig kväll /24-åringen (för sista gången ever...buhu)

Örspära

Det blev att man åkte på jobbet idag ändå. La mig tiiidigt igår så jag har vilat ut och känner mig inte så värst sjuk. Lite degig i huvudet bara. Isabelle blev ledsen när jag lämnade på dagis i morse. Lilla darr-läppen kom fram. Usch så hemskt. Men dom skulle tydligen vara ute hela dagen och grilla hamburgare, så det borde hon vara nöjd över :) Längtar tills jag får hämta henne!

Efter hämtningen vet jag inte riktigt hur jag ska lägga upp det. Det är en massa saker som måste göras. Jag ska till Texas och lämna in matbeställningen. Örspäran Madde skickade sms igårkväll när jag sov. Trodde hon bara skulle lämna sin lilla beställning men icke.
-Först frågas det om förrätt ska beställas. -Nej.
-Åååh va svårt. Vad ska du ha? - Raddar upp min beställning yrvaket.
-Då bestämmer sig fröken för vad hon vill ha. Är du nå piggare då? -Gaaah, jag har feber och försöker sova.
Hahaha jag borde kanske kläckt ur mig det från första början. Men det är lugnt Maddzor! :P

Sen måste jag även åka över med alla drycker och tillbehör till själva festen som ska äga rum på fredag. Är fortfarande inte helt hundra på vart vi ska vara. Jag vill ju vara hemma hos mig, men det är långt och jag har obekväma soffor. Kanske Tommie. Om han inte bangar dvs. Får se... Har heller inga bestämda chafförer. 3 bilar/vändor måste vi ha. Well well...

Tårtor gör jag inte förrns i morrn. Dom ska la va färska :)
Fattar inte att jag fyller år i morrn. Tiden går alldeles för fort. 25 år liksom. Vem kunde ana det?
När man var liten tyckte man att 25-åringar var supervuxna. Jag känner mig inte alls vuxen.


Små einsteins

Idag är vi hemma igen. Men stumpan har vart pigg, bara snorig konstant. Så i morrn blir det dagis och jobb. Jag däremot kanske borde stanna hemma. Har så jäkla ont i huvudet och lite i halsen. Men förhoppningsvis är det bara tillfälligt. Har inte tid att vara sjuk nu.

Mamma och syster har vart här idag. Jag o Amanda passade på att gå i stan medan mamma tog hand om Bellis. Kul att prova kläder och hinna kolla efter kläder överhuvudtaget. Hittade en vit skjorttunika som jag nog ska ha på fredag och Isabelle fick en lilarutig skjorta. Snyggt sörru! Var även på systemet. Fick en lagom chock när notan hamnade på 997 kr. Såg sen att hon knappat in 2 kaptener, så då fick jag gå tillbaka. Hur som helst blev det lite storhandling. På fredag ska jag inte dricka nå vin som jag alltid gör. Nä, jag ska passa på och göra drinkar. Men jag är lite orolig. Vet inte alls om jag klarar av sprit nu förtiden. Men man får ta det lilla lugna så... ser fram emot piggelindrinken jag ska göra :) Sen ska jag bjuda på bål också. Hoppas den blir bra.

Sen kom mor och Isabelle ner på stan, då tog vi en lunch på Noj´s. Var ingen höjdare. Bangkokkajen är mycket bättre. Man får ju efterrätt på Noj´s, en liiiten friterad banan och en liten glasskula. Men dom kunde inte visa lite god vilja och ge en liten miniglasskula till Isabelle. Nej nej, men det trodde ju stumpan. Hon ropade efter glass, servitrisen kom med våra. Alla fick utom hon. Sen satt hon och tittade bakåt och kollade på servitrisen och bara väntade på att hon skulle komma med glass till henne, men icke! Stackare... Och inte ville hon ha våran glass heller. Hon vill ju ha eget. Såklart. Men men, russin dög också.

Nu är vi hemma och jag har satt i gång Små Einsteins. Isabelle kan kolla på det om och om igen. Eftersom jag har ooont och är såå trött så orkar jag inte bråka med henne. Klockan sju ska hon i säng iaf. Det borde jag också.


VAB (Vård av sjuk Bellis)

Vi blidde hemma idag tyvärr. Isabelle är vrålsnorig och förkyld. Tror hon haft feber, men har inte velat bråka med tempen. Nu har hon sovit ute i vagnen nästan 2 timmar och det är inte likt henne.
Men jag tycker ändå hon vart pigg och lekt och så.. Det är lite långtråkigt att vara hemma, och jag får ångest eftersom jag vet pengarna rullar bort från mig på en gång så fort man vabbar. Men men, man har inget annat val.

Vi har ätit lite korv, potatis och morotsstuvning till lunch. Sen får det bli pannkaka, sylt o grädde till middag =)
Blir väl en och annan glass också.

Här om dagen fick jag ett pysselryck och klistrade fast några av Isabelles storslagna verk på en tavla som gått sönder. Satte upp den i hennes rum, blev jättefint. Men igår märkte jag att den rasat ner, rätt på eluttaget så det gått i 1000 delar. Så idag var vaktmästarn här igen. Moget liksom...en kasse i badrummet hade också rasat ner. Spökar det mån tro?

Nä, jag måste nog väcka tösen snart. Man blir ju orolig. Sen blir det väl massa film bara. Orka gå ut i detta fulväder.

Bullbak

Igår spenderade jag och Bellis hela långa dagen i Strömsbruk hos Jennie, Johan och Lucas. Där blev det mycket lekande, cyklande men mest ätande! Dom bjöd på grillat och massa annat gött! Det var riktigt kul att komma i väg och hitta på nåt för en gångs skull =) Det läre vi göra om!
Vi kom hem framåt åtta och jag la mig samtidigt som Isabelle framåt nio. Sen sov vi till halvnio idag :D Så jäkla skönt! Hon vaknade dock vid två-tiden och ropade. Då kändes hon varm, tog av pyamasen, sen somnade vi om. Idag är hon ganska snorig och jag hoppas verkligen inte att hon ska gå och bli sjuk nu.

Nu håller jag på och bakar. Tog ut sista plåten med bullar nu. Doftar underbart! Håller även på och tvättar. Och småstädar lite här och där. Isabelle är i söderrå med sin papi. Snart ska jag åka dit också.

Har haft en härlig helg. Hoppas på en härlig vecka nu då :)

Önskelista :)

Önskelista (Man får alltid önska) =)


Resa vart som helst, t.ex. 24/timmarskryssning ;););)
Nivea Antiwrinklekräm dag-natt ;)
4 gråa stolsdynor
Vinglas (måtte inte alla komma med sådana nu då...)
Presentkort –Kläder, hår, skor, bio, möbler, spa, resor, bensin, whatever.
Hampen-matta från IKEA, Brun el. beige el. svart
Vit, fluffig, rund matta
Morgonrock
En mus
En tantcykel
Skoförvaring
Elvisp
Stort Lakan till 180-säng
Snygga sängkläder
Nån bra bok. Helst verklighetsbaserat
Blommor
Hårspray -Syoss el. Tressemme (?) Inget dollarstore-crap
Diadem
Örhängen
Armband
Strumpor

Jaa, när man kommer till den punkten att man önskar sig strumpor så kan man liksom inte sjunka lägre i önskelistan, det finns inget mer jag kommer på alltså. Det är ju så svårt.
Och inte behöver jag nåt heller...räcker med goda vänners sällskap =) Såklart önskar jag mig massvis med dyra saker, men den önskelistan får mamma, pappa, farmor & CO :P

Tänkte även påminna köttätarfolket om att jag vill ha in mat-beställningen till senast måndag el. tisdag. Typ...

Nu gör jag kväller! God natt! :)



 

 


Sjukan...

Idag har man jobbat på sjukhuset. Har inte vart där sen i somras så jag kände mig som värsta nooben och kunde nada, sen gjorde jag bort mig totalt när jag gav frukost till en fastande patient. DUM DUMMARE DUMMAST! Inga prover tog jag heller. Inte ett riktigt kärl så långt ögat kunde nå. Hur som helst kan jag sammanfatta dagen som intensiv och det har gått hur fort som helst. Lunchen satt som en smäck då man äntligen fick sitta en stund och äta och prata med en tjej jag jobbade med förra sommarn. Kul att träffa folk överhuvudtaget! Är ju så osocial annars.

Nu är jag hemma. Har käkat och sen blev det skitkalas då Isabelle förmodligen bara fått massa skit att äta med sin far så kommer all skit ut fortare än fortast. Nu skulle man haft en tvättmaskin. Så nu sitter hon och badar och blir ren och fin inför helgen. Ska ta upp henne och kika på bompa nu.

Hela helgen fri har man. Skööönt :)

Lällä

Började dagen som vanligt med lite mys framför bolibompa och lällä-bälle. När lill-bossen bestämde sig för att vi tittat färdigt hämtade hon skorna och ville gå ut. Men jag tyckte det vore bäst om vi tog på oss riktiga kläder först. Sen tog vi vagnen och gick till borgarparken idag igen. Där susade hon omkring och lekte med alla saker i ca. 2 sekunder på varje grej. Sen blev vi nöjd och gick till dagis. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: HEMSKA BACKAR! Jag är så fruktansvärt otränad också. Phu så jobbigt. Men skönt att känna att man lever.

Sen gick jag hem och käkade lunch och drack kaffe. Och sen var det jobb-time igen. Sitter här nu bah. Lugna pucks. I morrn däremot blir det mindre lugnt för då ska jag jobba på sjukhuset =)) Så roligt det ska bli (hoppas jag). Jag hade ju planerat att baka i morrn för Isabelle ska vara med Tommie, men det hinns väl med. Kanske kan göra en bak-grej i kväll. Om jag orkar. Måste vara hemmagjort till födelsedagen ju!

Nä, nu ska jag läsa lite!

Järvsöfaksen

Igår var vi på bvc och kollade vikten på Bellis. Nu började kurvan bege sig uppåt igen. Skönt. Tror hon låg på 11,4 kg nu. Dom har ju ett lekrum där som det var ganska svårt att få bort henne ifrån. Men med lite russin-mutor så gick det bra.

Idag tog jag och Tommie med stumpan till borgarparken och lekte. Hon blev helt galen och ville göra allting samtidigt. Sen kom det massa andra barn och dom skenade omkring som en skock kalvar. Och ALLA hade randiga mössor! Värsta inne! Sen lämnade vi av henne på dagis och åkte på bangkokkajen och käkade lunch. Jäkligt gott. Men tyvärr var det inga friterade räkor utan friterad TORSK. Det låter vidrigt, men det är helt okej. 

I morse var jag till sjukhuset och tog prover inför blodgivningen. Jag har ju anmält mig till sånt och känner att jag gör en god gärning. Får se så att alla prover ser bra ut nu då. Osis om man skulle ha HIV liksom. Är väl mest blodvärdet jag oroar mig för. Jag brukar ha ganska kasst sådant.

Nu är man på jobbet. Har vart iväg till ett stall och kikat på hästar. Ganska skoj att komma ut lite. Träffade en kändis också; Järvsöfaksen :D Och tydligen hade Gert Fylking och Robban Achberg vart där innan oss. Ballt.

Nä nu ska jag gå och käka lite fil som Jennie lämnade här igår. Tjingeling!


Lambi

Idag fick Isabelle ett Lambi-lamm av Laila. Det skulle målas på en gång. Detta är resultatet :)




 

Min söta indian :)

 

 

Sen blidde det ett ordentligt bad :)



Kelparken...

Igårkväll var man iväg och fick god mat hos Emilie. Tacos och sen en massa godsaker till efterrätt, och så lite chips, nötter och vin på det. Jag trodde jag skulle sprängas. Men det var riktigt trevligt iaf =)
Sen åkte vi in på köpingen. Först gick vi in på stadt. Där var det death metal som gällde så när bandet öppnade upp med ett ordentligt growlande så gick vi över på järnvägs. Där var det lite bättre. Men jag var så förbannat trött (som vanligt) så jag gick hem framåt ett. Jag har blivit för gammal helt enkelt.

Isabelle vaknade halvsju i morse. Jag kände mig som en levande död. Mamma tog hand om henne på morgonen, men stumpan kom in med jämna mellanrum och tyckte jag sovit färdigt. Tillslut klev man upp, käkade och gick till lekparken. Måste flika in att jag råkade skriva fel om lekparken nyss, jag stavade till KELparken. Haha, det lät som en snuskig park. Hur som helst gungade vi litegrann, sen blev det sovdags i vagnen. Men hon skulle minsann inte sova utan sin kanin så vi gick till mamma och hämtade den och då somnade hon på 2 röda.

Nu har vi grillat kött och majskolvar. Isabelle "gillar bajs", säger hon. Haha... Så jävla gött iaf.
Isabelle tog sin första cykeltur igår med min mor. Alltså sittandes på en cykelsits. Det var väldigt spännande verkade det som.

Lägger in bilder på lilla prinsessan som Amanda knäppt under helgen.