Gott nytt år

2009

Snart är det slut på detta år. Det kommer aldrig igen. Jag med mitt minne kommer väl inte ihåg vad som hänt, men några saker ska jag väl komma på. Får gå tillbaka i bloggen och tjuvkika.

Den första delen av året var jag duktig och tränade bodypump och höll mig någorlunda nyttig. Tappade nästan alla graviditetskilon, men p.ga. den andra halvan då jag inte rört mig ett skvatt så kom dom tillbaka.

Haha, kollar som sagt tillbaka på mina blogginlägg. Hittade här ett lite lustigt skrivet 27/1 -09:

"Har fått två skumma telefonsamtal idag också. Borde skaffa ett företag eller nåt som kunde kallas "fråga skumma frågor till Malle-linjen".
Först ringer Madde när vi sitter och väntar på mat olämpligt nog... Hon beskrev väldigt noggrant hurvida det var en pormask hon fått på kinden eller om det var nåt annat. "En stor böld med en svart prick med ett hål i och sminket försvinner i hålet..." Ungefär så lät det... Jag tyckte iaf att det lät som en inflammerad pormask men som förmodligen kommer försvinna inom en snar framtid.

Och senare ringer Elin och frågar hur mycket gurkor brukar kosta. Hon hade tydligen köpt en för 25 spänn. Det var ju lite magstarkt. Jag har då aldrig köpt en sån dyr gurka nån gång. Det är ju bara vatten liksom (fast med en ytterst liten smak av melon)."

Och en till:
"Hade massor med oljor i vattnet så nu är man mjuk. Annars är jag så himla torr över hela kroppen.
Brukar bli så på vintern. Fnas-Malle. Inte Nar-Malle eller fras-Malle...inte krisp heller."

På nåt vis har Herr Hildingsson nåt med båda inläggen att göra. ViktigPetter...
Hur som helst...

Våra dagar i början av året såg tydligen ut så här:

"Vaknade vid sju...klev upp halvåtta.
Byter blöja på Bellan och lägger henne under babygymmet.
Går själv på toa. Kommer tillbaks till lillan där det som vanligt luktar bajs.
In och byter blöja igen. Så är det varje morgon. Men om jag mot förmodan inte skulle byta på en gång, då blire inget mer sen heller. Hon vill väl ligga i fred antar jag... :)
Äter frulle. Leker, kollar på tv...
Efter ca. 2 timmar är det dags att vila litegrann.
Sen upp och leka, klä på lite kläder...
Dricka kaffe.
Sen går vi ut på promenad eller åker bil. Idag blev det promenix till öb och sen uppförsbackarna hem.
Vilar i vagnen. Vaknar när vi kommer hem.

Ungefär så ser alltid början av dagarna ut. Eftermiddagen spenderas oftast i söderrå."


Ska försöka sammanfatta hur dagarna ser ut nu förtiden. (Vid en ledig dag)
Vaknar vid åtta. Byter blöja. Gör välling. Stumpan ligger i soffan och tittar på tv och dricker vällingen medan jag går på toa och sen gör frulle. När hon är färdig med sin flaska ger hon den till mig och säger taaack. Tigger sen en macka av mig. Sen leker vi litegrann och går eller åker ut nånstans. Lunch vid halvtolv, sen vila middag.
Om vi är hemma somnar hon oftast fort i sängen om jag ligger bredvid. Då kan jag dona med disk och städning. Vaknar förhoppningsvis framåt två. Mellis. Lek. Middag. Lek. Äh det varierar ju lite :P Oftast får man påhälsning eller hälsar på nån vid ledighet. Annars är det dagis när vi jobbar.

Lite kortisar.

*I april fick Isabelle sina första tänder.
*Slutade amma i maj.
*Fyllde 24 år.
*Isabelle firade sin första födelsedag i Juli.
*Stumpan har lärt sig krypa, stått, gått, vinka, och några ord och MYCKET mer
*Hade ett jätteroligt sommarvik på sjukhuset.
*Filmkvällar
*Torön
*Isabelle började dagis sista augusti
*Jag började jobba 5 oktober
*Flyttat
*Vart i sthlm och hälsat på
*Förmodligen nånting mer...

Mina förväntningar på nästa år är skyhöga. Jag tror det kommer bli kanon! Nyårslöften är jag lite skraj för.
Men jag har funderingar på att låta bli choklad och så ska jag börja borsta tänderna tidigt på kvällen så jag inte kan småäta. Och vill gärna börja träna igen. Men vet inte hur jag ska hinna. Förstår inte folk som jobbar heltid, tränar flera gånger i veckan och samtidigt tar hand om sina barn. I dont get it.

En annan sak som gör mig liiite nervös är att JAG fyller 25 jävla år nästa år. Helt otroligt... Då blir det as-kalas iaf!
Hur som helst...jag avslutar detta år och decennium ganska ensam. Min brorsa Fredrik är i närheten och Isabelle sover. Men det är lugnt. Går nog och lägger mig jag med. Tidigare i kväll fick jag åtminstone en oerhörd god middag. Perfekt sista måltid =)

Gott nytt år allesammans! Love you all :D


  


Sofiero

Vad gör Malle en kväll som denna?
Ja jag provar mitt internet. Ja, det är sant. Jag har internet!
Men datorn som jag bytte till mig mot mitt wii jäklas med mig. Det är en glapp kabel så det går inte att röra på datorn alls för då stängs den av.

Vet ni vad jag gör mer då?
Jo, jag dricker en sofiero. HAHA...Tommie var här förut och lämnade en halv burk kvar.
Inget skall förspillas så i fortsättningen kan ni kalla mig slatten. Konstigt nog tycker jag det är gott.
Hatar öl i vanliga fall. Men nu är jag så glad för jag har dessutom fått spotify av Timmey. TACK!
Lyssnar på allas favoriter HOFFMAESTRO. Så jäkla sköna!

Nä jag ska väl surfa vidare. Tjaaa!


Lurigt

I natt har jag sovit dåligt. Lilla fröken Isabelle låg och ålade hit och dit i sängen, gnäll och gnöl, och hon skulle ovillkorligen ligga rätt på mitt huvud. Så besvärligt. Och så vaknade hon en minut innan klockan skulle ringa.
Gaah...jag som brukar smyga upp och göra i ordning mig före men det gick inte för sig i morse.
Hon blir nog hämtad tidigare på dagis i dag eftersom T kom hem tidigt för ovanlighetens skull. Skönt för dom.

I morse skulle jag åkt och lämnat garagenycklarna till bostäder, men så tänkte jag efter. Dom stänger fyra. Jag slutar fyra. Och jag har för mig att det är närmsta vardagen EFTER sista inlämningsdagen man måste komma med dom, enligt mina beräkningar kan jag ha kvar dom till måndag 4/1 kl. 12. Eller så är det bara önskedrömmar.
Men om dom inte hör av sig så går det ju fint ändå... jag är lite lurig ibland. Hoppas dom inte blir arga.
Om nån annan dude vill ha dom får den personen ringa. No problemo!

I morrn är det nyårsafton och jag vet som vanligt inte vad jag ska göra. Det blir nog lugnt. Har hört några förslag men jag har väl ingen barnvakt så det blir inga större utsvävningar. Och på nyårsdagen fyller mami år. Sämsta dagen på året att fylla år på enligt rix. Mjo, det eller julafton då.

Jag köpte ju en tv för nån vecka sen. Jag vill nu sälja den lilla skiten. Inget fel på den, men den ser så ynklig ut i mitt stora vardagsrum. Och nu såg jag ett skitbra erbjudande på expert. Ska försöka tvinga på min morbror. Jag sålde ju en 45 kilos tjocktv till han förut en gång och det ångrar han bittert. Nu kommer jag ju med nåt bättre =)

Welliwell...några timmar kvar sen har jag helg!


Visste du att...

Visste du att...

*Pantern och leoparden är samma djur? Det är bara färgerna som skiljer!

*Paprikan är ett BÄR!

*Att det handlade om ett äpple då det gäller Adam&Eva är det ingen som vet. Det står faktiskt bara FRUKT!
Koranen säger banan och judarna säger citron.

*Penicillineffekten försvinner INTE av alkohol

*Pluto är ingen planet. Det är en dvärgplanet.

Mmm...just så var det!

GUD

Idag är det så in i bomben kallt! Och från och med i morrn är jag utan garage. Jag valde bort det för jag har inte råd med såna extrautgifter. Men nu känner jag att det skulle vara värt att ha kvar det några månader. Men men... gjort är gjort. Hoppas biljäkeln kommer starta i fortsättningen bara...
Jag röck loss dörren på bilsaten idag också. Den har suttit lösare och lösare och idag fick jag nog och slet loss hela insidan på förardörren. Så vackert. Det märks ganska tydligt att det är en 4000-kronorsbil nu. besiktning nästa månad. Spännande! Ge mig en ny bil Gud. Helst en kombi.

P.ga. att jag inte kör kombi längre har man även måstat pressa ner barnvagnen i skuffen, vilket har lett till att den också är trasig. Det gick inte att fälla upp den idag. Så Gud, jag vill ha en ny barnvagn också.

Jag fick bära omkring Isabelle i några affärer idag men orkade inte långt. Och det går ju så trögt om hon ska gå själv och hittar julgranar och kläder efter vägen som man kan pilla på...
Gick upp och fixade sladden till modemet så i kväll har jag förhoppningsvis internet!
Var också till comfortbutiken och lämnade tillbaka diskmaskinvinkeln och beställde en ny.
Sen var vi på lekstugan och köpte en pulka, så nu slipper jag kånka på Isabelle mellan bilen och hemmet :)
Lämnade av stumpan på dagis, packade ur lite ur garaget, slängde lådor, sen har jag suttit på jobbet resten av dagen.

Mamma & Amanda hämtar Isabelle från dagis idag eftersom dom vart i Sundsvall och har vägarna förbi. Tommie kommer inte hem i tid som vanligt eftersom han fick stå i Tönnebro i flera timmar p.ga. däckfel. Hemskt arbete, och inga rättigheter verkar dom ha. Ingen övertid heller. Jäkla skumraskaffärer...

Idag kom jag på att digestivekex med philadelphiaost på är jättegott. Det tog jag med på jobbet. Bra middag!
Men om Gud inte hjälper mig så kanske nån annan vill?
Alltså: En kombi och en liten simpel barnvagn för rimliga priser. Det är jag ute efter! Tack för mig!

Tjejmiddag

Igår började me and Bellis dagen med att åka ner på den kalla staden. Det skulle ju vara öppet på vissa affärer så tänkte passa på att kolla. Vi kom ner vid elva. Dom öppnade tolv. Hopp. Som tur var träffade vi Elin & Gabrielle så vi tog oss ett varv runt lillfjärden för att fördriva tiden. Borde man haft långkallingar? JA. Mössa? JA. Hade jag NÅT värmande? NEJ. Kunde inte känna mina lår sen. Men men...skönt ändå.
Sen träffade vi Tommie, tog en fika på fyren, försökte få i Isabelle lunch som inte ens tog en tugga av maten. Kollade i några affärer, sen åkte vi till Elin och fikade. Lilla Gabrielle hade ju fyllt 1 år på annandagen så hon fick öppna paket, och sen lekte flickorna så fint. Men att dom ska ha samma leksak jämt? Varför gör barn så? Från första början ända till man blir vuxen så vill man ha det man inte kan få eller som nån annan har. Kunde tyvärr inte stanna så länge, för jag måsta hem och städa undan lite och förbereda mat inför årets tjejmiddag som i år blidde hemma hos mig.

Mina favvotjejer kom och vi lagade till kyckling i vitlökssås med tagliatelle och det smakade alldeles utmärkt. Hade kvällen innan förberett en cheesecake som också blev väldigt uppskattad. Sen chips och paradisask, så dom åkte nog inte hungriga därifrån. Vi spelade några roliga spel också och hade livliga sexdisskutioner. Jag hade enormt roligt! Hoppas man kan göra nåt liknande snart. Men vi bor ju som spridda skurar runt om i landet tyvärr.

Isabelle somnade ganska sent igår så hon är säkert trötter på dagis. Men hon är väldigtglad på morgonen när ja väcker henne. Hon bara ligger och flinar gofian! Men nu i mellandagarna var alla hennes fröknar lediga så det var en fröken från en annan avdelning som tog emot i morse och då blev det lite ledset och ovant. Inget annat barn från kantarellen var där heller. Lugnt och skönt!

Förutom att jag jobbar alla mellandagar måste jag byta diskmaskingrejen som inte passade och hämta en sladd från fiberstaden så jag nån gång kan koppla in internet. Helt sjukt vad det tar tid innan jag tar mig för att göra saker. Ingen mellandagsrea kommer jag hinna med heller. Men har ändå inga pengar att handla nåt för. Jäkla skitlön. Även fast jag fått löneök så får jag mindre pengar än förr. Jätteskumt. Vettetusan hur man ska klara sig.
Ska ta ut min recensionslön iaf så den kommer i mitten av Januari, en dryg tusenlapp kan vara lämplig att få då.

Annars är det snö snö snö. Skottning som gäller på arbetsschemat.
Ha en bra dag!

Då var över

Då var julen så gott som över.

Började på julafton att öppna paket med Isabelle. Sen kom Tommie, och efter lite sista-minuten-julklappshandel så åkte vi till söderrå. Fick god julmat och öppnade klappar.
Sen vidare till Ljusdal. Kollade på hela Kalle Anka i år. Det var flera år sen jag gjorde det. Och Isabelle satt och tittade och skrattade ett bra tag också =)
Sen åt vi mera julmat. Och öppnade flera klappar.
Sen blev det julmys framför tv:n på kvällen med Karl-Bertil & CO.
Julafton såg alltså ut ungefär som vanligt :)

På juldagen fortsatte vi våran färd till Låka, till pappa & farmor & farfar. Julmat igen. I år hade farmor oliver i köttbullarna. Nä, hon har aldrig gjort en normal köttbulle i hela sitt liv. Men dom var goda (om man pillade bort oliverna). Och så fick vi några till klappar. Sen var vi ut och åkte pulka och det tyckte stumpan var riktigt roligt.
Tog oss en sväng till mammas jobb sen och vidare till festen hos Madde. Isabelle hängde på och skulle stå i centrum som vanligt. Sen åkte vi hem och sussa.

Nu på morgonkvisten åkte jag från Ljusdal till jobbet. Bellis kommer hem när jag slutat. Det blåste och snön yrade omkring. Lite småläskigt. Och i morrn är det tjejmiddag!!! Ska bli MKT trevligt :)

Sen ska man väl packa upp alla julklapparna. Ska försöka räkna upp dom jag kommer ihåg...
Kaffebryggare YEEEEY nu får ni komma och dricka kaffe igen!! Lotter, varav Isabelle vann 50 kr och jag 25.
Pengar, 3 geishaaskar, mera godis, trosor, ljuslyktor, presentkort finess, hårfön,
sängkläder, örhängen, pengar, mascara, hår och hudgrejer, säkert nåt mer... 
Och Isabelle: Kläder, traktor med djur som det låter MASSVIS om, badleksaker, gitarr, pengar, nalle, 2 dockor, pyamaser, dvd-film, och flera leksaker.

Vi är så nöjda så. Tack allesammans och god fortsättning! =)






Dan före dan

Dan före doppparedan. Jag har inte riktigt förstått att det är jul. Förr gick tiden så sakta men nu går det alldeles för fort.

Igårmorse lämnade jag Isabelle på dagis, åkte till jobbet, tog mig en kopp kaffe, och så ringer dagis och säger att stumpan har spytt, så det var bara att åka dit igen. Men tror inte det är magsjuka. Hon snarare hostar så hon spyr. Och det krävs inte mycket hosta heller. Stackars tösabit. Men annars är hon pigg. Hon är med Tommie idag och jag jobbar.

Innan jobbet idag tvättade jag fyra feta maskiner tvätt, städade undan lite och slog in julklappar. Och nu när jag vart på jobbet så har mamma&co vart hem till mig med en fetingbokhylla som snälla Maddes mamma skänkt bort. Det är flera som hör av sig och frågar om jag vill ha grejer och jag är så tacksam för alla erbjudanden men nu börjar det bli fullt =) Men har tyvärr inte fått hem tv-bänken än. Tv:n står lite risigt till just nu.

I morrn börjar vi dagen hos Tommies familj i söderrå. Efter lite mat där ska vi försöka hinna till Ljusdal lagomt till Kalle tänkte jag, och spendera resten av julafton med mamma & co.

På juldagen åker vi till Låka för att fira med pappa och farmor. Sen åker jag hemåt mot kvällen så får nog Bellis vara kvar hos mormor eftersom både jag och Tommie ska jobba på annandagen.
Och på söndag är det den årliga tjejmiddagen hemma hos mig. Ska bli riktigt kul =)

Så kommer min jul se ut på ett ungefär. Tyvärr missar jag traditionen att spela bingolotto i kväll...skulle säkert vunnit bautamycket, men men, får ta det nästa år.

God jul på er!

SNÖ

Snö snö snö...det tar ju inte slut. Alla tjatar om den men man kan inte låta bli. Jag SPYR på snön.

Jag åker ju på e4:an till Iggesund ganska ofta. Även idag. Jag såg ingenting. Det var bara snörök.
Jag hatar att köra bil på vintern. Jag är sååå rädd! Jag blev så glad när jag hamnade bakom massa bilar som körde 40. Vilken lättnad. Då var det ju inte mitt fel att det gick så sakta. Annars blir jag så stressad av alla idioter som har så bråttomt och ska köra om i helt osannolika situationer.
Det var tydligen jättemånga bilar som kört i diket eftersom dom inte ser vart vägen slutar. Och 2 lastbilar och en plogbil hade också hamnat i diket. Fullt upp för bärgningstjänsten.

Slutar klockan sju. Då måste jag åka till shell och byta bil igen. Stackars Tommie har vart fast i sthlm hela dagen. Åkte 2.30 i natt, in i smeten, tappra försök att ta sig upp för en trång, hal backe med bilar som dubbelparkerat.
Jag är inte avundsjuk. Han kommer ju knappt hinna hem förrän han ska åka igen. Jag får hämta Isabelle i söderrå, där hon är hos farmor&farfar som är så snälla och hämtar från dagis då vi jobbar! Jag ska göra mitt bästa för att hålla henne vaken på vägen hem, vi ska ju upp tidigt i morrn.

Jaja, jag vill bara uppmana er att ta det lugnt i trafiken. Bättre att komma försent än att inte komma någonstans alls =)

Fjärde advent

Fjärde advent. Och jag har inte tänt ett enda ljus. Satte aldrig upp den där ljusstaken. Ingen idé då vissa ska dra ner allt från bordet. Fast el-ljusstakarna i vardagsrummet står kvar, men dom där som sitter längst ner på ljuset, vettetusan vad dom kallas, det ska ju vara en på varje, nu är alla på ett ljus. Hmm snyggt.

Tog tid med läggningen igår med. När hon vart tyst ett bra tag så försöker jag röra mig lite sakta därifrån eftersom det lät precis som hon sov då hon helt plötsligt med MYCKET hög stämma skriker HEEEEEIIIII!!!
Hopp, ligger kvar då. Så blir det tyst igen och så MAMMAAAAAA. Sen slocknade hon. Haha sötnöt.

Igår var vi ut på stan. Trillade ur vagnen på H&M. Hela affären blev helt förskräckt. Men det gick bra...
Hittade några klappar, men är inte klar än.

Sen åkte vi och firade Lucas som fyllt 1 år här i veckan. Fick smörgåstårta och fika. Isabelle hade fullt upp med hans leksaker. Det är ju alltid roligare med andras... Han hade fått en el-fyrhjuling också som stumpan provade på och det blev en stor hit. En sån önskar vi oss. Men den lät förskräckligt.

Sen blev det lite söderrå, sen hem och kollade på en sjuk film om manshoror.

Idag jobbar jag. Bytte på bort nästa söndag så vi kanske ev. kan ha den årliga tjejmiddagen då! Det vore ju nice!
Snön trillar ner utav bara den, och ja, ingen tvekan om att det blir en vit jul. Det är ju trevligt. Men sen får det vara nog. Annars var det väl inget mer... Ha en bra dag!

Svårsövd

Igårkväll hämtade jag Isabelle i söderrå, hon somnade såklart till en stund på vägen hem och det är allt som krävs för att hon ska bli superpigg! Skyndade mig in och gjorde henne i ordning, och sen la vi oss. Jag ligger alltid bredvid henne tills hon somnar. Är lättast så. Men varje gång så ska hon sjunga en stund först. Men igår var det hopplöst. Hon sjöng för full hals. tror det var "i ett hus i skogen slut..." för hon gjorde just dom rörelserna. Jag var såå frustrerad och stressad eftersom vi skulle upp tidigt i morse. Hon måste sova sina 12 timmar annars blir hon trött och ledsen på dagis. Efter en timmas sjungande, hoppande, pussande, sparkande, viftande och titt-utande så gav jag upp. Vi fick kliva upp, var uppe till tio sen la vi oss och somnade. Hoppas det går bra för henne idag nu då...i morse var hon så glad så :) Men efter idag är vi lediga resten av veckan! Skönt!

Önskelistor

Sofforna är på plats, boxern installerad, Isabelle har nu ett mini-bord och 4 mini-stolar, en våningssäng till dockorna (fast hon har tyvärr ingen docka än) och spis/diskbänk med tillbehör. Börjar bli fina fisken =)
Fortfarande kartonger här och där. Väntar på tv-hyllan.
Är ju flera saker vi behöver så tänkte kasta in lite önskelistor till tomten :)

Min önskelista

Kaffebryggare!!!
Systemkamera
En mus
Pengar
En resa vart som helst :)
Presentkort: Hår, kläder, skor
Smink
Smycken
Hårfön
Stor, snygg tavla


Isabelles önskelista

Dockor
Docksängkläder
Böcker
Bilar
Stor Lekmatta
Kläder str. 92 och uppåt
Mockasiner
Strumpor & Strumpbyxor
CD-spelare med cd-sagor/barnmusik
Pussel
Allt möjligt som man kan trycka och pilla på, helst med ljud (Jag har köpt en gitarr..schh..)

Är ju massa mer men kommer inte på nu...men men...
Nu snöar det igen. Varför kan det aldrig bli lagomt av nåt nån gång?

Byebye ägglikör

Igår efter jag slutat jobbet på kvällen åkte jag till T för att kolla läget. Isabelle var vaken, hon hade sovit sen middag. Var ganska dumt att jag åkte dit för när jag skulle åka igen blev hon helt förtvivlad och hämtade sina skor och jackan och ville följa med. Usch vad det sved i hjärtgropen när jag gick. Men jag började tidigt i morse så det var ju bäst att hon sov där. Jag undrar om det är fel att en 1½-åring får åka hit och dit och sova här och där. Mår hon dåligt av det eller blir hon van? Känns lite tufft nu. Jag vill ju bara att hon ska få ha det bra. Förutom att jag är lite orolig över stumpan så går det bra att bo själv. Idag kommer mina soffor, Isabelles bord och stolar, vi ska bygga ihop hennes spis och fixa diskmaskinen i köket. Tv-bänk får jag nog snart också. Skulle dock behöva ett litet vardagsrumsbord. Det jag har håller på och brakar ihop.

I morse vaknade jag till en enorm snömassa utanför dörren. Jäkligt skönt med garage då kan jag säga. Men från 1 januari är det slut med såna lyxigheter så då får det sluta snöa. Tack. 

Såg att ägglikören åkt ur alladinasken. Den kommer inte bli saknad men ändå fick jag en klump i bröstet när jag såg den lilla pralinen säga hejdå på en hemsida och sorglig musik var det. Haha vad jag är töntig. 


Min nya adress

Ja, det går långt mellan inläggen så här kommer ett bamseinlägg...

I fredags var vi på en personalmiddag på bangkok-kajen. Förutom att jag fick fel förrätt och den smaka skit så var resten av maten jättegod. 5 små rätter. Yeah you heard me! Sen två feta, friterade bananer med massa glass. Det var enormt mycket mat. Och så fick vi julklappar från chefen. Stora, sköna handdukar.
Missade nästan hela idolfinalen. Men när jag och Jennie kom hem skyndade vi att få upp tv:n som jag hade köpt tidigare under dagen, men då var det nyheter så vi fick vänta och såg sen när Erik tog hem vinsten. Grattis. Synd bara att hans korkade flickvän stod och förstörde hela hans framträdande.
Sen satt jag och Jennie och surrade på ett bra tag innan hon åkte hemåt och jag gick och sussade.

På lördagen åkte jag och hämtade Bellis och åkte till Ljusdal. Sen vidare ut i dom djupa skogarna där det var julfest på holänna-paviljongen! Där var jag jämt runt jul när jag var liten.
Det var inte så mycket folk där men trevligt ändå. Isabelle dansade runt granen men jag kunde knappt gå på det där hala golvet utan att ramla så jag tittade på. Hon sprang runt som en toka med dom andra barnen och sjöng och gjorde massa rörelser. Det var en stor gubbe som spelade dragspel där också och han gick omkring och spelade och såg såklart inte när Isabelle sprang alldeles nedanför benen på honom och tjofs så vart hon nertrampad, flög som en vante. Nä nu tog jag väl i. Tror det gick bra ändå.
Sen åkte vi till farmor och käkade ärtsoppa och senare på kvällen åkte jag till Emilie och Linda och surrade lite med dom. Hade ju tänkt gått ut på krogen men jag orkade inte.

Igår var det lucia och tredje advent. Då var det dags för pepparkaksbak. Har inte bakat på flera år, men då var det dags. Isabelle var så duktig och kavlade och tröck med sina gubbar på degen, men sen kom hon på att det var ganska gott med deg så då var det slutbakat.

När vi kom hem mot kvällen satte jag mig i min fotölj (inga soffor än) och Bellis i sin babysitter bredvid. Jag åt godis och hon drack välling. Hade lite söndagsmys innan läggdags sen sov vi till halvtio idag. Det var inte igår man gjorde det...

Ringde till adressändring idag och dom hade inte fått in min anmälan. Fuck.
Blockvägen 37c, 82434 Hudiksvall. That´s it!

Nä, nu ska jag jobba vidare.
Ha en underbar vecka allesammans!


Pepparkaksmästaren




Trolldeg

Jag har känt mig som en extra bra mamma dom senaste dagarna. Kan vara för att jag kom på den fantastiska idén att göra trolldeg här om dagen, vilket blev väldigt uppskattat. Hade ingen karamellfärg så den såg ju bra tråkig ut men annars tyckte stumpan om att knåda :) Så då kände jag mig superpedagogisk. och så har det bara blivit hemmalagad mat på sistone. Hon har ju börjat lessna på burkarna så en dag åt vi pannkaka med sylt och grädde i massor (onyttigt men gott), sen åt hon det en till dag hemma hos farmor, blodpudding igår, och nån dag ska jag göra lappkojs. Jag gör all mat som Tommie inte tycker om som det är så sällan man gjort. Gött =)

Beställde en boxer igår. Och lutar mot en tv från elgiganten.
Köpte en grej till diskmaskinen igår för 410 kr. Det är ju så tråkigt att lägga ut pengar på sånt.
Fick hem en gammal laptop igår också. Skönt med en dator, men har ingen nätverkskabel, men ska väl leta reda på det också. Sofforna har jag heller inte fått hem. Lamporna i taket passar inte. Och när kommer dom och tapetserar? Känns som det aldrig kommer bli nån ordning.

Idag var vi i väg till högliden och gav Isabelle sin svinspruta. Hon gnällde till en snabbis sen var det bra. Fikade kaka och festis utanför den där kvarten man måsta vänta så då var hon så nöjd så. Nu hoppas jag bara att hon inte får så ont och hemska biverkningar. Sen måste vi dit om några veckor igen för den andra dosen. Blä.
Och så en 18-månadersspruta på det. Stackars liten.

Nu jobbar man sista dagen för den här veckan. I morrn ska vi ut och äta med jobbet på bangkokkajen. Jag som hade hoppats på julbord som alla andra år. Nä, då får man thaimat i stället. Lagomt less på sånt. Jaja, bara att tacka och ta emot. Får kanske lite julklappar från chefen också. Spännande...
Och så typiskt att vi ska äta på kvällen så då kommer jag missa halva idolfinalen säkert.

På lördan ska vi till Ljusdal. Julfest på holännapaviljongen som på gamla goda tiden, middag hos farmor, sen vet jag vissa som är dundersugen på Engmans på stadt. Får se vad som händer =)

Ha det gött!

En liten incident

Det hände en liten incident i morse. Isabelle höll på och fippla med min mobil i vanlig ordning. Knapplåset på så det är ju lugnt då, eller? Lägger na på skötbordet och så ringer det. Dolt nummer. Hmm..undrar vem det kan vara?

-Hej, det här är Karin från 112. Det här numret ringde nyss och vi hörde ett gråtande barn.
-Mjeeeezååå....
-Förlåt, förlåt, det måste vart min dotter.
-Vi tar ganska allvarligt på sånt här.

Osv...

Fyy vad hemskt! Trodde dom skulle skicka dit polisen eller nåt. Och när jag pratade med henne så skrek ju såklart Isabelle utav bara den i bakgrunden eftersom jag hade tagit telefonen av henne. Nä, nu är det slutfipplat!

Hon har ju även dragit i väg lite oskyldiga sms/mms, oftast till Amanda som är först i telefonboken. Igår knäppte hon ett kort på vårt köksgolv och skickade i väg till. Så nu vet hon hur det ser ut :D

Annars har man en lugn dag på jobbet. Sitter och klurar över vilken slags tv-boxer man ska välja. Det lutar mot tele2 för jag tror inte dom har massa övriga kortavgifter. Fortfarande ingen tv, fortfarande ingen dator. Men då får man ju annat gjort på kvällarna. Har rensat ur pärmar på onödiga papper, ramat in lite kort, gjorde fint på köksbordet. Har sjukt mycket annat att göra, men sånt behöver jag helst en dator till.

Ska fylla i ansökan om bostadsbidrag också, vilket inte är det lättaste. Blir säkert återbetalningsskyldig sen som alla andra.

I kväll är det desperate och jag missar det igeeen! Buhu..

Sthlm

I fredagsnatt, närmare bestämt 2.30 hängde jag med Tommie i lastbilen och åkte ner till sthlm.
Hoppade av i Upplands bro, hittade pendeln och åkte in mot stan. Skulle hoppa av vid Stockholms central. Hur svårt kan det vara? Väldigt svårt för nån som är oerhört trött och väldigt intresserad av vad andra människor snackar om. Så jag satt där i godan ro och tjuvlyssnade, när jag tyckte jag hade suttit där lite väl länge och såg en pil i älvsjö där det stod stockholms central och en pil mot andra hållet. Ooops...skrev och frågade Elin, och då fick man veta att det var bara att hoppa av vid nästa station, alltså farsta. Haha...vilken noob man är.

Mötte upp med elin och åkte in mot stan, kikade affärer och gick sen och åt asiatisk buffe. Vrålgott! Provad även sushi. Helt okej.

Efter lite stosande åkte vi "hem" till Rönninge för fredagsmys!
Slocknade fort och sov som en stock hela natten.

På lördagen åkte vi in och mötte upp Linda och Emilie. Shopping. Handlade en jacka, tröja, och kläder till Isabelle. Dom var ganska stora så det får bli julklapp :)
Sen begav vi oss mot systemet. Första gången jag fått stå i kö UTANFÖR bolaget. Skitmycket folk. Men fick till slut några vinare med oss. Åkte till bandhagen, gjorde oss i ordning, ut och hämtade mat. Skulle ju suttit där egentligen men så hade dom inga rättigheter. Törstiga som vi var tog vi hem maten i stället. Hade en liten mysig fest med några stycken, sen drog vi ut. Satte oss på söderkällaren och tog en cider/öl.

Gick sen mot burgerking. Där hittade jag och Elin en telefon på toaletten som ringde. Det var Linas mobbe och Linas pappa som ringde och letade henne. Och goda medborgare och hälsingar som vi är kom Linas papi och hämtade telefonen och tyckte vi var sååå bussiga. Nattens goda gärning.

Åkte hemåt. Åt rostade mackor. Körde vår lilla lek: VEM VA RE?? VEM VA RE SOM KASTA fast med andra ord.
T.ex.
-rosta, hosta, nös, kissa, skratta, tafsa, hoppa... var längesen jag garvade så mycket.

På söndagen var det dags för hemfärd. Åkte en buss som stannade vid väldigt många busstopp. Måltidsuppehåll i tönnebro, så det tog 4.40 h att åka hem. Fy bubblan...

Så såg min helg ut och den har vart så jäkla rolig!! Tack för det brudar!

It´s been a while

Hallå-på-re-bloggen!

Nu har vi flyttat och haft fullt upp hela veckan. Om man inte har nån dator går det inte att blogga. Haft lite abstinens men passar på att skriva lite nu när jag har möjlighet.
Har ingen tv heller. Det är jävligt tomt kan jag lova, men ska väl inskaffa mig en till veckan.

Nu är jag i sthlm hela helgen. Hälsar på Elin. Sitter i bandhagen nu med ellan och linda. Ska ut och äta på en medelhavsrestaurang. Sen får tiden utvisa.

I morrn åker jag hemåt med drygbussen. Längtar efter Bellis som jag inte träffat sen i torsdags.

Nä nu ska jag dricka vin och ha trevligt. Tjo!