Extreme mama

Onsdag. Tredje dagen som ser likadan ut denna vecka.

6.50 ringer klockan.
Isabelle säger "Go mojjon mamma. Har du sovit gott?"
Lite puss och lite kram.
Bolibompa sätts igång och fröken slukar en banan medan jag gör mig ordning på 2 minutas.
Påklädning, tandborstning och ut till bilen. Självklart skall alla trappsteg räknas på vägen ner.
Lite gnabb om vem som ska slänga soporna.
Kompromissar genom att Isabelle får trycka på "öppna-dörren-knappen" till bilen.
Kanin skall spännas fast.
Isabelle skall spännas fast. Och jag likaså.
Rullar ner för backen till dagis.
-Vill inte gå på dagis!!!
Går in, klär av, letar reda på en fröken som Isabelle genast dissar för hon vill vinka själv, upp på soffan, pussa, krama, skynda sig på med skorna och ut och vinka i fönstret. Två hjärtan i fönstret som man kan kika in i. Hoppar fram och tillbaka ett antal gånger, larvar oss och kastar slängpussar så det sista vi får se av varandra är glada ansikten. Tack och lov att det ordnat upp sig igen!
Slänger mig i bilen och åker till jobbet. Lyssnar på rix morronzooo. Önskar jag fick lyssna klart men hinner ej.
Sen går dagen med dom vanliga rutinerna till klockan äntligen är fyra och jag får hämta gobiten igen.
Oftast är hon ute när jag kommer. Igår satt hon på en stubbe och kramades med en kille.
Sen hem och laga middag, titta tv, mysa, sen sova.
Sen börjar det om.
Men snart är helgen här och då bryts våra enformiga rutiner för en stund. Skönt!

Om jag hade sett någon skriva något dylikt om sin dag skulle jag personligen vilja skriva: MEN DET SKITER VÄL JAG BLANKA FAN I. Men jag bryter min arbetsrutin genom att skriva ett blogginlägg! Det kan inte bli mer vilt än så i denna trökiga mammas liv. Men idag känner jag mig som en extreme mama. Coolt.



Jag hittade ingen extreme bild på mig eftersom jag är på jobbet.
Därför tar vi motsatsen till extreme istället.




Lille mask

Helgen har vart stillsam. Lite borgarparken, lite städning och lite myskvällar. Och så var vi på klädbytardag i Enånger. Me like! Fick en fullproppad kasse med barnkläder för 155 kr. Rätt så lämpligt om jag får säga det själv.
Idag var vi till söderrå en sväng. Då ville Isabelle följa med farfar och faster till några grannar. Promenad+fika=Perfect kombo för Isabelle Jonsson. Sen kom kusinen Gabrielle och vilken lycka!! Tyvärr hann dom bara med en kort lekstund men det är så härligt att se dom två leka, prata och skratta tillsammans. Dom behöver bara titta på varann så börjar dom tok-garva. Underbara ungar!



Lekt i Borgarparken i helgen!

 

Ätit på donken.

 

Drack kaffe i parken i sällskap av något som en gång vart en mask. Rest in peace lille vän! Och måtte mördarna gå samma öde till mötes...


Blandad kompott.


En blandad kompott bilder i brist på annat.



Vi unyttjade Katia till att flyga lite drake förra veckan.



Det gick sådär... men med lite silvertejp kan nog draken funka till nästa gång.
(Eller så kan den ligga fint på en liten hylla for ever...and ever...)



Rensa rabatter (en aktivitet där bra reflexer tydligen skall användas...)



Man kan ju stå och glo på zombie-getter om man inte har nåt bättre för sig.



En plastblomma på huvudet. Varför inte liksom?

Befrukta mig!!

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt det. Så har det vart hela denna vecka.
Har fått vart hemma med Bellis några dagar nu av lite olika anledningar. Vi har haft det ganska skönt. Men nu är jag på jobbet igen helt plötsligt, stumpan är med momme och jag ska nog åka till Ljusdal i kväll så tar jag med gobiten hem i morgon då jag ska på möte så får hon vara åtminstone några timmar på dagis denna vecka. Blir dumt när det blir för långt emellan.

Fick ett samtal nyss där hon berättade att hon vart på leksaksaffären med mormor och köpt en prinsessa och deg. Ja, vad mer kan man behöva?

Efter mötet i morgon har man en ledig helg framför sig. Förutom att det borde röjas upp där hemma så vill jag hitta på nåt sköj! Ovanligt. Ofta man vill hitta på nåt som inte är sköj. Nå väl. Ett rop på hjälp kanske? BJUD IN MIG PÅ EN ROLIG TILLSTÄLLNING! Kanske det var så jag menade? För jag kan ju inte ta tag i sånt själv. Nej då!
Nä, nu räcker det. Nu ska jag fika mig igenom detta dubbla arb.pass.



Eftersom jag sitter på jobbet gräver jag i bilddagbokens arkiv och hittar denna bild som är tagen för 3 år sedan.
Sötaste lilla Bellis-skruttan ever!!! Åh vilka ryckningar jag får i livmodern nu... Den riktigt skriker: BEFRUKTA MIG!! Är det bara jag som känner dessa ryck när bebisbilder visas?







Charmknutta

Jahopp! Då satt jag här igen. Inget vettigt har jag att komma med idag heller. Har vart ledig i två dagar nu och inte alls utnyttjat dessa till något intressant. Så nu är man på jobbet igen. Nästa vecka åker vi till Finland. Ska bli skoj. Hoppas jag! Hoppas den dära Katia begett sig någon annanstans tills dess.

Tösabiten är med sin papi idag, och i morgon vettetusan vart hon ska ta vägen. Enligt henne själv kunde hon vara ensam hemma. Hon kan ju laga mat och gå på toa och sätta på tv´n själv. Vad mer kan en 3-åring behöva?
Nä, vi hittar säkert nån. För vem kan tacka nej till att spendera dagen med denna charmknutta?


Fönstertvätt



I det här hushållet får man minsann torka bort sina egna kladdiga fingeravtryck, som på något mystiskt vis alltid hamnar på det högra köksfönstret...



Vi har hört ryktas om att tidningspapper är ett bra knep och det stämmer faktiskt!
Några sprut med fönsterrengöring och gnussa lite med en tidning och sen kan man se igenom fönstret. Åtminstone för en liten stund.

Det var dagens tips! Bra va?


Torka?

Nu sitter jag här och funderar på vad jag ska skriva. Jag har lite bloggtorka. Men appropå torka så kommer jag ju inte helt oväntat att tänka på bajs. Ovanligt va? Men jag ska inte sitta och tjata om bajs igen. Fast jag vill ju så gärna. Bara lite...kanske. Snart...Man blir ju oftast bajsmissbrukare som mamma. Eller så är det bara jag som är intresserad av sånt. Men skitsamma! (Hö hö)
Varför inte göra en lista? Sånt brukar såna där "bloggerskor" göra. Såklart måste jag göra en lista, eller snarare några punkter om barn. Mitt barn. Och våra vardagliga bestyr. Saker som kan hända, som inte får hända och som måste hända. Här kommer den. Helt osammanhängande saker som jag förmodligen/förhoppningsvis inte är ensam om att tycka och göra.


Barnet MÅSTE äta, annars svälter hon ihjäl! Äter hon inte hotar jag med det alla föräldrar säger: "Då blir det ingen mer mat för dig idag! DU FÅR ABSOLUT INGENTING MER!"
Någon timme senare åker det fram några goda kaviarmackor (ja, hon älskar kaviar), ett glas mjölk och en frukt. Och går inte det i så kan man ju vara ännu mer blåst och kanske ta fram en glass?!

Barnet MÅSTE lägga sig i tid för att orka med en lång dag på dagis dagen efter. Är jag lugn blir hon lugn. Men vissa gånger vill jag krypa ur skinnet när jag hör henne råma efter vatten, täcke och allt babbel med gosedjuren. SOOOOOV UNGE SOOOOOOV!!!!!!!!!! Det lyckas ju alltid när man verkligen halvskriker det! Verkligen. Eller inte.

Sen har vi bajsinformationen. Nu vill jag bajsa i blöjan (såklart!). Jag vill bajsa i ditt rum. Mmm...bajsa i mitt rum kära du. Och sen ska det bajsas i köket, klädkammren och nog kan man klämma ur sig lite bakom gardinen i vardagsrummet. Det är mjukt bajs idag mamma! Är du färdig? Nä, jag ska bara bajsa liiiiite till.

Jag vill gå och leka på lekplatsen!

Hur skall man neka ett barn att gå ut och leka. Härliga friskluft!!! Synd bara att det ska packas med en enorm packning när man ska ut. Känns som man är på väg till en lekplats i Kina. Paraplyet, dockvagnen, hinkar, spadar, vattenkanna (som självfallet skall fyllas på med jämna mellanrum), filt, kratta, fika.
Är det fel att glo på film i stället eller låta ungen gå ut på balkongen och blåsa såpbubblor?

Då går jag utan dig!
Också en replik som jag återkommer till men som ALDRIG NÅGONSIN funkat.

Ett besök på affären.
Då måste man ta djupa andetag och prata med sin speciella smör-röst. Läste om en sådan på en blogg för ett tag sen och vilken mamma har inte en sådan? Då man i affären går ner på knä framför sitt barn och förklarar lugnt och inställsamt att barnet ska gå bredvid mamma i affären, inte skrika och helst inte vilja ha någonting. Ica Maxi har tänkt ut det där perfekt. Det första man möts av är leksaksavdelningen. Verkligen kul början på sin handling!

Ute bland folk.
Jag undviker det helst. Nej då. Eller?
Vi var ju ute på en busstripp i helgen. Den i sig var inte så farlig. Det enda var väl när några fyllon kom och satte sig bakom oss och det verkligen stank alkohol, m.m. *Sniff sniff* VAD ÄR DET SOM LUKTAR MAMMA? Då kommer den smöriga visk-rösten fram: Jag vet inte älskling *host host* Vill du ha lite russin?
Sen gick vi genom marknaden hem. Det dummaste jag gjort på länge. En Hello Kitty-ballong envist studsandes i mitt ansikte, ett barn med ett nytt paraply som frågar varannan minut: Regnar det? Regnar det nuuu då? Ett paraply som fälls upp, sen ner. JAG KAN GÅ SJÄLV!
Hon är oerhört duktig på att gå själv. Ingen kan faktiskt gå bättre än Isabelle Jonsson. Hon knallade upp för Kristinebergs mördarbacke utan ett knyst. Jag däremot, får ett astmaanfall bara jag tänker tanken.

Tandborstning.
Ca. 2½ år har vi hållt på och bråkat med den där satans tandborsten. Varför blir det aldrig bättre? Man riktigt ser i hennes blick att nu ska jag jävlas med mamma i kväll igen! Gapa-Stäng-Slurp-Bit-Skratta-Grina. Det bästa som funkar just nu är att sitta och hålla i ungen, hålla upp tandborsten och vänta likgiltigt på att hon ska gapa. Försök undvika att stänka tandkräm i ögat. Skadeglädje är den enda sanna glädjen, även för barn.



Hello Kitty är åtminstone älskad av Isabelle...



Väluppfostrad dotter åt en exklusiv korvtallrik på Radjos i fredags.

















HEEEEELG

HEEEEEEEEEEELG! Äntligen! Det firade vi med lite dykträning i badkaret.
I morgon blir det lite marknad. Och lördag blir det Ljusdal och dubbelt födelsedagsfirande. Kan bli nice!
Just nu sitter jag och väntar på Isabelle som äter kvällsfika framför tv:n. Hur länge kan man sitta och äta egentligen? Nä, nu informerar hon om att tänderna behöver borstas och nattlinnet ska på för hon ska sova. Och själv ska jag tydligen duscha. Visst, jag är medveten om att det behövs. En 3-åring behöver inte påminna mig...





Snygg fripp efter dyket!

Say what?

Idag fick jag följa med Isabelle på skogspromenad på dagis. Det var en jäkla stor skog dom hade. Ganska kul att se stigarna hon brukar strosa på om dagarna. Och mitt under promenaden frågar hon: -Hur har du haft det på jobbet idag då mamma?
Say what?
En annan mindre trevlig sak hon sa när vi kom hem: -Är du dum eller?
Fyyyy!!! Sånt är inte alls trevligt att höra och det fick hon minsann höra.
Sen gillar hon inte killar heller.
Dessa fraser varvas med bebisfasoner som att hon inte kan gå själv, kan inte äta själv, kan inte göra nånting samtidigt som hon kan göra ALLT. Det är lite småsvårt att hålla fröken nöjd om man säger så...



Glad tjej! Men skenet bedrar...


Lunchtipset

Hej och välkommen till lunchtipset för nybörjare!



Börja med att skära någon slags körv och en och annan pära.



Obligatorisk provsmakning av körven!



Stek alltihopa jättelänge! Allt ska se mycket mörkt ut.
OBS: Rör ej stekpannan med händerna (Mamma gav mig 111 påminnelser)



Efter denna exklusiva måltid som krävde ganska mycket energi så förtjänar alla kockar en tupplur!


Lycka till!

Första tandläkarbesöket

Isabelles egna lilla redogörelse om sitt livs första och väldigt korta besök hos folktandvården.

Mamma har tjatat och gnatat och försökt drillat mig till att öppna munnen på beställning inför den här dagen. Jag vet mycket väl hur man gör men idag hade jag helt enkelt ingen lust. Det var en gammal tant som hette Barbro som ville titta på mina tänder, hon ville räkna dom påstod hon. För annars kunde inte hon skriva antalet på datorn. Men det skiter väl jag i?! Jag fick en krokodil direkt när jag kom dit. Jag behöva ju inte göra någonting alls. Ganska schysst att få en krokodil utan att gapa. Snacka om lurad tant! Men vi ska komma tillbaka om ett halvår, för då trodde tanten att det skulle gå bättre. Tsssssss...då ska jag lura till mig en till krokodil. Lätt!



Firade min krokodil med ett besök på badhuset med mami och sen proppade jag munnen full med godis när jag kom hem... ingen tandläkare kommer ändå märka att jag syndat sötsaker när dom ändå inte får se mina tänder. Moahahaha! In your face Barbro!





Gapa!

Idag har vi mest ätit lax med Jennie och barnen typ hela dagen. Mumma! Och så lite lek mellan allt laxätande och gnällande. Jag är helt slut nu. I morgon ska Isabelle till tandläkaren för första gången ever!

Jag bad fröken gapa nyss, precis som hon ska göra hos tandläkaren i morgon.

Resultatet:



Måtte ungen vara lyckligare i morgon och visa alla små gaddar.