Dagen...

På morgonkvisten dök min pappa upp. Fikade lite. Och sen passade jag på att göra en hurt-promenix i slingan medan han lekte med Bellis. Bäst att passa på när man får chansen!

När han åkte hem fick stumpan vila och jag kollade in matteboken igen. Blir ju trött alltså...

Hann med söderrå även idag + handling och på kvällskvisten ett brödbak.

Eftersom Isabelle vart pigg som en mört hela dagen så får hon vara på dagis i morrn. Jag ska på mattelektion hela förmiddagen, sen ska jag plugga lite hemma också. Hoppas man får lite hjälp...

Prinsessans läggningar går fortfarande alldeles utmärkt. Hon håller sig kvar i sängen medan jag går ut och fixar med disken och sånt. Visst ropar hon och kollar så man är där, men somnar ganska fort med dörren öppen, tv:n på och mig skramlandes i köket. Det ska ju höras att man är där :)
Igårkväll höll hon på och gorma -mamma mamma mamma 378 ggr minst. Det spelade ingen roll vad jag svarade. Ja, nej, vad är det, osv. Nä hon bara fortsatte. Phuu...och vid elvasnåret då jag satt i soffan och skulle väl gå och lägga mig hör jag från sovrummet. Mammaaa, mammaaa, mammaaa... hon pratar i sömnen också minsann :)

Och så har vi trotsen... Jag får inte hjälpa till med nåt! Hon ska styra och ställa annars måste hon börja om från början om jag kommer och förstör. -DU INTE! -BAJABAJA DALLE!
Hon kom även in med en hink till mig idag, rynkade på näsan och sa: Tommi kissa hinken. BLÄÄÄ! (Hon har en gunghäst som hon döpt till Tommie).

Underbara unge!



Fikapaus med min lilla snorjärs:)


Kokosbröd

Jag håller mig borta från bröd nu förtiden, men idag var det dags att prova på att göra en lite nyttigare variant, bara för att ha nåt alternativ till kvällsfikat. Lchf-style. Hittade ett recept på nätet som jag gjorde om.
Så här kommer det!

Malles kokosbröd

1 msk fiberhusk
1 msk linfrön
2 dl kokos
3 ägg
100 gr philadelphiaost

Rör ihop allt till en fin smet
Lägg bakplåtspapper i en ugnsform
Häll över smeten och forma en tunn fyrkant på mitten av pappret
In i ugnen på 225 grader i ca. 8 minuter

Direkt när jag tog ut formen så skar jag i ordning 6 brödbitar.
Jag gjorde en dubbelmacka :P och använde smör och smältande ost och mumsade i mig med en kopp te.
Smakade riktigt gott. Perfekt för den som gillar kokos :)
Påminde lite om ugnspannkaka i konsistensen. Det gick väldigt fort att göra och det är nåt som jag kommer göra igen!


Geggöga

Helgen på sjukhuset var ovanligt lugn. Helgen för övrigt var också väldigt lugn. Var på stan i lördags och hittade några vantar till Isabelle. Är på jakt efter en tunnare mössa också. Men det är inte det lättaste...

Igår såg jag att Isabelle var alldeles geggig ögonen och visste då att det var kört. Dom släpper inte in henne på dagis. Så idag har vi vart hemma. Hon är snorig utav bara den. Och det där snoret kommer ut både genom näsa och ögon. Så är det jämt. Men hon är pigg och har lekt på som vanligt idag. Kanske inte behöver vara hemma så länge. Men det är ju det där med ögonen som fröknarna inte gillar...

Vi kom ut till söderrå en sväng idag iaf. Därifrån gick vi en promenad runt via. Tänkte att fröken skulle sova lite. Men hon totalvägrade att lägga sig ner. Hon satt och gungade fram och tillbaka och somnade framstupa. Men så fort jag skulle lägga ner na blev hon förbannad. -NEEEJ. Jag siiiitta!!!
Så hon fick sitta. Somnade en stund i bilen på väg hem, men annars har det vart dåligt med sömnen idag.

När vi kom hem så städade vi Isabelles rum. Det fanns inte en millimeter att stå på där, men nu är det fint igen!

Blir ett bad innan läggdags iaf. Hon badade tydligen ett oljebad som aldrig förr igår eftersom hela håret är indränkt i olja...suck!
Nu sitter hon och käkar korv med bröd framför Nalle Phu. Och jag ska gå och värma på lite rester från gårdagen.

Min lilla sjukling!



Köttbullar med bacon och vitlök

Kom på att jag brukade skriva lite recept här för längesen. Varför inte köra några igen då man kommer på nåt.
Som idag gjorde jag hemgjorda köttbullar.
Jag har kommit på att det är 1000 ggr godare än dom frysta och att det inte alls är speciellt krångligt.
Här kommer dagens recept :) 

Du behöver: (Gjorde många och fryste in)

Ca. 800 gr blandfärs
2 ägg
1 dl Ströbröd
1 dl vatten
5 vitlöksklyftor (ev. mer om man vill det)
Salt, peppar, lökpulver
Bacon
½ dl mjölk

Gör så här:

Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt svälla.
Blanda i köttfärsen, klipp i bacon, i med kryddor, skär små bitar av vitlöken + pressa i några klyftor + lite mjölk.
Blanda ihop allting och rulla ihop så det blir köttbullar.

När det blir så pass många så fyller jag en plåt med köttbullar och lägger i ugnen på ca. 175-200 grader i 45 min. (Jag glömde bort mina och hade dom i ugnen en timme, men det gick också!)
Det som blev över gjorde jag biffar av och stekte på tillsammans med lite grädde och käkade tillsammans med en god sallad! Passar även utmärkt med hemmagjord potatismos!

Man kan ju alltid höfta med sådana recept och ha i lite av varje av det man tycker om.
Jag tycker dessa blev riktigt goda.
Smaklig måltid!






Dalle

Matten i morse gick si sådär. Läraren pratade en massa och klottrade på tavlan men jag fattade knappt hälften.
Har suttit nu i kväll och försökt nöta in nåt, men det är svårt!! Jag fattar inte varför det är som det är. Även fast jag kollar facit och försöker förstå så går det inte in. Ibland får jag en aha-upplevelse, men den försvinner lika fort som den kommer.

Jaja.. jag hämtade Isabelle redan kl. 11 idag. Då hade ju inte hon lekt färdigt. Så jag fick vara kvar en stund medan hon lekte klart. Sen åkte vi hem och käkade lunch och vilade.
Sen gick vi ut och lekte med Diana. Hon hängde sen på oss hem och lekte/käkade. Och så var vi till pappa Tommie och hjälpte honom.

Isabelle brukar ibland kalla oss vid våra namn i stället för mamma och pappa. Allra helst när hon blir besviken på mig. -Daaalle, mamma Dalle inte byta blöjan. -Pappa Tomi dobba köra lastbilen. Hon låter så jäkla rolig.
Igår var det bråkigt vid läggdags så då gick jag ut så hon fick somna själv. Likadant i kväll. Hon klev inte ens ur sängen. Woho! Får se hur länge det håller den här gången. Typ tills i morrn då det är pappa som ska natta...

Jag tror jag ger upp för idag. I morrn kommer mami & CO. Ska gå på stan med dom. Och kl. 14.30 ska jag befinna mig på sjukhuset! Alltid lika spännande :)

Trevlig helg!

Första dagen

Hade min första matte-lektion idag :) Gick ju bra. Det är relativt lätt med sannolikhetslära. Men det lär ju bli värre med en massa ekvationer, algebra, geometri och annan skit. Men men jag är positiv ändå :P 10 veckors nötande bah!

Fick tillbaka ett mail från en studievägledare idag också. Jag trodde ju att jag bara behövde matte B för att plugga till sjuksköterska, eftersom jag trodde omvårdnadsdelen täckte naturkunskap B. Men det verkar som att det ändå inte räcker till. Kanske man måste ta naturkunskap till våren då. Lite trögt känns det ju.

Bellis får vara myyycket mer på dagis nu när jag börjat plugga. Men hon verkar ha kul där med sin polare Sally. Dom två håller tydligen ihop där och springer omkring tillsammans överallt. Sally ville till och med följa med oss hem idag. Blev lite ledsen när vi åkte hem. Igår hade fröknarna råkat satt på dom varandras skor också. Det var Isabelle som sa till när jag satte na i bilen. -Sallys skor! Var bara att vända då :)

Idag hämtade jag henne tidigare. Åkte då till Tommie och där kunde jag inte låta bli att packa ner lite grejer i några lådor. Den karln har ju inte den bästa framförhållningen iaf... Han flyttar till helgen. Solbågen nästa!

Nä nu är jag bra törstig faktiskt.
Ska gå och göra som kineserna. Btw var det en väldigt trevlig kines som visade mig vägen till klassrummet idag. Tack för den :) Han tyckte väl att jag såg lite lost ut bland alla invandrare. Jag stack nog ut från mängden...

Och kl. 22 ska jag fortsätta kika på den brittiska serien 5 days. En serie som pågår mellan månd-fred i 5 dagar alltså. Bra skit!


Och fortfarande ingen välling som duger...tror jag det när hon blir bjuden på PUCKO av pappa.

Förr i tiden fanns det inget bättre än lite lällä på kvällskvisten :)



Fullspäckat

I helgen var vi i Ljusdal. Där gjorde vi inte så värst mycket. Tog nån promenad, cykeltur, och en massa mys med min älskade sötepaj. Vi lekte även i folkparken med Linda och Alma. Skoj!

Nu är det måndag. Har en fullspäckad vecka framför mig.

Månd: Jobb 8-16
Tisd: Jobb 8-16
Onsd: Matte 8-11.30. Bellis får vara på dagis nån timme extra så jag hinner plugga hemma också.
Torsd: Jobb 8-16
Fred: Matte 8-9.30 och lite hemmaplugg. Fast det ska jag iofs försöka göra VARJE dag.
Lörd: Hjälpa till med lite flytt + jobb på avd. 6 14.30-22
Sönd: Avd. 6 14.30-22 (Ska försöka göra nåt kul innan jobbet) :)

Phu! För vissa är det här bara en normal heltid, men jag som aldrig jobbar heltid så är det mycket! Jag kommer säkert behöva extrahjälp med matten och det var en dag som man kunde få det på. Får se när det blir. Måste väl lämna in ett nytt dagisschema också då. Jag är förväntansfull och VILL börja läsa skiten. Jag vill ha det gjort. Men jag är såå rädd att det inte kommer gå. Åååh det var längesen man gick i skolan nu. Jag har även skickat mail till Gävle högskola och frågat 1000 frågor. Hoppas jag får svar snart.

Ser ut att bli en fin dag.
Welliweill. Have a nice week!


Upprop

I morse åkte jag på uppropet på cul. Gick ju det med. På onsdag börjar det. Men att läsa matte B på enbart två månader är ju i stressigaste laget. Men men..vi kör på det. Tur man har ett jobb där man kan byta titt som tätt.

Träffade Bellis en stund på lunchen. Älskade go-unge va jag skulle kunna äta upp na. Igårkväll saknade jag henne så mycket så jag måsta sniffa på hennes snuttefilt. Mmm...doftar ljuvligt!

Annars har man tvättat och jobbat idag. Nu har jag enorma myror i mina brallor. Det är slitigt att sitta still.
Men snart får jag åka hemåt och ha helg. Ja, tammetusan. Ibland går veckorna fort. Nästa vecka kommer bli slitig med mycket jobb...och plugg ? Skumt.

Jaja, blir väl Ljusdal imorrn. Nån som vill leka så är det bara att höra av sig.
Tja!

Matte B

Matte har aldrig vart min starka sida. Nä tacka vet jag språk och sånt. Det fattar jag, det kan jag lära mig. Men MATTE. Nej, jag är helt hopplös på det. Jag fattar nada. Men jag ska ta tjuren vid hornen och börja läsa upp mitt IG-betyg som jag fick på gymnasiet. Man kommer ju inte in på många utbildningar om man inte har just matte B. Suck... I morrn ska jag på upprop på CUL och sen blir det till att göra mitt bästa så jag får det avklarat.
Matten håller på tills november. Kommer jag hinna lära mig på så kort tid och samtidigt jobba? Phu, jag är så nervös. Hoppas det är en bra lärare som kan förklara på ett bra vis. Som tur är har jag sällskap av Elin. Känns lite bättre då iaf :)

Funderar på att plugga till sjuksköterska sen och specialisera mig på nåt. Det känns bra att jag börjar gilla tanken på att plugga till sjuksköterska. Det är ju ett sånt brett område och man kan jobba lite här och där. Men jag vet inte exakt vilket område än. Kanske psykiatri, barnmorska eller bvc-sköterska. Hur mysigt vore det inte att klämma på bebisar hela dagarna? :) Men man får ta en sak i taget. Det tar ju ändå 3½ år att bli sjuksköterska så jag har tid på mig att fundera...

Ingen sovmorgon blir det i morrn heller eftersom jag ska till CUL. Stumpan ska sova hos sin far. Och så har jag tvättid i morrnbitti med. Hoppas jag hinner med allt. Och sen blir det jobb på kvällen. Har även tagit på mig jobb på sjukhuset 28-29. Ska bli kul. Nu kan dom då inte avboka mig!

Blablabla... en rejälan promenix efter jobbet blir det för att lugna ner mina arma nerver! Hujj!

Lördagen...

Lördagen blev riktigt lyckad. Jag gjorde tortillalasagne och bjöd brudarna på. Sen hade alla med sig olika drinkingredienser så vi gjorde många goda drinkar, dels: mojito, melondrink, strawberry daiquiri, passionsfruktdrink, päron-vanilj...Mmmm dom var såå goda! Mitt i allt drickande så blev jag stucken av en getingjävel. Jag gjorde ju inte ens nåt. Misstänker att han blev förbannad på mitt hår eftersom han måste suttit på min rygg. Aj aj...
Sen sjöng (vrålade) vi singstar, och sen blev det järnvägs. Karaokefinal. En Roger Pontare vann. Jag och Madde fick en varsin fjäder, groupies som vi var stod vi längst fram. Haha...
Skakade rumpa heeeela kvällen. Det är så man måste göra. Om jag sätter mig ner så blir jag bara trött. Hade en riktigt trevlig afton. Nu ser jag fram emot Lindas 25-årskalas om en månad.

Igår låg jag och stekte i solen, sen fick jag skjuts hem av mammut.
Idag har vi åkt lite hit och dit. Försökte springa lite i kväll men fick så ont i benen. Inne i skelettet typ. Kanske benhinnorna (?) eller nåt. Drygt. Men en rask promenix åtminstone. Bara att fortsätta kämpa på.

Förresten!! Visste ni att Neal Patric Harris var GAY? Vem kunde ana det? Han och hans kille ska ha tvillingar till hösten... Mmm, där ser man. Jag som hade sett en liten framtid med honom. Osis för mig.




Lägga in sina egna filmer?

Är det nån som vet om man kan lägga in sina egna filmer här på bloggen UTAN att lägga upp dom på youtube först?
Och hur gör man i såfall?

Mojitooo

Ser fram emot morgondagen!!!
Jag ska laga till god mat och dricka goda drinkar med mina favvotjejer (dock saknas en). Tänkte köpa Bacardi MOJITO på systemet. Finns ju färdigt :D Ska bli så trevligt!! Jag lånar mammsens hus. Hoppas på bra väder så vi inte fryser ihjäl ute på verandan där vi ska sitta. Ska ta bussen dit i morrn. Gruvar mig redan. Hatar 53:an. Men jag får väl uppleva lite nostalgi. Tänk när man åkte den typ varje helg i sin ungdom...det var tider de!
Bellis får vara med sin papps.

I kväll är jag mest rastlös. Bara skit på tv:n och godissugen som få. Lika bra att gå och lägga sig.
Trevlig helg! :)



Avbokad

Jaa, idag blir det inte lika mycket skryt. Fröken hade minsann vart på sitt trotsiga humör idag. Hon skulle absolut inte göra nånting alls om hon själv fick välja. Bra med lite humör också. När jag svängde in på parkeringen så var hon ute och cyklade och såg mig, flög av cykeln och kutade till grinden med världens flin. Det finns inget bättre än att hämta henne på dagis. Vilken lycka för oss båda!! :)

Blir inget jobb på sjukan i morrn heller. Fick ett sms idag: Du har blivit avbokad.
Wtf? Blev lagomt irriterad, men då ringde bemanningen och förklarade. Tydligen hade det vart tungt på avdelningen p.g.a en patient som vart extra sjuk och nu hade den människan avlidit så jag behövdes inte. Typiskt.

Idag har jag gått en massa. Good for me! En propp gick här hemma också så då måsta vi knata ner på maxi och köpa nya.

I morrn kommer mami & co. Blir väl en sväng på stan då.

Skryt...

Idag när jag kom till dagis så kom min glada stumpa emot mig skrattandes som vanligt -DIN MAMMA ÅKA BIL DOBBA...bubbelibubbel vad det kommer mycket ord från denna unge :) Och massor med beröm från fröknarna fick hon idag för hon är ju så DUKTIG på allt. Hon klär på sig och klär av sig själv, lägger stövlarna på hyllan, osv, medan dom äldre barnen inte alls kan/vill. Hon är ju väldigt ordentlig. Här hemma ställer hon också upp skorna på hyllan. Det gör ju inte ens jag :)

När vi väl var hemma fick hon köttbullar och pastahjul och såklart "papupp" (ketchup). Och hon vräkte i sig som aldrig förr, sen en clementin och efter nån timme blev det två rostade mackor med mjölk. Skönt att hon äter ordentligt nån gång. Och när jag frågade om hon skulle äta upp sin macka fick jag svaret: Mmm, snart.

Och så har vi lekt en massa med hennes bautanalle. Jag slängde in den i hennes rum, men det fick man inte alls göra. -Inte nalle slänga, AJ AJ AJ!!!

Kissat på pottan/toa har hon nu gjort i många dagar. Skönt att hon fattar grejen. Men är blöjan på blir det inget. Är ju bra bekvämt det också.

Men nu ligger sötnöten och sover. Mera jobb och dagis i morrn. Och på torsdag ska jag jobba på sjukhuset. Som tur var så ska mamma till hudik då och kunde hämta Isabelle vid två så slapp hon ännu en lång dagisdag.

Nä, nu har jag väl skrytit klart om min älskade unge för den här gången.



Fuckers

Lämningen på dagis i morse blev ganska odramatisk. Isabelle hoppade motvilligt över till fröken, sa inte ett ord, bara blängde på mig sen i fönstret när jag gick. Inget grin iaf :)
När jag kom och hämtade så satt hon i en leksaksbil med en liten korg på huvudet. Den hade hon haft hela eftermiddagen :P Fröknarna sa att det gått så bra hela dagen. Hon hade lekt en massa med dom äldre barnen och följt efter dom överallt. Det hade kommit dit 4 nya barn också. Dom hade inte riktigt kommit i ordning där än så det var lite stökigt. Men men, huvudsaken är att Bellis trivs :)

Det har vart skitväder hela dagen. Suttit på jobbet och kurat. Ingen promenix idag. Igår provade jag dock på slingan som går alldeles bredvid mig som jag aldrig testat förr. Det gick bra till en början, sen blev det så jävla ihopväxt överallt så jag sprang som en galning över åkern, paranoid över att det skulle komma nån orm och hugga mig. Helt plötsligt kom jag upp på gångvägen. Blev en liten miss där, så jag gick runt sandvalla i stället. Nån borde verkligen dit och rensa bort lite gräs.

Fick mina bilder som jag framkallat idag också. Blev blåst av postfoto ännu en gång. Fuckers.

Sköna dagar

Har nu vart i Ljusdal sen i onsdags. Har vart jäkligt sköna dagar men i morrn åker vi hem.

Idag har vi hängt med Linda i folkparken. Lekte, gick runt kyrksjön, käkade lunch på hembygdsgården. En riktig kanondag :)

Bellis på gungbrädan



Efter lite solande hemma hos mami så tog jag ett varv på måga med Amanda, precis som igår. Är så duktig när jag är här. Jag till och med sprang en bra bit!

Isabelle har kissat på toaletten för första gången igår också. 2 ggr. Och idag en gång. Hon säger till innan också. Duktig jänta! Går ju bra att springa nakenfis såna här fina dagar.

Igår var vi till LillBabs caffär. Där fanns det lite smått och gott. Mys!

Här har vi en tjusig LillBabs...eller? :P



Och så träffade vi en kossa. Fin baksida va?



Och en häst där svansen lossnat...



Avslutar med en bild på världens busigaste kusiner :)







Klipp

Det är lite tröttsamt att man ska skriva upp vad man gjort jämt och ständigt på denna blogg. Man har ingenting att berätta irl sen. Men vems fel är det då?

Vi har hur som helst lekt i borgarparken både igår och idag. Promenixer båda gångerna. Duktig! Men jag hatar som vanligt backen hem.

Klippte bort lite fjun från Bellis hår också. Blev ganska okej. En skönhet passar i allt. Sen var det dags för att klippa tånaglarna. Det är inte alls populärt, men lovade att vi skulle måla dom också. Så nu är dom blanka och fina!

I morrn ska jag lämna blod för första gången. Jag börjar bli nervös. Tänk om jag blir yr och svimfärdig? Det vore väl typiskt. Jag är ju lite känslig när det gäller blodbrist. Fast vem är inte det? Får med järntabletter sen. Borde man inte fått det innan?

Jaja, sen drar vi till Ljusdal på lite semester :)

Borka brygga

Idag följde vi med mamma&co till Borka brygga. Käkade god lax. Lite snålt med maten med tanke på priset, men annars var det bra. Fint läge, osv.

När vi kom hem märkte jag att hyllan i Isabelles rum rasat ner. Jag hade lagt dit en bok på förmiddagen och funderade då hur mycket den skulle kunna bära. Det var tydligen droppen. Massor med saker i en stor röra. KUL! Så jag slet ut alla hennes leksaker, satte upp tavlor för dom stora hålen i väggen, möblerade om och gjorde rent. Blev väldans bra och mer rymligt nu.

Tog bort ena sidan på Bellis säng idag. Tyvärr fanns det ingen stödbräda (?) som man kunde sätta dit så hon kan rulla ner hur lätt som helst. Men man tager det man haver. Jag hittade en gammal besticklåda som jag knölade ner i kanten och satte en filt för så nu finns det lite stöd. + ett par kuddar på golvet :)

Btw HATAR jag moppar. Moppeljud är så fruktansvärt irriterande att lyssna på på kvällskvisten. Och dom kör på gångvägen här utanför och jag blir galen snart! Snorungar!

Nu ska jag kolla vidare på b-filmen Perfect stranger.

Vi på Borka Brygga :)