Isabelle gillar inte statoils biltvätt. Lä...

20120331727 (MMS)

Isabelle gillar inte statoils biltvätt. Läskig upplevelse.


Bättre sent än aldrig...

Krig är hemskt. Men priskrig är underbart! Nu har jag beställt mig en sån där telefon som har ett äpple på sig.
345 kr /mån. Ring, sms:a, mms:a och surfa hur mycket som helst! Bindningstid i 2 år får man stå ut med. Tycker det låter fenomenalt. För jag kan väl aldrig tro att dom kommer lura mig på någe vis. Då blir jag less! Man fick välja mellan Tre och Tele2. Jag valde Franks tele2. Jag gillar egentligen inte dom, men har hört att tre kan ha kass mottagning så...

Jag längtas efter den nu, men är samtidigt orolig. Kommer jag kunna leva ett normalt liv efter detta?


Pepp

Att gå på ett träningspass en gång i månaden är ganska värdelöst. Bättre än ingenting såklart, men problemet är som vanligt att det gör så sablarns ont i alla mina muskler dagarna efter. Eller vad det nu är jag har där under allt det andra... Func.gym training igår. Det känns idag. Har planer på att skaka loss på torsdaglunch, och sen köra lite floorball på kvällen. Och så lite jogging någon dag? Det blir väl bra. I Januari var jag så himlarns duktig och körde lchf, tränade, tappade kilon. Sen blev det februari. Och då var det kört på något vis. 1 månad. Det är ju för patetiskt. För sen eskalerar det. Ska man ta tag i det igen så blir man sjuk. Då drar man iväg igen och ökar på sockerintaget ännu mer. Nu är snart mars slut och det var ju inte så här det skulle bli. Men men... nu ska jag öka på med träningen och vara glad för dom hälsosamma dagarna som jag fixar!




Tänk att man kan sakna någon som driver en...

20120102686 (MMS)

Tänk att man kan sakna någon som driver en till vansinne varje dag. Testar och tjatar och har knäck i öronen så fort jag säger nåt. Jag Jobbar långpass i helgen så hon Får göra sin pappa galen för omväxlings skull. Fast där är hon säkert mer behändig. Jäkligt tur hon är charmig ibland också och informerar hur mycket hon tycker om sin mor och vad fina kläder jag har osv. Då Får hon pluspoäng och allt gnäll är som bortblåst... För 5 minuter tills det börjas igen. Längtar till i morgon. Då ska jag pussa na som det inte fanns någon morgondag. Fortsatt trevlig helg!


Mjältejävel

Jag är ju en gammal hypokondriker, och det är ganska jobbigt. Eller det är jävligt jobbigt!
Jag känner efter så noga och är googles mest aktiva användare. Jag har fortfarande ont i vänstra sidan av magen sen jag var sjuk och känner av en viss svullnad och misstänker nu en förstorad mjälte! Och som vanligt leder allt till cancer. Suck och pust och stånk och stön. Kan man banna google på nåt vis? Och jag avskyr att besvära hälsocentralen. Så jag avvaktar. Och fortsätter oroa mig för mig själv. Usch...jämmer och elände.



Mjältejävel


Sköna dagar

Har haft några sköna, lediga dagar nu.
Lite innebandy med grabbarna, promenad runt Gunnarsbosjön i finvädret, fredagsmys med mami, fikat med Linda & Madde och bara haft det skönt! Tror det är solen som gör att jag känner mig lite mer nöjd än vanligt.

Igårkväll var jag och Bellis till Sandra & Co för lite grillning. Fick lagomt med sommarkänslor. Gött! Det blidde dock lite sent. Åkte vid halvtio och då var Isabelle lagomt övertrött. Dampade ur totalt. Men sen sov vi gott iaf.

Idag har vi handlat, beställt vårjacka + fodrade byxor till Isabelle, vart ute lite, gjort chokladbollar och nu ska jag göra älgstek med potatis och kantarellsås! Stumpan donar på i sitt rum, jag lyssnar på musik och dricker kaffe. Ibland så är man nöjd för det lilla!




Älska kladd!


Nu är jag ute på en otroligt skön 1 milspr...

20120316719 (MMS)

Nu är jag ute på en otroligt skön 1 milspromenad. Måste ju bara skriva upp avståndet här annars vore det bara dumt att gå så långt. Känner mig fett het här ute i skogen. Älskar tystnaden. Hoppas ingen björn kommer och tar mig. Känns dock olämpligt att hålla på med telefonen så trevlig helg på er.


Blåbärspaj






Blåbärspaj med vaniljsås gör oss lyckliga <3

Glad?

Igår när jag hämtade Isabelle på dagis var hon glad. Hela vägen hem var hon glad. Hela kvällen var hon glad. Jag tassade på tå in och avbröt hennes filmtittande för det var läggdags. Helt livrädd var jag för vad som skulle hända. Skulle hon flippa ur totalt, skrika, gråta som om jag förstört hennes värld?
Nej, hon sa "Ok, jag pausar så kan jag se klart i morgon", sen gick hon och la sig.
Måste ringa bvc. Eller kanske gå in på familjeliv. Där verkar dom kunna mycket.

Cirkel

Isabelle impar med sina matematik-kunskaper. Matte är ju en viktig del redan på förskolan nu förtiden.
Hon frågade mig här om sistens vad den där grejen heter som änglar kan ha ovanpå huvudet.
Det kallas för gloria, sa jag.
-Jaha. Jag trodde det var en cirkel.
Det har hon iofs rätt i att en gloria är formad som en cirkel. Men CIRKEL? Inte en rund ring eller så, utan en cirkel. Ja, nu förtiden ska man kalla saker för vad dom heter på riktigt. På min tid fanns det dubbla budskap till alla ting.





Igår bakade vi muffins. Jag hade inget bakpulver eller vaniljsocker så det blev som kladdkakemuffins. Och så stoppade vi dit några Ahlgrens bilar. Det låter gott va? Isabelle gillade dom. Men personligen tycker jag inte det var nån höjdare. Bilarna smakade banan när dom smälte och jag och bananer går inte ihop. Men men...det är ju socker så det är klart dom går i.

Och så har vi rensat Isabelles rum och fått in förvaringsskåp till alla vidriga leksaker HALLELUJAH vad jag har längtat efter den dagen. Det är så vackert i hennes rum nu så jag överväger att låsa det och låta henne enbart vara där inne när hon ska sova.

Have a nice week all you English-talking people!
xo xo / Ms Nice mum!


Vila?

Jag är såååå trött. Det känns inte som jag blir nå piggare. Hostan suger musten ur mig. Blev helt slut igår när vi var på IKEA. Där köpte jag för övrigt lite smått och gott. Lampa, ny fotöljklädsel, gardiner, lakan och sånt. Känns fresch azzo!

Isabelle sov hos sin pappa så jag kunde vila. Kan jag vila när jag är ensam? Nope! Ok, det var skönt att sova nästan hela natten och få lite sovmorgon, men sen har det vart full fart. Städ, tvätt, disk, handling och sånt där trist. Nu väntar jag på maten och Bellis. Sen blir det soffhäng alltså...



Lediga

Nu har jag haft en sån där bra arb.vecka då jag bara jobbat må-on. Har hittills inte hunnit med så mycket. Friskförklarade mig i lördags, drog till Linda och körde lite mello med henne och Elin. Och så lite Järnvägs som grädde på moset. Hade riktigt kul. Var ju längesen man var där nu. Hostan blev väl inte bättre, men det hade den inte blitt om jag stannat hemma heller. Men dra arslet över ögat vad jävla ont det gör i vänstra sidan av magen när jag hostar. Sjuk smärta! Men annars är det bra, förutom att jag är lite irriterad för barngrupperna på dagis skall utökas för det står så många barn på kö. 58 barn kommer vara inskrivna i huset på 3 grupper. Det finns säkert dom som har det värre, men det tycker jag låter mycket. Dom ska sätta in mer personal men det spelar ingen roll tycker jag. Tillräckligt örsigt som det är. Den här veckan har det dock vart lugnt eftersom det vart sportlov. Men öppna fler förskolor då för i helvete! Hur svårt ska det vara?

I morgon åker vi till Sundsvall. Alltid lika kul att komma ut på lite utflykt och köpa lite förnödenheter på IKEA. Jag mår så bra i själen då! Isabelle får följa med. Hon är en bra shop-blocker. Man vill ju inte att det går överstyr. Hon skulle köpa en pall, en stol och en prinsess-säng. Jaja...om hon skiter ut pengar i morgon så får hon väl köpa det då. Själv längtas jag till korven.

Resten av ledigheten har vi inga direkta planer. Jag vill ju åka till kajevall innan snön smälter. Fast det kanske redan gjort det? Annars hoppas jag kunna njuta av solen och insupa lite d-vitamin som vi misade hela förra veckan.



s ö t p ä r a

Sicko

Längesen sist igen.
Förra helgen var skoj! Eller egentligen var det bara fredagen som var rolig. Då var det dildoparteeey än en gång. Alltid lika intressant :D Sen drog vi på bockarna. Det var sig likt och jag kände mig som ung på nytt.

På lördagen kom en sjuk Isabelle hem till mig. Lilla stackarn var helt slut och het som en eld. På söndagen började det för mig. Feber, ont i hela kroppen, sen vidare med snuva och vidrig hosta = Influensa! Så har det hållt på tills typ idag. I morse när jag vaknade kände jag en någorlunda normal känsla. Jag vaknade inte dyblöt i svett eller iskall där under täcket. Isabelle sov nog bort det allra sista igår. Hon sov typ hela dagen och hela natten och idag har hon vart pigg. Hostan, snoret och tröttheten sitter ju kvar och det får man väl räkna med ett tag framöver. 
Det är så jävla typiskt eftersom det är i helgen Elin kommer hem och vi planerat lite, och det känns ganska avlägset just nu. Men jag hoppas på att kunna åka till Ljusdal ändå, så får vi se hur mycket jag pallar med.


Nä, detta har varit en helvetesvecka. Längesen jag vart med om nåt så jobbigt. Att själv vara sjuk och ta hand om en liten sjukling är fruktansvärt! Man vill bara vila men man har inget annat val än att masa sig upp för toa-assistans, påfyllning av vatten, torka näsa, byta filmer, ge alvedon, osv. Vem tar hand om mig då?
Såna här gånger önskar jag att man var liten igen och kunde ligga och bli servad av sin egen mamma.
Och att bara sitta inne samtidigt då det är såå fint väder som alla tjatar om... jag lyxade till det en dag genom att gå ut med soporna bara för att få lite friskluft. Jag måste sett ut som en nerdrogad uteliggare...

Nå väl... idag är vi som sagt piggare. Jag har tvättat håret som jag inte gjort på en vecka så nu känner jag mig som en ny människa. Sängkläderna är bytt och sovrummet vädrat. Nu får det vara bra! Hoppas på att kunna förflytta oss någon annanstans i morgon.