Söderhamn

Idag begav vi oss mot söderhamn.
Först gick vi på barnens hus. Köpte en barnvagnsskylt äntligen, fast Isabelle fanns inte så vi tog en som man fick klistra dit bokstäverna själv...hur det nu kommer se ut. Säkert snett och jäkligt. Men kostade bara 49 spänn så.

Sen hälsade vi på Lars & Desse och deras gullungar Elin & Erik.
Erik är drygt ett år och vinglar omkring som ett fyllo. Ser ju så roligt ut. Och han ska på allt.
Hundskålarna var mest intressant tror jag. I med näven, smaka, och samma procedur om och om igen. Euh!
Och Elin tyckte Isabelle hade ett stort huvud. Haha...sa massa andra saker också fast kommer inte ihåg.

Åkte sen ut i skogen och hämtade tysk-öl.
Sen hem.

Efter lite big mac gick vi till solbågen. Sandra fyller ju 21 idag. Grattis igen :)
Där hade dom lite festligheter. Fick smaka en asgod kaka så jag blev proppmätt.
Men jag och Bellan blev inte så långvariga.
La henne direkt när vi kom hem vid halvtio. Men hon vaknar säkert tidigt i morrn ändå.
Ge mig sovmorgon...please?

I morrn vettetusan vad vi ska hitta på.
Måste nog handla lite mat kanske. Lite träning..jao...maby...

Nä fy va mätt jag är. Också har man en skål godis här hemma. Den får jag nog spara tills i morrn.
Fast om jag känner mig själv rätt kommer jag gå och små-äta hela dagen i morrn så det är slut tills på kvällen då man verkligen vill ha, framför en film eller så... men aja...orka skriva.
Vi sätter punkt här .

Ett helt halvår :)

Idag fyller Isabelle ett helt halvår. Min lilla stumpelumpa börjar bli stooor! Grattis mah baby :)

I natt var det lika jobbigt att sova för oss. Isabelle gnällde och verkade drömma massa mardrömmar och vaknade flera ggr och klockan fyra var hon pigg som en mört...höll på och babbla och var på gott humör till och från framtill sextiden tror jag.
Somnade sen om till åtta. Det blir väldigt tröttsamt att inte få sova ut nån gång kan jag lova. Nån timme här, och nån timme där. Tror det är "26-veckorsfasen" som gör det... Mycket som stämmer in; sömnsvårigheter, grinig, klängig, ingenting är bra. Det är så mycket som händer vid den här tiden, hon lär sig så mycket nytt så det är svårt att smälta allt.

Tog oss en promenix ner på öb och lekstugan på förmiddagen. Ovanligt... vi går dit bara för att gå nånstans.
Vi behöver en ny bilstol och en gåstol. Fast gåstolen vill jag helst hitta nån begagnad, billig.

Gick hemåt och stintan somnade i vagnen som vanligt. Vaknade när vi kom hem.
Sen gjorde jag egna köttbullar, potatis och svartpepparsås med kokta grönsaker. Mixade också lite grönsakspurre till Bellan, fast hon var inge sugen.
Försöker dock att byta ut måltiderna lite smått mot annan mat än bara tutten.

Åkte sen till sörrå. Och sen åkte jag och tränade core. Har aldrig vart på det förr, men man skulle iaf mest träna mage/rygg.
Fast det var inte som jag tänkt mig. Det var mer yoga-aktigt, lugna låtar, hålla sig kvar i konstiga ställningar under längre tid, nä lite småtråkigt. Det skulle hålla på bara 30 min stod det men efter 45 min och dom fortfarande höll på lära jag gå därifrån. Visste ju att T & I satt där ute och väntade.
Nä, det var iaf inget för mig. Håller mig till bodypump och ev. boxing framöver.

När vi kom hem gjorde jag en kladdkaka och coffie som vi sen kunde bjuda Bikon & Sandrisch på.
Kikat tv och snart läggdags.

I morrn ska vi ta oss en tur mot söderhamn.

Zzz...

Igår var det träning. Skitjobbigt...varför blir det inte lättare?
Kollade på madagaskar 2 på kvällen. Den var la bra. Åt godis med. Har vart tok-onyttig denna veckan. Fy på mig!

La mig tidigt igårkväll efter tio nåt tag...
Isabelle vaknade först vid elva. Käkade, somnade om och vaknade igen vid ett... sen höll det på så hela natten tror jag...
Upp med tuppen klockan sju. Jag la mig på dåligt humör och vaknade på ännu sämre humör.
Det smittar tydligen av sig för Bellan har vart såå jobbig idag. Gnäll gnäll gnäll.
Och jag har inte haft nån lust att göra nånting, men tog ut jäntan på en promenad i vagnen till slut. Hon trivs så bra utomhus, sitter och tittar på allt och tillslut somnar hon.

Tvättat på eftermiddagen. Gjorde pizza till middag.
Skjutsade T & I till söderrå, så åkte jag hem för att fixa litegrann...tog hand om massa disk och sen städade jag badrummet.
Hade planerat in en tupplur också men det hann jag inte för Tommie måsta i väg och jobba igen.
Tredje natten den här veckan. Har vart helt utan jobb i en månad så nu går han väl in i väggen snart :P

Nu är jag snuskigt trött men ska väl duscha och kika lite tv innan man hamnar i säng.
Hoppas hoppas hoppas min lilla dam sover bättre i natt!

Mammamamamama

Måste också flika in att Isabelle har börjat babblat på ännu mera nu också gör hon nånting nytt med läpparna. Smackar liksom...
Det låter som hon säger mamma ibland...ma-ma-ma-ma-ma...eller ba-ba-ba-ba-ba..... inte för att hon vet innebörden av det men det är roligt ändå.
Och hon sträcker sig mot folk när hon vill komma upp.
Tror också hon tycker det är roligt att kasta ner saker på golvet avsiktligt, för oftast kommer det ju nån och plockar upp det igen :)
Sitter även ganska stadigt nu. Och gör tappra försök att krypa. Gör lite armhävningar och upp med rumpan i vädret och försöker skjuta i från, men det är svårt. Allra helst när hon har armarna bakåt. Hon ligger ju jämt som en pingu, även när hon blir buren drar hon armarna bakåt som en fallskärmshoppare, ser ju bra rolig ut min lilla gumma :)


Skumma frågor

Idag följde jag och Isabelle med mami och syster till Sundsvall.
Började med att käka korv såklart. Kom direkt när dom öppnat så det var alldeles tomt och skönt =)
Sen gick vi runt på IKEA, köpte lite skroffs.
Gick sen vidare till gallerian bredvid. Såå stort och såå många affärer. Lite småjobbigt blev det.
Gick sen över till jade garden och käka kinamat (4 små rätter), sen rusta och sen hem.

Dagens inköp: 3 bodys (till Isabelle, inte mig), en bricka till matstolen, en tandborstmugg/glas, en mössa (75% rabatt så de blidde 25 spänn bah), förvaringskorg till leksakerna, doftljus, batterier, haklappar...tror jag fick med det mesta där.

Tror Bellan haft en trevlig dag också, mycket nytt att kolla på. Och jättebra familjerum fanns det på birstahuset där det fanns massa skötbord och fotöljer så man kunde amma i lugn och ro. Fast det var ett skitstort fönster ut mot parkeringen så det kändes som man satt och flasha boobsen för alla fast det var väl ingen som la märke till oss men vi såg alla :D

När vi kom hem fick jag en grym huvudvärk, men kände ändå att jag måsta dammsuga. Men efter en alvedon och några korvmackor så känns det bättre.

Har fått två skumma telefonsamtal idag också. Borde skaffa ett företag eller nåt som kunde kallas "fråga skumma frågor till Malle-linjen".
Först ringer Madde när vi sitter och väntar på mat olämpligt nog... Hon beskrev väldigt noggrant hurvida det var en pormask hon fått på kinden eller om det var nåt annat. "En stor böld med en svart prick med ett hål i och sminket försvinner i hålet..." Ungefär så lät det... Jag tyckte iaf att det lät som en inflammerad pormask men som förmodligen kommer försvinna inom en snar framtid.

Och senare ringer Elin och frågar hur mycket gurkor brukar kosta. Hon hade tydligen köpt en för 25 spänn. Det var ju lite magstarkt. Jag har då aldrig köpt en sån dyr gurka nån gång. Det är ju bara vatten liksom (fast med en ytterst liten smak av melon).

Nån mer som vill ringa och fråga nåt och vill veta mina åsikter ang. vad som helst, hör av er bah!


Isa-snack

"Till prinsessan och kungafamiljen Jonsson.
Var hemma med Isabel tills hon åtminstone är 3 år. EJ DAGIS. Och amma henne länge. Det bästa för en baby är bröstmjölk. Det byggs upp av näring/vitaminer till vuxna livet. Have a nice splendid rich and famous time!"


Fick ett brev här om sistens från en släkting. Allt det där var skrivet på kuvertet och inuti låg en trasig katten Gustav-tidning och en kalle anka-tidning från 2004. Behöver jag säga att min släkting är lite "speciell"? Hon har inte alla proppar i skåpet, det vet jag, så därför bryr jag mig inte om sånna uppmaningar.

Men ibland kan det hända att sånna som har propparna på plats kan kläcka ur sig ett och annat. Har som tur är inte stött på allt för mycket sånt. Men en annan sak som jag märkt på sistone är hur viktigt och intressant det är att låta Isabelle provsmaka all möjlig skit.
Vi har gett små smakisar sen hon blev 4 månader. Vi har tagit det väldigt sakta, känner inte att det är så bråttomt med det.
Hon kommer förhoppningsvis hinna smaka jättemycket i sitt liv.

Fick reda på att min kära farmor hällt i min lilla tjej nässelsoppa i fredags. Jag var borta i några minuter och då skyndade hon sig utan att bry sig om att fråga om det var okej. Och det är absolut INTE okej. Det finns några få saker små barn INTE ska få i sig och hon fick i sig minst tre av dom; nässlor, spenat och salt.

"Barn under 1 år ska inte äta mangold, sallad, spenat, rödbeta, bladselleri eller nässlor. De innehåller nitrat som kan omvandlas till skadligt nitrit." (Nitrit kan bl.a hämma syreupptagningen hos små barn.)
Dom ska också undvika socker, salt, jordnötter och honung.

Jag kan inte beskriva hur arg jag blir på henne. Visst, det var säkert inte mycket hon fick i sig och hon är gammal och förstår inte att saker förändras, men gaaaah....
Hon försökte också ge Bellan grädde med nå kanel i... Hon var på väg med en fet sked men då drog jag bort handen hennes. Tycker det är såå onödigt bara. Och ger man nåt en gång vill ju säkert stackarn ha mer.
Nä, sånt gillar vi inte.
Kommer bli kämpigt även när hon blivit lite äldre och det bjuds på massa glass och godis.
Självklart ska hon väl få sånt också, men jag är så rädd att hon ska bli som mig, sockerberoende som få.
Men sötsakerna ska jag försöka hålla borta så länge det går...fast vissa kommer göra det omöjligt...

Och nu när jag ändå klagar och predikar så kan jag väl fortsätta.
Herregud vad jag stör mig på vissa som pratar med Isabelle också.
Visst, man pratar annorlunda med en bebis. Upprepar också ganska mycket. Men vissa är extrema.
Hej, hallå, sena (tjena), sen upprepas det 140 ggr innan vissa börjar pussa och blafsa på MIN BEBIS.
Jaja, dom närmsta får väl hålla på men vissa nej tack. Och jag tycker bara det är självklart att man håller ett visst avstånd till andras barn, men vissa förstår inte det och hur berättar man sånt på ett bra sätt då?
Och när man pratar bebisspråk kan man faktiskt uttala alla ord riktigt i stället föj att pjata så häääj. Ungen ska väl lära sig och säga R sen kanske?

Och lite till...

Att det ska vara såå bråttomt med all utveckling med. Det är vitkigt att ligga före i utvecklingen tror jag.
Jo, i början tyckte jag det var så roligt att Isabelle kunde saker "tidigare" och hon var så duktig, men nu tycker jag det går för fort. Och det blir så mycket större press och folk förväntar sig att hon ska kunna allt möjligt. Är väl på tiden att hon börjar springa omkring också. Men jag tänker absolut inte stressa mitt barn att göra nåt som hon inte kan och/eller vill.

Så känner jag idag.

Det finns inga ord som kan beskriva hur mycket jag älskar min Isabelle och hon förtjänar det bästa av det bästa.




Helgen...

Fredag
Åkte till Ljusdal. Raka vägen mot Låka, där farmor hade en middagsbjudning.
Fick nässelsoppa, älgkött, potatisgratäng och sås...
Åkte sen hem till mor med Elin för att spela singstar. Men det fick vi inte göra eftersom brorsan för en gångs skull hade besök i sin lilla stuga. Så då blev det bara massa kortspel.

Lördag
Var självfallet och fikade på finess. Skitväder, kallt och blåsigt.
Fick god mat hos mamma.
Efter jag lagt Isabelle på kvällen åkte jag och träffade Linda, Emelie, Elin och grodis en sväng.
Var meningen att vi skulle spela spel men vi tjattrade oss i genom kvällen i stället. Mycket trevligt :)

Söndag
Bara för jag la mig sent så vaknade Bellan kl. 7 efter lite bubblande i blöjan så då var det bara att kliva upp.
Käka frulle och var uppe en stund. Vilade sen, och när Isabelle ville upp igen fick hon gå och leka med momme så fick jag ligga och halvsova en bra stund till. Såå jäkla skönt!
Efter lunch tog vi vårt pick och pack och for hem.
As-mycket snö efter vägen. Gillar inte att köra då.
När vi kom hem satt Tommie, Linus och Krille och spelade. Hade haft ett mini-lan här.
Sen åkte jag och tränade, sen köpte vi sallader och åkte till söderrå.
Nu hemma och ska snart se film.

Så var det med den helgen :)

REA

Idag tog vi oss en sväng på stan, me and my sweetiepie.
Hon blir ju så glad så fort man kommer utomhus...sitter och snackar utav bara den.
Gick runt i massa affärer. Hämtade ett liberopaket på Lindex. Där i fanns det lite blöjprover, haklappar, en boll, våtservetter, strumpor och nåt mer... gratis är gott.
Gick sen runt lillfjärn så gumman fick sova gott en stund.
Svängde in på Åhléns och där var det tok-rea! Halva priset på reapriset på typ ALLT.
Tänkte köpa billiga prydnadskuddar men sket i det. Köpte i stället en jacka till Isabelle för endast 50 spänn. Råkade också köpa ett par vantar som vi inte behöver eftersom hon har tillräckligt av sånt...men men så kan det gå.
Jättebra att ha en jacka iaf. Blir så trångt i bilstolen med overallen. Hoppas hon inte växer ur den på en gång nu bara...

Åkte sen hem och gjorde lite mat och sen till söderrå i vanlig ordning.
Kaffe, tv, kvantum, solbågen, hem, lägga lillan, kollat på criminal minds och snart nanna suss suss.

I morrn åker vi till Ljusdal...IGEN.
Min kära vän Elin är ju hemma så då måste man ju dit och träffa henne.
Ska även på middag hos farmor i morrn.

Här är pajsingen med nya jackan...we like :)



Facial

Idag var jag i väg och fick mig en ansiktsbehandling.
Fick ju presentkort på hudcirkeln av Tommie för ett bra tag sen så det var på tiden att utnyttja det.
Men det var lika smärtsamt med por-tömningen den här gången med.
Det börjar bra med ansiktsmassage och massa krämer, sen vidare till ånga som sprutas rätt i fejjan så porerna ska öppna sig, lite jobbigt att andas dock...men sen börjades det.
Kändes som hon pressade ner en sylvass kniv i näsan och skrapade sen bort skinnet typ...och det gjorde hon om och om igen. Det var nästan värre än att föda barn. Och man är ju så känslig på näsan så tårarna sprutade...var ritkigt nära till riktiga gråt-tårar ett tag alltså...fy fan...never again!
Men efter det så var det lite mer massage och ansiktsmask och ögonbrynsplock.
Så nu är man mjuk fast lite röd om nosen.

Senare vart det träning. Lika jobbigt idag. När ska jag orka sätta dit fler tyngder? Näe, jag måste köra på dom här ett tag till.

I morrn får det nog bli en vända på stan.


Teeth

Update. Yes.

Åkte hem i söndags, efter käkat god stek hemma hos mami.
På kvällen kom Bikon&Snadran på en fika och lite kikande på nip/tuck som har börjat igen. Me like!

Igår kom Elin och lilla Gabrielle och hälsade på. Trevligt :)
Hade också tvättdag då. Torktumlarn funkade inte vid första vändan så jag fick hänga upp i det minimala torkskåpet.
Beställde hem en myyycket god ost-skinksallad från pronto. Tycker faktiskt salladerna är bra där. Finns så många olika grejer där i, till och med ägg liksom :D
Och när jag skulle hämta bilen så hittade jag en lapp på garage-handtaget där det stod att nån hittat en kamera som förmodligen var min och ett telefonnummer. Jag som trodde jag lämnat den i ljusdal, men tydligen hade den åkt ur väskan eller nåt och då hade en snäll själ plockat upp den. Var i väg och hämtade den sen. Vilken tur. Annars vill folk gärna behålla saker dom hittar. Men inte den här trevlige norrlänningen från Arjeplog :)

Och senare bar det i väg till söderrå. Där möttes vi av dyster stämning då en av katterna hade blivit påkörd och måstat bege sig till andra sidan :( Stackars gamle Hampa. Han hade vart med länge så det var väl dags ändå...men det är så hemskt när djur blir skadade och ingen bryr sig eller kanske inte ens märkt att dom kört på nåt.
Vila i frid lille Hampus.

Djur och barn. Oskyldiga varelser som inte kan be om hjälp eller försvara sig.
Läste ju här om dagen då en 6 månaders bebis hade blivit misshandlad så svårt så han hamnat i respirator. Tror dom stängde av den sen.... Dom föräldrarna förtjänar inte att leva. Jag skulle kunna skjuta dom på direkten, efter lite saw-inspirerande tortyr.
Jag mår så illa när jag läser om sånt. Jag vill egentligen inte veta att det finns folk som gör så. En liten pojke, född i Juli, precis som Isabelle. Fy fan säger jag bara....

Åh nu blev jag upprörd... gah... Nä, åter till idag.
Isabelle har vart trött och grinig nästan hela dagen.
Vi var i väg på kvantum och handlade lite sen hem och vilade.
Lagade mat. Kotletter OCH schnitzlar med potatis.
Åkte sen till Tessa och fick oss lite fika.

Isabelle somnade tidigt i kväll. Hoppas hon sover hela natten ändå nu då...
Blandade i välling i ersättningen i kväll så hon kanske blev mättare. Gröten vägrade hon.

Jag och Tommie kollade på världens sjukaste film nyss. Så säger jag ofta, men den här handlingen alltså...
Den beskrivs som en "Svart, erotisk skräck-komedi".

Teeth

"High school-eleven Dawn arbetar hårt för att hålla tillbaka sin blommande sexualitet genom att verka som den lokala kyskhetsgruppens mest aktiva representant. Hennes uppgift är ännu svårare p.g.a. hennes styvbrors provocerande beteende i hemmet. Främmande för sin egen kropp upptäcker Dawn att hon har tänder i vaginan i samband med att hon blir utsatt för våld..."

Jaa..ni hör ju...det var avbitna snoppar här och där. Mycket otrevligt.

I morrn är det ansiktsbehandling som står på schemat.

Smink-köp

Igår när jag var och fixa frillan funderade jag om det fanns nåt ställe som man kände sig fulare på än just där jag satt...
Nepp, kom inte fram till nåt. Håret slitet, en decimeters utväxt, känns som spegeln gör en bredare eller så är det bara sanningen och ansiktet rött och svullet....Nä det är fruktansvärt att sitta där.
Även smärtsamt till och från då det dras och slits i håret...
Jaja men nu äre mjukt och skönt.

Men tillbaka till IDAG!
Efter lite frulle drog jag, Bellan och syrran till låka. Träffade pappa, Helen och farmor.

Sen hem till mor.
Sen tog vi en promenix ner på köpingen (Me, I, mor).
Var in på fifty. Provade jeans. Halva priset på Lee-jeans och diesel, fast hittade inga som kändes bra tyvärr.
Men på parfymshoppen fick jag mig en mascara och en ny foundation.
Jag fick ju presentkort där i julklapp, gav sen det till mamma i födelsedagspresent, men nu fick jag ta del av halva det ändå.. :)
Och fika på finess efter det...såklart. Tog mig en kaffe och dammsugare och en bit av mammas semla.
Isabelle fick banan/persiko-puré och en majskrok.
Gick sen på coop och vidare hem.
Isabelle somnade på vägen och fick ligga kvar i vagnen. Där verkade hon trivas. Fick springa och kolla om hon vaknat varannan minut typ...man skulle haft en babywatcher eller vad det nu heter...Men hon låg där ute i över en timme innan jag kände att nu får hon banne mig komma in. Stackarn som låg så skönt där. Var så rädd att hon frös, men var bara lite kall om kinder och händer.

Sen blev det mat, en kvällsragg, smått och gott, singstar och kortspel.
Isan sussar lite oroligt i kväll. Har vaknat och gnällt och hostat nu några gånger.


Klipp&Sling

Nu är vi i älskade Ljusdal igen!
Åkte direkt till "syrran&jag". Blev kvar där i över TRE timmar. Jävla fetinghår man ska ha.
Men det syns väl inte så mycket att man gjort nåt. Vågar aldrig göra nåt speciellt så det är same old same old. Är väl ljusare, mjukare och tunnare iaf.
HELA presentkortet gick åt. Helt sjukt vad dyrt det ska vara.
Medan jag satt där ångrade jag mig att jag inte tog brunt i stället. Men men, nu ska jag vara blondie ett tag till.

Under tiden jag satt hos frissan var Isabelle med sin momme. Det hade gått bra tror jag.
Är så orolig jämt när jag ska vara i från henne, även fast det bara är en kortare stund. Om hon blir jätteledsen och arg vill jag ju vara där och trösta. Men men, det hade nog gått bra... dom vågar väl inte säga om det skulle vart tvärtemot...hehe..
Hon blev glad när jag kom hem iaf, min lilla gofis...

Fick tortillagratäng här...mums som fasiken!
Och Isabelle vräkte omkull tilbringaren med vatten, hon blev skiträdd och började grina.
Åkte sen ut en sväng på cöppera för att inhandla lite smågodis.

Efter lillan lagt sig gick jag och Amanda ut till stugan och sjöng singstar utav bara den.
Fy fan, det låter verkligen förjävligt. Men det är skoj med dom nya låtarna. Schalger is the shit! Eloise Elin! ELOISE!
Har även spelat kort såklart.

Men ingen av mina närmsta flickvänner är hemma i helgen. Det är synd. Men vi får rå om familjen i stället!

Tror minsann jag ska krypa till kojs nu! Nattipatt och trevlig helg!


Badat

OBS! Nära inpå nakenbilder nedan....OBS!


Idag var vi till bvc. Efter lååång väntan fick vi komma in...grr.

Så vid 5½ månads ålder såg det ut så här:

Längd: 66 cm
Vikt: 7,420
Huvudomfång: 43,5 cm


Hon blir ju så stor våran lilla tös :)
Gjorde även en läkarundersökning och fick en vaccinationsspruta igen.
Hon grina till 2 sekunder sen var det bra. Skulle kunna börjat grina jag med. Hehe uscha hemskt!

Stumpan har vart vaken otroligt mycket idag. Blev helt upp i varv tillslut, viftat och fäktat mer än vanligt.
Men i kväll tog vi oss ett första bad i badkaret tillsammans. Me and Bellie. Så mysigt så, men hon var hal som en ål så det vart lite svårt att hålla i. Men det var skoj. Glömde kolla infon om babysimmet nu som tydligen stod på anslagstavlan på bvc...doh!

Och ser ni vilken vacker blogg jag har? Maddzor fixar biffen! Tack igen :)

Helgen spenderas i Ljusdal. Och i morrn ska man (förhoppningsvis) bli fin i håret :D


Skoj att bada :)


Hur ska man prioritera?

Hittade en ganska intressant text....



Det sägs att de är nyttigt att varje dag äta ett äpple o en banan för kalcium. Man ska oxå äta en apelsin för C - vitamin. Och de e ett måste att dricka en kopp grönt te ( utan socker för att undvika diabetes ) för att minska kolesterol i kroppen!

Man måste oxå dricka 2 L vatten varje dag o sedan kissa lika mycket , vilket fördubblar tiden man hittils har tillbringat på toa. Man måste oxå dricka ett glas yoghurt varje dag för att få de bra bakterierna i magen , som ingen vet vad de exakt e , men du MÅSTE ha minst en miljon såna i magen , annars e de illa!

Du ska oxå ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfakt. Och så ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem! Och ett glas öl ( jag minns inte varför de va nyttigt ) Men om du tar dessa tre samtidigt kan du få stroke , fast de gör inte så mycket , du kommer inte ens märka det.

Man ska oxå äta nötter o bönor/ärtor varje dag. En hel massa nötter/bönor/ärtor. Du ska äta 4 - 6 måltider per dag , lätta måltider , men glöm inte att du ska tugga varje måltid 36 gånger. För det behövs det 5 timmar!

Och en sak till: efter varje måltid ska du borsta tänderna. Borsta dina tänder efter äpplet , yoghurten , bananen , nötterna , bönorna o ärtorna. Detta ska du göra så länge du har tänder , o glöm inte tandtråden , tandköttsmassagen o munvatten. När du ändå håller på med detta , kan du ju städa badrummet , installera CD - spelare eller TV där inne , för med tanke på allt vatten drickande o tandborstande lär du tillbringa en hel del tid i badrummet.

Man måste oxå sova 8 timmar per dag o jobba 8 timmar per dag , plus de 5 timmarna som behövs för att äta , de blir 21 timmar. Det e 3 timmar kvar , under förutsättning att de inte e trafikstockning när du åker till o från jobbet. Enligt statistik tittar folk på TV 3 timmar om dagen. Det fungerar inte längre , eftersom man måste ta en promenad varje dag i minst en halvtimme ( ett råd: efter 15 minuters promenad , vänd tillbaka , i annat fall tar din promenad en hel timme ).

Du måste oxå hinna med att träffa dina vänner , för de är som växter , måste tas om hand om dagligen.

Bland allt annat måste du oxå hålla dig informerad , dvs. läsa minst två dags - o några stycken kvällstidningar , för att kunna ha en kritisk inställning i livet.

Du ska oxå ha sex varje dag , men utan att de ska bli rutinmässigt. Du ska vara innovativ , kreativ o varje gång på nytt förföra din partner. För detta krävs ju tid. O då har vi inte ens nämnt tantriskt sex.

Du ska oxå hinna med din familj , hinna moppa golv , diska , för att inte tala om allt du måste göra om du har barn eller husdjur.

När man räknar ihop allt detta ovan behövs de minst 29 timmar. Den enda lösningen är att göra flera saker samtidigt!

Tex duscha med kallt vatten o håll munnen öppen så får du dina 2 L vatten per dag. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar på TV o läser tidningar medan du torkar golv.
Då har du fortfarande en hand ledig med vilken du kan ringa till dina vänner o släktingar. Drick vin efter det , du kommer att behöva de.

Dags för mig att sluta nu , för mellan äpplet , yoghurten , ölen , den första litern vatten o min tredje måltid idag vet jag inte längre va jag måste göra , men jag vet att jag måste gå på toa NU!!!

Jag lär spara några minuter om jag borstar tänderna samtidigt ännu en gång!
_________________

Inte lätt här i livet.


Snåljudas

Idag tog vi oss en sväng på dollarstore för att hitta gardiner...hittade vi några? Icke!
Fanns inte alls nå fina. Ingenting som skulle passa i vårt kök iaf.
Ska kika hos mami om hon har nåt att låna ut.
Handla litegrann på ica håsta. Glömde kasse, så fråga jag om hur mycket en kasse kostade (bara för att vara lite artig), -1,50 fick jag som svar.
Då måsta jag lägga i en femma och vänta på växel och allt. Jävla snåljudas!

Sen var vi till Tessa och fick kaffe och bulle.
Åkte sen i väg på ett till bodypump-pass. Nu har jag träningsvärk kan jag lova. Säkert värre i morrn.
Men vad gör man inte för att få bort en del av gäddhänget?

Hem och käkat havregrynsgröt i vanlig ordning. Blir så hungrig efter träningen...
La Bellan och nu sitter jag här.
Bara skit på tv:n.

I morrn ska vi på bvc och göra massa saker. Ska bli kul att se hur mycket hon växt!

Hejdå julen!

Igår var vi till Tommies morfar som fyllde år. Fick oss lite fika och en provsittning i massagefotöljen dom hade.
Knådade på bra fast blev lite panikartat när den klämde åt benen hårt som fan.

Idag kom Isabelles moffa och Helen på besök. Det var la trevligt!

Och nu är julen borta här hemma. Städade undan idag.
Fast gardinerna i köket hänger kvar...ska nog ut och leta ett par nya i morrn.
Har inte riktigt städat klart ändå men det är en dag i morgon med.
Fattar inte att dammtussarna poffar fram så fort.
Snart måste man väl dammsuga varje dag när Bellan börjar krypa omkring. Då vill man ju inte ha massa damm och annan skit på golvet som hon ska smaka på.

Idag blev hon uppe sent. La sig vid halvtio tror jag...Hon och sin papps hade vart och hälsat på på solbågen medan jag var och tränade. Fy va jobbigt det var. Kunde knappt lyfta upp armarna för att tvätta håret efteråt.
Men i morrn ska jag ta en till tur dit igen..kommer inte hinna nå mer annars resten av veckan.
Känns iaf jättebra när man har det gjort!

Jag är sviiintrött. Ska nog joina dotra nu. Natti!

Fetingbild

Oj oj vilken megabild. Bloggen är under konstruktion om den ser skum ut lite då och då...
Får se när jag orkar göra nå åt det...men lite rosa kom ju med iaf.... :)

Frasigt

Idag tog vi oss en promenix mot albert&herbert, köpte en ajaxspray och gick hem igen.
Ganska skönt väder.

Kollade på "No country for old men" igår.
Den var ju bra. Men slutet var jobbigt. Typiskt en sån film som fått massa priser bara för den är skum.
Men som sagt...bra ändå...Tommy Lee Jones var mycket bra!

Tog mig ett välförtjänt bad idag. En halvtimmes rå-om-mig-själv-tid.
Jag glömmer bort att jag har en gubbe här hemma som kan ta hand om sin dotter en stund utan mig :)
Hade massor med oljor i vattnet så nu är man mjuk. Annars är jag så himla torr över hela kroppen.
Brukar bli så på vintern. Fnas-Malle. Inte Nar-Malle eller fras-Malle...inte krisp heller.

Förresten har vi en ananas här hemma sen nyår... vad ska man göra med den då? Vettetusan hur man skär en sån.




Kyckling med franska örter

Tommie tycker jag gör kyckling alldeles för ofta...men det är ju så enkelt och man kan ju ha massa möjliga smaker.
Idag blidde det denna!

Kyckling med franska örter

2-3 kycklingfiler
1 stor gul lök
1 pkt bacon
Champinjoner (om man tycker om det)
Soja
Svartpeppar
1 burk creme fraiche med franska örter

Skär kycklingfileer och bacon i bitar, stek dem och häll sedan på soja och peppra.
Sen skivar du gul lök och champinjoner och blandar det med kycklingen.
Sen häller du på creme frache med franska örter och låter de puttra i 5 min sen är det klart.



Billighetsgodis

Idag tog vi en raggarsväng me and Bellzor. Hon var lite smågrinig hemma så vi lära bege oss ut.
Åkte till Iggesund och köpte billigt godis. 3,90/hg...Köpte ett rejält lass utifall vi får främmande i kväll.
Har planer på att se "no country for old men" i kväll. Den sägs ju vara bra så man kan ju hoppas på det.

Fan, jag kommer inte på nåt mer att skriva.

Våran dag

Dagen har sett ut som vanligt ungefär...

Vaknade vid sju...klev upp halvåtta.
Byter blöja på Bellan och lägger henne under babygymmet.
Går själv på toa. Kommer tillbaks till lillan där det som vanligt luktar bajs.
In och byter blöja igen. Så är det varje morgon. Men om jag mot förmodan inte skulle byta på en gång, då blire inget mer sen heller. Hon vill väl ligga i fred antar jag... :)
Äter frulle. Leker, kollar på tv...
Efter ca. 2 timmar är det dags att vila litegrann.
Sen upp och leka, klä på lite kläder...
Dricka kaffe.
Sen går vi ut på promenad eller åker bil. Idag blev det promenix till öb och sen uppförsbackarna hem.
Vilar i vagnen. Vaknar när vi kommer hem.

Ungefär så ser alltid början av dagarna ut. Eftermiddagen spenderas oftast i söderrå, men idag efter vi käkat middag kom en arg Tessa på besök. Drack lite kaffe och spelade guitar hero.
Sen åkte jag i väg och tränade body pump, medan Tommie och Isabelle gick till Linus.
Hem och fixa alla kvällsbestyr.
Nu sover tjejen och jag kollar på let´s dance.

Go Hasse Aro säger jag bara!

GURKA?

Nu har jag stört mig på ännu en dum kommentar.
Ett foruminlägg där det är en tjej som undrar hur hon ska ge sin dotter nappflaskan fast hon inte vill.
Då kommer en smart jävel med denna kommentar:

-Att du lägger i kanske en bit gurka i vattnet en stund innan du ger henne. Då blir det mer smak i vattnet. Kanske hon dricker det då.

GURKA? Har nån nånsin egentligen känt nån smak på en GURKA?


Mössjakt

Idag gick vi en sväng på stan. Tommie ville hitta en mössa. Men den enda som fick en mössa var Isabelle. Fanns en liten vinröd på team sportia för en tjuga så why not...
Sen åkte vi och storhandla på kvantum.
Köpte en färdig-grillad kyckling så maten gick fort idag...gjorde bara Lis och cullysås till. Gut!
Sen tvätt...fast Tommie skötte det ganska bra själv idag...förutom att han tvättade jeans och annat smått och gott i 60 grader..det var ju lite onödigt kanske..

Jennie,  Johan och deras lillplutt Lucas kom och hälsade på också. Han är tre veckor nu. Och oj sicken kalufs han hade! Så söt!

Och snart blire criminal minds!

FeLsTaVnInG

Jaha nu har tydligen utseendet ändrats ändå på bloggen...lill-seg då. Fast jag är inte nöjd på långa vägar...

Idag kom min farmor&farfar på besök. Hade med sig köttfärs och bullar...jo man tackar...
Sen var vi till söderrå i vanlig ordning.
Åkte och tränade. Kändes lite extratungt idag. Är lite skakis i armarna fortfarande. Var jättemycket folk där... inge kul att trängas.

Isabelle har vart på strålande humör hela dagen. Och i kväll blev det massor med bus med hennes farmor&farfar...
Hon har skrattat som en galning och vart helt tokig och glad...Man kan ju inte annat än att skratta med :D

Har beställt klipp och slingtid nu till nästa fredag. Vill göra nåt nytt med håret men det är så svårt när man har så vågigt, tjockt hår...och jag har varken ork eller tid att platta så ofta. Men blir nog blond/are en stund till... Har ju silvershampo kvar som jag måste använda upp :D

Men är det bara jag som stör mig på folk som inte kan stava överhuvudtaget? Visst, man kan skriva fel nån gång ibland...
Här är några exempel som återkommit ett antal gånger som jag läst i forum och andra bloggar...
*Sakt (sagt)
*Hällst (helst)
*Gärnskakning (hjärnskakning)
*Strässad (stressad)
*Hämpta (hämta)

OCH DOM SOM SKRIVER MED CAPS OCH GÖR 279 UTROPSTECKEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skärp er!





Baconsås

Idag gjorde jag Tommies favoriträtt...det lättaste i världen typ...

Pasta med baconsås

Klipp/skär sönder bacon till strimlor och stek
Salt, peppar, vitlökspulver
Grädde
Redning för lite tjockare sås

Servera med spaggetti, makaroner eller annan pasta

Smaklig måltid...


Bloggdesign?

Igårkväll satt jag och försökte göra min blogg snyggare och mer personlig.
Som ni ser gick det inge vidare...
Jag kollade på nån bloggdesign-sida och jag satte dit andra färger, annan text, provade med bilder och allt möjligt...
Och sen när jag förhandsgranskade och var relativt nöjd klickade jag på spara.
Blev det sparat? NEJ!
Vad gör jag för feeel? Skitgrejer...
Jaja, bättre lycka nästa gång.

Idag promenerade vi till kvantum och handlade. Jobbigt att bära kassen hem.
Sen laga lite mat och vila...

Åkte till Tessa & Bäckis och fick oss en kopp kaffe...

Men nu ska vi käka varma mackor och kolla på barnhemmet som jag hört är myycket läskig.

Skummigt

Bloggen är skum nu förtiden...man vet aldrig om det publiceras eller inte.

Jaja, jag skriver iaf...

I morse ramlade Isabelle ur babysittern. Bra jobbat!
Jag gick ut till köket för att hämta lite mjölk. Och så hör jag en liten duns och ett ansträngt grin.
Springer dit. Då ligger hon halvvägs ner på golvet, med ena foten fast i sittern...Stackars liten.
Tur att det inte var långt till golvet och att hon landa på mattan. Men hon ska då vara så nyfiken och försöka nå allt!

Idag har hon också suttit väääldigt bra på golvet. La kuddar runt om henne när vi var i söderrå och hon höll balansen länge innan hon druttade omkull lite då och då. Så roligt att se!
Körde lite guitarhero och jag sjöng också. Var det där rockband tror jag... Men jättesvårt att sjunga var det...men klarade La bamba (som är på spanska)...hehe...nä singstar var roligare.

I kväll skulle Tommie lägga Bellan igen. Och när blöjan åkt av och jag precis hällt i na ad-droppar så bubblar det ut härligt, gult, skummigt bajs över hela skötbordet.... Tommie kutade därifrån illa kvickt..haha usch...inge nice!
Slängde underlägget för vi har inte tvättid förrän på torsdag och vi skulle ändå inte få bort den stora fläcken.
Jaja nog pratat om det...Ska väl ta och kika tv nu... Tjingeling!












Murderparty

Igår publicerade jag ett inlägg här som tydligen inte kom upp så jag lägger in samma en gång till så får vi se...

Då var man hemma igen.

På nyårsdagen åkte vi till Ljusdal.
Min mami fyllde år så då blidde det lite tårta och festligheter.
På kvällen körde jag och syster singstar och jag ägde!!

Igår var vi först till låka och fick lite mat, sen på finess och fikade med Elin.
Jag tog en kaffe och dammsugare...vuxenpoäng eller vadå?
Sen hem och käka mera mat...herregud vad jag äter när jag är i Ljusdal.
Fortsatte kvällen med Elin och Amanda. Körde lite kortspel och singstar.
Nån gång i framtiden då jag ska ta mig en drink eller två, då ska vi banne mig köra singstar på förferren. Kommer säkert låta bättre då!

Och idag blev det ännu en vända på finess med Bellan, Elin och Linda. Idag blev det räkfralla och en kaffe latte...Lattemorsa, javisst! Alltid lika trevligt att träffas och nu kommer det dröja lääänge innan vi ses igen :(
Trotsade det kalla vädret och gick. Bäddade ner Isabelle ordentligt i vagnen. Sussade finfint!
Har gått ganska bra med stintan. Så länge jag är i närheten iaf. Hon vill hela tiden ha koll på vart jag är annars blir hon ledsen... trodde inte dom blev mammig så tidigt...

Fick i mig lite kyckling, sen skjutsade mamma hem oss. Tog med oss en matstol gjorde vi också.
Den funkar bra, men vill ju helst ha en riktig med bricka.

Efter att ha lagt lillan kollade jag & T på film.
Den sämsta jag sett nånsin tror jag. "Murder party". Den var inte rolig, inte läskig, den var ingenting. Blir så less på sånna filmer. Och slutet lika värdelöst som resten av filmen. Se den icke! Eller titta och se hur rätt jag har!

Äh jag är svintrött så nattipatti!

Nyår 08/09

Så var det ett nytt år igen.

Igår på nyårsafton hade vi en liten middagsbjudning.
Elin & Linus kom över på en bit tacopajsing och sen cheesecake till efterrätt.
Riktigt göttans!
Spelade sen lite spel, lyssnade på musik och snackade skit.
När klockan började närma sig tolv tog vi fram skumpan som vi fått från Tybbe, gick ut på balkongen och sen vart det 2009 helt plötsligt.
När det var överstökat gjorde jag kväller och la mig (vissa måste ju kliva upp på mornarna) , medan dom andra satt uppe en stund till.
Jag måste ha slocknat på en gång eftersom jag inte hörde nåt från dom fast dom tydligen hade spelat hög operasång på natten...hmm...?
Hade iaf en riktigt trevlig nyårsafton för en gångs skull.

År 2008 har inte direkt vart som alla andra år.
Det har vart ett väldigt omtumlande, spännande och hälsosamt år för mig.
Har ju gått och vart gravid, upplevt en härlig förlossning, träffat en helt ny människa som man själv skapat...
Det är självklart årets höjdpunkt när Isabelle kom till världen. Och allt därefter har gått såå fort!
Har ju vart väldigt hälsosam och inte druckit nån alkohol eller rökt på hela detta året. Lite för mycket godis dock.
Har börjat tränat lite smått.
Sånt som är mångas nyårslöften har jag klarat i år.
Det har självklart gått mycket upp och ner, men annars har det här vart det bästa året i mitt liv.
Och jag hoppas att 2009 kommer fortsätta på samma sätt...


Gott nytt år!