Gött...

Vart ute hela dagen lång. Lekt och har även hunnit tvätta en massa. Jennie och pojkarna kom på besök så då blidde det lite fika utomhus. Så gött att sitta i solen och pimpla kaffe medan barnen lekte jättebra med varann.
Just nu är jag trötter. Blir väl lugna pucks resten av kvällen. Vika tvätt måste jag också göra. Blä.



Korvsmörgås




+Bus



+Lek



= Zzz....

Speedy

Det brukar allt som oftast trilskas om vardagskvällarna då fröken måste lägga sig i tid. Vi har dragit ner middagsluren till en halvtimme, men ändå blir det stök och bök. Hoppar hon över luren helt blir det för kämpigt för stackarn, därför fortsätter vi en stund till.

I kväll tänkte jag börja med en ny taktik som förmodligen är väl beprövad. Nämligen att köra slut på ungen genom en massa dans, lek och tok en stund innan läggdags. Uppskattat var det att mamma äntligen visade upp lite energi för en gångs skull. Hon ville tyvärr inte höra mig sjunga, inte se mig dansa, men jag kunde ligga på golvet och göra grimaser medan hon körde en liten show för mig. Hmm, jag var visst inte så energisk. Hur som helst så har hon härjat så hon bör vara trött. Precis när härjandet borde ta slut fick hon för sig att bygga en bil. Inte alls roligt att förklara att bilbygget fick skjutas upp till morgondagen. Gjorde kväller, läste sagor för att varva ner och nu ligger hon i sängen och har en livlig diskussion med nallen. Själv har jag satt på relativt hög musik. Konstigt nog brukar det hjälpa. Eller är det bara så att musiken överröstar hennes pipande. Hon brukar vanligtvis ropa 140 ggr efter en massa. Bara lite vatten hittills. Håller tummarna att hon sussar...hepp. Precis när jag sitter och skriver kommer hon och ber om mera vatten. Det är väl inte för mycket begärt att barnet ska sova klockan åtta? Hopp, där hämtade hon en väska.
Hon har 10 minuter på sig. Annars...annars...händer det inte mer än att mamman blir less och somnar själv.



Speedad dans tidigare i kväll...

Påsken

Men nu var det ett tag sen sist. Det har ju vart så otroligt vackert väder på sistone så jag har inte velat ta i en dator ens. Det märktes ju på bloglovin där jag hade 75 inlägg att gå igenom. Men nu är jag här för att ge en liten update. Jag och Bellis åkte ju till Ljusdal i onsdags! Hela torsdagen jobbade jag. Fick hänga med på äggsexa på hembygdsgården. Lite mat och lite dans.

På fredagen träffade vi Elin. Satt ute i solen och glassade. Sen blev det Låka för lite mat och lek.
Lördagen ännu mera Elin och även Linus. Fikade med dom på Finess, joggade bort dammsugaren när vi kom hem till mamma, sen lapade vi lite mera sol och drack lite mer kaffe/saft. Härliga tider!
På kvällen var det dags för kalas för Emilie. Där fick man god tårta och välkomstdrink. Jag och Ellan körde drinkafton. Blev dock ingen större variation då det bara blev piggelindrinkar och vodka redbull. Men inte helt fel det heller. Lekte charader med ohyggligt fula ord. Riktigt kul! Sen blev det utgång. Först stadt. Där var det ingen höjdare, så då drog jag och Nordan till jvgs. Faktiskt mycket trevligare folk där. Mindre småglin. Man är ju faktiskt närmre 30 än 20 nu liksom. Så jävla mogen är jag! Tog en sväng på Ergins sen efter mycket tjat om en kebabrulle. Jag dregglade och tittade när dom andra käkade. Gigglade med Elin och sen gick jag hem och åt lite fläskfilé med potatisgratäng i total tystnad.

På söndagen vaknade jag tidigt och var relativt pigg. Cyklade ner på köpingen med Bellis och käkade pirre.
Vi har cyklat mycket i helgen. Både jag och Isabelle älskar att svischa fram med cykeln. Ingen som har en gammal eller nyare skrutt till salu? (Önskar mig en cykel i födelsedagspresent mamma!)
Även denna dag blev det mycket solande. Satt ute i gräset och mumsade mango. Guuud vad gott det är!

Jag blev kvar i Ljusdal tills idag och åkte tidigt i morse för att jobba. Lämnade en sovande Isabelle i sängen. Lilla pluttan. Men hon var hemma när jag kom hem idag. Efter lite käk åkte vi och gratulerade Isabelles farmor som fyller år idag. Fick en massa godsaker och ett otroligt roligt välkomnande från kusinen Gabrielle som blev helt till sig när vi kom. Isabelle fick både puss och kram och sen skulle det hållas hand och lekas och busas.

Så har vi haft det på sistone. Så nu vet ni det :)

Hopprep/Karaoke med morfar och Helen.

 

Mangoätande i trädgården. Ingen höjdare tyckte Isabelle, vilket minen kanske visar?

Kan sammanfatta påsken som helt fantastisk och vädret kunde inte vart bättre. Underbart! Tack för det!


Utedag

Idag har vi vart ute så gott som hela dagen. Vart i borgarparken, knallat runt lillfjärn och försökte mata fåglarna med vindruvor. Dom verkar uppskatta mögligt bröd mer.

Gick till Frasses så fick stumpan lite lunch i sig. Fanns ju lekplats även där som utnyttjades. Sen köpte vi glass på ö&b. Vidare upp till Kristineberg där vi testade alla lekplatserna. Hämtade cykeln på solbågen sen har fröken cyklat och cyklat och cyklat. Tog även en kaffepaus i sandlådan. Så jäkla skön dag.
Som vanligt på vårkanten är man ovan vid den där stora gula bollen på himlen, så nu är jag alldeles röd i fejjan och har en rund, röd ring på bröstet. Läckert!

Satte mig på balkongen med en kopp te nu på kvällskvirren. Inte helt fel med kvällssol heller. Satt där och njöt och tänkte att livet är inte så jobbigt ändå.

Funderar på om jag är allergisk mot björkriset jag tog in. Fan vad jag nyser. När vi var ute gick det bra men nu börjas det igen. Skumt.

Nu blir det några dagars jobb. Redan på onsdag åker vi till Ljusdal. Ska jobba där på torsdag, sen blir det festligheter resten av påsk. Det ser jag fram emot.




Trött taco-tjej i kväll...

Jag igen...

Hej hej bloggen. Det är mini-Jonsson här.

Idag tog jag med mig mamma till borgarparken. Massa lek och skoj. Gungpremiär för i år. Härliga tider! Sen åkte vi till söderrå och bytte till sommardäck. Rättare sagt var det pappa som hjälpte till. Själv hade jag fullt upp med att kontrollera vad alla äckliga rödmyror hade för sig. Det kryllade!! Sen såg jag en stor, fet skalbagge. Den var ganska intressant, men den skulle jag inte ens vilja ta i med tång! Fy bubblan. Sen såg jag nåt i ögonvrån som hängde i håret och då trodde jag att det var en myra så jag fick paniiiiik och skrek i högan sky. Det var tydligen bara lite ludd. Phu...

Sen hängde vi med pappsen till Ljusdal. Han skulle dit på begravning och vi passade på att hälsa på mommo. Hon hade tagit fram min cykel så jag fick ta mig en tur. Cyklade och kollade på getterna och hästarna. Skitkul!
Sen lite fika och bus innan hemgång.

Tog en sväng på maxi med mamma också. Jag fick gå med en egen vagn. Eftersom det var MIN vagn så var det MINA matvaror (ganska underförstått ellerhur?!). Jag tycker inte andra ska lägga sig i då. Allra minst mamma. När vi väl kommer fram till kassan så är det väl inte mer än rätt att jag ska få lägga upp MINA matvaror i lugn och ro utan att mamma ska bli uppstressad för ingenting. Men vad tror ni att hon gör? Hon lägger upp både korven OCH vindruvorna. Jag blev helt skogstokig och skrämde kassörskan. Jag var så upprörd att jag inte ens märkte att det var Sallys mamma...PINSAMT! Hur som helst fick jag tillbaka vindruvorna av henne så jag kunde lägga upp dom SJÄLV. Men allt hade redan blivit förstört. Hur kunde mamma göra så mot mig? VARFÖR? Jag sa åt na 1000 ggr "RÖR INTE MINA GREJER MAMMA." Det går in genom ena örat och ut genom det andra. Fett less. Vad gör det om det bildas lite kö bakom en?

När vi kom hem tyckte jag att det skulle passa bra med ännu en cykeltur. Inte ens det fick man. I stället fick jag stå ut med en massa gnäll och gnöl från mammas sida, sen går den tokan och häller ut ett helt glas saft i hallen. Hon som säger åt mig dagligen att vara försiktig så att inte jag spiller. Nä, då går hon och gör det själv. Tänk om hon kunde lyssna på sina egna råd.

Hmm...annars har jag spenderat kvällen med att riva ur all smutstvätt ut tvättkorgen, kollat på Kalle Anka, plockat i och ur sparbössorna, provat kläder, m.m.

Så har våran fredagsmysiga dag sett ut. Förutom mammas tabbar har jag haft det bra.
I morrn ska vi på IKEA. Undrar om dom har små vagnar där med så jag kan shoppa själv i lugn och ro? Hoppas det. Palla att gå med mamma där liksom...

Trevlig helg folket!
xo xo /Isabelle Jonsson, Hudiksvall, Sweden.



Premiär-gungningen gick utmärkt!

Happy days!

VÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅR....älskade vår. Härliga tider är det nu. Isabelle fick inviga sina gympapjux i morse. Ännu ett vårtecken!

Satt ute i solskenet med en kopp kaffe nyss. Ljuvligt! Har även vart ute och plockat lite ris. Så sen ska det hem och pyntas lite. Undrar om äggen får hänga i fred...

Snart får man helg. Då ska vi vara ute. Kanske ta en tripp till borgarparken?
Måste iväg till Sundsvall också. Måste köpa framhjulslager till biljäkeln. Kan den någonsin bara vara bra?
Och däcken ska bytas senast i morrn. Jäkla människor att behöva ändra saker jämt. Trodde jag hade 2 veckor till på mig.

Och jag fyller år om en månad. Hur gick det till? Ska man ha kalas? Eller vad gör man? Kanske får försöka styra upp nåt. Nåt som blir bättre än förra året. Misslyckat imo. Inte gästernas fel måste jag poängtera.

Jao jag har ju inte så mycket att säga i vanlig ordning. Jag är bara så nöjd med tillvaron (förutom bilen och en oviss framtid). Happy days anyway!

Påskpyssel

Jag är inte den kreativa typen. Men ändå fick jag ett ryck idag och frågade tösabiten om hon hade lust att göra lite påskpyssel. Självklart ville hon det. Då tager man vad man haver. Blev lite vattenfärger, en gul, riven servett, fjädrar, glitternagellack. Blåste ur ett ägg också som vi ska hänga i påskriset när jag skaffat nåt. Ska gå på jakt i morgon. Isabelle tyckte även att mina fina påskägg som vanligtvis brukar hänga i riset borde målas om. Jag ville inte se några sura miner under vårt påskpyssel så det gjorde ju ingenting. Blir mer charm i det hela om det inte är helt hundra färgmässigt. Vi måste även gå på kyckling-jakt. Vi måste ju åtminstone ha EN jävla porslinkyckling i hemmet. Bara för att. Inte för att vi kommer vara hemma i påsk. Bara ändå. När man har barn skall alla högtider firas på ett eller annat vis. Det är en oskriven regel.


Nagellacks-sniffning ingår i påskpysslet



Förbättrar ett ägg.



Noggrann konstnär.



Redo för påsken!



Underbart vackert konstverk!



Hönsmamma.

Drömjobb?

BONNIER TIDSKRIFTER AKTIEBOLAG

Publicerad: 2011-03-31, Annons-ID: 1877506

Stockholm (Kommuninformation), 1 plats
Sista ansökningsdag: 2011-04-05

Uppdrag: Att under fyra veckor för magasinet amelias räkning testa badstränder i fyra världsdelar.

Bland arbetsuppgifterna ingår att åka på utflykter, vila i solstolar, dricka vin på lokala tavernor samt andra vanligt förekommande uppgifter i kommersiell strand- och turistmiljö.
På vissa orter kan även mottagande av helkroppsmassage, drinkprovning, snorkeldykning samt bokläsning efterfrågas.
De aktuella stränderna finns bland annat på Korsika (testas sommaren 2011), i området runt Kapstaden, Sydafrika (testas hösten 2011) och i Asien (testas vintern 2011).

Kvalifikationer:
- Du ska vara van att röra dig bland många människor.
- Du ska ha kapacitet att vila/göra ingenting under långa perioder.
- Du ska vara simkunnig.
- Du ska vara ansvarsfull inför dig själv, andra och ditt välbefinnande.

Vi ser även gärna att du
- kan jobba sena kvällar (drinkprovning kan under vissa omständigheter kräva övertidsarbete).
- har tidigare erfarenhet av självständigt arbete.

Arbetsuppgifter:
- Blogga kontinuerligt på amelia.se under perioder då stränderna testas.
- Skriva fyra fristående reportage om dina upplevelser under resorna.
- Fotografera.

Om amelia:
amelia är Sveriges ledande magasin för kvinnor och har 355 000 läsare. 90 procent av läsarna ägnar 54 minuter åt att läsa varje nummer, de flesta läser tidningen flera gånger. amelia ger även ut elva specialtidningar. Chefredaktör är Åsa Lundegård.

Varaktighet/Arbetstid: 4 veckor

Övriga villkor: Om du får jobbet måste du kunna frigöra fyra arbetsveckor under kommande året utan andra anspråk än erbjuden lön.

Ansökan:
Berätta med högst tio meningar varför just du är perfekt för jobbet som amelias strandtestare. Skicka med namn, ålder, hemort, mejladress och telefonnummer.

 

Varaktighet/Arbetstid

Visstidsanställning 11 dagar – 3 månader

Heltid

Lön

Fast lön

Lön, enligt kollektivavtal, ca 35 000 kronor.

 

Synd att ansökningstiden gått ut. Annars hade jag lätt sökt, för det skulle väl inte vart några problem att ta med sig en liten assistent som kan allt?

 

 


Bitterfitta

Nu satte jag mig precis och började rada upp vad jag har för mig idag. Men det var så tråkiga saker så jag suddade bort det. För det är ju inte alls intressant att läsa om städning, tvättning och allt sånt som ALLA gör. Ja, jag vet, jag är inte bättre själv (förutom just nu). Många vill ju gärna berätta om hur effektiva dom är, hur tidigt dom är uppe om mornarna, osv. Läste nån artikel om det där för ett tag sen. Facebookbrudarna som alltid är på språng. Dom som aldrig någonsin har några problem. Orkar väl inte skriva nån längre text om det, men det är bara tröttsamt. Det var det jag ville komma till. Tacka vet jag bloggar och statusar med den fruktansvärda sanningen. Mycket mer givande och roligt att läsa om andra mammor som inte gillar att leka med sina barn, som bråkar med sina män, osv. Jag älskar sura bitterfittor som kan uttrycka sig. Mera sånt tack. Jag kanske gillar att läsa om andras olycka för att må bättre själv?
Tss...

Men nog kommer jag fortsätta nämna mina meningslösa hushållssysslor, skryta om hur rena mina kläder blir och hur duktig min dotter är. Hon är alltid lite bättre än alla andra. Jag är inte alls partisk eller så. Hon är det. Men jag tycker det är roligare att skriva om alla hyss och bråksäcksfasoner hon har för sig. Kanske för att dagarna mest består av trots och djävulskap.

Nä, nu ska jag återgå till mina sysslor så jag kommer upp i alla andras nivå...NOOOOOOOT.


Ett korvbröd fastnade visst på ryggstödet i vagnen. Oerhört lustigt tyckte jag.



Jag som är en ordentlig mamma köpte ett hälsosamt mål mat till mitt barn och i den lilla Tom&Jerry-påsen fick man även med MASSOR av hårgrejer. Lätt värt.

Trevlig helg!

Igår tog vi vårt pick och pack och åkte till Ljusdal. Tog bussen. Det gick lika bra denna gång. När vi kom fram blev det en fika på Märtas med min pappa och farmor. Sen gick vi i världens motvind hem till mamma. Som vanligt åkte jag och Amanda till dollarstore sen. Det tragiskt nog mest intressanta i Ljusdal. Storshoppade. Typ...

Min kära mor är förkyld. Därför har jag haft hennes roll idag. Upp med tuppen. Skjutsat barnen till skola och doktor. Sen var jag framme vid delins lagomt till dom öppnade kl. 9. Stod där och väntade med några pensionärer. Storhandlade utav bara den. Sen hem och ta hand om disk och mata katt.

Sen har jag och Bellis vart ute och matat fåglarna, hackat is, hoppat från snöhögar, osv.
Nu somnade hon på soffan. Ingen blöja på. Måtte det gå bra...
I kväll blir det väl lugna pucks och ska för första gången testa fruktsallad och vaniljkesella som alla talar så varmt om. Självklart blir det även tacos innan dess. Mmm.... I morgon åker vi hemåt igen.

Trevlig helg!



Ingen big deal...

Någon uppmärksammade att jag visst hade kört in i en grannes staket. Och jo, jag erkänner. Det hände både 1 och 2 ggr ganska precis efter jag fått mitt körkort. En gång backade jag ut från våran uppfart och svängde lite väl mycket så det knakade till ordentligt i staketet som vi delade med våra grannar (kedjehus you know...). Det blev ganska lutande efter det. Det jobbiga var att hela grannfamiljen stod på bron just då. Jag gick inte ur bilen. Jag sa inte förlåt, ingen fara. Jag sa ingenting. Jag log lite osäkert och vinkade lite lätt, sen gasade jag fort därifrån.
Men våra grannar hade ju inte alla hemma, så det gjorde inte så mycket. Ingen big deal. Men gud vad hungrig jag blev på hamburgare nu. Mmm... annars längtar jag tills jag får helg. Vilket blir om si sådär 5 timmar. Weewee!!
Have a nice day!

Ingen fara...

Idag satt jag i köket i godan ro. Kollade i elloskatalogen. Helt plötsligt kommer Isabelle inskuttandes med oroväckande uppblåsta kinder.
-Har du saft i munnen Isabelle? I såfall svälj. Svälj nuuuu.
SPLASH.
Sen lägger hon av världens asgarv.
Jag försöker blänga och visa mitt missnöje med att ha saft över hela mig och golvet.
Med mycket glad stämma svarar hon: -Förlåt mamma. Ingen fara.

Lätt för henne att säga liksom... säger man den repliken så är allt frid och fröjd. Så ska jag också börja säga så fort jag gör nåt fel.

Hoppsan! Nu råkade jag köra in i grannens staket (har aldrig någonsin hänt på riktigt...erhm).
-Förlåt! Det är ingen fara grannen. Tuuut tuuut!



Saftmonstret!





Tema?

Igår efter jobbet åkte jag hem och tog mig an Isabelles fruktansvärt stökiga rum. Hon har en förmåga att hälla ut allt som finns i förvaringskorgarna och ALLT lego. Vad det än är så ska det ut på golvet. Inte för att lekas med, mest för att hon verkar trivas så. Hon har också börjat möblera om på egen hand. Flyttat bordet till sängen så hon kan hoppa därifrån och bygga kojor, osv. Men har hon roligt så är ju det bra! Hur som helst kunde jag passa på igår när hon var med pappa. Röjde, rensade, dammsög och skurade. Nu är det fint. Undrar hur länge det kommer hålla... Men det är klart. Det ska synas att det bor ett barn där!

Jo, jag satte upp ännu mer väggdekor också. Jag har spårat ur totalt när det gäller sånt. Jag är väldigt impad över föräldrar som skapar ett tema i deras barns rum. Ett djurtema kanske, där djuren sitter på en rak rad på väggen. Färgerna som matchar. Mmm...jag är inte riktigt där än. Ganska långt ifrån faktiskt. Jag har nu klistrat fast olika slags djur, fåglar, fiskar, prinsessor, slott, hjärtan, stjärnor, noter och allt möjligt tok på en vägg i Isabelles rum. Först hade jag det för att täcka alla hål i väggen. Nu vet jag inte vad som hände. It´s everywhere! Och jag märkte att dekoren jag satte upp igår kommer inte kunna tas bort förutom om tapeten ska bort också. Ooops... Känns som vi blir kvar i den där lägenheten ett tag. Men när Isabelle kommit ur "rita och slita i tapeten-stadiet" så ska vi banne mig tapetsera om. Jag vågar inte riktigt göra det ännu. När kommer dom ur det stadiet tro? Jag har för mig att jag brukade ligga och pilla bort lite tapet om kvällarna när jag var typ 12... suck. Fast egentligen har hon inte gjort speciellt dumma saker med väggarna. Men jag har en känsla av att det kommer inträffa inom en snar framtid. Det är väl mer regel än undantag att barn vill dona lite med väggarna. Dom får nog en aha-upplevelse. "Åh, vilken underbart fin vägg. Precis där skulle det passa bra att måla en gubbe eller två...". Men är väggen full med massa dekor-figurer kanske det inte behövs gubbar?

Men gud vad jag snackar om väggar. Nu räcker det. Jag vill bara be om ursäkt för jag är en sån kass dekorerare. Om det nu finns nåt som kallas så... om ni nån gång kommer se den osammanhängande väggen så vill jag inte höra nåt klagande om att "less is more". Okej?


Magsjuka...igen.

Jahapp...igår blev det inte alls ett jäkla liv när Isabelle skulle sova. Hon somnade alldeles själv utan bråk (hemma hos pappsen). Jag blev genast misstänksam, och fick lite ångest över att jag klagat på henne. Men som sagt var det märkligt att hon somnade fort. 2 timmar senare vaknar hon och spyr. Jahapp. Magsjuka igen då. Jag som badat henne innan läggdags och haft tvättid tidigare under dagen. Är det inte otroligt? Efter massa stök och bök för mitt lilla troll så somnade hon igen. Och vaknar igen. Och kräks ner hela sängen. Igen! Hela håret var fullt med kräks så då blev det en nattlig dusch. Usch så hemskt...hon var alldeles skakis och blek. Bytte i sängen och la mig med henne. Sen kom Tommie hem från jobbet när hon var färdig med allt kräkande. Lämpligt för honom!
Men idag har hon vart pigg som en mört. Själv har jag stoppat i mig vitpeppar och hoppas på det bästa.