Mamma är inte dum

`Att vara förälder handlar så mycket om att orka. Orka och ha tålamod. Om man en gång brister och inte orkar så är det ingen dålig sida. Det är en mänsklighet. Och då behöver man inte säga "Förlåt, mamma är så dum". Man kan säga "Nu är mamma trött, nu är mammas tålamod slut. Det händer ibland." För mamma är inte dum om hon inte orkar allt i hela världen hela tiden. Jag tror att speciellt mammor dömer sig själva för hårt. Nu var jag dålig igen. Dålig mamma. Dålig mamma. Jag tror att vi ofta är alldeles på jävla tok för hårda mot oss själva. Att vi skulle må bra av lite bättre mamma-självkänsla. Inifrån och ut.´

Ännu ett par av sanningens ord som Mia Skäringer skrivit. Klok och ärlig kvinna det där! Jag känner igen mig i allt. Jag har ett dåligt samvete som gnager hela tiden så fort orken och tålamodet tar slut. Och tro mig, den tar slut! Ganska ofta faktiskt. Och när jag läser detta så känner jag mig inte lika ensam. Det känns skönt att någon säger att man får faktiskt vara trött ibland. Att det är okej. Det är väldigt sällan man får höra det. Vanligtvis känns det som hela världen är så lycklig. Dom är så lyckliga så jag nästan blir orolig. Om man känner sig så förjävla nöjd med livet och vill visa det så är det ju jättebra, men varför inte skylta med dom dåliga dagarna också? Nä, det funkar inte. Sådant kan man ju inte gilla på facebook. Och om folk inte gillar det man skriver där, vad går då livet ut på? Facebook håller på och tar över världen och det är lite läskigt. Jag håller tummarna för att få läsa en olycklig status idag, bara för omväxlings skull. Tänk vad bra jag skulle må då över någon annans olycka än min.
Och nu efter dessa ord får jag ett stort sug att be om ursäkt för att jag verkar så grinig och för att jag är bortskämd och inte är nöjd med det jag har. Men det ska jag inte. För jag har en sån dag. Och det får jag.





Sammanfattning

Isabelle sammanfattade dagen ganska fort när jag kom och hämtade henne idag.

Heeeej mamma! Jag har saaakat dig idag. Men jag har haft en fluga på handen, sett en snigel och en myyyyja. Och mina kompisar är jättekuuula! Och min kompis (nämner inga namn) har blivit snäll. Hon är inte dum längre. Och så har vi lekt doktor. Har du feber mamma? Måste känna pannan. Mmm...du är kall. Och varm. I morgon ska jag på dagis igen då blir jag glaaaad.



Trött tjej som är nöjd med dagen!


Tillbaka

Tillbaka till vardagen. Slut på sötebrödagarna.

Försökte få Bellis i säng i tid igår. Jag lyckades få dit henne i tid, men när hon väl slutat babbla hann nog klockan bli lite för mycket ändå. Jag fick lite psykbryt med jämna mellanrum när jag var uppe i mitt viktiga shoppande på ELF. Men sen gick jag in och fick en lååång bamsekram och då blir hon genast mycket härligare. Att hon dessutom säger: "Jag tycker om att kramas min kära", sen lägger av ett asgarv gör ju inte saken värre. 

Flera saker som ofta kommer ur hennes lilla mun är:
"Kära nån"
"Jag vill mysa dig mamma"
Något som återkommer väldigt ofta: "Jag vill ha nånting"

Efter ca. 7 veckors sommarlov så var det dags för dagis i morse. Jag försökte vara pedagogisk igår och förbereda henne på att det var dagistime igen och med allt vad det innebär och vad kul det skulle bli. Hon blev inte speciellt road över infon, ännu värre idag då det var dags att säga hejdå och vinka igen. Fyyy! Det var inte alls roligt. Men jag tror och hoppas att hon för tillfället leker ute i skogen för glatta livet och har hur kul som helst. Får väl höra sen hur det har gått. Hur som helst blir det en mjukstart för hon är bara där idag och i morgon.
Längtar till hämtningen!



Skruttan i våras


Punkt

Dagen i punktform.

*Gjort ett antal kakor i sandlådan.
*Lunchat med några goda vänner.
*Utnyttjade dessa till att skruva ihop Bellis säng.
*Letat ribbotten på jysk för sånt ingår inte i IKEAS fucking sängar.
*Upptäcker att det inte finns ribbottnar i storleken 70x160 på jysk.
*Städat. Fast det syns inte.
*Tvättat. Fast det syns inte.
*Bytt till rena sängkläder äntligen! Jag gör det sjukt, äckligt sällan.
*Gjort mannagrynspudding.
*Ätit mannagrynspudding.
*Isabelle har ätit 3 päron idag.
*Vi vet alla vad det innebär att äta 3 päron. Om inte: Prova och se vad som händer!
*Kvällen ska spenderas framför ELF´s hemsida. Ska tröstshoppa bort jobbångesten.



Den här mjuka grejen köpte vi på IKEA där man kan sätta fast figurer och sånt med hjälp av kardborre.
Hallelujah att figurerna ingick!




Rent golv för en stund!



En som lånade kameran igen. Snygga fotbollstossingar va?

E4

Idag tog vi en sväng på buset igen med Olivia och hennes päron. Riktigt skoj! Träffade även kusinen Gabrielle där. Så då blev det en massa bus med henne också och en liten tår kom när de måsta skiljas åt. Sötisar! Idag vågade Isabelle åka med i den stora kanan som går uppifrån taket, sen ville hon ju inte göra annat. Satan vad varmt det blev.

Efter en massa lekande och kopiöst svettande så åkte vi med till söderrå, promenixade till e4:an och kollade på loppet som var nästan slut när vi kom fram. Men men... pimplade lite kaffe och åkte hem. Hällde i styrservooljan också som jag köpte efter rekommendationer från Johan och tänk vad bra det blev. Bilen har ju gnällt som bara den när jag svängt med den och jag har försökt ignorerat det där och trott att det vart nåt jättedyrt problem och så var det bara lite olja som skulle fyllas på. Nu är den tyst och jag gillar min bil igen. Eller ja...jag vill fortfarande ha en mindre mer bränslesnål bil. Får se om jag orkar ta tag i det där...

Nu kollar vi på Bilar-filmen och mumsar godis. Lördagsmys!



Isabelle sprang e4-loppet...nästan!

Kritter

Idag har vi vart till Sundsvall och inskaffat en säng till Isabelle. Efter lite velande hit och dit blev det en vit Kritter med söta lamm vid huvudändan. Sen köpte vi lite annat krimskrams och käkade trippel cheese-hammis på Max. Där fanns det även en hoppborg utanför som blev väldans poppis hos Isabelle. Där fanns även en till tjej i Isabelles ålder som också hette Isabelle. Det blev lite förvirring där ett tag. Stumpan var vaken hela vägen hem och diskuterade vilt i baksätet. När vi kom hem tog jag fram saxen och klippte bort lite slitna fjun från hennes lilla huvud. Det blir ju ganska slitet då hon har en ful ovana att gnaga på sitt eget hår.

I morgon ska jag försöka få ordning på sängen. Förhoppningsvis får jag hjälp. Jag är hopplös med sånt där...





Orka eller icke orka

Idag lunchade jag och och Bellis på stan med mamma/momme och så Fredrik på ett hörn. Vi åt buffé på skutan och där fick minsann Bellis äta med mig alldeles gratis. Mycket bra! Vissa restauranger brukar vara så snåla med sånt, men inte där.

Eftermiddagen blev fylld av gnäll och grin och tjat. Tösen slocknade utmattad på soffan vid tre. Inte så bra men vad gör man? En timmes lur så var hon som en ny gumma igen. Frågan är om hon ska fortsätta sova middag när hon börjar dagis igen på måndag. Sova eller icke sova. Orka eller inte orka. Vissa dagar går det, men andra är det hopplöst. Nå väl... Fortsatte med att käka lite pannkaka, sen drog vi till Borgarparken som hon pratat om hela dagen. Där var hon hur social som helst konstigt nog. Hon brukar vara ganska blyg men nu gick hon och snackade med några äldre grabbar. Hon babblade massa tok och killarna fattade ingenting. Ganska intressant att se och lyssna på.

Tog även en sväng förbi fögglarna och gav dom lite färskt bröd från Hemköp. Bortskämda fögglar är vad dom är!


Extreme

Går och plockar och plockar och plockar här hemma. Men det syns inte på en fläck...



Annars har vi vart ute och knatat med dockvagnen idag. Just nu sitter vi inne och kollar på film TROTS det fina vädret. Men eftersom vi är lediga så får vi göra precis som vi vill. Extreme!
Ska väl laga till nåt gött snart. Nåt med BEA...på en tisdag!! Ännu mer extreme. Sen får vi se vad dagen erbjuder.
Have a nice one!



Fotograf: Isabelle Jonsson

Sthlm

Då var man hemma igen efter en långweekend i huvudstaden. Åkte dit i torsdags med T. Det är ju bra skoj att åka tradare faktiskt! När jag kom dit var det till att följa Elins instruktioner om pendlar hit och tågbyten dit. Sen letade jag reda på Ellans arbetsplats som ligger på Karolinska i Huddinge. Inte särskilt liten arb.plats, men jag hittade dit och fikade med henne och hennes trevliga kollegor. Beställde ju en "Sabb of thä däjj" på subway innan. Gut! Sen åkte vi och fikade/käkade med Elin J och kvällen blidde lugn.

Elin jobbade på fredagen så jag åkte in solo till stan. Noll lokalsinne men hittade efter ett tag drottninggatan och där strosade jag och shoppade i fleeeera timmar. Satte mig själv på en uteservering och käkade en dyr mackjävel och en kaffe. Söft! Mera shopping + en hand i röven på köpet. Sen kom Elin och då gick vi till Kinamuren. Ett ställe med en mycket god asiatisk buffé och även en liten efterrättsbuffé. Inte helt fel alltså! Sen blev det fredagsmys i ett os av tigerbalsam.

Lördag. Regnigt och jävligt. Skulle in och kolla på Zombietåget som skulle spatsera på stan men vi såg typ 5 st på vägen till tåget och tyckte det räckte, drog till Liljeholmen och shoppade lite till.
På kvällen kom några brudar förbi. Drack vin och snackade tok, sen drog vi till Bröderna Olsson. Efter en viss väntan fick vi ett bord. Den här gången beställde jag köttbullar och mos. JAG VEEET! Hur ofta händer det då? Men jag är så glad att jag gjorde det. Dra arlset över ögat vad jävla gott det var. Allt fullspäckat med vitlökssmak såklart. Till maten tog jag en äppelcider och allihopa tog en varsin "Bloodshot" som innehåller Vodka, Tomat, Vitlök, Chili och andra starka kryddor. Den var jävligt het om jag säger så. Vodkan smakar inte så mycket alls. Men jag har svårt för så starka saker så den gick tyvärr inte i.

Söndagen var lugn och efter lite signalfel, misslyckat bussletande och kaffeköpande så hittade jag rätt på Tommie exakt när vi båda var färdiga så det var bara till att åka hemåt, förutom ett litet stopp på arlanda där det var säkerhetskontroll av väskor och vi fick gå igenom en sån där pipdörr som helst inte ska pipa. Ja, ni fattar. Satt där en stund och drömde mig bort utomlands, fick en massa flashbacks och blev enormt sugen på en utlandstripp. En dag har jag nog samlat tillräckligt med guldtior så vi kan åka iväg.

Efter ca. 5 dagar fick jag äntligen träffa Bellis som verkar haft en bra långweekend med mormor. Nu är vi hemma och myser och rår om varandra. Får se hur vi ska utnyttja sista lediga veckan nu innan verkligheten kommer ikapp. Nåt skoj ska vi nog komma på :)

Allt som allt är jag mycket nöjd med helgen och man kan ju inte bli annat när man är i sällskap med världens bästa Elin!



Cidrus & Bloodshot



Mätt och glad Enka!


Liftarn

Idag ska jag pussa på min Isabelle mest hela dagen, för i kväll åker jag hem till Hudik och sen vidare till Stockholm i morgon. Gratis resa både dit och hem genom lite liftning med Tommies tradare. Jag har längtat så länge efter att få åka till Sthlm och nu är det äntligen dags. Jag ska nog gå raka vägen till pressbyrån och köpa en latte och bulle. Självklart ska även Bröderna Olsson få sig ett besök i helgen. Yummie!
Men som vanligt går jag och gruvar mig för att inte få träffa Bellis förrän på söndagkväll. Hualigen. Men jag antar att helgen kommer flyga förbi. Sen har vi ändå en hel veckas till ledigt tillsammans. Weee! Så ser det ut för mig dom närmsta dagarna :)



<3


Det finns inget dåligt väder, bara dåliga ...

20110815553 (MMS)

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder :) och så får man ha lekparken helt för sig själv. Fast det skulle vara roligare med nån kompis här enligt bellis. Men nu kom morbror och underhåller bättre än tråkiga mamma som står och skriver till bloggen. Tjing :)


Lypsyltvätt...

Håller på och tvättar nu på morgonkvisten och vad skådar mitt öga om inte en bamse-lypsyl i tvättmaskinen! Hoppas det inte ligger nåt värre där i...


Jakten på den försvunna ägg-gulan

Jag och Isabelle kompletterar varann väldigt bra då det gäller ägg-ätning. Jag äter bara äggvitan och hon vill bara ha ägg-gulan. Så jag delade upp frukostägget, la den hårdkokta ägg-gulan på ett litet fat till Bellis, går in i köket sen hör jag "Ägg-gulan är borta". Den kan ju bara inte försvinna? Eller? Man kan ju inte direkt låta bli att leta reda på den. Ruttet ägg vill jag inte att det luktar här hemma...
Efter en massa letande kom det fram att den måste rullat in under soffan. Jag tog fram min mobil för att använda blixten som lampa. Mycket riktigt låg den där, längst in under soffan hade ägg-gulan rullat in, dammig och inte alls särskilt mumsig. Isabelle blev därför utan ägg idag. Så kan det gå!



Fyy så dammigt det blir där under. Man kommer ju inte åt med dammsugaren för soffan är så låg.




Vi bytte ut äckel-ägget mot lite svarta vinbär som vi fått från Helen.

Har även hunnit med en skön och hurtig promenad med Sandra och Olivia idag. Men nu är vi hemma och tvättar och ska käka lite lunch; korv, strips och räksallad. Men efter semestern får det väl vara bra med syndandet!

Ha en bra dag!

Härliga tider

Sköna dagar hemma i Glada Hudik. Vi var till Sandra&Co här om dagen och fick grilla lite godsaker, spela lite m.i.g (som jag för övrigt vann..h0h0). Igår var vi till buspalatset och röjde runt. Det är som ett jäkla träningspass att ränna runt där. Svetten sprutade bokstavligt talat från Tommies panna. Löken nr.1!
Och idag har vi vart på Ankarmon i Iggesund med Jennie och barnen. Vi hälsade på min bästaste arb.kollega Lena som campar där. Fick en massa go-fika och Isabelle och Lucas tog ett dopp också. Kändes varmare i vattnet än det var i luften. Braiga semesterdagar har vi som skall utnyttjas på bästa sätt!



Isabelle & Olivia i Söderrås bästa åkattraktion!



Buset!



När man ligger naken i soffan och käkar glass, då är det sommarlov och semester! Härliga tider!


Kökssoffan

Älskar min kökssoffa som fick flytta in igår! Hittade den brun och ful inne på ett gammalt dass i Låka. Men nu står den vit och fin i mitt kök. Dom gjorde bra och hållbar skit förr i tiden. Passar perfa hos mig om jag får säga det själv!





Saknad

Jag saknar min lilla Bellis galet mycket just nu. Tänk hur det kan vara. Ett mammahjärta som blöder varje gång hon blir borta längre än en dag. Igår var det deppigt. Regnigt och tråkigt. Hamnade mitt i en älgkrocksolycka dessutom. Det gjorde ju inte saken bättre att se den stackars älgen ligga och sprattla i diket. Spelade badminton så jag är svag i högerarmen idag. Klena krake vad jobbigt det är.

Saknar Isabelles små spagettiben och mjuka armar. Det tunna, raka och flygiga håret som alltid är rufsigt där bak. Garvet hon lägger av varje gång det sprutar tandborstsörja rätt i ansiktet på mig vid tandborstningen av dom små tänderna. Varje gång hon skriker BÄÄÄÄLP när hon behöver hjälp med nåt. 

Nä, nu räcker det med snyftandet. Det finns dom som har det värre. Människorna i Afrikas horn t.e.x Skänk pengar för i helvete!

 I morgon ses vi igen. Jag och skrutteluttan. Då ska det kramas! Om hon har tid för mig dvs.

Fick förresten en bokstund för mig själv igår. Jag läser Mia Skäringers bok: "Dyngkåt och hur helig som helst".

"Jag är bara så trött på superdupermorsor, självuppoffring, martyrskap, husfridsknull och falska glättiga fasader. Jag längtar efter verklighet, sårbarhet, och magar med hudbristningar. Efter människor som vågar vara sig själva utan djupa klyftor mellan hur de känner sig och vad de verkligen visar upp. Efter nya Marior som av egen vilja och egen funnen kåthet vågar be sin Josef om helt egoistisk sex när lille jesusbarnet somnat. Mammor är väl också människor, eller? Sårbara. Svaga. Vilda och ömma. Känslor som kommer och går. Tänk om vi skulle våga vara oss själva en stund innan vi dör. Tänk om vi skulle fatta hur jävla vackra vi är.
Här är en bok med krönikor som jag skrivit i tidningen mama och delar ur min blogg som funnits i två omgångar. Kom nära."


Den är så jävla bra och jag känner igen mig i så mycket av det hon skriver. Det tror jag de flesta mammor gör. Om man inte känner igen sig kan man få sig en tankeställare åtminstone. Läs den!!

Oj vilket blandat blogginlägg.
Nå väl...till veckan har man semester. Säg till om nån vill hitta på nåt :)
Ciao!





Michells...

 

Slänger väl in en intressant bild på min Black&White som jag käkade på Michells här om sistens. Ett ställe jag totalt glömmer bort. Var dit med Tommie, satt på uteserveringen då regnet fullkomligt vräkte ner. Helt sjukt. Men det var god mat, lite för salt dock, men bra priser. Men eftersom regnet sprutade in på oss trots tak så stack vi ganska fort.

Nu är det lördag igen. Gick en morgonpromenix runt kyrksjön efter jobbet, sen köpte jag med nybakt bröd hem till mammsen där vi njöt av en god frukost. Göttans! Isabelle är med sin papi och jag, mamma och Amanda ska väl bege oss ut på lite äventyr idag. Eller nåt...

Trevlig helg! :)

 


Utomhusbadet

Dagen har spenderats i Delsbo. Kändes som att komma utomlands när vi kom till utomhusbadet. Ganska märkligt då det bara var Delsbo av alla ställen. Men det var helt underbart där. En stor bassäng och en liten. Vi låg bredvid barnpoolen och bredvid den fanns en lekplats. Helt perfekt när man har barn. Hoppas på finväder nästa vecka då jag är ledig, för i såfall ska vi placera oss där nån dag igen!

 

 

 


Än är inte sommaren slut. Jag och bellis s...

20110802473 (MMS)

Än är inte sommaren slut. Jag och bellis solar och badar. Morfar sliter med krattan. Härliga tider :)