Makalös

-Heeeelt makalöst, muttrar Isabelle Jonsson 3 år från sitt rum.
Erhm va?
-Jag håller på och bygger en koja förstår du.
Jaha...då förstår jag... Eller?



Makalös unge!


Sthlm

Ska väl informera om min lilla sthlmsresa också...

På torsdagen begav jag mig mot Sthlm än en gång. Åkte med T i lastbilen. Stannade i Uppsala och kastade några rör (bokstavligt talat). Sen slängde han av mig mitt i ett vägarbete någonstans i Sthlm. Men klarade mig hem till Elin på egen hand.

På fredagen tog jag sovmorgon till halvelva. Helt otroligt! Åt frulle och chillade, sen drog jag till Elins jobb för lite prao. Skulle lätt kunna jobba där med tanke på att hon inte gjorde någonting alls under tiden jag var där. Hon bara fikade och såg snygg ut. Sen drog vi till Skärholmen och shoppade, sen in till Odenplan för den traditionella Asiatiska buffén på Kinamuren. Älskar´t! Sen rullade vi hemåt och hade fredagsmys!

På lördagen åkte vi till gamla stan. Så himla mysigt. Det var julmarknad och det fanns små bodar fyllda med julgrejer. Jag blev sugen på att köpa honung med smak av punch, men hade inga kontanter! Orutinerat!
Strosade lite i stan, lunch på kulturhuset, sen hem och firra i ordning sig. Sen drog vi till den andra Elin på lite mat och vin. Vi skulle egentligen gått ut och kollat läget på nåt hett uteställe. I stället stannade vi hemma och spelade kort. Jag vann heeela tiden. Synd att vi inte spelade med pengar.

Söndag tog jag tåget till Ljusdal där min Bellis väntade. Så underbart att kramas och pussas när man inte setts på länge. Så såg min helg ut. Jag handlade mest kläder till mig själv, men även 2 julklappar. Sammanfattningsvis en väldans trevlig helg i vanlig ordning!

Här kommer några pics som jag inte tagit.





Turist? Ja visst!


Fäääärdig!

Phu! Äntligen färdig! Ibland jävlas det bara när man ska försöka göra om här i bloggy. Men nu är det gjort. Det blidde lite mer vintrigt. Det är väl inte helt hundra på sina ställen men nu orkar jag inge mer. Ser det konstigt ut eller om den gamla designen är kvar, tryck på f5-knappen. Ser det ändå skumt ut, säg till mig tack!
Jag har även lagt till alla bloggar som jag följer under fliken "Länkar". Vissa av dessa verkar ha lagt bloggen på hyllan, men dom får vara med ändå :) Så då vet ni det. Tjingeling!

Ursäkta röran...

Ursäkta röran, jag försöker göra om lite här i bloggen...


Pics

Lussebullsbak, pepparkaksbak, snögubbar, snöänglar, lek, pyssel, julpyntande och sånt Isabelle sysslat med i helgen när jag vart borta. Här kommer hennes helg i bilder, för själv hade jag inte så många pics från min helg.

 

 

 

 


Hallå! Nu sitter jag på tåget. Är i bollnä...

Hallå! Nu sitter jag på tåget. Är i bollnäs Nu, snart ljusdal. Jag sitter i djurvagnen. Det är varmt. Inga djur, men jag känner mig som ett. Jag har myror i brallan. Jag vill bara hem till min bellis. Har haft en trevlig helg i sthlm i vanlig ordning. Har handlat en massa tok till mig själv och alldeles för lite julklappar. I morgon är man tillbaka till verkligheten med jobb och ännu mer utgifter på biljäveln. Ångesten är total. Nu börjar barnen gnälla. I wanna go home :(


Bite me!

Lämnade in aset på felsökning i morse, och på eftermiddagen kom domen. Det positiva var ju att dom kollade bilen så fort. Det negativa var att spjällhuset och lambdasonden måste bytas ut. Deras prislapp skulle landa på 14000. Bite me, sa jag och ringde Bildoktorn. Nu ska jag leta reda på dessa grejer på egen hand och får förhoppningsvis en bättre prislapp. Måste fixa detta i morgon så bilen kan fixas nästa vecka. I morrn åker ju jag till Sthlm. Vet inte när. Jag är så stressad över detta, men vad gör man? Gilla läget bah. Skiter i bilen och shoppar kläder i stället. Det gör väl inget. Jag skiter ju pengar. Det vet väl alla.

Isabelle ska ovillkorligen på det där discot i morrn. Jag hade hellre vilja spenderat lite qualitytime innan jag åker, men icke! Hon får spendera helgen med mormor, moster & CO. Dom ska baka pepparkakor, så det går väl ingen nöd på den ungen. Men kommer sakna skruttisen ändå.

Trevlig heeeeelg! Det ska jag ha! :)

(P.s Är det nån som åker från Sthlm till Hälsingland på söndag, räck upp handen! D.s.)



Världens bästaste älsklings-skruttelutta.

Func.gym

Aj aj aj vilken träningsvärk. Provade på Func.Gym Training igår. Att använda sin egen kroppsvikt när man tränar är ju rätt så jobbig när man känner sig som en barbamama. Men det var rätt så kul ändå och rolig tränare. Känns skönt att få tummen ur och träna lite. Och såklart måste jag informera om min träning för världen, varför ska man annars träna liksom?  Missar dock innebandyn i kväll. No Bellis-sitter.

I helgen ska jag träna på mitt sätt. Lite power-shopping in STHLM kanske? Ska nog åka och hälsa på min sköna böna Elin Bängberg! Weeee vad roligt! Är det någon som ska åka från Sthlm till Hälsingland på söndag kan ni räcka upp handen, tack! Man gör ju allt för att spara på slantarna, allra helst när biljäveln ska börja krångla. Bara att lämna in den på felsökning kostar ju tillräckligt tycker jag. Måtte dom hinna hitta felen innan min bildoktor åker utomlands.

I morse åkte jag buss till jobbet. Skönt med morgonpromenix ner på stan, men jag kom ju lite försent. Blir likadant i morrn, tur dom har överseende med mig. Bellis fick åka vagnen ner på dagis och satan vad halt det var. Hon tycker det är betydligt roligare att åka vagn än bil. På Torsdag är det disco på dagis, men hon är ledig. Fast lediga barn får också komma. Det verkar som hon ville dit och dansa och käka popcorn, så då lär hon få göra det lilla discobruttan.

Nå väl. Idag slutar jag när min privata chaufför kommer. Tur det finns snälla själar som skjutsar en gammal bil-lösing som mig.

Ha en fortsatt bra dag !



Måtte Discobruttan hålla fingrarna i styr på Torsdag...


Nipple covers

En gång för längesedan hade jag tuttar som satt på ett lämpligt ställe. Idag börjar dom närma sig naveln, som två utkavlade bulldegar. Hur som helst. Förr i tiden hade jag möjlighet att dölja mina knoppstånd med något som kallas "nipple covers". Det är precis som det låter. Man ska dölja sina nipples, utan att bära en bh. Därför blev jag glad när jag upptäckte att mina gamla knoppståndsdöljare har gått vidare. Tydligen finns det en i vårt hushåll som behöver EN sådan, betydligt mer än jag själv.



Nipple covers sitter otroligt hårt om man har hårig hud...den kommer därför få sitta kvar for ever...and ever.

Kakbak

Igår kom min farmor och farfar på besök. Vi körde den vanliga rutinen. Dom kom först och drack kaffe, sen åkte vi på ö&b, och sen Radjos för lite lunch. Skitgod lunch var det. Schnitzel med kryddsmör, stekt potatis och rödvinssås. Bellis åt plättar med sylt och grädde. Till kaffet efteråt fick man ta en vit chokladtryffel. Den var nästan för söt. Fatta vad söt den var om JAG säger så...
Sen gick vi in på Åhléns när vi ändå var där. Där bjöd farmor på en liten kavel, pepparkaksformar och handdukar. Isabelle smörade till sig ett hårband med en rosett på också. Mycket trevligt!

Isabelle var ju på Mulle Meck i tisdags också tillsammans med momme. Dom hade en heldag medan jag jobbade. Det verkade vara kul där och hon hade en massa pyssel med sig hem, t.ex. en kapsyl fastklistrad på en pusselbit. Dit måste jag följa med också nån gång.

Annars hann vi med en kaffepaus i Forsa igår också. När vi kom hem så skulle det bakas kakor. Jag orkade inte stanna och köpa pepparkaksdeg, det tar vi nästa helg istället. Men jag gjorde i ordning en slags gaffelkaksdeg så stumpan fick kavla och använda sina formar. Det blev aningen för mycket potatismjöl i, men annars vart dom goda.

Nu är jag på jobbet, och Belloba är med sin papi. Så är det! Trevlig helg!



Sötaste bagare Jonsson.


Stel

Idag har jag och Bella Bus lekt med Linda och Alma som tog bussen hela vägen till oss :) Vi har lunchat, fikat och lekt. Mycket trevligt :)

Har även inhandlat bromsslangar och hälsat på i söderrå. Och har lagomt ont i kroppen idag. Innebandy i tisdags, igår kändes det bra, idag är det hemskt. Jag är så steeeel. Och mitt skavsår på foten! Vilket jävla åbäke. Det är det vidrigaste jag sett på mig själv. Jag skrek rätt ut i duschen för det gjorde så jävla ont. Så stort, och rött och skinnet upprullat på ena sidan som en liten tunnbrödrulle. Usch. Vet inte vad jag ska göra med det. Jag ignorerar det så blir det nog bra.

I morrn är det fredag igen. Farmor & farfar kommer nog och hälsar på. Och i helgen blir det jobb.
Over and ut.

Önskelista

Isabelles egna önskelista

Filmer: Barbie och Pegasus förtrollning + alla andra barbiefilmer som finns
Rosa katt som säger mjao
En blå hund
Blommor
Prinsessklänning (strl. 104-110) + krona
Kossa
Hårprylar -toffsar, hårspännen med katter på
Barbiedockor med tillbehör
Troll
Masker
Duplo
Apa
Får
Tidning (om det är dagens nyheter, Kalle Anka eller HT spelar ingen roll verkar det som)



Igelkottskoj

Isabelle är som en liten tant. Hon lär sig nya saker varje dag. Här om dagen så slog hon i tån. Genast informerade hon att hon måste ha någonting kallt. Sprang till besticklådan och hämtade en sked som hon höll på sin onda tå. Det skulle jag aldrig tänkt på. Säkert nåt hon lärt sig från dagis. Och där har hon kommit med i Igelkottskoj nu. Det är en grupp för 3-åringarna. Gruppen för STORA barn. Då får dom till och med lämna dagisområdet och gå på upptäktsfärd. Hon blir ju så stor fort! Men det är roligt att hon själv kan berätta om vad hon har haft för sig under dagen.

Sen vet hon om att hon är blyg ibland när hon träffar folk. "Men det gööör ingenting. Jag får vara blyg och sen är jag inte blyg längre", säger hon nöjt. Precis så är det. Det går ju över!

I morrn kommer kompisarna Linda och Alma. Ska bli skoj =)





Poop-book

Nu har vi lånat bajsboken på bibblan. En stor favorit hos Isabelle för tillfället. Tänkte dela med mig av några pedagogiska axplock från denna underbara bok.

Om man lever så måste man bajsa ibland. I alla fall om man är djur eller människa.
Bajs kommer ur bajshålet som sitter i rumpan.
Elefantskit är jättestort.
Man kan även göra egna bajssånger. T.ex. "Ekorrn satt på toa skulle bajsa kottar fick han höra barnen, då fick han så bråttom. Hoppa han från toan ned, stötte han sitt lilla ben, och sin långa, ludna bajskorv."
Och så slutklämmen: Livet självt behöver skit.



Bajsboken av Pernilla Stalfelt får 5/5 av Isabelle Jonsson.



So ein kack -Även tyska barn kan få utöka sina bajskunskaper.

Jell-o?

Föreställ er en jell-o! En sån där geleklump som tjocka amerikaner äter på thanksgiving. Ni vet precis när man dukar fram en sådan på en tallrik och den dallrar och kan inte stå still. Ungefär så kände jag mig och såg ut i morse när jag stod och skakade hela min kropp till afropowerdance. Det var ganska flummigt, men väldans härligt och befriande. Jag fann min inre afrikan kan man säga. Det ska jag nog gå på igen. Efter det gick jag runt lillfjärn när jag ändå var i farten. Skön början på dagen!

Igår besiktiga jag bilen. 2 spruckna bromsslangar skall bytas, men annars var det lugnt. Men IDAG, dagen efter så har helt plötsligt 3 lampor börjat lysa. Mycket märkligt. Och inte alls speciellt roande. Jag måste ringa min privata bildoktor Göthe azap.

Annars har vi vart ute och lajjat idag. Jag och Bellis. Vi har lekt kurragömma på hela Kristineberg. Och så har vi bakat sandkakor och tårtor och katter. Och ätit upp alltihop. Och så var vi ner till förrådet och hämtade lite kläder. På vägen ner så snubblar Isabelle, flyger iväg, gör typ en VOLT i luften och jag stod nedanför trappan och tog emot henne. Heeeelt sjukt! Sån jävla tur att jag stod där annars skulle hon slagit upp hela huvudet i golvet eller nåt. Hon blev livrädd, men det gick bra. Nu jäklar ska jag tvinga ungen att ALLTID hålla i sig i räcket. Hon vägrar ju allt jag ber om nu förtiden. Jag gör inget annat än och tjötar om dagarna.

Nu har hon lagt sig och jag sitter ensam. Hade vissa planer för morgondagen men vettefan om jag vågar åka längre sträckor med bilen som det är nu. Får se vad vi hittar på. Pappa T ska väl firas iaf. Min pappa får firas nästa gång vi kommer dit.

Goder afton! xo xo /Miss Lonely



Jell-o eller Mall-o?







Brutalt ärlig

I morse blev jag dissad för min tydligen rätt så vidriga morgonandedräkt.

Isabelle: -Du luktar iiiilla!

Vad luktar jag då?

-Frukost

Hur luktar frukost då?

-Gammalt.



Stackars barn som får stå ut med sådana hemskheter på mornarna.

Men vi gillar brutal ärlighet i våran familj. Det är ju bra!





Julkänslor!

Marleeeene!!!!! Marleeeeeeeeeeeeene! Mamma Maaaalleeee! Hallåååå?
Nu är man inte längre mamma. Oftast är det Marlene som gäller. Muppunge!

Denna arbetsvecka har gått fort. Haft ganska mycket att göra. Och efter jobb/dagis har vi haft besök eller vart iväg på annat. På måndagen kom pappa & Helen, käkade och fikade hemma hos oss. Fick även en skinka som jag griljerade igårkväll och käkade på hårdbrödmacka! Synd jag inte hade julmust till. Det vore det ultimata!
På tisdagen kom familjen Hedblom/Teo. Käkade pannkisar med sylt och grädde, lite coffee och sånt. På kvällen kollade vi på kändis-Linus på tvn. Det var det roligaste jag sett på länge. Jag har tydligen inte sett mycket roligt på senaste tiden.

Igår fyllde Isabelles farfar år. Då var vi dit och fikade en massa godsaker. Jag gillar att fika på fritiden. Det är en stor hobby jag har. Den enda hobbyn jag har. Det ska jag säga på en ev. framtida arb.intervju. 

Appropå ingenting så blev det ett litet missförstånd när Jag och Bellis satt och pratade i bilen igår. Det blir gärna så när inte fröken kan prata så tydligt. Hon började snacka om en "Tutt". Jag gissade vilt. Det går liksom inte att säga OKEJ, det synar hon på en gång. Efter en vild diskussion och hon förklarat sig övertydligt med orden KANIN - BAMSE - LILLE TUTT. Lille Kurt? Men maaaaammaaaaaaaaa! LILLE TUUUUUTT skriker hon från baksätet! Ahaaa...Lille Skutt? JAAAAAAAAAAAAAAAA, följt av en djup suck! Vad hon nu informerade ang. Lille Skutt kom aldrig fram. Sen fortsatte hon informera att vi måste åka till affären och köpa en lila rockring nån dag.



Vilka julkänslor jag fick av julskinkan! Blev toksugen på att baka pepparkakor och sätta upp ljusstakar. Inte långt kvar tills man får göra det heller.
Här är Bellis när hon bakade sina första pepparkakor för ca. 2 år sen :)


Kortfattat

Min långa helg var lugn och skön. Var ute bland alla spöken i torsdags. Lite Låka, fikande och idolmys på fredagen.
På lördagen firades Isabelles kusin Erika som fyllde 9 bast! Filmkväll. Och på söndagen matade vi fögglar och hälsade på i Saltvik. Kortfattat. Men det räcker!




Sötisen matade fögglarna med flingor och bröd.
Glada fögglar. Glad Bellis.

Natti

Phu! Nu har jag fått tillbaka bilstolsklädseln. Måtte det blivit rätt. Enligt anvisningarna har jag gjort allt fel...men men.
Nu har jag jobbat klart för denna vecka. Tror minsann vi åker till Ljusdal i morgon för lite "Spöknatta".
Hörde att det vankades tivoli också... sånt är ju alltid poppis!
Natti!

Bilstolsinfo

Igår gjorde jag något dumt. Isabelles bilstol är inomhus för tillfället och då tyckte jag att det passade utmärkt att slita av klädseln och tvätta den som vi aldrig någonsin gjort. Det har vart enorma svettfläckar på nackstödet där Isabelles lilla svett-huvud legat många gånger, sen hade vi ett antal ingrodda russin och andra oidentifierade fläckar som igår alltså tvättades bort. 30 grader. Måtte det inte krympt. Det var fruktansvärt svårt att få av klädseln. Jag sitter redan och gruvar mig för kvällen då jag ska försöka få tillbaka den. Då kommer jag förmodligen sitta och svära och ångra djupt att jag gjorde något så dumt. Hoppas jag inte råkar slänga ut den genom fönstret eller nåt. Noll tålamod innan jag ens börjat...