1 årsdagen

Idag har min lilla älskling firat sin första födelsedag.
Dagen har vart så bra så!

Hon fick på morgonen ett litet paket att öppna. Där i fanns munspelet. Har inte kommit på hur man gör än. Hon käkar mest på det.

Sen kom morfar, Helen och gammelfarmor på förmiddagen och hade med sig paket och smörgåstårta.
Stumpan fick kläder, strumpor, ett till munspel, pussel, och en bok.

När dom gått så tog vi oss en promenad ner på kvantum och köpte jordgubbar, stumpan somnade i vagnen och sussade länge så jag hann göra tårta och fixa i lugn och ro.

När pappa T kom hem så fick hon öppna det stora paketet med den fina prinsessbilen. Hon verkar gilla den skarpt.
Men jag känner på mig att vi kommer få psykbryt på detta eviga tutande.

Sen kom farmor, farfar, fastrar, farbröder och kusiner på kalas.
Fick mera fina kläder och mera leksaker. Superbra leksaker! Precis sånt som vi ville ha.
Fikade sen massa gosaker och Isabelle fick en egen liten tårta som hon satt och smaskade på. Men hon blev inte särskilt kladdig, nä hon skulle äta så fint med skeden. Skrapade av all grädde och petade bort mandarinerna :D

Isabelles första födelsedag har vart så jättebra och i morrn fortsätter festligheterna i Ljusdal med mera paketöppning!
Tack så mycket säger vi och god natt! :)

Och så några bilder...








Det var tider de...

För ett år sen hade jag väldans ont...bra precis ett år sen vi åkte in på förlossningen.
Det var tider de...
:D

Att vi aldrig knäppte nåt kort samma dag var dumt. Men jag hade inte riktigt nån lust med det just då...
Här är en vecka innan..och oj så road jag ser ut...haha!


Sammanfattning

Hallå...var ett tag sen sist.
Får väl göra en kort sammanfattning då.

I söndags var vi på Harry Potter. Den dög väl. Men jag förstår inte vem som egentligen valt ut skådespelarna i dom där filmerna. Varför kunde inte Harry vara en gnutta mer attraktiv? Ron likaså. Skulle vara trevligare att kolla då.

I måndags följde jag med Tommie till sthlm med tradarn. Vi åkte 5 på morgonen och kom hem närmare nio på kvällen. Medan Tommie slet och lastade med trucken så satt jag och gjorde ingenting. Det var i Upplands bro, mitt i ingenstans. Tråkigt? Ja. Men resten av resan var trevlig. Kul att komma ut och kika lite.

Isabelle åkte till mormor redan i söndags och kom inte hem förrns igår. Men det gick bra ändå. Då fick jag sovmorgon för en gångs skull och så hann jag baka lite inför 1 årsdagen som är imorrn!! Stumpan var tydligen i tidningen idag också :)

Många frågar vad Isabelle önskar sig och det enda jag kommer på är ju leksaker och kläder (storlek 86). Vi har köpt en liten prinsessbil (sparkbil) och ett munspel så det behöver ingen köpa :P
Sen funkar ju självklart pengar till hennes sparkonto också.
Hon blir nog nöjd med det mesta :)

Undra vad man ska hitta på idag då. Stackars Linda kunde ju inte komma och det var ju synd. Måste bege oss ut iaf.
Har lånat fasters vagnen nu eftersom vårat däck är helt paj nu igen.
Ingenting går bra för mitt lag nu. Först var det bilen, nu barnvagnen, min plånbok ramlade ut i lastbilen och har nu tagit sig en tripp till Luleå och sthlm men kommer väl hem senare idag, glömde tvättstugenycklarna i tvättstugan, och massa sånt där onödigt...vad händer härnäst?

Nä nu får det vara bra. I morrn blir det kalas :D
Tjingeling!





Biljävel

Dagen har vart lagomt jobbig p.ga. bilhelvetet.
Har vart och jobbat på mitt gamla vanliga jobb idag i Iggesund.
När jag åker därifrån hör och känner jag att bilen är konstig. Hinner ut på e4:an, men fick svänga direkt in i bussfickan, går ut och kollar och vad är det mitt öga skådar? Ett platt däck! Perfekt. Hade till och med slutat tidigare för jag ville komma i väg till Ljusdal i tid, men icke. Ringer Tommie så fick han och farsgubben komma och hjälpa mig. På med reservdäcket, hem till Tessa och sen gör vi ett försök att åka till Ljusdal. Kommer ut på e4:an, ETS-lampan börjar lysa och bilens antispinnlampa börjar blinka och jag kan inte åka fortare än 50. PANIK.
Tar upp mobben. DÖD. Batteriet slut. Tuffar på i 50 med många bilar bakom och ber till gud att den inte ska stanna helt.
Till slut kan jag svänga av och åka in till söderrå. Då testar dom andra att köra bilen och den går sååå bra så.
Jahapp...okej då provar vi igen.

Ut på 84:an mot Ljusdal, börjar närma mig forsa. ETS-lampan IGEN. Och en snabb antispinn...Så det blev till att vända vid forsa, då gav jag upp. Det var visst inte meningen att vi skulle åka dit idag. Synd det. Brorsan som fyller 18 i morrn...
Men men får vänta till nästa helg om nu bilen hinner bli lagad. Och det komer ju bli lagomt dyrt. Ska lägga om däcken också som kommer gå på 4800 sammanlagt. Kul...jättekul.

Jaja nu tröstäter jag godis och vet inte vad jag ska göra eftersom tv:n är occuperad.
Hujj!

Jobbsi

Blir till att jobba i kväll också. Är bara fredag jag blir ledig på. Ojoj så det kan gå...
Men imorrn efter jobbet drar vi till Ljusdal. Fira brorsan på fredag!

Igårkväll kom Tessa, Bäckis, Tim och Danne hit. Vi kollade på changeling, drack milkshake och käkade kladdmuffins :D
Trevlans :D

Nu blir det köttbullar med mos.
Have a good one!

Slitig dag

Men dra arslet över ögat vilken slitig arbetsdag. Hela dagen har vart som ett enda långt 9 timmars träningspass.
13 patienter på våran sida, 2 uskor, 1 ssk. Gaaah...helt sjukt. Har inte vart med om nåt liknande. Är alldeles snurrig i huvet nu och svettig som en gris. Har vart så mycket man måsta komma ihåg idag. Saker som ska göras en gång i timmen, kad-träning då man stänger av kadden i 3 timmar dit och plocka bort, tillbaks efter 30 min och göra samma procedur. Ursäkta om vissa inte förstår förkortningar men orka förklara... och när jag väl bestämde mig för att ta lunch vid ett-snåret börjar det såklart ringa överallt, 5 minuterskäk. Nä fy jag vill bara sova nu. Och imorrnbitti ska man dit igen.

Läre vila nu innan mitt yrväder kommer hem :)

Bråkstake

Fy va tråkigt att sitta inne en sån här fin lördagkväll. Skjutsade Tommie & Linus på ferre förut i kväll, sen åkte jag och Isabelle hem på en gång för hon var så trött och gnällig. Är ju cruising nere på stan, jag hör brummande, burnande bilar ända hit.
Men här sitter jag.
Har rensat lite smått i garderoberna och kollat andra ställen efter saker jag vill bli av med eftersom det ska vara loppis i Ljusdal nästa helg i området där mamma bor så då skulle dom ställa fram massa grejer och då passar jag på också att få undan massa bråte. Hoppas man tjänar en liten hacka. En hundring så är jag nöjd :)

Usch jag är så trött och uttråkad. Lika bra att gå och lägga sig. Imorrn ska jag tvätta och städa hade jag tänkt. Ser faktiskt fram emot det. Ser också fram emot jobbet på måndag.
Har vart hemma med en gnälltjej hela veckan. Blir ju helt slut! Hon pekar på allt och säger "där?" och vill ha allt som hon inte får ha och när vi säger nej så skriker hon som en galning.
Trodde inte det skulle bli så krävande att ha barn. Iaf inte så fort, tycker hon är för liten för att vara så bråkig men icke..
Men självklart älskar jag sönder den lilla tösabiten för hon har sina bra stunder också, fast inte så ofta nu förtiden.

Nattinatt från en trött mami

Ny sele

Åh vad jag är slut nu. Trött i benen. Men bra att Tommie tar bilen så har man inget annat val än att gå överallt :D

Gick ner på stan idag och mötte upp med Elin, fast först stannade vi till på lekstugan och köpte en ny sele till vagnen så nu blev det lite bättre.
Gick sen omkring på affärer, käkade på jambo, träffade mami och syskon, fick ett par jeans, och sen gick vi upp till Linus, sen hemåt, gjorde en kladdkaka som jag bjöd folket på och sen kom storlufsen Gin och bet sönder bellis boll. Doh!
Och helt plötsligt åkte alla hem och kvar blidde jag och stumpan (och den sönderslitna bollen).

Vi gick ner på kvantum och handlade lite sen har vi lekt i sandlådan här utanför ett bra tag i kväll. Och Isabelle måste ju kasta in sand i munnen om och om igen, sen gnisslar hon gruset med tänderna och det låter hemskt!!!
Men nu blev det ett bad och stumpan ligger och snuttar på vällingen och somnar förmodligen snart.

T kommer väl om en stund hoppas jag. Har vart borta hela veckan. Tror han fått ihop typ 80 timmar på en vecka.
Får se hur mycket fredagsmys han kommer orka. Blir väl att han slänger sig i soffan och efter 2 minuter så ligger han där gapandes och dregglandes. Fast det gör han iofs även när han är vaken...höhö.

Nå väl ska duscha, kika tv och äta götta nu.
Bye!

Gallskrik

Började dagen med en promenad runt lillfjärn. När vi gått runt hela och skulle gå hem tyckte jag det var dags för fröken att sova men det tyckte INTE hon. Hon skulle stå och gallskrika i vagnen hela vägen hem. Och bältet slet hon loss hela tiden.
Usch vilken pärs. Somnade i sin egen säng med vällingflaskan i stället.

Efter lite vila kom Jennie och Lucas. Vi käkade pannkakor och barnen lekte. Lucas ålar sig framåt nu så han börjar komma i kapp =) Tog också en promenad som även den blev ganska misslyckad. Ge oss en ny vagn!!!!!!!
Hem, fikade, sen åkte dom hem och vi tog en snabbis till sandlådan.
Sen bad och sussa.

Imorrn är det en ny dag. Vad göra då månne?
Jo då är det dags för fredagsmyyyys :P Fast inte förrns på kvällen... =)

Snarkare

Idag har jag och Isabelle vart i söderrå nästan hela dagen. Fikat, käkat och sånt... Och stumpan har bara sovit en gång idag mitt på dagen och ändå har hon vart pigg och glad. Så skönt så =)

Bemanningen ringde och frågade om jag ville jobba nästa vecka så det passade ju perfa eftersom T är ledig då.
Måndag, tisdag, lördag, söndag. 7-15.30 alla dar. Gut!

Nu ska jag kika på unbreakable sen försöka sova. Men det är inte det lättaste när man sover bredvid två snarkare.

God kväll!

Smoothie

Tommie har gått och lagt sig. FÖRE mig. Det har aldrig hänt förr tror jag. Men inte så konstigt när karln jobbat typ 32 timmar med nån enstaka timmes sömn emellan. Stackarn. Och i väg vid 4-5 i morrnbitti igen. Men bra att han får jobba så vi ska inte klaga :) Jag däremot får vara ledig i veckan eftersom han jobbar men nästa vecka hoppas jag på att sjukhuset ringer så jag får jobba mera. Är ju så roligt där :D

Jag och Bellis har alltså vart solo idag. Och eftersom hon inte är världens gladaste när hon är ensam med mig så begav vi oss till faster Tessa med familj. Tog en promenix dit i det fina vädret. Fikade, hoppade på studsmattan, tittade på kaninerna och lekte i sandlådan. Utomhus trivs stumpan allra bäst.

Somnade på vägen hem, vaknade till hemma, la oss i sängen och tog en lur tillsammans. Så mysigt så :)
Gjorde mat och sen kom T hem.
Tog en sväng till söderrå, hem och invigde min mixer. Gjorde en bägare med hallonsmoothie. Göttans!
Och nu sussar mina sötnosar och jag ska väl snart gå och joina dom.
Imorrn hoppas vi på besök =)

Tjingeling!

Rajtantajtan

Då var man hemma igen efter en helg i Ljusdal.

Var ut på rajtantajtan med Elin igår. Vi visste inte vart vi skulle ta vägen så först blev det gamla stan och sen jarse. Ingen utgång, men det var en rolig fast skum kväll ändå.
Isabelle vaknade tiiidigt i morse och har vart arg resten av dagen. Så jag är helt slut nu.
Men stumpan fick stanna hos mormor tills i morrn för både jag och Tommie ska jobba då. Börjar 7. Blä.

Nä jag måste gå och sussa nu. Toddiloo!

Akuten

Inte lika dramatiskt som man kan tro men jobbigt ändå...

Idag när jag kom hem från jobbet hör jag att min lilla stumpelumpa låter hemsk när hon andas. Så rosslig, pipig och tungandad. Ringde 1177 (sjukvårdsrådgivningen) och hörde vad dom tyckte vi skulle göra och sjuksköterskan där bokade in en tid på akuten på en gång.
Var dit en sväng tidigare i kväll, farbror doktorn lyssnade på lungor, tittade i öron och hals.
Sa att andningen lät en aning ansträngd och förklarade att barns luftrör är mindre och dom ofta kan få en slags förkylningsastma, osv... Hur som helst fick hon prova andas in nåt luftrörsutvidgande ur en mask vilket hon absolut inte gillade. Fick sen med oss mollipect hem som förhoppningsvis kan lätta på besvären.

Det är ju så hemskt att höra henne andas så där konstigt. Jag vill bara harkla upp allt slem åt henne. Hoppas natten blir bättre och att vi får sova. Jag är helt slut.
Men nu är man ledig hela helgen. Blir nog en sväng till Ljusdal i morrn så får momme ta hand om oss båda =)

Nattinatt.

Taxfree :D

Min lediga dag har spenderats mest med min kära mami.
Hon kom först hem till oss med lite taxfree-presenter :) Minttu, jäger och toblerone. Man tackar man tackar :D
Sen drog vi ner på stan. Käkade lunch på skutan. Gick lite i stan. Hittade lite presenter som jag ska köpa till Isabelle sen.
Hem igen. Fick undan massa skräp. Mammsen är duktig på att få undan sånt :)

När hon åkt har vi haft lite främmande av Linus, Bakon och Sandra (+ Rocky).

Och min lilla stumpa är sjuk. Kraxig i halsen och feber. 39 grader sist jag kollade. Då fick hon en alvedon och blev lite piggare, men bara för en kort stund. Nu har jag lagt ner henne med vällingflaskan, hoppas hon får sova i natt.
Ingen mat har jag fått i na idag heller. Men som tur är så dricker hon åtminstone bra!

Nu blir det lugna pucks.

Jobbjobbjobb


Det märks ganska tydligt på bloggen om vad jag sysslat med dom senaste dagarna.
Bara massa jobb jobb jobb.
Och i kväll ska man i väg igen.
Det är iaf riktigt roligt på min avdelning med underbar personal. Jag lär mig massa nya saker  för varje dag och jag känner mig så duktig =)
Men jag förstår verkligen inte hur dom klarar av det. Heltid där skulle inte funka för mig. Jag skulle bli utbränd på några månader.
Och nu är det dessutom flera patienter som inte kommer leva så mycket länge till. Det är svårt att veta hur man ska bemöta dom. Och det är så många patienter och så lite personal så man hinner aldrig sätta sig ner och bara prata med dom. Man hinner bara det absolut nödvändigaste.
Enligt mina beräkningar är det ca 24 patienter på våran avdelning och vi är max 6 uskor, oftast  5. Och sen 2 eller 3 sjuksköterskor som oftast har fullt upp med det administrativa. Läkare? Har inte sett nån tror jag...dom kommer och rondar ibland, men snabbt går det.
Så är det med dagens sjukvård.

Isabelle har vart med sin papps när jag jobbat och det verkar gått bra. Men nog kör hon slut på honom allt. Han somnade på soffan sju igårkväll :P
Nä nu ska jag passa på och vila medan dom andra vilar. Men självklart ska dom börja röja gräs här ute som dånar utav bara den. Fyck...hajj!