Vecka 22

Då flyger man in i vecka 22


Bebisen
- Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig.
Ögonlocken täcker hela ögat och bebisen har fått ögonbryn. Naglarna är så långa att de täcker fingertopparna. Lungornas luftrörsträd förgrenas och lungblåsorna utvecklas. Lungorna är fyllda med vätska ända fram tills födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft.
Från och med den 22:a veckan kallas det lilla livet "barn" istället för "foster".


Du
- Livmoderns mått är mellan 20 till 23 cm. Du kan försöka känna den ett par cm ovanför naveln. De flesta kvinnorna känner att detta är en härlig och bra period. Hår och hud strålar, detta beror på att kroppen är fylld med graviditetshormoner som skapar tillväxt. Tänk på din hållning så att du inte får ryggbesvär längre fram.


Magen putar på ganska bra nu. Kanske tar ett kort i kväll...
Kommer nån "elstöt" ibland...Ungefär som en "kärringstöt" som man får på armbågen, så känns det på magen ibland. Som den ligger och laddar hela dagen sen drar till med en karatespark mot kvällskvisten.
En enda stor jäkel så man hoppar till. Sen blire inge mer, bara det vanliga virvlandet, buffandet, puttandet, stötandet =)
Gillar nog att skrämma slag på mig...

 

Tjockis

image8


Varsågod och skriv så fingrarna blöder!

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0