Min 4-åring

En update om Isabelle då. En liten 4-åring som håller igång från morgon till kväll. Älskar att dona på själv med sina Pet Shops (ketchups). Eller sina gosedjur som nu mera alltid blir kallade för hennes "riktiga djur". Försöker man rätta henne blir det ramaskri. Isabelle leker från morgon till kväll med allt möjligt. Leken tar aldrig slut. Vart man än hamnar så skapar hon rollspel och gör en lek av helt vanliga saker. T.ex. folks soffkuddar? :)
 
Hon är väldigt duktig på att ge komplimanger. Många saker är "HELT FANTASTISKA". Som en blomvas i köket är den finaste vasen hon någonsin sett! Hon berättar varje dag hur mycket hon tycker om sin kära mor. Mamma är så fin och vacker, men hon undrar också varför mamma har ett så långt ansikte...
 
Vanliga frågor som dyker upp oftast på affären eller andra offentliga platser, med lilla pekfingret visandes i luften:
-Vem är det där?
-Vem bor där?
-Vad heter han/hon?
-Varför gör den så?
-Varför sitter den saken där?
 
Detta kan pågå i oändligheten...
 
Hon gillar att tala om personer som är i närheten. T.ex en tjej som satt på en bänk och väntade på bussen.
-Jag trodde det där var en killeee! Jag gillar inte killar,
 
Hon gillar även ordet "Nej" i alla dess former.
-Nu är det läggdags Isabelle.
Nix!
-Nu är det mat!
Nepps!
 
När det gäller maten känns det som hon aldrig har tid för att äta när hon är hemma. Men på dagis äter hon flera portioner. Men där ska väl alla sitta kvar på sin plats... disciplin vid matbordet har inte vart min starka sida. Och att städa upp efter sig? Not so much.
 
Hon vill gärna bada varje dag, men tvätta håret mer sällan.
Kompromisserna är oändliga när det gäller ALLT!
 
Små lögner (fantasier?) har börjat dyka upp och man vet aldrig riktigt vad som stämmer när hon berättar sina härliga berättelser. En dag påstod hon att pappa hade krockat med farmors raggarbil. Det skulle ju inte förvånat mig, men så var inte fallet. Mycket fantasier och tokerier.
 
Toabesöken går utmärkt. Blöjorna försvann äntligen på 4-årsdagen och det har gått såå bra! Nu informerar hon allt och alla när hon ska/kommer/har bajsat. Och hon uträttar dessa behov alltid när vi hälsar på någon. Tror hon vill visa alla hur grym hon är på poopningen.
 
Hon lägger sig oftast i sin egen säng, då jag varje kväll mutar med ett "överraskningsdjur". Hon lägger sig så fort jag säger det. Undrar hur länge det kommer funka... jag kan alltså ta vilket djur som helst av hennes "riktiga djur", be henne att blunda och sen blir det ÖVERRASKNING om vem hon ska sova med. Men i slutändan smyger hon alltid upp och hämtar ALLA djuren till sängen. Ingen stackare får ju bli ensam!
 
Någonting negativt är kvällarna när hon sovit någon timme. Tror hon drömmer mardrömmar eller fått någon slags nattskräck. Hon vaknar alldeles svettig, gråtandes, stirrandes och man får knappt någon kontakt med henne. Fruktansvärt är det! Det kanske beror på alla nya intryck från nya avdelningen på förskolan eller nåt.
 
Nå väl...det finns ingen mer fantastisk unge än denna (såklart)! Hon överraskar mig varje dag, är otroligt klok, har ett bra lokalsinne och har koll på folks bilar! Kan vara bra att veta! Det känns som hon vet och kan allt! Och det tror hon själv att hon kan också! :)
 
 
Bäst!

Varsågod och skriv så fingrarna blöder!
Amandis pandis

Hahaha, naaw

2012-08-28 21:22:05
URL: http://skogamanda.blogg.se

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0