Åkpåsar

Efter lite lek och morgonbestyr så åkte jag och Bellis ut. Tog en sväng på öb. Köpte 2 löpare till stora hyllan i vardagsrummet. Blidde fint. MEN det var nån blå fläck på en av dom. Och jag är en sån som inte orkar åka tillbaka så jag ställde dit lite ljus för att dölja den. Kanske går bort i tvätten.
Sen åkte vi till Håsta och gratulerade Sandra som fyller 22 idag. Fick jättegott fika där. Sen åkte vi till söderrå där Tommie var. Stoppade ner den sovande Bellisen i vagnen så fick hon vila middag ute i kylan idag. Väl nerbäddad kan jag poängtera. Jag hörde en människa sa att småbarn inte ska vistas utomhus när det är kallare än 10 minus.
Hmm...Då ska man alltså sitta inne halva vintern?

Tänk va många "regler" det finns ang. barn. Man får väl ha lite sunt förnuft. Nä, jag har börjat ta allt med en nypa salt. Allra helst det här med påklädning av barn. Dom flesta klär på sina barn alldeles för mycket. Själv är jag nog tvärtom. Det är ju inte heller bra. Men jag tycker det är jättehemskt när Isabelle har legat och sovit och blivit jättesvettig. Men jag hörde talas om en mamma som la ner sitt barn med overall och allt i en väldigt bra åkpåse och tog en temp på hur varmt det blev där inne. Den låg på typ 40 grader. Hot hot! Många åkpåsar är grymt täta. Vet en som brukar stoppa ner sitt barn i åkpåsen i bara kallingarna och sen går hem med honom i vagnen. Det låter ju extremt men det är bra skit! Har tänkt skaffa en åkpåse i 1½ år nu men har inte blivit av. Dom är ju ganska dyra och det funkar med filtar också. Vi är ju inte ute och går så överdrivet mycket heller.

Ja min stumpa firade faktiskt sin 1½årsdag igår. Grattis :P
Sitter hemma solo nu. Bellan är med T så då har jag passat på att tvätta, bytt sängkläder, gått ner med lite grejer till förrådet, satt upp en sån där bambugrej i sovrumsfönstret. Det finns ju inga persienner där. Sjukt.

Har fått brev från bostäder om att min tapetsering ska äga rum nån gång mellan Februari och April. Hopp. Det var ju bra att veta... Gruvar mig för att behöva flytta grejer hit och dit. Men till slut så blir det nog kanoners =)



Snowracer

Igår var man till Låka och fick lite mat.

På kvällen åkte jag till Linda och kikade på let´s dance med henne och Emilie. Alltid lika trevligt sällskap!
Kollade också på solsidan. Verkar vara en rolig serie.

Snart ska vi åka hemåt. Ingen aning vad vi ska hitta på idag. Men i morrn ska vi nog på kalas.

Sen har jag ingenting mer att tillägga förutom en bild på min sötis som åkt lite snowracer i helgen =)


Nachos

Åkte till Ljusdal idag trots jobbigt snöfall. Tog en fika med Linda och Emilie. Eller snarare lunch. Nachos. Yumm!
Roligt att sitta och snacka lite skit och det hoppas jag mer på i morrnkväll då vi kanske ska ha en spelkväll.

Har fått god lax här av mamma nu. Isabelle har vart arg hela dagen. Skitjobbigt. Vet inte vad det är för fel.

Annars har jag väl inget kul att säga. Kom upp i 9 kommentarer nu. Skojigt =)
Snippa är ju ett bra alternativ. Jag får gå omkring och provsäga orden mycket så kanske man vänjer sig.
Snippa snippa snippa...eller puppa puppa puppa...eller TUPPA som jag hört nån säga...

Aja...Annars vill jag skänka en tanke till stackars Tommie som aldrig verkar komma hem från sthlm.
Och så vill jag dissa Länna. Ett värdelöst ställe med värdelöst folk som inte kan nånting.


Jävla snöööö

Jävligt dålig stil av er! 7 ynka svar, varav ett inte var ett svar. Tack till er som gav eran åsikt men är det så pinsamt? Mjo det är ju ganska fula ord. Vet inte om det finns nåt fulare?
Majoriteten drogs iaf mot puppelura. Hopp. Men jag vet inte om det är rätt ord för mig. Och ordet puppa. Alltså det måste uttalas rätt också så det inte blir en fjärilspuppa liksom.
Nä, jag får fortsätta klura. Och jag är SÅÅ besviken på er som inte svarade. Jag vet vilka ni är! Suckers!

Idag har det snöat så in i helvete mycket. Var och hämtade stumpan på dagis, kom nästan inte ifrån parkeringen.
Svänger ner på våran parkering och när jag ska svänga in på min plats tar det stopp. Jag bara stod och spann.
Ut och försökte sparka (?) bort snön. Gick inge vidare. Till slut kom jag varken framåt eller bakåt.
Då kom det en bil som skulle in i sitt garage precis där jag stod. Som tur var hade killen en spade i sitt garage, sen hjälpte han mig skotta och efter mycket om och men fick han köra och kom loss till slut och kunde backa in min bil.
Fyyyfan! Man har ju halvkassa däck. Och tänk om man hade 4hjulsdrift. Det vore nice.

Jag hoppas vädret ser bättre ut i morrn så man kan komma i väg till Ljusdal. Orka sitta hemma och tröka.
Nada på tv. Kl. 22 Nip/Tuck iaf.

En liten fråga...

Var in på ketchupmammans blogg idag och där hade hon en fråga som jag själv har undrat länge över. Allra helst sen jag fick Isabelle.

Vad ska man kalla det kvinnliga könsorganet när man pratar med barn? Vad säger DU till barn? Vad klingar bäst?
"Pappa har snopp, mamma har...vad?"
Det finns så löjligt många konstiga saker man kalla "it". Så kom igen nu!
Enligt min blogg hade jag hela 32 unika läsningar igår. För mig är det väldigt mycket. Och det stämmer säkert inte. Men jag vill ändå ha 32 svar här. 32 olika benämningar. Minst. Tack.

P.s. Man får vara anonym :P

Prao

Sent igårkväll kom Tommie på att han skulle till tandläkarn idag, lagomt till jag började jobba. Hittade ingen Bellisvakt så då fick hon följa med mig på jobbet en stund och praoa lite. Tur man har sånt lättsamt jobb där det inte gör nåt om man drar med sig ungarna :P Fast egentligen får man ju inte det... men hon kanske blev där en halvtimme så det var lugnt :) Försökte få i henne lite lunch, men som alltid när man är borta på ett nytt ställe och ska få henne att äta så vägrar hon. Nä, då fick hon syn på en banan som hon hellre ville ha. Hittade en leklåda också med massa roligheter. Pläpplen på tavlan var det också ja. Det låter så jävla härligt när hon säger pläpple. Och bulle och blöja också för den delen, eftersom hela tungan ska ut när hon pratar. Sen kom T och hämtade och jag jobbar till sju. 8-16 i morrn sen har man helg =)

Som vanligt måste jag få klaga lite på min kassa ekonomi också. Varför längtar jag till lönen då jag aldrig får nåt kvar ändå? 4300 gick bensinräkningen på denna månad. Helt jävla sanslöst! Som tur är delar jag den med T men ändå! Och tydligen hade vi inte betalat av servicen heller. Allt går åt helvete! Ingen som vet nåt extraknäck?

Pusslet ligger bakom mig och väntar, och jag undrar om jag ska fortsätta...det är väl bara si så där 950 bitar kvar... vi kör på det!

Carena Swing

Provocerande jävla fanskap vad arg jag är! Jag skulle allvarligt talat kunna mörda nån just nu.
Jävla pissäckel dra åt helvete! Hur fan ska man kunna sova när man är så här arg??


Nu när jag fått en liten gnutta av min aggression ur systemet så kan jag informera att Bellis fått en ny vagn!
Det blev en brun Carena Swing. Trehjuling med ett sånt där rörligt däck där framme. Fick med en ligginsats också så om man vill så kan man skaffa en bebis. Eller vill och vill... det går ju inte för sig bara så där.

Så här ser den ut:





Ska väl göra ett tappert försök att sova nu. Jag kommer drömma ilskna drömmar. Jag ska mörda i natt!
Fan va skön...t.


Hey baby!

Nu kan Isabelle säga Hey baby också. Kan vara bra att kunna om hon ser nån snygging på dagis.

Sitter på jobbet nu. Har börjat med ett 1000-bitarspussel. Jag är ju inte en sån människa som har tålamod att sitta och pillra på med sånt, men i brist på annat att göra (hoppas inte chefen läser detta) så gör jag ett försök. Har inte kommit så långt än, men när jag väl hittar bitar som passar ihop blir jag lycklig!

När jag slutat ska jag åka till lekstugan och möta upp T & Bellie där. Vi hoppas på att hitta en billig barnvagn. Såg att det var 70% på just barnvagnarna där. Kan det vara möjligt? Håller tummarna för att vi hittar nån som faller oss i smaken.


Tack!

Tack för ditt utförliga svar Emilie. Då vet jag vad jag ska göra =)

Och den människa som tyckte jag skulle byta dragkedja och sätta dit en ny... HAHA... kommer aldrig att happend darling! Jag sysslar inte med sånt...

Annars har kvällen vart trist. Som vanligt när jag är själv.
Jag badade. I typ 5 minuter. Spotify funkade inte så jag fick ligga där och lyssna på badskummets knaster.
Värdelöst.

Hungrig är jag också. Ska nog ta mig en kvällsmacka. Jag har köpt fiberkusar. Har ni hört något löjligare namn på en brödsort?

Fläskfilé med sting

Fick ett recept på en supergod grej man kan göra med fläskfilé i stället för att jämt äta den med bea =)

Fläskfilé med sting

Detta är räknat för ca. 1 kg fläskfilé.

1 dl soya
3 dl grädde
5 dl creme fraiche
2 tsk sambal oelek
Pressad vitlök om man känner för det

Skär fläskfilén i bitar och lägg i en ugnsfast form
Rör ihop ingredienserna till såsen och häll över fläskfilén
In i ugnen i ca. 1-1½ timme på 175 grader

Passar bra att servera med potatis i alla dess former
Jag tycker det är en skitgod maträtt, och om man vill ha mera sting kan man vräka i lite mer sambal oelek.




Emilie Hedberg...

Direkt efter jobbet igår åkte jag och plockade upp Bellis, sen hem och lagade mat. Gjorde en skiitgod maträtt. Kanske man ska ta och lägga in receptet sen. Yes! Tommie fick sig en smakbit också.
Sen var det bara lördagsmys. Köpte lösgodis för första gången i år. Var ju så billigt på Rätt Pris (3.90) så då passade jag på. men jag tog bara yttepyttelite choklad. I vanliga fall brukar det vara 90 % choklad, nu kanske det var 5 max :P Så jag är väldans nöjd hur duktig jag blivit på att undvika min älskade last! Att åka till godisgruvan vågar jag mig inte på. Där finns chokladen jag saknar allra mest. Dom där fazer med blått papper runt. Mmm!!

Idag har dagen upprepat sig. Än så länge ser den exakt likadan ut som igår. Var till söderrå och lämnade Isabelle. Fast T kom och mötte upp där. Eftersom jag börjar tidigt i morrn ska hon sussa hos sin papi i natt. Undra vad jag ska hitta på på min lediga kväll då? Bada, tända ljus, och säkert nåt tråkigt som att dammsuga kanske?!

När jag tvättade min jacka i förrgår för allra första gången så slets luvan av. Dragkedjan gick sönder. Kul!
Den köpte jag på H&M i sthlm i början av december. Jag har säkert inte ens kvittot kvar...  Så EMILIE HEDBERG om du läser detta, finns det någon möjlighet att byta eller få någon ersättning när det händer nåt sånt? Eller är det nåt alla ska veta att man ska ta av luvan? =) Orka skicka ett privat mail när man kan fråga här. Annars kanske nån annan vet... Jag vill inte gå omkring utan luva. Jag älskar luvor ju! Skitluva.

Nå väl. Nu ska jag försöka komma ihåg gårdagens recept. Ciao!


Wiiiii

Idag kom min älskade mor på besök. Då passade jag på att tvätta i godan ro, och duscha, föna och platta håret som jag aldrig annars hinner eller orkar. Vi beställde ost/skinksallad. Fick rhode island-dressing. Det gillar jag INTE.

När hon åkt hem vek jag och Bellis tvätten. Hon är ju så hjälpsam av sig =)
Sen åt vi lite mera sallad som vart över och åkte sen till Håsta och fick spela lite WII. Gillade fäktningen mest.
Hugga sönder ägg och sånt :P

Nu har vi bara suttit och kollat på let´s dance och ätit ostkrokar. Fast är solo nu för stumpan sussar sött.
I morrn ska jag lämna av henne hos sin farfar, och jag åker och jobbar.

Ingen feber har vi märkt av idag heller. Lika pigg som vanligt, fast förkyld är hon ju fortfarande.

Skickade en sms-röst på Mattias nu :P Mest för att pengarna går till jordbävningsoffren i Haiti. Vill skänka mera men måste vänta på löningen. Det hoppas jag DU gör också!
Hör nu på nyheterna att spam skickas ut på nätet av bedragare som lurar till sig pengar som dom skriver ska gå till Haiti. Sjuka idioter!

Dos 2

Idag åkte me, Bellie and Tommie till Tessa och hälsade på. Fick oss lite kaffe och toast. Satt fint!
Sen åkte vi till högliden och fick svinspruta nr. 2 till Isabelle. Lite mer grin den här gången men gick fort över.
Sen köpte vi en kaka och då blev hon ännu gladare. Hittade en gubbe som hon blev kompis med också. Skulle upp i knät och satt där med honom och kikade. Inte blyg nej, men måste nog förklara när hon blir större att man inte ska hoppa upp i gamla gubbars knän.

Sen åkte vi hem och lagade till pasta med bacon. Lite lekande och lite badande. Och efter att läst bagar Bengtssons bageri i vanlig ordning, mysandes i sängen, släckte vi lampan och hon somnade på 5 minuter. Det var väääldigt längesen det gick så fort. Kan ju vara för sprutan. Dom sa att barnen brukar reagera med feber mer den andra dosen. Håller tummarna för att vi slipper. Hon har ju redan haft feber en gång den här veckan.

Så nu är klockan åtta och vad ska jag göra nu då? Om en timme börjar CRANK på sexan! En film jag starkt rekommenderar!

I morrn kommer mami. Och jag ska tvätta och laga god mat har jag planerat :)

Pläpplä

Har vart hemma idag med och haft trökigt.
Fast på förmiddagen var vi på maxi och handlade. Dagens höjdpunkt! Nedå, efter det så var vi ute och åkte pulka här och där i kvarteret. Riktigt skönt. Sen lagade vi till blodpudding. Isabelle hjälpte till att kasta ner dom i stekpannan. Så duktig så! Och duktig på nya ord har hon blivit. Hon härmar det mesta. Det roligaste är ju ordet PLÄPPLÄ (på riktig norrländska med tungan utanför). Det är alltså äpple. Och så vet hon att hon har Pippi på både gardiner och strumpor =) Och mycket mer.
Ju större hon blir, ju större blir hennes gaser. Allra helst innan läggdags ligger hon och släpper av öronbedövande brakskitar. Men hon sover ju gott då iaf...

Nu ska jag äta brända popcorn och kolla tv. Hoppas på en roligare dag i morrn!

Feber på riktigt

Har suttit hemma hela jäkla dagen och haft skittråkigt!
Gjorde pannkakor med sylt och glass till lunch. Kämpade med att få stumpan att sova middag.
Sandra&Bakon kom och drack kaffe.
Gjorde sen kyckling/nudlar/thaiwok blandat med soya och tzatziki. Passa perfa!

Isabelles näsa har runnit nonstop hela dagen och när jag tog en temp nu på kvällssidan så var det 38,5, så nu behöver jag inte ha lika mycket ångest över att vi stanna hemma idag och i morrn.
Blir väl lugna pucks i morrn med, men måste komma ut och handla åtminstone.

Och herregud vad jag vill ha en vagn! Skulle vara hur skönt som helst att ta en promenad nu när det är så skönt ute. Såg en på blocket för 800 som fanns här i stan. Vi behöver inget märkvärdigt. Men kan inte spendera hela barnbidraget på det inte. Men måste köpa nån när lönen kommer.

Snart blire nån film på tv:n. Är så sötsugen nu men har inte mycket hemma som tur är.
Jaojao... goder afton!


Sjuk?

Isabelle har vart skum i natt. Hon satte sig upp och började sjunga vid fyrasnåret. Huvud-axlar-knä och tå tror jag det var. Kände på pannan och hon var stekhet. Jahopp feber då. Ringde dagis och jobb i morse medan hon fortfarande sov. Tog en temp när hon vaknade. INGEN FEBER! Åh va onödigt och dumt det känns. Så idag har vi suttit inne och haft tråkigt hela dagen. Och dom på dagis sa att dom ska var feberfri en dag innan dom kan komma tillbaka så nu kan jag ju inte ringa och säga att det var falskalarm så vi blir hemma i morrn med. Hon är ju trots allt helt plötsligt väldigt snorig. Näsan rinner konstant så helt hundra är hon ju inte. Ska passa på att ta svinsprutedos nr. 2 nån dag också. Men då får man inte vara förkyld eller?

Jaja, sen ska jag göra kyckling och nudlar och grönsaker. Den mixen har jag aldrig gjort förr så det är på tiden =)
Nu ska jag gå och brygga lite kaffe för S&B är på G.


Järven

Ska väl ta en genomgång av helgen då.

På lördagen lämnade jag Bellis med Tommie så tog jag bussen till Ljusdal. Den gamla hederliga 53:an som jag inte åkt med på år och dar. När jag väl var framme så tog jag mig en fika på finess med Madde. Hade självklart glömt presentkortet hemma. Sen fick jag skjuts upp till mamma. Duschade och gjorde mig i ordning.
Tog ett glas vin och spelade kort med syskonen innan Linda kom och hämtade upp mig. Åkte till Järvsö till Helen.
Där satt det några tjejer och pimplade. Sen var det dags att bege sig mot Järven, en restaurang i Jarse.
Där samlades vi kanske 20-25 (?) pers och väntade på dom 2 födelsedagsbarnen Maria och Teza som fyllt 25.
Så det blev en överraskningsfest när dom kom. Vi sjöng och dom skämdes. Så kul. Haha...

Sen blev det mat! 2 rejäla köttbitar med klyftpotatis och skitgod bea. Maten var jättebra och personalen supertrevliga! Tog mig en päroncider till maten. Passar bäst tycker jag. Sen blev det tårta. När klockan började närma sig nio var vi nöjda och begav oss mot mera festligheter =) Satt hos Teza och ferrade, sen åkte vi in till Ljusdal. Först var vi på järnvägs. Var ganska dött när vi kom och bara en våning öppen. Trist. Så vi gick en sväng till stadt (jag vurpade inte alls efter vägen dit och har ont i min vänstra höft nu..inte alls...). Där fanns det mera folk men dom är ju så unga. Kände mig som en gammelhagga där på dansgolvet, omringad av brunstiga ungtjurar.

Sen blev det lite mera järnvägs och sen var det slut på det roliga. Fick som tur var skjuts hem av Josse. Annars skulle jag väl slagit ihjäl mig efter vägen. Jag hade iaf en rolig kväll. Det tackar vi för =)

På söndagen kom Isabelle och Tommie och hämtade mig. Blev bjuden på pirre på salladsbaren av T. Det satt som en smäck! Och hur skönt är det inte att ha en bil som värmer upp sig själv tills man ska åka igen då? Tommies nya xc70 gör ju så. Medan v70`n är bajskall. Blir ju att jag får dras med den nu då. Jag vill ju ha v70´n. Inget fel på den direkt. Men hur ska man ha råd? Och ingen vill ju köpa en bil där det lyser en lampa. Måste försöka fixa det. Hoppas jag får besked om bostadsbidrag snart också...

Nu är man på jobbet igen. Och upp tidigt i morrn. Hatar att jobba kväll och sen dag. Isabelle hinner aldrig somna i tid och då blir hon trött och ledsen på dagis och då får jag ångest. Fast hon får ju sova på förmiddagen där annars om det är så men det blir bara fel.

Men nu har jag väl inget mer att förtälja. Tjo bah!


Tv-bänken is here

Idag började vi med att åka på apoteket. Köpte mildison och miniderm till Isabelle som fortfarande har torra, röda, kliande fläckar på kroppen. Bvc rekomenderade samma sak igen fast jag säger att det inte hjälps...
Ska dit om drygt en månad och om det inte hjälpts då får dom fan ta till nåt mer drastiskt. Hon har det så jobbigt på kvällar och nätter då hon ligger och kliar, allra helst på armbågarna så det blir sår. Usch! Och så har det vart huuur länge som helst!

Sen åkte vi och handlade på maxi med Jennie. Och jag stör mig på allt folk som ställer sig på familjeparkeringarna då dom inte ens har några barn med! Dom borde böta dom jävlarna!
Shoppade järnet där inne, hem och stoppa i kyl/frys, sen åkte vi hem till Jennie.
Där blev det lite fika och barna lekte så fint. Förutom att Isabelle är så girig då det gäller leksaker och tog Lucas grejer titt som tätt. Fick med oss tv-bänken hem också som snälla Jennie och Johan skänkte till oss! TACK!
Passade jättebra här tycker jag. Tyvärr är den ju ganska låg så en viss dam är där och pillar med jämna mellanrum. Tv-rutan har blivit jättekladdig. Suck...

Och i kväll har vi haft fredagsmys med let´s dance. Jag har nog Mattias som min favorit. Han är ju så het! Men han har fortfarande sin fula flickvän... skumt.

I morrn åker jag till Ljusdal för att roa mig :) Och prinsessan ska vara med far sin.
Trevlig helg!

TEMLA

Efter jobbet åkte jag direkt hem eftersom mamma o Amanda hämtat stumpan från dagis.
Dom hade fixat kyckling, klyftpotatis och tzatziki. Vilken lyx att komma hem till nåt sånt!
Och så blev det semla till efterrätt! Yummie!
Mamma hade som jag förutspått strykit alla mina gardiner, satt upp nya, tagit med en vardagrumsmatta..
Är man lite bortskämd? Neeeeej då!
Tänk vad mycket gardiner och en matta kan göra. Känns riktigt mysigt här nu.
Och i morrn ska vi åka och hämta tv-bänken! Och efter det är lägenheten nääästan fulländad.
Bara tapetseringen kvar. Blir väl till hösten bara för att jävlas.

Jag läste i HT att radiotjänst är ute och letar folk som inte betalar tv-licens. Man ligger risigt till.
Jag köpte ju nyss en tv så det vet dom ju. Jävlar om nån kommer och plingar på dörren nu. Då skulle jag bli arg.
Jag har fan inte råd. Så enkelt är det. Dom har höjt hyran dessutom så nu betalar jag 5800 spänn/mån.
Det är ju jävligt fint.

Och Tommie har gått och köpt en ny bil! Det lutar mot att jag ska ha V70´n då och det har jag egentligen absolut INTE råd med.

Hjälp mä.

Dilemma

Då har man gjort kväller då.
Pyamas på. Tänderna borstade och jag använde till och med Listerine!
MEN vad tror ni mina ögon skådar efter dom bestyren?
Ett stycke cheesecake som jag tog fram för att tina för en stund sen.
Vilket dilemma! Jag var på väg att slänga den lilla oskyldiga biten, men så sniffade jag på den och jag tror inte jag kan hålla mig så mycket längre.

Nu blir det nip/tuck. Vilken glädjande överaskning!
Nip/tuck and some cheesecake.
Sen borsta gaddar IGEN. Gud så jobbigt.

En sorts kärlek

Sitter på jobbet i vanlig ordning. Men innan jag åkte hit så hämtade jag först mina stickers som hade kommit på flugger färg. (Kan inte göra u med prickar). Så nu ska jag försöka klura ut hur jag ska sätta dom.

Kilade in på öb och handlade lite. Isabelle vägrade sitta i vagnen så hon fick strosa omkring själv. Hämtade en läkerolask som hon kastade ner i vagnen. Hon valde lakritssmak som tur var.

Sen åkte vi till comfortbutiken och hämtade diskmaskinvinkeln som nu borde passa. Nu ska man bara hitta nån händig karl som kan fixa dit den för sånt är jag helt okapabel till att göra. Men jag LÄNGTAR såå efter en fungerande diskmaskin!! Ligger ett helt berg med disk hemma nu och väntar på mig =(

Sen sprang jag upp till försäkringskassan med papper. Phu...mycket in och ut ur bilen. Jobbigt för stumpan.
Åkte sen till söderrå. Där var det låst. Bellis farfar hade jobbat natt och hörde inte oss. Men efter ett tag kom Tommie och gick runt och öppnade. Jag vågar inte gå genom den läskiga ladan själv.
Sen stannade Bellis där när jag åkte till jobbet.

Hittade döskalle-tischan hennes på dagis och den passade perfekt idag när hon ska umgås med pappsen. Då måste man vara lite extra-cool.

Har börjat läsa en bok som jag hittade här på jobbet. "En sorts kärlek". Den verkar skitbra. Verklighetsbaserad om en kvinna som drabbas av bröstcancer. Det är hennes man som skrivit boken om hur allt känns genom hans perspektiv. Det kommer nog bli många tårar som kommer fällas. Fy fan för cancer säger jag bara! Tänk att få reda på att man bara har några månader kvar. Vad skulle man göra? Jag får en klump i halsen bara jag tänker tanken. Vilken panik. Att inte få se sitt barn växa upp. Nä, jag vill inte tänka på det. Men det drabbar allt för många. Jag fick träffa många cancerpatienter på sjukhuset i somras. Jag kommer ihåg dom allihop. Vidriga, hemska, smärtsamma sjukdom!!!

Förresten ringde avd. 6 igårkväll kl. 22 och fråga om jag kunde jobba natt. Tyvärr kunde jag inte det.
Funderar på om jag ska söka något vikariat till sommarn igen. Det vore kul! Men skulle helst vilja jobba på t.ex. hälsocentralen eller nån mottagning där det bara är dagtid. Kommer bli svårt med kvällar...

Hade ingen aning om vad jag skulle skriva när jag började inlägget, men det tog sig ganska fort.
Tack för mig!

Pannkakskalas

Idag när vi kom hem från jobb/dagis så kom Jennie och Lucas på besök.
Vi gjorde pannkakor med sylt och glass som vi vräkte i oss, och fikade kaka o kaffe efteråt.
Riktigt trevligt att få sällskap vid middagsbordet!
Sen blev det massa lek och dans. Barnen är ju helt underbart roliga att spana in. Lucas tafsade på Isabelles boobie dock. 2 ggr till och med! Det börjas lite väl tidigt tycker jag.

Både igår och i kväll har det tagit en jäkla timme att få Isabelle att somna. Hon är hur trött som helst.
Ligger tyst och gosar en kvart och när man precis tror att hon somnat så kommer hon in i nån andra andning och blir helt crazy. Hoppar, sparkar, babblar, men till slut blir det bara ett evigt gnällande. Hon kommer inte till ro verkar det som. Jättejobbigt!

I morrn innan jobbet ska vi uträtta lite ärenden, sen får stumpan vara med pappsen som är ledig.

God kväll!


Flera tänder

Jag fryser och är hungrig. Ser fram emot havregrynsgröt när jag kommer hem. Jo ni, det är knapert!
Tog mig en underbar promenad idag innan jobbet. Så jäklarns skönt ute var det! Soligt och fint!

Igår märkte jag att Isabelle fått nästan 4 st kindtänder. Dom har ploppat upp utan att nån märkt nåt. Dom brukar väl göra extra ont? Men har inte märkt av nåt gnäll inte... Så nu har hon nästan 12 tänder.

NEJ nu kom jag på att jag inte har mjölk hemma. Bara en oöppnad som gick ut på juldagen typ...
Ingen mjölk = Ingen gröt. Det var väl själva fan... Måste jag åka och handla? USCH va jobbigt! Måste hem så fort som möjligt så stumpan somnar i tid. Upp med tuppen i morrn ju! Äh får ta mig macka och te då.

Jaja...har inga speciella planer i veckan. Ska försöka hämta tv-bänken nån dag och helgen ser jag fram emot. Då blir det roligheter =)

Ha en underbar vecka mina vänner och ovänner!




Bagar Bengtsson

Idag har vi tvättat och städat undan det mesta av julen. Bara gardinerna kvar i köket.
Bytte till pippi-gardiner i Bellis rum. Blev bra, fast dom är så knöliga och jag vägrar stryka. Men om jag känner min mor rätt kommer hon bli rasande och slita ner dom och stryka åt mig. Det är min plan :P

Flyttade fram sofforna närmre tv:n också för att se lite bättre. Men det ju skumt ut. Vad ska man ha bakom soffan då? Tänkte skaffa ett högt databord nån gång i tiden. Som ett barbord dit inte vissa når upp.

Isabelle har lekt på jättebra själv idag med. Jätteskönt att jag kan göra andra saker. Så länge jag donar med nåt, så donar hon med sitt. Men om jag lägger mig i soffan kommer hon snabbt med en bok som hon vill ligga och läsa där. Värsta mysfröken :)

Men vi läste en ny bok idag. Bagare Bengtsson. Värsta sjuka boken. Ska skriva några rader:
"Nu är bagar Bengtsson död
han har bränt sig på ett bröd
och här ligger han begraven i en limpa."

Och så är det en bild på en limpa i en likbil och svartklädda människor går i rad efter bilen. Ska detta vara en barnbok? Hmm...ganska deppig i såfall.

Vi var även till Tessa&co idag. Där fanns en liten kille som är ett år äldre än Bellis, och han verkade bli väldigt förtjust i henne. Skulle klappa och leka, men sen vände det och han skulle ta strumporna hennes och lite tjuvnyp här och där. Så kan det gå.

Nu kollar jag på exorcisten. Tror aldrig jag sett hela den. Inte vad jag kommer ihåg iaf. Men jag kommer iofs aldrig ihåg filmer.

Till veckan är det jobb. Må-To. Kväll, dag, kväll, dag. Så nu vet ni det :)


A beutiful mind

Började dagen med en sväng till söderrå. Tankade upp soppa-torsk-volvon.

Åkte hemåt, sen kom pappa och Helen. Jag bjöd dom på tortillagratäng och citroncheesecake till efterrätt. En sån där fryst. Ingen höjdare.

Sen var vi till Sandra&Bakon och fikade lite.

Isabelle har sovit typ 5 minx3 idag. Ändå kunde inte ungen somna förrän halvelva... Hon har hållt på och donat i hallen alldeles själv i kväll. Hon flytta runt alla skor, la vantar i en hög, flyttade runt på mattor och väskor. Fullt upp!

Jag kollar på A beutiful mind nu. Skitbra!

I morrn blir det tvätta och städa undan julen.
God natt!

Let´s dance

Idag kom mamma och syster på besök. Och med sig hade dom donken-mat. Man tackar man tackar!
Passade på att få skjuts till bilen så jag kunde handla lite.
När dom åkt hem så la jag stumpelumpan. Hon somnade fort. Det är så skönt att man bara kan lägga sig bredvid henne både vid middagsluren och på kvällen så somnar hon. Ibland tar det ju tid, men hellre det än att vara tvingad att gå med vagn eller bubba omkring på som vissa gör. Huga va tungt. Men ändå är hon inte så fasligt tung. Enligt våran våg låg hon på 10,5 kg. Trodde det var mycket mer men...
Det blir väl bvc i slutet av månaden så då får man väl se riktigt. Hoppas hon slipper bebisvågen som dom ligger på. Det var ju skittrångt på den sist och nu är hon ju större!

Bjöd Tommie på lite mat idag också. Det var nog uppskattat. Tror inte han lagat nån riktig mat sen vi flytta i sär.
Men han går väl och snyltar i söderrå antar jag :P

Kvällen har jag och Bellis spenderat framför Let´s Dance. Kunde inte låta bli. Dom flesta var ju riktigt duktiga. Inte lika kul då ju. Men gubben från bygglov var ganska underhållande att se på.
Och gumman har hållt på och dona med sin lilla negressdocka :D Lagt na i vagnen och babysittern, burit omkring och matat med "välling". Hon är så gulligull! Här om kvällen fick jag ca. 78 pussar innan hon somnade.
Hon är så härlig så jag skulle kunna äta upp na! Hon satte på sig min mössa idag också, men så fort jag tog fram kameran åkte den av.

Är ju dåligt med bilder nu förtiden. Men jag vet inte vart min sladd är...skulle för övrigt behöva en ny kamera! Och en massa annat.

Har förresten beställt en gullig väggdekor till lekrummet nu. Prinsess-tema. Måste ju få det att se lite tjejigare ut när det är blåa tapeter. Ingen aning om det kommer passa sig, annars köper jag nåt annat.
Till slut är det väl elefanter, prinsessor och älvor över hela väggarna...Men men...
Less is NOT more när det gäller lekrum :)

I morrn har jag bjudit över min far på middag. Får se om han och nåt mer sällskap dyker upp.
Tjingeling!

Strandade

Ingen bil och ingen vagn. Så jäkla trist när det blir så. Tydligen ska man inte lita på gammelvolvons bensinlampa.

Mamma kanske skulle komma sen.och fram till dess blir det lugna pucks.
Isabelle håller på och donar med sin pulka. Tror hon fyller den med alla kläder hon kan hitta.
Ingen höjdare att vara ute och åka pulka i 20 minus, så vi leker inne i stället.

Inga planer alls den här helgen. Men nåt givande ska vi nog hitta på.
Jaja...trevlig helg!

Kass skrapa

Åkte till söderrå efter jobbet igår så jag kunde få en dos av Bellis innan jag åkte hem. Väl hemma tog jag hand om lite disk, duschade lite extralänge, kika tv och sussa.

Iskallt i morse. Men jag har börjat lägga på en filt över framrutan så jag ska slippa skrapa, men då hade den såklart glidit ner och man fick skrapa som fan. Usel skrapa har jag också.
Och ingen som helst värme kommer i den där bilen. Värmeprylen är paj. Och hur kul är det att sitta i en iskall bil hela vägen till Iggesund? Inte kul alls faktiskt! Så det var en usel start på dagen.

På jobbet är det lugna pucks. Slutar om 2 timmar. Då ska jag hämta Bellis, sen ska vi hem och leka järnet!
I morrn får hon äntligen komma på dagis några timmar. Enda dan den här veckan. Kanske mormor skulle hämta.
Och efter i morrn blir man ledig några dar. Då måste vi hitta på nåt. Hälsa på folk, snylta kaffe och sånt.




Besiktning -FAILED

20 minus när jag tittade på termometern i morse. Jag var helt säker på att bilen inte skulle starta. Men tänk att det gjorde den. Så jag och Bellie tog oss till besiktningen! Och där var det en QUINNA som tog emot oss.
Typiskt. Alla vet väl att brudar är mer noggranna än det manliga könet. Hur som helst hittade hon 7 saker att anmärka på. Hade väl inte förväntat mig annat heller. Förhoppningsvis är det några saker man kan göra själv.
Det var ju bromsar som låg på nåt däck, nåt mer bromsproblem, glapp styrled, och co-halt och nån annan halt för för hög. Det kom inte alls oväntat, så som det stinker i denna bil. En månad på oss. Måtte det inte bli för dyrt.

Sen åkte vi till söderrå, mötte upp med Tommie där. Sen åkte jag på jobbet och här ska jag sitta till sjusnåret.
T blev ledig i morrn som tur var så då slapp vi bråka med barnvakt. Dagis är ju stängt. Så gumman sover med pappsen i natt igen. I kväll ska jag banne mig inte kolla på nån sorglig film och tycka synd om mig själv.

Igår var förresten Jennie, Johan och Lucas och hälsade på. Riktigt trevligt! Och så kollade vi på bilder, så kom det upp en bild på Lucas. Vem är det? frågade jag Isabelle. -De e duuu, sa hon medan hon pekade på Lucas. Haha, ibland får hon till så klockrena kommentarer. Hon kan även säga rulle och bulle, med hela tungan utanför munnen :D


Sorgligt

Usch vad jag kände mig ensam igår. Även fast Isabelle sover på kvällarna så vet jag ju att hon ligger i sängen och jag kan gå och lägga mig med henne när som helst. Men igår var det jobbigt.
Det som inte gjorde saken bättre var att jag kollade på åter till cold mountain. Den var ju sååå sorglig! Och min favorit Jude Law var sååå vacker (utan skägg förstås). Så då satt man där och snyftade igårkväll.
Hade svårt att somna också... så det var väldans jobbigt att kliva upp i morse. Alldeles själv och ingen liten prinsessa som låg och log åt mig. 

Lämnade garagenycklarna i morse också. Nu snöar det. Fuck.
Efter jobbet ska jag träffa min Bellis! Längtar!
Ska nog ta mig en kopp kaffe nu. Hajj!

Ensam

Det blev Ljusdal ända från torsdag till idag. Det har vart så skönt att vara där med sina nära och kära.

Nu sitter jag hemma alldeles själv. Min lilla älskling ska sova hos Tommie i natt eftersom jag börjar tidigt i morrn.
Det är så tomt och tyst när hon inte är här. Men jag får ta tillvara på lite egentid i stället då.
Jag har t.ex. inte badat i badkaret nån gång, och det ska jag inviga snart. Ska bli skönt.
Ska leta reda på lite soft musik först bara.

I morrn ska jag lämna garagenycklar. Vill veta när dom kommer och tapetserar också. Måste ändra rum på beställningen också. Phu...

Jaja, nu är det badtime.

Tråkigt slut

Igår skulle man så stort gå ut på krogen. Letade reda på en vinare och åkte till Lindh. Dit kom även Engberg och Hedberg. Vi satt och spelade massa roliga spel tills vi begav oss ut i den kalla natten.
Gick in på stadt, fri entré och allt. Det märktes ganska tydligt varför det var gratis. Det var ett antal stackare där som man kunde räkna på en hand, så vi skyndade utåt. Gick mot järnvägs. Frågade hur mycket det kostade.
100 jävla spänn. Klockan var halvett och det var inte värt det så vi åkte hem. Synd att det inte finns flera möjligheter i Ljusdal. Ganska misslyckat slut på kvällen. Skitkul innan dock. Och ordet LOL är väl ett ord. Nästan iaf? :P

Elin har vart på bröllop idag. Jag är såå avis. Kan ingen jag känner gifta sig och ha öppen bar och allt? Kom igen :)

Idag har man inte gjort många knop. Är kvar hos mamma. T kom hit och hälsade på. Käkat god mat och chillat.
Över 20 minus här nu. Inge sugen på att gå ut direkt. Nä, nu väntar sängen.
I morrn åker vi hem och Isabelle ska sova hos pappsen.

Ha de gött!