Ingen bra start på veckan...

I lördags kom jag äntligen iväg till festen i Iggesnusk. Det tog lite tid men tillslut så. Och oj så roligt det var! Och guud så många sötsliskiga drinkar jag drack. Äntligen lyckades jag med piggelindrinkarna också. Öste inte på för mycket sprit som brukar vara mitt största misstag. Vi spelade "med andra gester" vilket var väldigt roligt, trots att mina lag kom sist båda gångerna. Och så blidde det lite singstar. Där fick jag anstränga halsgropen alltså.

Igår mådde jag som jag förtjänade. Inga kräkor men fruktansvärt seg. Kom i säng vid 5 och vaknade 9 utan att kunna somna om. Vet ni hur irriterande det är när man är olidligt trött men inte kan sova? Usch...
Sen kom mamma med Isabelle och en pizza och då blev det lite roligare. Som tur är har jag en unge som gillar att titta på film så vi låg och vrålmyste till Pettson&Findus, Nicke Nyfiken, m.fl. Skönt!

Idag är det måndag. Det brukar vara den jobbigaste dagen på veckan och idag är det fullkomligt sant. Hade fått ett hemskt sms under natten och hela världen känns upp och ner. Och inte nog med det. Bilen var fullkomligt död i morse. Why oh why? Karma maby? Sånt känns dock som en skitsak när det händer så mycket annat. Fick ta vagnen till dagis och sen ringa T som ställde upp som tur var.

En timme tills jag slutar och dagen har gått ganska fort.
Sen får vi se vad som händer och sker. Ska försöka få igång bilen iaf.
Ha en fortsatt trevlig dag!

Snowracer

Nu är jag hemma igen. Har hunnit träna och storhandlat. Det blir fan svettigare att gå på maxi än att träna. Fyfan vad mycket jag handlade... Nu håller jag på och gör mat. Eftersom dagen blir förstörd sen när drinkarna ska drickas så lyxar jag till det med hemmagjorda klyftpotatisar som jag längtat efter länge! Till det blir det fläskfilé och bea. Offcourse.

Jag är vääääldiiiigt trött just nu. Så typiskt. Måste ju tagga till nu så jag orkar med kvällen i Iggesnusk. Sandra skall firas. Ska bli sköj att komma på en traditionell hemmaferre. Kanske kan ta en tuppis efter maten...

Innan jag åkte hem så fick jag några bilder på min älskade sötnos som åkte snowracer med mormor. Inga som helst problem att lämna henne där som tur är. Trivs som fisken i vattnet! Nä nu ska jag steka kött!




<3

Trevlig helg!

Sådär ja. Nu är vi i Ljusdal igen. Har vart en sväng till Låka med. Det är så jäkla tyst och skönt där. Åtminstone utomhus. Under middagen underhöll Isabelle sällskapet med lite flöjtspelande och trummande. Efter hon var färdig fick hon högljudda applåder. Tydligen har någon lärt henne att buga, för hon bockade sig djuuupt och sa: -Tack så mycket allihop!

Nu har jag tränat lite i källargymmet. Gäller att ligga i när man får chansen. Vågen går åt rätt håll, men efter den här helgen kan det gå åt andra hållet. Alkohol är ingen höjdare om man vill gå ner. Och i morrn ska jag dricka det värsta man kan..typ; Morgan med cola. Sweet! Men jag kan ju inte låta den gamle uven ligga i kylen och bli gammal.

Nu blir det lite let´s dance och bär med kesella.
Trevlig helg!


Dagens måltider

Frullen bestod av 2 kokta ägg, bara äggvitorna såklart, jag fullkomligt avskyr ägg-gulor. Och så blev det ett smakprov "Babybel". Jag föll för reklamen. Men jag blev besviken för det smakade ju helt vanlig edamer. En liten bit för 30 spänn. Och en bit paprika, 1 finncrisp med bregott och ost på och en kopp med alldeles för svagt kaffe.


Till lunch blev det baconwoksås. Vilket är precis vad det låter som. Wokgrönsaker, bacon, grädde, salt, peppar, vitlökspulver. Det blev inte särskilt gott tyvärr.

Till middag stekte jag på älgskav som har legat i frysen ett bra tag. Vräkte på lite grädde, gul lök, pressad vitlök, halv buljongtärning, salt, peppar och en bit paprika och gurka till. Inte heller den måltiden blev särskilt lyckad. Det gick ju ner men, nä...ingen höjdare.


Haha, kul tjej som kommer med äckliga middagstips! Men jag kanske kommer med någon slags inspiration åtminstone :)

Och på kvällskvisten när suget faller sig på brukar jag oftast stilla det med en skål med hallon, blåbär, några kokosflingor, turkisk yoghurt och grädde. Underbart gott!



Normalt att visa hela dagens konsumtion av mat?
Äh...låt mig hållas!






Bad

Idag efter en lång väntan så blev klockan två och badhuset öppnade! Vi plaskade omkring i 2 timmar utan uppehåll. Det är då bra ansträngande faktiskt. Isabelle njöt och hade kul. Jag med. Vi red omkring på en krokodil också. Bra lårträning kände jag efter ett tag. -Hoppla krokodilen, hoppla!
Isabelle invigde sin nya baddräkt också. Åh så söt den var på henne. Tyvärr blev det inga kort knäppta, men den ser ut så här fast ljusrosa. Gillar rosetten! Finns förresten inte kläder nu förtiden som INTE har Hello Kitty på sig...



Måste även fråga. Är det okej att stå och fila sina fötter i en offentlig dusch som på ett badhus?? Mitt spontana svar blir NEJ. Jävla snuskkärringar det finns...

Sen vi kom hem har det vart lugna pucks. Lite mat, kalle Anka och sagoläsning.
Nu håller Isabelle på att välja sitt gosedjur för natten. Det är en ny procedur hon börjat med som tar en väldans lång tid. Hon går omkring saaakta i sitt rum för att hitta det perfekta natt-sällskapet. 2 nätter nu har hon sovit med en boll. Mitt tålamod är inte på topp just nu. Jaha, nu ropade hon att hon är färdig. Det blev en boll, en kanin och en känguru.
Isabelle: -1, 2, 3 stycken. Inte fem.
Sant sant! Då vet vi det! :)

Själv ska jag slappa en stund framför tv:n innan det är läggdags. I morgon åker vi till Ljusdal.

Dreads

Nu har Isabelle gått och fått en dålig ovana. Hon har börjat snurra med fingrarna i håret. Ni vet tanter som står under fläkten och röker och tuggar tuggummi brukar ofta snurra med håret också. Måtte hon inte bli en sådan tant.

I morse hade hon en rejäl tova. När jag försökte få ut den lite försiktigt så lossnade det en bra tuss från hennes inte alls särskilt tjocka hår. Hon är ju ganska tunnhårig och håret är väldigt spikrakt, precis som mig när jag var liten. Men se på mig nu! Hur som helst så har hon suttit och hållt på med håret nu i kväll med. Jag får ärligt talat inte ut dom där dreadsen. Även där är hon ju lite lik mig nu då. Vad göra? Jag har sagt åt henne att sluta men det skiter väl hon i...



På håll kan man tro att hon har pippilotter. Men så är inte fallet.
Det är 2 egengjorda dreads. Hon ser ju inte så nöjd ut med resultatet själv heller...

Närmaste planerna...

Snart får jag heeelg. Så jäkla skönt. Jävla skithuvud att göra ont idag med.

Har lovat Isabelle att vi ska åka till den stooooora bassängen i morgon. Så kl. 14 tänker vi befinna oss på Iggesunds badhus direkt när dom öppnar. Sällskap nån? :)

Och på fredagen åker vi till Ljusdal. Sen åker jag hemåt för partaj på lördagen. Bellis får stanna kvar med momme. Så ser våra närmaste planer ut.

Hujj :)

Blomkålsmos

Idag gjorde jag falukorv med blomkålsmos till middag.




Blomkålsmos

Jag hade fryst blomkål som jag la i en kastrull
Hällde över grädde, inte så det täcker blomkålen, men nästan.
Koka upp och låt koka ca. 10 min.
Krydda med salt, peppar och jag tog även i lite paprikapulver.
Mosa med gaffel eller något annat när blomkålen känns mjuk.

Smakar helt okej faktiskt.


Reklam...

Nu har vi ändrat schemat på jobbet så nu kommer jag enbart jobba dagtid och var tredje helg. Känns bra. Ligger på ca. 80%. Alldeles lagomt tycker jag!

Har haft skitont i huvud/nacke hela dagen. Så jävla irriterande. Har kanske sovit konstigt, eller så har jag gjort fel med rodden jag slet med i förgår. Det tar så mycket energi när man har huvudvärk.

Snart slutar jag för dagen och jag ska hämta Bellis bus på dagis.
Blir nog körv till middag!

Och i kväll ser jag att Cougar town börjar igen. Har du inte sett det, titta på femman kl. 22 i kväll. Har säkert sagt det förr men jag säger det igen: Underbar serie!



Och efter Cougar town kommer ännu en underhållande serie med "the genitor (?)" i huvudrollen!
"In the middle" 22.30 på kanal 5.

Oj vilket reklaminlägg det blev.



Nyttig bäs

När det gäller mathållningen hos Isabelle så går det lite upp och ner. Hon har perioder då hon äter mer och när hon äter mindre. Jag tycker hon äter alldeles för lite. Men det går ju inte att tvinga henne direkt. Jag har länge haft lite dåligt samvete för att jag är så dålig på att servera henne grönsaker. Idag såg hon att jag lagade till broccoli och blomkål och då ville hon också ha. Självklart fick hon det. -Mera mera mera!! Hon åt bara broccoli och blomkål, knappt en sked av spaggen och köttfärsen. Mycket skumt.

En ännu skummare sak hände i lördags. Först och främst så måste jag säga att jag har misslyckats totalt med mitt löfte om att Isabelle minsann inte ska få smaka några sötsaker alls förräns hon är typ 10 (inte riktigt men nästan). Jag köpte hur som helst hem godis (ja, jag syndar på lördagarna). Gjorde i ordning en liten skål med lysmelk till Isabelle. Sådana där små chokladbitar. Då tar ungen upp en, smakar en pyttebit och säger BLÄ. Sen tar hon ett päron i stället. Dom generna har hon då inte fått från mig. När det gäller kakor däremot så är hon ett riktigt kakmonster. Och så är hon svag för ostkrokar. Vem är inte det?

Men det är ju jättebra att hon kan hålla sig till päron så länge det går. Glassfreak är hon också iofs. Men så länge man inte äter choklad så är man nyttig i mina ögon. Önskar jag kunde slippa mitt enorma chokladbegär...


Mmm...när mormor kommer så kommer även en sandwich som ett brev på posten...

Dagens mat

Till frukost blev det en avokado mosad med keso, en bit skinka och ett kokt ägg. Det var inte en särskilt vacker syn för ögat, men helt klart en mättsam och god frulle.

Gjorde en oerhört enkel lunch som bestod av tonfisk, keso, ett kokt ägg och en bit paprika.


(kan säga så här i efterhand att man orkar inte en hel jäkla burk tonfisk...)

Till middag så lagade jag till en flötig köttfärssås som jag serverade med blomkål och broccoli. Självklart vräktes det även på ost på härligheterna. Mumma!



Bra att veta va?


Borg

Efter ännu en dag på jöbbe så blidde det en svängom i gymmet. H0h0 vad duktig jag är... Sen hämtade jag min lilla donna i söderrå. Där hade hon haft en kul dag med kusinen Gabrielle. Hur mycket jag och Tommie än pratade med henne på vägen hem så somnade hon. Helt slut som artist. Så vi struntade i badet och tog en snabb kvällsfika innan hon fick hoppa i säng. Nu ska jag göra som resten av Sverige. Kolla på solsidan.

Visst är hon lite lik Björn Borg med det där hårbandet?


Extreeeeme!

Efter jobbet drog jag på gymmet. Jag gillar att säga det. Tycker det låter ganska ballt att "gymma". Nu har jag duschat och sitter i min härliga soffa i myskläder. Tuttarna har jag släppt fria också. Underbara lördagkväll. Då förtjänar både boobsen och jag det bästa. Snart kommer min plutta, då ska vi äta kvällsfika tänkte jag. Hoppas hon vill ha det, och hoppas hon vill sitta kvar och hålla mig sällskap (hon är ganska snabb annars och föredrar att sitta framför tvn). Fast vi kan ju duka här i vardagsrummet också. Bara för det är lördag. Ja så gör vi! Extreeeeme!

Aj

Igår kom min kära mami på besök. Ännu ett tillfälle att få sig lite träning. Lunchpass bodypump blev det. Var ett tag sen sist och så var det ett nytt pass och vissa saker var fullkomligt vidriga. Träningsvärk idag ja! Efter det så mötte jag upp med henne och en sovande Isabelle på stan. Tog en kebabsallad för första gången i mitt liv. På pizzahuset! Det var ju inte igår...skitmycket fick man och det var ganska gott faktiskt.
När vi kom hem så ville stumpan leka lite ute i "högen högen". Så då fick hon det. Synd att det snarare var en hög av is. Aj aj...

På kvällen hade jag tvättid. 18-21. Kul fredagsnöje! Isabelle hjälpte till en stund, sen kom hennes papps och hämtade henne. Hon sov där i natt (så jag slapp sova med ett öga öppet, man skulle ju kunnat blivit av med huvudet...). Nä, men det är ju jobbhelg för mig. Så nu sitter jag här och känner mig lite skum. Efter jobbet tänkte jag orka springa bort lite träningsvärk, sen kommer stumpilumpi hem igen. Lördagsmys med henne!

Snart är det lunchdags. Har med mig kassler sen gårdagen. Den är säkert ännu godare idag!
Trevlig helg mina vänner!

Omen?

Mitt barn är ett monster på alla möjliga vis. Hon är för det första ett tjatmonster (jag brukar säga tjatmoster till henne, men då säger hon: Jag heter Isabelle, moster är Amanda). Mamma mamma mamma. Vad hon än ska säga så hinner hon säga det 140 ggr innan jag tillslut får stamma fram ett JA VAD ÄR DET? Oftast är det inget speciellt. Jag får hjärtklappning flera ggr per dag och blir uppstressad till max.

Idag blev jag ännu mer uppstressad och ganska rädd, när hon kom fram till mig började blänga med sina små ögon, satte händerna i sidorna och säger:
-Mamma, jag är en drake och jag ska äta upp dig...Jag ska äta upp ditt huve!
Say what? Vart kom det ifrån?

Omen?



Kassler och broccoligratäng

Kassler och broccoligratäng

Ingredienser:

1 kg kassler
2 msk smör
6 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt el. creme fraiche
Salt
Peppar
1 ägg
4 dl riven fet ost
400 gr broccoli

Gör så här
Skär kasslern i skivor och lägg i en smord form.
Fryst broccoli kokas enligt anvisning på paketet. Låt den rinna av och lägg den över kasslern.
Fräs smöret i en kastrull. Häll i grädde, ägget, turkisk yoghurt och kryddor. Tillsätt osten och låt den smälta ner utan att koka såsen. Häll såsen över kasslern och broccolin, sätt formen på gallret i ugnen och gratinera i 225° i ca 15 minuter eller tills ostsåsen fått fin färg.

Det här blev grymt gott och det gick jättefort att göra. Jag gjorde mat för en hel armé idag. Borde räcka till kanske 6-8 pers iaf (det blir väldigt mäktigt med all grädde). Så nu har jag några matlådor att fylla frysen med. Även Isabelle tyckte det var gott. Hon käkade stekt potatis till.

Smaklig måltid!





Pöket Daban

Började dagen med en sväng på bibblan. Lånade både böcker och filmer. Isabelle har ju gått och blivit besatt i spöket Laban (eller "pöket Daban" som han kallas av vissa...). Hon har sett den ett antal ggr idag. Tog även en shoppingtur på Maxi. Köpte en blomma. Jag är såå vuxen. Min käre far kom på besök också (efter en liten sms-hint över att jag har dåligt med barnpassning...) Efter lite lunch med honom så åkte jag ner och tränade, medan han var med Isabelle! Underbart!! Försöker få upp konditionen på löpbandet. Den är ju uslare än uslast. Sen har dagen flutit på bara.


Målat


Snygg murgröna...


Nacksving och näsnypning...


Om man inte kommer iväg till gymmet så är detta en bra träningsmetod!

Tjingeling!

Grekisk lax

Grekisk lax (så fort det är grekiskt innebär det oliver och fetaost)

Ingredienser:

4 portionsbitar med lax
100 gram fetaost
2,5 dl creme fraiche
En skvätt grädde
Några oliver (om man tycker om)
Några körsbärstomater

Gör så här
Jag stekte laxbitarna i stekpannan en liten stund först
Sen lägger man laxen i en smörad ugnsfast form.
Blanda ihop fetaost och creme fraiche, gärna med en mixer. Bred ut krämen på laxbitarna.
Lägg på några oliver och körsbärstomater.

Tillagas i ugnen 175 grader i ca 20 minuter.

Så här i efterhand kan jag säga att man gärna kan vräka på lite kryddor också, så som salt och kanske citronpeppar. Var lite smaklöst vissa tuggor. Men annars gott. Bilderna jag knäppte sög ap-balle så ni kan ju inspektera den goda röran på tallriken nedan...

Den här damen tyckte inte alls det var gott... Hon är så petig.


Skötbordsvägran

Idag när jag kom till dagis för att hämta så var inte min älskling glad. Hon hade precis bytt ännu en poop-blöja. Fröken berättade att hon vart panikslagen varje gång dom bytt blöja nu och pekat uppåt huvudet som om hon någon gång slagit sig eller nåt. Hemma är hon inte så. Visst åmar hon sig, men inte så hon är rädd och ledsen. Undrar vad som hänt. Nånting måste det ju vara. Försökte prata med Isabelle när vi kom hem och försökte luska ut nåt, men att fråga en disträ 2-åring något och få ett vettigt svar är inte det lättaste. Hon påstod att hon ramlat ner, men det är nästan omöjligt på deras skötbord och jag kan bara hoppas och tro att en förskolelärare skulle erkänna om det hänt nåt speciellt. Våra fröknar är toppen tycker jag. Vissa från andra avdelningar kan jag ha svårare för eftersom dom verkar strunta fullkomligt i barn som inte tillhör deras avdelningar... Men men. Får hoppas det går bättre nästa vecka då hon ska dit. Nu har jag nämligen min helg, lite innan alla andra. Men får i stället jobba till helgen.

Så vad gör vi dessa lediga dagar månne? En sväng till bibblan får det nog bli, en runda på stan? Sätta sprätt på barnbidraget? Får se. Nu är jag iaf nyduschad, nypeelad, ny-hår-inpackad. Fresh!

Nä nu måste jag gå och pussa på hennes lilla pussmun. God kväll!



Lego

Igår såg Isabelle stjärnor på himlen. Då började hon flaxa med armarna och sa att hon ville flyga till stjärnorna. Lilla sötskrutta. Hon säger så roliga saker jämt. Synd att jag inte kommer ihåg allt. Lika i kväll när jag lagt henne i sängen. Då hör jag henne ropandes:
I: Ska jag sova nu?
Jag: Ja, gör det du.
I: Tack!

Annars har vi byggt med lego när vi kom hem, både igår och idag. Det är ju skitkul!!



Osammanhängande

Sitter och läser en massa bloggar i brist på annat. Små jäntor som söker bekräftelse. Hamnade på den omtalade Kissies blogg. Nä, jag finner inga ord för den flickstackarn. Jag tänkte skriva nåt, men näe. Det går inte.

Jag blev hur som helst sugen på att skriva ett inlägg. Fast kommer såklart inte på nåt vettigt. Jag jobbar. Är lite hungrig. Kanske borde skaffa bantningspiller och bli som Kissie? Nä nu släpper vi den/det. Jag har fiskgratäng som väntar i matlådan. Men ska vänta lite till.

Lämning på dagis gick bra. Eller förskola heter det. Nä, kan inte säga det än. Isabelle satte sig och läste saga med fröken på en gång. Inget vink i fönstret, men det gick bra ändå. Läggningen igår gick inte lika smidigt. Hon skulle somna i min säng, men det gick inte för sig tyckte jag.

I have ants in my pants. Vill träna som vanligt. Kan inte som vanligt. Förmodligen inte förrän till helgen. Borde inte alla ha friskvård på arbetstid? Det tycker jag. Kanske ska gå ut och skotta lite. Sånt brukar ta på krafterna.

Det här blev ju lite osammanhängande. Men men... ha en fortsatt trevlig dag.

Kan själv...

Pott-träningen går bra. Nästan för bra. Hon går och kissar på pottan själv. Hon kan ju allt själv. Jag har sagt åt henne många gånger att hon måste ropa på mig när hon är färdig, men nej nej.

Så här bra kan hon själv!




Vi har en alldeles för hög konsumtion av toapapper...

Donat

Idag tog vi sovmorgon igen. Skönt! Sen kom mamma och Stefan och fixa och donade lite. Fick äntligen upp en spegel i hallen. En helkroppsspegel. Nu kan man inte komma undan att se den bistra verkligheten :) Bytte även lampa och duk på bordet så nu känns det fräscht. Plus att jag satt dit ett ljus som jag fick i julklapp som doftar citrus. Synd att jag inte får till det fint på bilderna. Mycket mysigare irl. Sänghimlen ovanför Isabelles säng sitter nu som den ska. Klädkammaren är inte fulländad men man kan gå hela vägen in, vilket är ett stort framsteg. Fick hem mina beställda träningskläder som jag beställde från Ellos också. Så nu kan man se hetare ut på gymmet.
När mina hjälpredor åkt hem så gick jag och Bellis ut på en liten promenix och för lite lek i snöhögarna. Gjorde även en mini-snögubbe. Såklart skulle det komma en traktor och skotta snö precis där vi klättrade. Typiskt. Men skönt var det ute. Trist med regnet dock.
Nu ligger stumpan och jag ska kika tv tills det är min tur. I morgon blir det jobb och dagis.





(Fan vad kassa bilder det bliiiir...)


Sin egen säng...

På dagarna måste jag vara med och leka hela tiden, det är gnäll och uppmärksamhet som gäller nonstop. Men på kvällarna håller Isabelle på och donar hur mycket som helst. Hon känner säkert på sig att det skulle varit läggdags för längesen och håller sig i skinnet in i det sista. Men nu är klockan mycket och jag ska få fröken i säng. Sin egen säng.





Lillrumpa i docksängen.

Depp

Det har vart en lååång dag. Hur kommer det sig att jag alltid har tråkigt om allra helst lördagarna? En dag när man är ledig och ska kunna göra vad man har lust med. Varför gör jag aldrig något? Förut har jag alltid tyckt om att ha lite "ensamtid", att sitta och inte göra något speciellt. Nu vill jag inte vara ensam en minut. Ändå är Isabelle hemma. Kommer inte på nåt kul att göra med henne heller. Kan inte ha en direkt diskussion med henne heller. Får ångest över det. Får ångest över allt. Så jävla frustrerad är jag! Jag har gått och väntat hela dagen på att den ska ta slut. Hur rolig är man då? Och så sitter jag och hoppas på att nån ska höra av sig och dra med oss på nåt kul. Varför tar jag inte tag i det själv? Det kryper i mig. Hela kroppen vill ut och springa eller nåt. Sen när man sitter på jobbet på måndag så vill man bara hem och önskar att det är helg igen...

I morrn kommer mamma och Stefan och hjälper mig med lite grejer. Då kanske jag kan åka och träna med. Det är också en sak som är frustrerande. Att det är så sällan jag får tag i barnvakt. Men sånt får man ju inte heller klaga över.

PMS-kossa är vad jag är.

Buset

Idag tog jag en rejäl sovmorgon till halvelva. Efter lite dusch så kom farmor och farfar på besök. Fick även strumpor och älgkött. Man tackar. Sen kom Isabelle hem på ett strålande humör. Eller inte.
Sen var det dags för årets besiktning. Gick igenom, fick dock två stycken "bra att veta".
Fick höra att Jennie, Johan, Lucas och lille Max skulle på buspalatset, så då åkte vi också dit. Hellre det än tvätta. Där var det lika skoj som vanligt. Barnen sprang omkring som vilda yrväder. Somnar säkert gott i kväll.
Undrar vad man ska göra resten av helgen?! Förslag tas tacksamt emot =)





Trevlig helg! :)

Dålig

Idag kom mamma och Fredrik till stan. Jag pallrade mig ut jag med i kylan. Utnyttjade mitt presentkort på H&M. Det blev en mascara, träningslinne, baddräkt till Isabelle och ett par täckbyxor till henne som hon kan ha nästa vinter. Dom kostade ju bara 100 spänn. Då måste man passa på. Det var ju halva rea-priset i nästan alla affärer. Så frustrerande då jag ändå inte kan köpa nåt. Eller jo, 2 juldukar från Indiska blev det. 12,50 kr/st hade jag råd med ;) Sen blev det en lunch på Skutan.

Känner mig fortfarande dålig. Igår började jag ha ont på vänstra sidan magen och i natt gjorde det skitont och jag var väldigt nära att ringa 1177. Det är som om jag har ett ordentligt håll. Men när jag klev upp så gick det över. Vad kan det bero på? Är fortfarande lite febrig och öm i kroppen. Magontet kommer och går. Känns obehagligt. Hoppas det går över snart...

Saknar Bellis med. Tur i oturen att hon inte är hemma när jag är sjuk. Och inte vill ungen prata med mig i telefonen heller.

Jobbar till åtta, sen har jag helg. Hoppas man är frisk och kry då och kan hitta på nåt kul.




Klimakteriet?

Vaknade av enorma svettningar i morse. Har drömt en massa konstigt också. Drömde att jag jobbade på sjukhuset men hittade aldrig några arbetskläder och sen ser jag på mobilen att dom skickat sms om jag kunde jobba. Weird. En till konstig grej var ju i helgen när jag lyckades svara rätt på en fråga på ett spel. Jag kläckte ur mig "glada änkan" tror jag att det var. Jag har inget minne av att jag hört talas om det, men det bara kom. Man fick ju en ledtråd innan men ändå. Men nu var det inte det jag tänkte prata om.
Jag tänkte beklaga mig lite. Som sagt var det svettigt i morse, enorm huvudvärk. Efter en ibumetin så fick jag svettas ännu mera. Måste ju haft feber. Jag tror den är på väg tillbaks. Jag är på jobbet nu och mår inte direkt dåligt på nåt annat vis. Eller så är det vallningar. Klimakteriekossa vid 25? Kanske.
Så ingen träning idag heller. Skit. Jag som aldrig blir sjuk. Så ska man aldrig säga tydligen...
Just nu skulle jag vilja ha en bra bok att läsa. Jag lånade ju Asyl på bibblan, men den läste jag ut på några dagar. Boktips tas emot med öppna armar.


Tzatziki

Idag gjorde jag en hemmagjord tzatziki tillsammans med kyckling och en fetaostsallad till lunch. Lätt som en plätt!



Tzatziki 1 port

1 dl turkisk yoghurt (eller hur mycket man nu vill ha)
Riv lite gurka
Ha i lite pressad och hackad vitlök
Salt
Låt stå i kylen helst en timme innan du ska äta.


Byebye christmas

Idag var febern borta. På förmiddagen pysslade vi på här hemma med lite degning och sånt. Efter lunch åkte vi till söderrå och lekte i snöhögen, eller "högen-högen" som Isabelle säger. Sen fick hon följa med sin papi till Magnus för lite lek med Engla. Själv åkte jag iväg på ett möte med chefen. Det tog längre tid än väntat så jag missade innebandyn IGEN. Gaah, så tråkigt. Orkade inte pallra mig iväg till gymmet heller. Men har däremot sprungit upp och ner till källaren med en massa grejer. Bl.a alla julsakerna. Jag passade på nu när Isabelle är borta. Om hon ska vara med och hjälpa till kommer man inte långt. Känns lite tomt utan våran fina julgran. Fortsätter nog i morgon. Är så trött nu. Hoppas även på att Stefan och mamma kan komma hit och hjälpa mig borra lite i alla betongväggar och hårda tak jag har. Jag har haft en spegel liggandes i klädkammaren i typ ett år nu. Helt oöppnad. Vill rensa ur den där satans klädkammaren så man kan gå där. Det vore en fördel att ta sig in.

I morrn blir det jobb på kvällen. Men innan dess ska ett lunchpass bodypump klämmas in.
Såg förresten att min farfar skaffat facebook!! Shiat. Han fyller 80 bast till sommaren. Men det finns ju ingen åldersgräns för fejjan inte...

Tjing!


Färglad pirat-snögubbe


Söderrås egna Kebnekaise


Äntligen uppe!

Vabben

Var ett tag sen Isabelle var sjuk nu så jag har faktiskt gått och väntat. Fröken vaknade med feber. 38,8, men inget som märkts av speciellt mycket idag. Hon har donat på som vanligt, fast tittat lite extramycket på film, vägrat äta mat. Fruktsoppa och vindruvor har iaf gått i.

Amanda kom på besök idag också. Bjöd henne på den tidigare nämnda maträtten. Trevligt!
Men vet ni vad! Igår när vi kom hem så hade jag fått ett brev på posten. Där blev jag informerad att jag VUNNIT i en utlottning för jag var med och svarade på lite frågor för ett tag sen. Så nu har man ett presentkort på H&M på 500 spänn! Man tackar. Jag är ju så jäkla shoppingsugen nu. Måste gå på H&M nån dag. Det är väl det enda stället jag har möjlighet att shoppa på nu.

I morgon ska jag förmodligen på ett möte och Bellis ska vara med sin papps i några dagar. På fredag ska jag besikta bilen. Måtte inte lampan börja lysa innan dess. Eftersom den slutade lysa sist jag lämnade in den så skjuter jag upp spjällhusbytet (8000 kr-grejen).

Nu är det chilltime.


:)


Baconinlindad fläskfilé

Baconinlindad fläskfilé med philadelphiaröra

Ingredienser:

500 g fläskfilé
150 g bacon
Salt och peppar
100g philadelphiaost
1-2 hackade vitlöksklyftor

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Finhacka vitlöken.
Rör ihop vitlök, philadelphiaost och smaka av med salt och peppar.
Skär en djup skåra i fläskfilén på längden.
Fyll skåran med blandningen och tryck ihop fläskfilén.
Linda baconet runt filén.
Man kan även passa på att lägga i lite grönsaker i formen, till exempel: tomat, paprika, squash.
Ha maten i ugnen med en termometer i och ta ut när den står på 75.

Ovanför är en variant. Jag gjorde mitt lite annorlunda. Jag skar fläskfilén i 2 cm-bitar, lindade om bacon, och klickade ut röran på varje bit. Och om man som mig inte har någon termometer får man chansa med temperaturen. Det brukar ta ca. 1-1½ timme i ugnen. Jag hade mitt inne i 1 timme och 15 minuter. Blev mycket gott. Philadelphiaröran är gudomlig. Lite extra vitlök skadar inte heller.

Smaklig måltid!


Ser inte så läckert ut på denna skitbild, men lovar att det är gott!


Helgen

Har haft en riktigt skön helg. Åkte till Ljusdal i fredags. Gjorde den vanliga rundan till Låka. Fick lite mat hos farmor. Där hittade vi även en bok med olika sagor i, varav en hette "Amanda och svartpullan". Mycket sjuk titel. Till råga på allt så läser min farmor fel och säger "Amanda och svamp-pullan"... då blev jag lite fnissig. Omogen som man är. På kvällen kikade jag på let´s dance. Min älskade Rybak var grym. Heja heja!

På lördagen blev det tok-kallt helt plötsligt. Gjorde inte så mycket. Isabelle fick åka och leka med en lite större tjej,  6-åring tror jag. Men dom hade trivts i varandras sällskap. Själv tränade jag på i källargymmet. Försökte leka instruktör till Amanda. Jag tyckte det var roligare än henne.

Efter jag fixat till mig lite så kom Nordan och hämtade mig, sen plockade vi upp Emilie och åkte till Delsbo för att spendera kvällen med Madde och lite spel. Det var väldigt roliga spel, spännande och stressande. Klämde 2 glas rödtjut och det gjorde kanske att man inte presterade lika bra tyvärr (bra att skylla på nåt...). Alltid lika roligt att umgås med dessa fina människor och snacka skit om ditten och datten, stora och små ting, allt och inget.

Idag var det varmt ute. Nollgradigt. Skitskumt. Var ute med snowracern, gick till min moster och fick fika. När vi kom till mamma igen så fick Isabelle leka av sig i snöhögen innan vi åkte hem.





-Mamma, hjäääälp.

I morgon blir det en ny vecka och nya tag.
Ha det bra folks!

Pizza

Idag gjorde jag en riktigt god lchf-pizza till lunch. Hittade den någonstans på nätet.

Ingredienser

2 ägg
Salt
2 msk olja
1 msk grädde
4 msk vatten
3 msk fiberhusk
1 krm bakpulver

Gör så här

Vispa äggen och saltet så det blir fluffigt. Tillsätt resten av ingredienserna.
Blanda ordentligt. Låt stå och svälla i 10 min.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper. Blir lättare om man tar plastfolie över och pressar ut degen.
Grädda i 10 minuter på 225 grader.
Lägg på tomatsås (utan socker!!) och valfritt pålägg och grädda till osten har smält.

Jag hade krossade coctailtomater, ost, skinka, pizzakrydda och en klick bea på.
Mycket gott och fettigt! :)
Själva pizzabrödet blir mycket mjukare än vanligt och påminner lite om ugnspannkaka i konsistensen. Men gott var det ändå! För mig skulle den här mängden räcka till två måltider.

Smaklig måltid!

No carbs...

Nu så här efter nyår har jag sett en enorm uppsjö av "hälsosamma" bloggar. Jag är inte sen med att hänga på. Jag hatar egentligen allt som har med dieter att göra, därför vill jag egentligen inte kalla det jag gör för något speciellt. Jag är så rädd för att misslyckas. Men det är LCHF-stuk på det hela. Bort med kolhydraterna, fram med fettet. Visst låter det bra? Jag har hållt upp i hela fyra dagar och jag känner mig helt bäng. Yr, trött, klen, huvudvärk. Men det brukar gå över. Tänkte iaf slänga upp nåt recept här ibland för jag vet att åtminstone en eller två är intresserade.
Plus att det blir lite extra mycket press om man skriver om det offentligt! Ska bli spännande att se hur det går. För som det är nu är jag fullkomligt missnöjd med hela mig själv. Bara till att kämpa nu :)

Städat?

Idag har jag vart oerhört orkeslös och känt mig lite febrig fast ändå inte. Jag tror det är sockerabstinens.
Men jag gjorde ett ryck och möblerade/städade Isabelles rum. Möblerat blev det, men det som jag försökte städa undan plockades genast fram igen av fröken prupp. Ni ser kanske tomtenissan som smälter in bland allt bråte!



Vi har ju länge haft en sänghimmel som jag velat fått upp. Jag lyckades inte få in en krok i taket. Vet inte alls hur man ska bära sig åt. Så nu hakade jag fast den i en spik på väggen. Snyggt? Not so much.



Har vi deg så att vi klarar oss? Ja.



Har suttit inne och häckat resten av dagen. Snöstorm ute. Var och lämnade Bellis till sin papi, handlade på maxi och sen åkte jag till gymmet. Alldeles solo där. Skööönt! För då kan jag sjunga med i alla pophits som går på radion. Och ännu skönare att pumpa bort lite aggressioner.

I morgon åker vi förhoppningsvis till Ljusdal. Måtte snöstormen vara ett minne blott då...



Utflugen

Nu har mitt barn lämnat boet. Hon är utflugen från sovrummet. Igår flyttade vi hennes säng till hennes rum. Det tyckte hon var jättebra. Jag med på ett sätt. Hon somnade lätt som en plätt i sitt rum. Lämnade ljusstaken på, granen i vardagsrummet på så hon skulle se vart hon gick om hon ville komma över under natten. Mycket riktigt kom fröken när jag lagt mig. Spark och bonk och vrid och vänd.
Nu är det jättetomt i mitt sovrum. Så nu är jag ute efter ett litet vitt skrivbord och en skrivbordsstol. Ser ju konstigt ut med ett så tomt hörn.

I kväll tog det längre tid dock. Hon satt och lekte med sin nalle ett bra tag. Fick ett utbrott innan läggningen också. Hon skulle minsann inte sova. Hon skulle se klart Nicke Nyfiken. Lika när jag hämtade på dagis så blev hon glad när jag kom, men skulle absolut stanna kvar och leka. Hon skrek i högan sky och försökte fly till sin fröken. Liiite jobbigt.

Ja, nu hör jag att hon fortfarande är vaken. Men men, så länge hon sitter i sin säng och är ganska tyst så går det ju bra.

Hon är ingen bebis längre. Hon är en tjej med starka och högljudda åsikter... (det har hon iofs alltid haft...)

 

Naaaw...vart tog min lilla bebis vägen?

 


Nu gör hon revolt och har redan fått sin egna lypsyl som hon använder flitigt...
Kolla blicken liksom. Ser ut som en tonårings! -Stick och brinn mamma, jag SMINKAR mig!






Annorlunda?

Igår började ännu en säsong av familjen annorlunda. Där får man träffa flera familjer som har en massa ungar. Jag tycker det är ganska intressant att se. Men det är inte saken att dom har väldigt många barn som gör dom annorlunda tycker jag, det är mer att dom framstår som så himla lyckliga och nöjda med tillvaron. Jag tycker det verkar helt ofattbart att man visar ett program där alla familjerna är glada och nöjda. Dom kan ha 10 ungar, men inga problem. Åtminstone inget dom vill visa på tv. Jag skulle hellre vilja att dom visade dom riktiga sidorna. För jag kan bara inte tro att det är så bra. Är det möjligt?

Jag skulle hellre vilja se föräldrarna gräla. Litegrann iaf. Nåt utbrott bara. Alla andra mammor och pappor måste ju känna sig otroligt onormala. Fast tänk om dom flesta familjer är så där lyckliga och mår så bra? Alla barn får lika mycket uppmärksamhet? Jag har bara så svårt att tro det. Jag tycker dom ska visa lite mer verklighet, för det kan inte vara frid och fröjd jämt, hur mycket vissa än vill förneka det. Men det kanske kommer. Kan man hoppas...

Mussla?

Min kudde luktar mussla. Hur kan det komma sig undrar jag... Jag fick nya sängkläder i julklapp som jag tvättade med ett bra tvättmedel och mitt sköljmedel med doft av äpple, men det luktar mussla. Det känns inte alls bra.
Hur vet jag att det luktar mussla kanske just du undrar nu. Jo, jag och min vän Madde hittade en mussla en gång i tiden. Den fick bo hemma hos mig i mitt rum på Kedjegatan i en burk med vatten. Vi matade han med fiskmat. Men han började se lite dassig ut efter ett tag, så jag tror jag kastade i han i gunnarsbosjön. Jag kom bara och tänka på det när jag la mitt trötta huvud mot min nytvättade kudde här om kvällen. Nu mer kallad: Musselkudden.
Precis som musslan i burken luktar min kudde. Fräscht? Not.

Bebbe



Saknar min bebbe i kväll...

Inception

Nytt år, ny bloggdesign. Men jag är inte riktigt nöjd. Jag vill få dit nån bild också, men vettefan hur man gör. Hjälp mä!

Igår var det nyårsafton. Men det sket jag i. Eller jo, för sakens skull så beställde vi kinamat. Jag ringde och beställde en stekt ris med blandat kött som vanligt. Hon som svarade var tyst en alldeles för lång stund efter jag sagt min beställning. -Var det bra så?
Hmm...ja. Då kände jag mig som en sån där ensam stackare som vissa har mardrömmar om: -En nyårssupé för en tack. Det verkade som hon tyckte jag skulle beställa flera maträtter. Hur som helst så åkte vi hem till Tommie. Jag och Bellis mumsade i oss kinamaten och drack krusbärscider och festade till det. Sen byggde vi ihop frökens spis, så nu har hon en spis hemma hos pappa också. Hon fick även koppar, fat och sånt med en tillhörande bricka, så hon gick och serverade kaffe med mjölk och sockerbitar ett antal gånger under kvällen. Sen käkade vi ostkrokar och tittade på circus på tvn. När hon lagt sig så kikade jag och T på den omtalade filmen Inception. Om jag ska beskriva den med ett ord så får det bli: Bananas! Man måste verkligen fokusera. Fast hur mycket jag än försökte så tappade jag bort mig. Den var jäkligt snygg, men jag vet inte om jag vågar kalla den bra.

Plumsade hem i snön sen. Det var mitt nyår. Helt okej att ligga och dega med film och godis. No big deal!
Nu sitter jag på jobbet. Efter det ska jag orka iväg till gymmet. Var ett tag sen nu...
Och idag fyller min mami år. 48 bast...eller? Tycker hon fyller lika varje år... Hur som helst grattis! Får fira henne nästa helg.

Ha en bra dag och ett trevligt 2011!